Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

QUOTE(mondioring @ 2013 05 09, 11:55)
pasakos man patinka... na prisiziuriu shimtais tu "protingu" shunu,kuriu nereikejo mokyti-patys gabus kazkam... tokie kaip Tu sako-'mano shuo viska moka,ka galite ishmokyti"??? smile.gif)) na nebent anglu kalba,o ta "viska moka" po 30 komandu prisikviecia,po 10 komandu atsiseda ir t.t.
man linksmiausia-tai kai sheimininkas rekia"ateik cia  Lordai,ateik,kas tau pasakyta.,ateisi ar ne,nes gausi i kupra ir vakare nezesi TV ir t.t. "
p.s. yra laikas pasakoti shuniui anekdota-yra laikas ,kad klausytu Idealiai(pvz. kai ishbego i judria gatve)

Ne visi gyvena prie judrių gatvių, ne visi net nori patys ten šunis paleisti, kai kurie tiesiog laikosi principo vedžioti su pavadėliu. Situacijų yra įvairių. Tik žmogus sprendžia ar jį tenkina šuns elgesys. Jei jį tenkina, kad ateina iš 10 karto, bet kartu tas šuo per gyvenimą niekam neįkando, nepadarė viešumoje gėdos ir pan., tai ar tai blogai? Bet jei, sekantis šuo papuolė tam tikroje vietoje problematiškesnis, ar turi teisę dresuotojas, visur besiskelbiantis kalbėti nesąmones ir piktžodžiauti, kad ko tu to ar ano nedarei ir ko iš viso nori? Nereikia taip pasikelti ir pasipūsti savame darbe, reikia išlikti žmogumi, nes visgi visuomenė yra orientuota į klientus dabar, krizės visokios užeina ir pan., įmanoma kada nors prie suskilusios geldos pravirkti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2013 05 09, 11:59)
Paprieštarausiu... Negi manot, kad neišmokysit savo vaiko skaityt, rašyt ar elementarių matematikos veiksmų? Tai ir šuo, dresuotas šeimininko, o ne dresuotojo, atrodo kaip vaikas, gavęs pradinės mokyklos pradmenis.
Mano cvergė irgi tokia, pradinukė. Deja, neradom, kas Klaipėdoj užsiimtų su šunimis, išskyrus vieną, prieštaringai vertinamą, asmenį unsure.gif

Tai pagal anų logiką turite važinėti kasdien po 100 ar daugiau km ir vistiek mokytis smile.gif Ar normaliai tai skamba? Nu ne visai. Gyvenimas negali suktis tik pagal šunį. Šuo turi būti mokomas, kad nekeltų audrų žmogui. Tokių šunų pragyvena n, kurie niekam neužkliūna, vadinasi negalima to lyginti su žmonių mokykla.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 09, 12:06)
Ne visi gyvena prie judrių gatvių, ne visi net nori patys ten šunis paleisti, kai kurie tiesiog laikosi principo vedžioti su pavadėliu. Situacijų yra įvairių. Tik žmogus sprendžia ar jį tenkina šuns elgesys. Jei jį tenkina, kad ateina iš 10 karto, bet kartu tas šuo per gyvenimą niekam neįkando, nepadarė viešumoje gėdos ir pan., tai ar tai blogai? Bet jei, sekantis šuo papuolė tam tikroje vietoje problematiškesnis, ar turi teisę dresuotojas, visur besiskelbiantis kalbėti nesąmones ir piktžodžiauti, kad ko tu to ar ano nedarei ir ko iš viso nori? Nereikia taip pasikelti ir pasipūsti savame darbe, reikia išlikti žmogumi, nes visgi visuomenė yra orientuota į klientus dabar, krizės visokios užeina ir pan., įmanoma kada nors prie suskilusios geldos pravirkti mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai pagal anų logiką turite važinėti kasdien po 100 ar daugiau km ir vistiek mokytis smile.gif Ar normaliai tai skamba? Nu ne visai. Gyvenimas negali suktis tik pagal šunį. Šuo turi būti mokomas, kad nekeltų audrų žmogui. Tokių šunų pragyvena n, kurie niekam neužkliūna, vadinasi negalima to lyginti su žmonių mokykla.

man toks paprastas klausimas... O KAM JUMI SHUO REIKALINGAS????Jei jis Visa gyvenima bus vedziojamas su Pavadeliu????na gi dabar yra robotu-uzprogramuosi-ir ranka laizys kai reikia ir palos ir tyles ir nepabegs smile.gif
Atsakyti
Aš tai manau, kad dresūra super geras dalykas ir galėtu buti privaloma visų veislių šunims, ir ypač šeimininkams biggrin.gif Bet, kol taip nera, tinka bet koks variantas, jei šuo nekelia gresmės aplinkiniams ir jų šeimininkams ir netrugdo gyventi šalia jo.
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 05 09, 12:15)
man toks paprastas klausimas... O KAM JUMI SHUO REIKALINGAS????Jei jis Visa gyvenima bus vedziojamas su Pavadeliu????na gi dabar yra robotu-uzprogramuosi-ir ranka laizys kai reikia ir palos ir tyles ir nepabegs smile.gif

