Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

Apmasciau ir ta wc galimybe ant lovos...o ir pakeiciu viska iki ciuzinio po padarymo, tuo labiau kad pasysiojus ten nebuvo, o tik prikrauna per savaite turbut 3 ar 4 kartai doh.gif tai yra labai daug manau. I lauka vedzioju kas 2-3 val po valgio/miego ir kai matau kad jau noretu ar iesko vietos namie. Bet....va ima ir atsitinka taip doh.gif

Na pameginsiu iseidama kur uzdarinet ta kambari, kad ten neitu. Jei padarys ir ant sofos tada uzdarinesiu i narva. Vistiek rasiu kur ji ikist, tikiuosi kad cia laikinai sitas reikalas unsure.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2013 03 18, 22:45)
Apmasciau ir ta wc galimybe ant lovos...o ir pakeiciu viska iki ciuzinio po padarymo, tuo labiau kad pasysiojus ten nebuvo, o tik prikrauna per savaite turbut 3 ar 4 kartai doh.gif tai yra labai daug manau. I lauka vedzioju kas 2-3 val po valgio/miego ir kai matau kad jau noretu ar iesko vietos namie. Bet....va ima ir atsitinka taip doh.gif

Na pameginsiu iseidama kur uzdarinet ta kambari, kad ten neitu. Jei padarys ir ant sofos tada uzdarinesiu i narva. Vistiek rasiu kur ji ikist, tikiuosi kad cia laikinai sitas reikalas unsure.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif

Nu matyt jaui kažkaip susimąstė, kad ten reikia kakot. Gal liko kvapas, gal tiesiog subarėt kažkada kai padarė ant grindų, o jai užsifiksavo, kad ant grindų nevalia kakot.. Visaip galėjo būt. Sugriežtintas režimas, dažnesnis vedžiojimas ir izoliavimas nuo visų sofų turėtų tikrai padėt, esu tikra, kad tai laikina bėda.
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2013 03 18, 21:53)
Nu matyt jaui kažkaip susimąstė, kad ten reikia kakot. Gal liko kvapas, gal tiesiog subarėt kažkada kai padarė ant grindų, o jai užsifiksavo, kad ant grindų nevalia kakot.. Visaip galėjo būt. Sugriežtintas režimas, dažnesnis vedžiojimas ir izoliavimas nuo visų sofų turėtų tikrai padėt, esu tikra, kad tai laikina bėda.

As labai tikiuosi ir tikiu, kad tai laikina.
Bandysim isgyvendint visa sita nesmagu reikala. unsure.gif

Tai turbut dabar ir i lova miegot neleist? Mes miegam nakti kartu (man smagiau kai vyras isvaziuoja) ir netrukdo. Tai gal dabar ir i lova neleist? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2013 03 18, 23:01)
As labai tikiuosi ir tikiu, kad tai laikina.
Bandysim isgyvendint visa sita nesmagu reikala. unsure.gif

Tai turbut dabar ir i lova miegot neleist? Mes miegam nakti kartu (man smagiau kai vyras isvaziuoja) ir netrukdo. Tai gal dabar ir i lova neleist? g.gif

na bent jau laikinai, kol viskas susitvarkys, tai aš neleisčiau.
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2013 03 18, 22:05)
na bent jau laikinai, kol viskas susitvarkys, tai aš neleisčiau.

Dar karta dekoju 4u.gif

O ji atrodo ir supranta...atejo,pastovejo prie lovos-pasakiau kad eitu i vieta ir viskas-nuejo miegot ten.
Atsakyti
Pas mane su mano dekoraske panasi problema buvo. Nakti "vare" visur kur netingejo, ir jokio jai skirtumo nebuvo ar cia grindys ar lova ar kilimas. Mane kaip tik narvas ir isgelbejo nuo sito kosmaro. Aisku pradzioje nebuvo labai patenkinta kad is lovos nakvinei buvo perkelta i narva, bet as pradzioje ja dejau su narvu prie lovos, paskui toliau ir toliau...taip ji dabar turi savo budele virtuveje po stalu smile.gif
Diena buvo dazni vedziojimai, o vakare dar isvesdavau kokia 12 val ir ryte jau 5-6 tekdavo keltis. Bet su laiku laiko tarpai didejo. Dabar nuo 9 iki 9 ismiega. gauna vakarienes ir pati i savo narva eina, atsigula ir miega iki ryto.
Labai svarbu kad suo butu pratinamas prie rezimo.

Narvas padeda suniui ismokti laukti, o ne atsiradus menkiausiam norui pasitustinti - tupt bele kur.

tai kad tikrai pirkit narva (boksa) thumbup.gif
nelabai supratau jusu pasakymo kad neturite kur jo pastatyti? pas jus gi mopsas!!!??? kokio gi didzio jam galvojate statyti boksa kad jam neatsirastu vietos bute? nelabai suprantu blush2.gif
maniske panasaus didzio suo - boksas stovi kartais po stalu, kartais po kede smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2013 03 17, 20:55)
Tai kramto šunys tik 15 proc. porcijos, tiek kiek kaulai sudaro, visa kita, kas be kaulų jie turi praryt nekramtę tongue.gif Maniškiai valgo 600-800 g dydžio porcijas, valgymas užtrunka 45-60 SEKUNDŽIŲ. Porcija negali būt paliekama tokiam ilgam laikui kaio 20-30 minučių, iš viso šeriant RAW nepatarčiau palikt šunį valgyt be priežiūros net 3-ims sekundėms.

