QUOTE(saber @ 2013 06 14, 14:44)
Tik maža smulkmėnėlė - tai malinua
ir dar darbiniai.
The Malinois can be aggressive with dogs or other animals he doesnt know. If your home has a yard, it should be securely fenced to prevent the dog from leaving the premises as well as to keep other dogs from coming onto the property. That doesnt mean an underground electronic fence! If the Belgian Malinois wants to leave the yard, a shock isnt going to stop him, and this type of fence doesn't prevent other dogs from coming onto your property, either.
Bet tai tą galima pasakyti apie kiekvieną šunį, ypač apie mišrūnus, kur net neaišku iš kur ir kaip kilę. Tai ar tai galima naudoti kaip pateisinimą? Įsivaizduoju dabar, mano šuo užpuola kokį miniuką, o aš pasiteisinu: jis šiaip geras, dresuotas mano, bet jiems kartais būdinga užpulti. Labai įtikinčiau nuskriausto šuns šeimininką?
Tam už šuns ir turi stovėti žmogus, kuris suvaldo savo šunį. Suprasčiau, kad malinka išsikasė pro tvorą ir kai niekas nematė užpuolė kitą šunį, bet tai šalia stovi šeimininkas-dresuotojas viename ir skundžiasi kaip malinkos nervinasi ir tvoras graužia?
Ir dar pastoviai visiems kai tik gali mina ant nuospaudų, kad neatveda už pinigus pas jį šunų dresuoti, kai tuo tarpu jį patį reiktų gerokai padresuoti