Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

QUOTE(Arnolda @ 2013 04 03, 09:29)
nu jei jis nori kasdien butent tuo laiku, tai pakoreguokit grafika kad eitu kasdien tuo laiku, kai pasipraso. suo pats jums parodo, kad nori, jus neisvedat ir dar pykstat ant jo. arba keiskit maitinimo grafika.

Bandysiu koreguot grafika, o sakykit ar suni isvedus apie 20 val. Ir po to tik 7 ryto, ar jam nebus per ilgas laiko tarpas? Ar visgi dar karta veliau reikia vesti?
Atsakyti
mūsiškė pusės metų išlaiko nuo 10 vakaro iki 10 ryto. aišku prieš einant tai jau trypčioja prie durų, matyt užspaudžia noras kai pavadėlį pamato biggrin.gif
šiaip išlaikyti turėtų. bet visad reikia atsižvelgt individualiai.
Atsakyti
mūsiškė nuo 7mėn pilnai išlaiko vedžiojama 3 kartus,o naktį po 12val taip pat
Atsakyti
na nereikia pirshto lyginti su by.... stabilios psichikos shuo jau 2 menesiu vedziojamas i lauka NIEKADA nepadaro bute ,o tuo labiau narve. o maciau kurie po 3 valandu lauke,ateina i narva,atsigula ant savo guolio ir prishika ir primeza-ir jiems tas netrukdo! tokius sterilizuoti ir kastruoti,kad nesiveistu!!!! o ne ieshkoti "zoopsichologu" pagalbos. gal kada baigsime pasakas sekti???ziurime realiai gal
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 04 03, 12:17)
na nereikia pirshto lyginti su by.... stabilios psichikos shuo jau 2 menesiu vedziojamas i lauka NIEKADA nepadaro bute ,o tuo labiau narve. o maciau kurie po 3 valandu lauke,ateina i narva,atsigula ant savo guolio ir prishika ir primeza-ir jiems tas netrukdo! tokius sterilizuoti ir kastruoti,kad nesiveistu!!!! o ne ieshkoti "zoopsichologu" pagalbos. gal kada baigsime pasakas sekti???ziurime realiai gal

Tai pagal jus beveik visa Lietuva augina nestabilios psichikos sunis. Nesijaudinkit, nesiruosiu tokiu veisti.
Man tai jusu kaip dresuotojo poziuris labai idomus, negi jus ir zmonems, kuire ateitu su tokia problema ir plius noredami suni dresuot taip pat atsakytumet???
Man truputi visi jusu pasisakymai tiek sioje, tiek kitoje temoje panasus i nestabilios psichikos zmogaus.
Atsakyti
Sakykit prasau ar iskarto uzdaryti suni i narva nakciai,ar pirma nakti palikti dar atviras duris? Kol kas keistai jauciasi, vaiksto aplinkui ir nelabai supranta kur dingo guolis. Bando apeiti is kitos puses biggrin.gif Kai liepiu eiti i vieta, ilenda i narva.Ten ir kramtuka griauzia.Lyg ir viskas gerai.Tik nezinau kaip bus nakti, jai is karto uzdarysiu g.gif .Patarkit prasau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 04 03, 14:07)
Sakykit prasau ar iskarto uzdaryti suni i narva nakciai,ar pirma nakti  palikti dar atviras duris? Kol kas keistai jauciasi, vaiksto aplinkui ir nelabai supranta kur dingo guolis. Bando apeiti is kitos puses  biggrin.gif  Kai liepiu eiti i vieta, ilenda i narva.Ten ir kramtuka griauzia.Lyg ir viskas gerai.Tik nezinau kaip bus nakti, jai is karto uzdarysiu g.gif .Patarkit prasau ax.gif

Aš uždaryčiau dar dieną. Trumpam kelis kartus.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 03, 14:08)
Aš uždaryčiau dar dieną. Trumpam kelis kartus.

Kuriam laikui? Valandai ne per ilgai? O paskui ir visa nakti iskarto, taip?
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 04 03, 14:23)
Kuriam laikui? Valandai ne per ilgai? O paskui ir visa nakti iskarto, taip?

Matot, aš neturėjau galimybės kitaip. Pradžiai 15 minučių, kol virtuvėj sukaus, paskui valandai, kai iš namų išėjau, dar valandai vakare, o po to visai nakčiai. Šuo gyvas, užaugo.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 03, 14:35)
Matot, aš neturėjau galimybės kitaip. Pradžiai 15 minučių, kol virtuvėj sukaus, paskui valandai, kai iš namų išėjau, dar valandai vakare, o po to visai nakčiai. Šuo gyvas, užaugo.

Aciu.Bandysiu ir as kazka galvoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Driežiuke* @ 2013 04 02, 17:34)
Boksas transportavimui kuo puikiausiai tinka suni laikyti. Dzekuciai pagal standarta yra iki 30 cm, todel ir boksas (narvas) turetu buti virs 30 cm.
Pvz boksas 50*33*32 internete kainuoja apie 120 Lt.

Siulyciau pasiziuret 63x41x40, nes neziurint nemazu matmenu bokso naudingas plotas yra kur kas mazesnis uz deklaruojama. Mano "dzekisko" sudejimo misrune telpa butent i toki, mazesnis jai labai ankstas...As kur nusiziurejus, tai 125Lt kainuoja, bent jau Kaune.
Atsakyti
QUOTE(*Driežiuke* @ 2013 04 02, 17:34)
Boksas transportavimui kuo puikiausiai tinka suni laikyti. Dzekuciai pagal standarta yra iki 30 cm, todel ir boksas (narvas) turetu buti virs 30 cm.
Pvz boksas 50*33*32 internete kainuoja apie 120 Lt.

Yra ir pigesnių, pvz. Ferplast firmos ATLAS trečio dydžio - 60x38x40 cm kainuoja apie 100-120 Lt. Tik plastikas yra lengviau griaužiamas, nei geležinis narvas ir jei šuo turi daug energijos, gali užsiimti narvo "remontu" smile.gif
Narvas neturi būti ankštas, šuo turi turėti pakankamai vietos atsistoti, apsisukti ir pasimankštinti, per ankštas narvas jau bus bausmė, ne elgesio korekcijos priemonė. Geriausia būtų pasimatuoti realiai, kurio dydžio narvas ar boksas geriausiai būtų Jūsų šuniui.
Atsakyti