Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

QUOTE(zay @ 2013 03 15, 15:06)
Šuo ne žmogus, žmonės kenčia nuo ribotos erdvės, šunys vienodai gerai jaučias narve ar kambaryje. Būtent dėl šios šunų savybės kosmosan skrido šunys, nes kai bandė siųst bezdžione, jos kaip žmonės žiauriais stresavo, tuo tarpu šunis dzin-jiems narvas kaip tik tampa saugia erdve. Daug kur esu rašius-mano šunys turi laisvę judėt po visus namus, pirmame aukšte yra 4 sofos ant kurių jiems galima gulėt. deja atidari narvai tik du. Tai maniškiai grįžę po du ar tris lenda į narvus  biggrin.gif . Aš narvuose nelaikau paklotų, gryna skarda, tai nakčiai juos net uždarinėju, nes šunys eina miegot ne ant sofų-lenda į narvus ir barška ten. Tad pvz normalu yra kai yra voljeras, o jame būda, šuo turi namelį, savo vietą. Tai vat jūsų butas, kambarys be narvo-šuniui kaip voljeras be būdos.

Kažkaip teko rasti kitokios info, kad mirė tie garsūs pirmieji šunys nuo streso, bet ne esmė, kiekvienas likime prie savo nuomonės, tiek to... Kam rūpi pats pasidomės.
Atsakyti
pirmiems šunims ne tik skrydis buvo-testai ir tyrimai dar sunkesnis dalykas. O dabar pateikiama info apie tarybiniais metais atliktus bandymus, ypač ten kur amerikiečiai neaplenkė jų, visur su minusus. Nemadinga dabar apie tai nors kažką teigiamai rašyt. Nors kas susiję su šunimis-vat tais giliais tarybiniais laikais ten buvo mokinama tų šuninių elgsenos išaiškinimų kas dabar dėstoma madingiausiuose seminaruose kaip nauja tiesa. Nu bet tai jau politika aišku, ir vargiai ar kosmoso programos pradžią be tos politikos rasit. Tiesiog nurodyta jog bezdžionės, mums artimesni padarai nei šunys, erdvės trūkumo nepakėlė.
O dėl nuomonės-žinoma, niekas nieko negali verst. Aš tai jos ir neturiu, aš matau šunis kurie geraiu jaučias kai yra nemie atviri narvai, nei uždari. Tad man pakanka turėt akis biggrin.gif. Pripratinimo momentas jo-būna nemalonus šuniui, kaip bet koks apribojimas-draudimas ėst š irgi toks pats šuns norų ir interesų nepaisymas, jums neskanu, o ja tai skanu ir už tai kupron gauna.
Jei šuo man dergtų dar namie-tikrai paskutinis mongioringo postas protingiausias smile.gif. Jį mintyse "laikinau" daug kart
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 15 kovo 2013 - 15:28
QUOTE(onute33 @ 2013 03 15, 15:25)
Na jai taip sakote, tai toliau laikysiuos savo plano matinti tik karta per diena.Labai myliu gyvunus, tai tos akys mane zudo  smile.gif , bet pasistengsiu nepasiduoti.Narvas tai paskutinis dalykas i ka kisiu savo suniuka.Dar turiu vilties kad isisisiks kaip Jus sakote.

Irgi labai myliu savo šunį, dėl to ir perėjau prie RAW, kuriuo šeriama tik kartą per parą - rezultate šuo pasidarė labai ėdrus(kas ankščiau buvo atvirkščiai), nelieka nieko ,bet akys visai nežudo - jam tiesiog liepiama išėiti arba gult į vietą kai mes valgom , be to žinau pagal per didėlį jau svorį, kad jis tikrai nebadauja lotuliukas.gif O dar, kad akys nežudytu nereikia šerti nuo stalo, o duoti griežtai vieną kartą ir tik iš savo bliudo- išbandyta su kitų šuniu, net nereaguodavo į tai, kad mes valgom. Šitas tai dėl savo charakterio ypatumų tai biški pamylėtas ir palepintas ax.gif
QUOTE(mondioring @ 2013 03 15, 13:50)
na nezinau,mano nemazai pazystamu badavo po kelishdeshimt dienu ir maudesi baltijos juroje  ziema ir sake ju sveikatele liuks...nezinau,nebandziau...bet jie dar mokejo po 1000 litu uz ta badavima seminaro vadovui smile.gif))) tai paduokite ji i Strasburo teisma uz zmogo kankinima smile.gif)))tai juk akivaizdus zmogaus teisiu pazeidimas smile.gif)))

