QUOTE(Agnnyte @ 2013 01 31, 23:36)
Labai nuo šuns priklauso. Ne kiekvienas su žaislais žaidžia, ne kiekvienam kongas įdomus. O jaučio penis kad ilgai groja... Nu kaip kam. Maniškiui - visas metrinis sueina per pusvalandį.
Kitas dalykas, ne kiekvienam šuniui įmanoma suteikt norimą fizinį krūvį. Aš asmeniškai kai kuriom dienom specialiai riboju jį, kad treniruotėn važiuotų atsikvėpęs ir ten atsiduotų 100 procentų. Kartais tiesiog fiziškai negaliu - nu būna tokių dienų. Paties šuns saugumo sumetimais šuo sėdi narve tada. Jau geriau šuo narve, negu šuo prisiėdęs nuodingų augalų, aštrių kaulų iš šiukšlių dežės ar kokių siūlų, kurių pririjo sudraskęs kilimą.
Dar vienas dalykas - kai namie du šunys, ir abu aktyvūs, man juos palikt pavojinga. Juo labiau, kad vienas iš jų yra tas, kuris "inicijuoja" žaidimus. Todėl sėdi narvuose abu.
Jaučio peniai - čia tik vienas iš pvz., mūsų dideliems šunims jie irgi kokiai valandai, bet vis tiek paskui apsiraminę miega (mažam šuniui, tai, tikrai, sunku įveikti), bet juk yra kitokių ilgai ,,grojančių" kramtalų, kaip jaučio oda, kuri labai labai kieta, mūsų gigantiškam bordo dogui net sunku įveikti, ir nemažų dydžių, tik ne visur pirkti yra. Pritariu, kad ir žaislai ne visiems šunims tinka. Narvas, aišku, irgi ne bloga alternatyva, bet man žinomi atvejai, kai šunys tupi nepatogiuose, mažuose narvuose ištisai 12 ir daugiau val. ir man tiesiog gaila šunų. Be abejo, kiekvienas šeimininkas turi sudaryti šuniui saugias ir sau bei aplinkiniams ramias sąlygas, bet narvai bent patogūs šuniui turėtų būti.