Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

QUOTE(mondioring @ 2013 06 08, 15:57)
na del to baudimo po fakto... na nereikia sekti pasaku,jei gryzti namo-pamatai sugrauztus batus uz 700 litu,ir shuni tempi prie ju ir reki"ka padarei suka??" na shuo ishsigasta... bet jei kita karta gryzhime namo-ir viskas OK ir sakysime"oiii koks geras vaikas mano"-shuo dziaugsis. tai logishka,o kad nubaudus uz batus-jis viska supranta-ir daugiau nees batu-tai loterija.. nera garantijos...

Garantuoti visose situacijose negali net už save, bet čia esmė buvo ta, kad dauguma šunų supranta. Nes kodėl pasislepia būtent tada, kai kažką pridirba? Arba patį PIRMĄ KARTĄ kažką prisidirbęs šuo pasislepia ir neišlenda ar slenka lėtai link šeimininkų? Tokie sutapimai?

Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 06 08, 15:33)
Garantuoti visose situacijose negali net už save, bet čia esmė buvo ta, kad dauguma šunų supranta. Nes kodėl pasislepia būtent tada, kai kažką pridirba? Arba patį PIRMĄ KARTĄ kažką prisidirbęs šuo pasislepia ir neišlenda ar slenka lėtai link šeimininkų? Tokie sutapimai?

Mano šuo labai tūpas matyt, nes nesijaučia kaltas nepagautas nusikaltimo vietoj, juolab pirmą kartą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 06 08, 17:36)
Mano šuo labai tūpas matyt, nes nesijaučia kaltas nepagautas nusikaltimo vietoj, juolab pirmą kartą  biggrin.gif

Aš jau seniai forume pastebėjau keistą tendenciją. Nuo mažumės augdama esu girdėjusi labai daug puikių istorijų apie protingus šunis, tiesiog net galiu pasakyti, kad tarsi madinga būdavo susitikus pasakoti ką supranta šuo, kiek jis ko įdomaus gyvenime pridarė ir pan. ir t.t. O čia forume jau seniai pastebiu tendenciją, ypač tarp didžiųjų veislių augintojų, kad šuo nesupranta to, ano ir dar to. Kad juos mokyti galima tik pagal labai paprastus principus ir pan. Keista, kai taip mados keičiasi. Ar tik nebus čia dresuotojų įtaka biggrin.gif Maždaug nubukinkim visus ir tik dresūroje galėsime juos kažkiek paprotinti biggrin.gif
Prašau niekieno neįsižeisti, bet tiesiog parašiau tokius kardinaliai skirtingus pastebėjimus gyvenime.
Atsakyti
Na, maniškė labai protinga ir be dresūros. Tačiau aš jos niekad nebaudžiu po laiko, ir net nelabai ant jos pykstu, nors tarp sugraužtų dalykų buvo ir vertingų daiktų. Turi šunį - pasidėt vertingus daiktus reikia ten, kur šuo nepasiekia, o jei jau paėmė tai kaltė didenė to, kuris nepasidėjo smile.gif
Aš saviškės niekad nebaudžiu. Dėl graužimo gražiai susitariam, matau kad ima ko negalima, paimu, pasakau ne ir padedu atgal. vieną, du, tris ar dvidešimt kartų - kiek prireiks. o dabar įsivaizduokim, kad aš jai atnešu jos sugraužtą telefoną, laikau po nosim ir rėkauju - nu ar supras šuo, kas čia man su galva negerai? nu telefonas, rėkia, ką dabar daryt? nemalonu, kai rėkia, tai susigūžta šuva, o žmonės tai suvokia kaip kaltės priėmimą. kitą kartą telefoną vėl susies su rėkimu, o ar telefono graužimo faktą, ar patį telefono vazidą - mes nežinom, nes šunų minčių neskaitom.
manau šunys bijo labiau pačio rėkimo fakto ir šeimininko piktos minos, kai ateina aiškint.
pirmą kartą kažką padaręs šuo nerealu, kad iškart imtų ir slėptųsi, nes jis dar nežino, kad to daryt negalima.
o mažų šunų ir aš pažįstu nemenkai. jiems užtenka mokėti sysioti lauke ir atbėgti - jau protingas šuva skaitosi smile.gif turiu neakivaizdinių pekinų porą - nu taip, jie mažiau zbitkų pridirba, nes nei į tą mažą burną kas graužti telpa, nei pasiekia ko nors, ir išvis tokie kamuoliukai vaikštantys dekoratyviniai biggrin.gif su dideliais šunimis daugiau skaitytis reikia, užtai jų temperamentai ir pastebimi daug labiau.
Atsakyti
na keliu dienu konfliktelis su sodo pirmininku ir jo ryza dvarnia. jau daug metu jo dvarnia shiurpina aplinkinius,apkandziojo pora vaiku ir daug daugiau suaugusiu. pirmininkas i pastabas nereguoja.tas dvarnia manes bijo kaip ugnies-nes kai ji pamatau-stengiuosi tureti akmeni rankoje. jis nepuola ish priekio-bailys,bet jei nusisuksi nuo jo-gali laisvai i blauzda ikasti ir pabegti. na pastovus stresas.
na nieko,bet pas mane teritorija aptverta ir mano ryzikai daznai paleidziami. daug metu kentejau,bet priesh kelias dienas truko kantrybe. dvarnia pirmininko laksto palei Mano tvora ir agresyviai erzina mano malinua. manishkiai ish nervu net tvora pradejo draskyti metaline.. pirmininkas stovi uz 3 metru ir nieko nedaro...ka,ash noriu,kad mano malinkos be dantu liktu???(p.s. pirmininko 3 sklypai neaptverti,jo dvarnia shika pas kaimynus.)
na ka daryti? ogi-Atidariau savo vartelius ir paleidau malinkas,nieko nesakiau,tik zejau kas bus... na tegul laimi stipriausias. Zoro liux padare korekcija dvarniai,pagavo uz stuburo ir su meile purte... na ash ne ziaurus,leidau tik 10 sekundziu papurtyti-po to komanda "palik".
dvarnia gyvas liko,tik pashlubavo kelias dienas.
pirmininko pagrindinis priekaishtas man buvo-Kodel Paleidai Savo Shunis i bendra kelia????? tai "tavo dvarnia laksto kur tik nori,o mano malinkos turi ish nervu tvora kandzioti? sakau kviesk policija,pas mane tada bus daugiau nei 3 zmones nukenteje nuo tavo ryzo kvailo."
na 4 dienas buvo dvarnia prie budos, jau pora dienu vel tas pats-puldineja praeivius... na kvailas ash. kita karta nebus komandos "palik" o sakysiu-Zoriuk,nu negrazu nununu,nagi paleisk kai galesi. nemanau,kad dvarnia ishgyvens,o ka daryti su daunais? butu jaunas pirmininkas-duociau i snuki,bet pensininkas....
Atsakyti
Sakyčiau šioje situacijoje turėtu galioti įstatymas dėl šuns nepriežiūros o jei dar apkandžiuotieji surašytu pretenzijas pamoka būtu veiksminga
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 06 14, 08:32)
na keliu dienu konfliktelis su sodo pirmininku ir jo ryza dvarnia