Kalbėjau ne apie save. Kaip žmogus, gyvenantis tarp kitų žmonių, Pats turėtumei suprasti, kad visi žmonės skirtingi. Vienas net nenori paleisti šuns nuo pavadžio, nes jam taip patinka ir ką tu jam?, kitam tarkime būdavo ne problema, kai aš būdavau apurgzta, kai keliu jo šunį ant rankų, nes atrodo mielas ir nori pas mane ant rankų smile.gif Šeimininkas juokdavosi ir sakydavo: matai, jis turi nuomonę smile.gif Ir t.t. ir pan., juk būna įvairių situacijų.
Žmonės negyvena ta mintimi, kad o bliam, numirsiu ryt jaučiu, liks mano keistas šuo, kuris nemoka prie judrios gatvės vienas vaikščioti ar urzgia kito keliamas vienas ir kaip jis gyvens? Jei žmogui tinka jo šuo, jis ir nedresuoja. To nepakeisime, nes sakys: o kam? Bet jei kažkas skelbiasi dresuotoju, tai kokio velnio atsisakyti padėti, kai žmogus prašo ir sako: man atrodo, kad atsirado problemų su šunimi.
Nes jei taip griežtai viską vertinti ir ant visų varyti, tai klausyk, kam daktaras tada? Kaip drįsai susirgti ir savimi nesirūpinti, a? Kodėl neatėjai pas daktarą tada, kai dar neturėjai problemų, ką nežinojai, kad turėsi ir vieną dieną vistiek mirsi?
Durnai skamba, ania? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2013 05 09, 12:03)
Klaipėdoje yra puikių dresuotojų, tik aišku nežinau kaip ten su mažom veislėm-parašykit šio forumo dalyvei "mėgėjai", aš manau ji jums suteiks informacijos pakankamai smile.gif. Dabar Lietuvoje dresūros atžvilgiu-Klaipėda tvirta smile.gif

bigsmile.gif ačiū 4u.gif

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 09, 12:06)

Tai kad ne, pagal aną logiką, gali nevest vaiko į mokyklą, nes mokslo pradmenis jam irgi pats gali duot. Ir šuniui kažkokius pradmenis irgi pats gali duot. O vat jei nori, kad vaikas gebėtų daugiau, nei perskaityt laišką ir parašyt atsakymą - turi jį leist į mokslus. Ir su šunim tas pats - nori, kad būtų besąlygiškai paklusnus - atiduodi profui.
Atsakyti
Kątik fb užmačiau frazę - Sukviesk 10 šunų dresuotojų į krūvą ir jie sutars tik dėl vieno - kad visi likę absoliučiai nusišneka. biggrin.gif Čia mondioring labai tinka...
Atsakyti
na shunys loja,o karavanas vaziuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena,

kadangi kalbate apie dresuotojus, gal galėtumėte parekomenduoti gerą dresuotoją Šiauliuose? 4u.gif
Atsakyti
Užeikit į vokiečių aviganių temą, ten pirmoje žinutėje rasite kelis kontaktus smile.gif
Atsakyti
Kaip kovoti su vogimu nuo stalo? Jau stengiamės nieko nepalikt, bet pasitaiko, kad nesužiūrim, kad lieka kažkas neįprasto. Ir kol mūsų nėra, tai būtinai bus pavogta, paragauta arba sunaikinta wacko.gif... Paskutinis grobis - Geisha saldainių dėžtutė doh.gif ... Neliko nei vieno, visi popieriukai išlaižyti... Žino, kad daro negerai, žino, kad barsimės, kad bus nubausta - pamačius, kad einam link jos vietos, ausis suskliaudžia ir laukia audros doh.gif biggrin.gif . Bet kad ilgam tai neveikia...
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 06 06, 19:49)
Žino, kad daro negerai, žino, kad barsimės, kad bus nubausta - pamačius, kad einam link jos vietos, ausis suskliaudžia ir laukia audros doh.gif  biggrin.gif . Bet kad ilgam tai neveikia...

Ar šuo supranta, už ką gauną barti? Paskatinimas/korekcija efektyvu ir suprantama tik tada, kai taikomi iškart po veiksmo.
Jeigu atėję virtuvėn randat jau tik saldainių popierėlius ir einat barti šuns - elgiatės neteisingai ir nesąžiningai šuns atžvilgiu.

Elgesys modifikuojamas pasekmėmis. Jeigu paprastai - šuo vogs nuo stalo tol, kol už vagystę gaus teigiamą paskatinimą (pavogtas maistas jau savame paskatinimas) arba negaus neigiamo. Ir stalo paviršių vis bandys žiūrinėti tol, kol gaus elgesio pastiprinimą - t.y. tol, kol ant stalo vis kažką ras.
Taigi, arba ant stalo niekada nieko nepalikti, arba šuniui prie stalo leisti sukinėtis tik Jums esant šalia ir galint valdyti situaciją, arba nuolatos keliant šuniui nemalonias asociacijas, kad ir rišant tas pačias skardines su gelžgaliais viduje.
Tik tai turi būti nuoseklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 06 birželio 2013 - 19:46
QUOTE(megeja @ 2013 06 06, 20:15)
arba nuolatos keliant šuniui nemalonias asociacijas, kad ir rišant tas pačias skardines su gelžgaliais viduje.
Tik tai turi būti nuoseklu.

Kažkokioje laidoje Zay rodė, kaip tai galima padaryti, tik dabar neberandu kur smile.gif
Atsakyti