Žmogus priima sprendimą pats, jis pats gali nuspresti kada badauti ir kiek,bet kada gali nutraukti tą badą, gali žaistu su savo sveikata kiek nori ir už kiek nori - jo sveikata yra jo paties rankose, o šuo priklauso nuo mūsų, mūsų sprendimų(panašiai kaip ir vaikas), tad sąmoningai marinti badu( ne 2-4 dienos) yra žiauru mirksiukas.gif
QUOTE(mondioring @ 2013 03 15, 14:28)
vienas pazystamas buvo Bart Bellon seminare,na man patiko paprastas sakinukas ka pasakojo-Bet kas -kas shuniui padeda buti draugu o ne problema-viskas liuks. na ne mano mintis,Barto-jei tau daktaras pasakys-ishsikepk kiaushiniene  karshta ir uzsipilk ant galvos-ir tau ataugs plaukai... ir tau ataugs daleiskim plaukai-viskas OK. iskas gerai-KAS padeda... taip,teigiama motyvacija yra SUPER-jei jin padeda.bet jei pades davimas i snuki-irgi liuks,pades narvas-liuks,pades nesherimas-liuks...viskas gerai-kas gerai baigiasi smile.gif

Visiškai sutinku thumbup.gif Tam ir duotas žmogui protas - viskas turi buti proto ribose, tam kad padėtu, o nepakenktu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 03 15, 16:17)
Kažkaip teko rasti kitokios info, kad mirė tie garsūs pirmieji šunys nuo streso, bet ne esmė, kiekvienas likime prie savo nuomonės, tiek to... Kam rūpi pats pasidomės.

O kuo remiamasi? Labai daug populistinės info internete... O kuri ji teisinga... Nesiryžčiau spręst.
Ar čia lygiai taip pat, kaip kad žmonės sako "koks šuo, kad kaulų negauna..."? Va, draugė paipalioja savo šunį po žarnyno operacijos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 kovo 2013 - 19:25
QUOTE(zay @ 2013 03 15, 15:24)
pirmiems šunims ne tik skrydis buvo-testai ir tyrimai dar sunkesnis dalykas. O dabar pateikiama info apie tarybiniais metais atliktus bandymus, ypač ten kur amerikiečiai neaplenkė jų, visur su minusus. Nemadinga dabar apie tai nors kažką teigiamai rašyt. Nors kas susiję su šunimis-vat tais giliais tarybiniais laikais ten buvo mokinama tų šuninių elgsenos išaiškinimų kas dabar dėstoma madingiausiuose seminaruose kaip nauja tiesa. Nu bet tai jau politika aišku, ir vargiai ar kosmoso programos pradžią be tos politikos rasit. Tiesiog nurodyta jog bezdžionės, mums artimesni padarai nei šunys, erdvės trūkumo nepakėlė.
O dėl nuomonės-žinoma, niekas nieko negali verst. Aš tai jos ir neturiu, aš matau šunis kurie geraiu jaučias kai yra nemie atviri narvai, nei uždari. Tad man pakanka turėt akis biggrin.gif. Pripratinimo momentas jo-būna nemalonus šuniui, kaip bet koks apribojimas-draudimas ėst š irgi toks pats šuns norų ir interesų nepaisymas, jums neskanu, o ja tai skanu ir už tai kupron gauna.
Jei šuo man dergtų dar namie-tikrai paskutinis mongioringo postas protingiausias smile.gif. Jį mintyse "laikinau" daug kart