\

Iki skausmo pažįstama situacija, tik kad prie pirmininko dar kelių kaimynų iš kito sodo galo šunys palaidi lakstė. Visi tapo lenciūginiai tik po to, kai prie kaimynų vaiko ta gauja gyvą katiną išskrodė vidurį bedro kelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suqernova01: 14 birželio 2013 - 09:55
QUOTE(Suqernova01 @ 2013 06 14, 10:55)
Visi tapo lenciūginiai tik po to, kai prie kaimynų vaiko ta gauja gyvą katiną išskrodė vidurį bedro kelio.

Dar gerai, kad ne vaiką...
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 06 14, 10:45)
Sakyčiau šioje situacijoje  turėtu galioti įstatymas dėl šuns nepriežiūros o jei dar apkandžiuotieji surašytu pretenzijas pamoka būtu veiksminga

na taip-jumi teisi,pagal zmogu LR istatymus,kai vienas vaiko tevas apskunde policijai-dvarnia buvo pora menesiu pririshtas. na ir kas ish to? vel laksto ir shiurpina visus. nes matai-Sodo Pirmininkas Pensininkas Antanukas visu laaaaabai gerbiamas.Jis neruko-negeria,vis dirba...
o man Galioja Dziungliu istatymai-ash i mentus gyvenime nesikreipiau-nesupranta Daunas zmogaus kalbos-pazeeeesim.
tai matai-"ash kaltas del to,kad jo dvarnia bando ikasti ish nugaros" sako-kam tu imi Akmeni???eik ir praeik... maciau tu eik ir praeik,visi gydesi zaizdas,ash ne daunas,kazkada pagausiu ta dvarnia ir .... arba laisvai pagaus mano malinkos,tik noriu,kad pagautu Mano teritorijoje...
Atsakyti
Tai reikia rašyti tiek pareiškimų, kad visų gerbiamas bankrotą gautu nuo baudų
Atsakyti
O kaip gali pagauti tavo teritorijoje, jei ji aptverta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 06 14, 09:32)
dvarnia pirmininko laksto palei Mano tvora ir agresyviai erzina mano malinua. manishkiai ish nervu net tvora pradejo draskyti metaline.. pirmininkas stovi uz 3 metru ir nieko nedaro...ka,ash noriu,kad mano malinkos be dantu liktu???

Aš truputį iš kito galo pažiūrėsiu... pats juk dresuotojas, tai kodėl tavo šunys neišmokyti nereaguoti į provokatorius??? g.gif Tik nesakyk, kad neįmanoma.
Atsakyti