Nu jo, su laiku gerokai padauginau blush2.gif Dabar specialiai pažiūrėjau, su nugarėle ir ketvirčiu(apie 800 gr) tvarkėsi 6-7 min biggrin.gif Bet ankščiau, kai mokėmės tapti edrunu,visgi bliudą patraukdavau ne mažiau kai po 20 min.Na bet kokiu atvėju rezultatas puikus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Driežiuke* @ 2013 03 18, 22:57)
Pas mane su mano dekoraske panasi problema buvo. Nakti "vare" visur kur netingejo, ir jokio jai skirtumo nebuvo ar cia grindys ar lova ar kilimas. Mane kaip tik narvas ir isgelbejo nuo sito kosmaro. Aisku pradzioje nebuvo labai patenkinta kad is lovos nakvinei buvo perkelta i narva, bet as pradzioje ja dejau su narvu prie lovos, paskui toliau ir toliau...taip ji dabar turi savo budele virtuveje po stalu smile.gif
Diena buvo dazni vedziojimai, o vakare dar isvesdavau kokia 12 val ir ryte jau 5-6 tekdavo keltis. Bet su laiku laiko tarpai didejo. Dabar nuo 9 iki 9 ismiega. gauna vakarienes ir pati i savo narva eina, atsigula ir miega iki ryto.
Labai svarbu kad suo butu pratinamas prie rezimo.

Narvas padeda suniui ismokti laukti, o ne atsiradus menkiausiam norui pasitustinti - tupt bele kur.

tai kad tikrai pirkit narva (boksa)  thumbup.gif
nelabai supratau jusu pasakymo kad neturite kur jo pastatyti? pas jus gi mopsas!!!??? kokio gi didzio jam galvojate statyti boksa kad jam neatsirastu vietos bute? nelabai suprantu  blush2.gif
maniske panasaus didzio suo - boksas stovi kartais po stalu, kartais po kede smile.gif

As boksa turiu kur padet, bet jis katiniskas. Na suni su juo vezu jei kur reikia masinoj, tai ji jame ir miega ir apsisuka. Tai galvoju gal jame laikinai uzdarinet, nes reikia tik kai iseinu is namu. Ilgai niekur nebunu, max pora val, o pries tai juk isvedu visada.
Kazin tikru toks variantas?

Ir va siand, ryte isvedziau po nakties, ir dar papildomai pries nuvedant vaika i darza, i kita kambary duris uzdariau, tai radau parejus bala ant sofos..... doh.gif

Dar noriu paklaust M dydzio narvo uztektu? Nes kiek domejaus kol neturejau tai mopsu augintojos sake kuo didesnis tuo geriau L maziausias ir pan, bet galvoju as ja juk ten tik kol nebusiu namie (auginu vaikus, tai retai nebunu) tai gal nereikia jau to didelio narvo g.gif mazesni rasciau kur padet, nu imotuociau kur nors vistiek.
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2013 03 19, 09:58)
As boksa turiu kur padet, bet jis katiniskas. Na suni su juo vezu jei kur reikia masinoj, tai ji jame ir miega ir apsisuka. Tai galvoju gal jame laikinai uzdarinet, nes reikia tik kai iseinu is namu. Ilgai niekur nebunu, max pora val, o pries tai juk isvedu visada.
Kazin tikru toks variantas?

Ir va siand, ryte isvedziau po nakties, ir dar papildomai pries nuvedant vaika i darza, i kita kambary duris uzdariau, tai radau parejus bala ant sofos..... doh.gif

Dar noriu paklaust M dydzio narvo uztektu? Nes kiek domejaus kol neturejau tai mopsu augintojos sake kuo didesnis tuo geriau L maziausias ir pan, bet galvoju as ja juk ten tik kol nebusiu namie (auginu vaikus, tai retai nebunu) tai gal nereikia jau to didelio narvo g.gif mazesni rasciau kur padet, nu imotuociau kur nors vistiek.

Pas mane cvergas butent tokiam ir buna tas pora valandu ir labai sekmingai, neapstatysi ju namu "nameliais nameliuksciais " smile.gif Tai tokio bokso pilnumoj pakanka iseinant palikt
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 03 19, 09:07)
Pas mane cvergas butent tokiam ir buna tas pora valandu ir labai sekmingai, neapstatysi ju  namu "nameliais nameliuksciais " smile.gif Tai tokio bokso pilnumoj pakanka iseinant palikt

Jus apie M dydzio narva? Taip?
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2013 03 19, 10:35)
Jus apie M dydzio narva? Taip?

M dydžio Jums per akis.
L bus tikrai per didelis, ir šuo dergs jame. Izoliuokit šunį nuo visų lovų ir sofų. Kol neturit narvo, išeidami palikit kur nors kolidoriuje, kur nėra nei kilimėlių, nei lovų.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 03 19, 09:36)
M dydžio Jums per akis.
L bus tikrai per didelis, ir šuo dergs jame. Izoliuokit šunį nuo visų lovų ir sofų. Kol neturit narvo, išeidami palikit kur nors kolidoriuje, kur nėra nei kilimėlių, nei lovų.

As ja iseinant katino bokse galvoju palikinet g.gif nes kaip minejau iulgiau kaip valanda as nebunu niekur. O tuo labiau dabar kai reiks palikt uzdaryta iki kol narva gausiu.
Ar vis tik geriau i kolidoriu g.gif ten plintusiukai, kuriuos ji megina kartais paragaut....tai kad neprisiragautu viena likus unsure.gif
Atsakyti