Kai išties didelė problema ir viskas dėl to padaryta, tai taip, tik narvas ir belieka. Aš čia kalbą pakreipiau tiesiog ta tema, kuri jau ir iš kitų temų susiformulavo ir kad kategoriškai nepritariu minčiai, kad fainus, gerus, stiprius, energingus šunis šeimininko patogumui kišinėti. Žiauru ir tiek. Kodėl turi rūpėti vien tik žmogaus interesai? Todėl, kad žmogus moka parašyti skundų ir pasiskųsti koks jis vargšas, neturi laiko ar pan.? Šuo dėl to nekaltas, nereikėjo tada gyvūno arba užtektų žiurkėno. Vietoje to, kad išeitų su šunimi sportuoti, žaisti, iškrautų šunį, dažnas atsisėda prie neto ir virkauja koks šuo negeras, kažką graužia, neklauso ar pan., o dabar labai madinga kam nors ateiti ir neįsigilinus pareikšti - narvas - jis tave išgelbės ir turėsi ramybę nuo šuns. Man atrodo protingiau šviesti žmones, kad klausyk, jei tu dirbi 8 valandas kur nors ir po to neiškrausi energingos veislės tiek, kiek jai reikės, tai nekišk rankų artyn gyvūno... Bet ką matome forumuose? Šunys tiesiog brukami, pirkite, pirkite, įsigykite, kaip jų reikia vaikams ir pan. Verslo principai ir tiek ax.gif
Atsakyti
[quote=saber,2013 03 15, 19:08]
Irgi labai myliu savo šunį, dėl to ir perėjau prie RAW, kuriuo šeriama tik kartą per parą - rezultate šuo pasidarė labai ėdrus(kas ankščiau buvo atvirkščiai), nelieka nieko ,bet akys visai nežudo - jam tiesiog liepiama išėiti arba gult į vietą kai mes valgom , be to žinau pagal per didėlį jau svorį, kad jis tikrai nebadauja lotuliukas.gif O dar, kad akys nežudytu nereikia šerti nuo stalo, o duoti griežtai vieną kartą ir tik iš savo bliudo- išbandyta su kitų šuniu, net nereaguodavo į tai, kad mes valgom. Šitas tai dėl savo charakterio ypatumų tai biški pamylėtas ir palepintas ax.gif
Žmogus priima sprendimą pats, jis pats gali nuspresti kada badauti ir kiek,bet kada gali nutraukti tą badą, gali žaistu su savo sveikata kiek nori ir už kiek nori - jo sveikata yra jo paties rankose, o šuo priklauso nuavoo mūsų, mūsų sprendimų(panašiai kaip ir vaikas), tad sąmoningai marinti badu( ne 2-4 dienos) yra žiauru mirksiukas.gif

Na as bandau serti zalia mesa, bet nelabai jau jis ja domisi.Tenka apvirti minute, tada viskas gerai.Matyt patinka virtos mesos kvapas.Bet manau su laiku as ji vistiek nugalesiu.Suns nuo stalo jau seniai neseriu ir kitu prasau to nedaryti.Jis nekaulija mano maisto,kaulija savo.Stovi ir gailiai ziuri i savo dubeneli.Nedaviau ir siandien nieko,ir vandenuka jau paemiaiu.Laukiu rytiniu rezultatu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 03 15, 22:58)
Na as bandau serti zalia mesa, bet nelabai jau jis ja domisi.Tenka apvirti minute, tada viskas gerai.Matyt patinka virtos mesos kvapas.Bet manau su laiku as ji vistiek nugalesiu.Suns nuo stalo jau seniai neseriu ir kitu prasau to nedaryti.Jis nekaulija mano maisto,kaulija savo.Stovi ir gailiai ziuri i savo dubeneli.Nedaviau ir siandien nieko,ir vandenuka jau paemiaiu.Laukiu rytiniu rezultatu unsure.gif

