QUOTE(megeja @ 2013 02 01, 01:55)
Yra tokia labai faina knyga, seniai jau išleista - 1981 metais, ir dar seniau parašyta, bet tikrai smagu, įdomu ir naudinga ją paskaityti.
čia
Rekomenduoju. Čia kad gyventi būtų paprasčiau. Ir dar konsultacijas su dresuotojais rekomenduoju.
Megeja, ir aš norėčiau šią Lorenco K.Z. knygutę paskaityti, tik nesupratau, kur pirkti. Internetinėje parduotuvėje?
Pritariu, kad jei šunys manipuliuoja šeimininkais, įskaitant ,,kerštą", tai trūksta kontakto su gyvūnu ir auklėjimo, ir pamokos su kvalifikuotais dresuotojais, tikrai, nepakenktų.
Ir mes turėjome ne vieną tokį ,,kerštautoją", kuris jei ne į batą pridaro, tai jį sugraužia ir t.t., jei nepadarai, kaip jis (katė ar šuo) nori, tačiau visi herarchijos santykiai sutvarkyti mūsų, t.y. šeimininkų naudai ir jokių problemų nėra. Tarp mūsų šunų gaujos vadas yra senbuvis, kuris ir reguliuoja santykius tarp savo gaujos narių, kurie jam paklūsta, o mes nesikišame, nes viskas tarp jų vyksta sklandžiai. Ir namuose vienų nebijome palikti, pasakome ,,laukite" ir ramiai laukia, kaimynai net dažnai paklausia, kaip čia pas mus bute taip ramu su tokia gauja. O juk vienas iš mūsų šunų (mūsų pirmas šuo iš prieglaudos, kuris dabar šunų gaujos vadas), buvęs agresyvus ir mus visus bandė šokdinti, kandžioti, rodydamas savo dominavimą, susitvarkėme dresuotojų, tarp kurių buvo V.Avtuško ir Kęstas (mondioring), pagalba pamokose ir savarankiškai, dabar šuo idealaus paklusnumo, meilumo ir prieraišumo bei protingo sargumo (net mane miške išgelbėjo nuo užpuoliko, kurio net iš pradžių, kai jau ruošėsi užpulti, nemačiau,kalbėjau atsisukusi mob.tel., šuo kažkur miške lakstė,o pajutus pavojų, atbėgo ir atsistojo tarp mūsų ir neleido prisiartinti prie manęs, buvau labai nustebinta ir dėkinga šuniui, kuris prieš tai iki rimto dresavimo pradžios ir mane užpuldavo bei kandžiojo). Taigi, kiekvienam šuniui dresavimas (ši nauja tema nors ir nevadinama ,,Dresavimas", bet, manyčiau, šuns auklėjimas ir yra dresavimas, kuris būtinas kiekvienam šuniui.