Čia jau biški OT, bet kas liečia neėdimo tikrai žinau, kad laikimasis tam tikrų taisyklių - paduodi bliudą, nesuėda per 20-30 min. patrauki šalin ir duodi tik sekantį kartą ir dar sumažintą dozę, nežiūrint į gailias akytes biggrin.gif Sakau, kad žinau, nes maniškis buvo labai neėdrus, RAW vieną kartą nutraukiau, nes truko kantrybė kovoti, išmetinėti prasmirdusius mėsgalius,bet kai grįžau antrą kartą prie RAW- nenusileidau. Dabar irgi kariauju su skrandžio ėdimu, bet laikausi tų principų ir 3-4 paroje niekur nedingsta, suėda ir prasmirdusį, o tuo pačių ir iškrovą padaro. Gaila irgi, bet žinau, kad skrandis butinas ir kad bus daugiau naudos kai suės, nei pagailėsiu ir ko nors kitu pakeisiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 15 kovo 2013 - 23:53
QUOTE(saber @ 2013 03 15, 23:51)
Dabar irgi kariauju su skrandžio ėdimu, bet laikausi tų principų ir 3-4 paroje niekur nedingsta, suėda ir prasmirdusį, o tuo pačių ir iškrovą padaro. Gaila irgi, bet žinau, kad skrandis butinas ir kad bus daugiau naudos kai suės, nei pagailėsiu ir ko nors kitu pakeisiu.

Kad skrandis nėra būtinas būinas, nebent nevalytas dėl visokių daržovių, bet kaži kiek ten jų būna pas pašarais užaugintą gyvį g.gif Skrandis daugiau paprasta mėsa, nei organas, kaip organai tai būtinos kepenys.
Dėl to virimo - padeda. Su laiku vis mažiau laikykit apvirtam vandenį. Mūsų vienas šuva kratydavosi nuo kepenų, duodavau virtas, vis mažiau virdavau, dabar ėda ir žalias.
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 03 16, 01:19)
Kad skrandis nėra būtinas būinas, nebent nevalytas dėl visokių daržovių, bet kaži kiek ten jų būna pas pašarais užaugintą gyvį  g.gif Skrandis daugiau paprasta mėsa, nei organas, kaip organai tai būtinos kepenys.
Dėl to virimo - padeda. Su laiku vis mažiau laikykit apvirtam vandenį. Mūsų vienas šuva kratydavosi nuo kepenų, duodavau virtas, vis mažiau virdavau, dabar ėda ir žalias.

Tik nevalytą ir duodu, butent su visokiom žolėm biggrin.gif Nevyriau nieko, nors daug nuo ko atsisakinėjo, tiesiog perskaičiau kažkur rekomendacijų kaip neėdrų šunį padaryti ėdrių ir jų laikiausi. Rezultate apart skrandžio ir žuvies nevalgomų dalykų nėra, likučių bliude niekad nelieka, kiek duosi tiek suės, dabar tik normuoti reikia biggrin.gif
P.S. Va tas straipsniukas http://www.dresurakl...20-nevalgus-suo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 16 kovo 2013 - 00:42
Pilnai pritariu Zay dėl narvų kai kuriems šunims bute su atidarytomis durelėmis, tarsi būda voljere. Tikrai, labai veiksminga, šunys jaučiasi puikiai, neliūdi savo ,,tvirtovėje", mūsų vienas iš jaunų šunų kelis mėnesius tokiomis sąlygomis gyveno ir jokių problemų su buto niokojimu, triukšmu, dabar narvo nereikia, išauklėtas be narvelio tvarkingai laukti šeimininkų. O mažam pinčeriukui-triukšmadariui juk bute galima irgi mažą narvelį pastatyti, net paprastą kačių-mažų šunų konteinerį su guoliuku ir žaisliukais, kramtaliukais, paskui net šunelį vežioti jame kartu galima būtų visur (pas veterinarą ir t.t), šunelis visur jausis, kaip namie (mes irgi taip darėme). Ir ne vieną tokį atvejį su atidarytais narvais bute žinau, jokio triukšmo namuose, visi (ir šunys, ir šeimininkai) patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(saber @ 2013 03 16, 00:51)
Čia jau biški OT, bet kas liečia neėdimo tikrai žinau, kad laikimasis tam tikrų taisyklių - paduodi bliudą, nesuėda per 20-30 min. patrauki šalin ir duodi tik sekantį kartą ir dar sumažintą dozę, nežiūrint į gailias akytes biggrin.gif

Kiek kiek minučių??? Jūs turėjot galvoj 2-3 minutes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2013 03 17, 20:24)
Kiek kiek minučių??? Jūs turėjot galvoj 2-3 minutes? smile.gif

Na RAW per 2-3 min. tai jau ryjimas, o ne kramtymas biggrin.gif
Atsakyti