Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

Tai kad visas pasisakymas buvo apie malinua biggrin.gif ir net pabrezta TAM"MALINUA" biggrin.gif as nesistebiu tokiais pasisakymais jau senia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 03 12, 22:49)
Tai gi, suniui metai, o valgo vos ne kaip zmogus, palikite viena maitinima, ryte, o daugiau viskas, lieka tik vedziojimas, turetu issisprest, o narvas vietos neuzima, tik lygiai tiek kiek guolis suns, jei jis ji turi aisku.

Nepadejo vienas maitinimas per diena.Gavo tik velyvus pusrycius, suede tik trecdali dienos normos, kiek turetu suesti tokio amziaus ir svorio suo.Daugiau ir nebedaviau.Vakare teko iskesti ziauru terora,ir bandymus paveiktu savo rudomis akimis, ir sedejima prie tuscio dubenio, ir jo laizyma.Ir taip 2 dienas.Nieko atlaikiau.Net vandenas nepalikau nakciai.Rezultatas-ryte 2 balos ir siurprizas.Nesuprantu is kur, jai beveik para neede.Cia jau sakes turbut? I ka kreptis, veterinaras gali ka padaryti? Siaip viskas su juo gerai, jau nebeniokoja namu,elgiasi kaip suauges.Protingas be galo,nu bet sitos balos doh.gif As nebezinau ka man daryti verysad.gif
Atsakyti
na dėl to sakinio-kiek turėtų valgyt tokio dydžio ir tokio amžiaus šuo, nesutinku. Tai labai indvidualu, tos normos kur nurodomos jos yra labai labai maždaug. Sakykim aš turiu du vokiečių aviganius-vienas valgo per dieną 400-500 g mėsos, o kitas 2 kg ir abu atrodo vienodai. Skirtumas didelis, o šunys vienodi. Tad jei šuns nešeriat, o jis deda krūvas, vadinas jis jau prieš tą iškrovos dieną (o tokios būtinos nuolat, nors kartą per savaitę), jau buvo nušertas. Ir ne faktas, kad tai ką duodat šuniui jam tinka. Ir jūsų atveju rekomenduočiau narvą, kaip ir daugelis čia prieš tai rašiusių žmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 15 kovo 2013 - 10:50
QUOTE(onute33 @ 2013 03 15, 11:34)
Nepadejo vienas maitinimas per diena.Gavo tik velyvus pusrycius, suede tik trecdali dienos normos, kiek turetu suesti tokio amziaus ir svorio suo.Daugiau ir nebedaviau.Vakare teko iskesti ziauru terora,ir bandymus paveiktu savo rudomis akimis, ir sedejima prie tuscio dubenio, ir jo laizyma.Ir taip 2 dienas.Nieko atlaikiau.Net vandenas nepalikau nakciai.Rezultatas-ryte 2 balos ir siurprizas.Nesuprantu is kur, jai beveik para neede.Cia jau sakes turbut? I ka kreptis, veterinaras gali ka padaryti? Siaip viskas su juo gerai, jau nebeniokoja namu,elgiasi kaip suauges.Protingas be galo,nu bet sitos balos doh.gif As nebezinau ka man daryti verysad.gif

Sakant dar "neissikakojo ":)2 dienos tai dar ne pasaulio pabaiga, reiskias ne alkanas, jei nesueda. Ir negailekite tu rudu akiu, nedarykit klaidu
Atsakyti
ash tai nesherciau 40 dienu ish eiles,Jezus dykumoje tiek badavo ir nenumire,tai joks shuo nuo 40 dienu bado nenumirs,ir sutaupysite...prasivalys organizmas ir bus drugoi skirtum.
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2013 03 15, 12:13)
ash tai nesherciau 40 dienu ish eiles,Jezus dykumoje tiek badavo ir nenumire,tai joks shuo nuo 40 dienu bado nenumirs,ir sutaupysite...prasivalys organizmas ir bus drugoi skirtum.

Na čia jau sadizmas, 2-4 dienos dar normalu, bet 40....jau samoningas gyvūno kankinimas, dėl kurio reikėtu kreiptis, kaip dėl žiauraus elgesio su gyvūnais verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 15 kovo 2013 - 12:17
QUOTE(saber @ 2013 03 15, 12:16)
Na čia jau sadizmas, 2-4 dienos dar normalu, bet 40....jau samoningas gyvūno kankinimas, dėl kurio reikėtu kreiptis, kaip dėl žiauraus elgesio su gyvūnais  verysad.gif

nepriimkit tiesiogiai thumbup.gif
Aš irgi sakyčiau kad 2 dienos dar ne viskas. Maniškės būna tik po 1,5 paros atsikrato to, ką prieš tiek laiko valgė. Šiaip keista atrodo, kad šuo tiek neišlaiko. Gal nusiprogramavęs organizmas, kad tokiu laiku reikia daryt. Su narvu irgi gali būti, kad paliks ten siurprizų keletą kartų, kol atsiprogramuos tas laikrodukas. Bet turėtų padėt.
O bandėt vandenį prieš miegą ribot? Aš vienu metu, kai užkniso balos rytais ir viena buvo dar šuniukas, atimdavau vandenį likus 4 valandoms prieš miegą. RAW šeriamam šuniui tai nepakenks, skysčių nepritrūks. Ir prieš miegą padarydavo lauke, ryte matyt nelabai jai prisikaupdavo ir nespausdavo, tai padėdavo.
Atsakyti
QUOTE(saber @ 2013 03 15, 13:16)
Na čia jau sadizmas, 2-4 dienos dar normalu, bet 40....jau samoningas gyvūno kankinimas, dėl kurio reikėtu kreiptis, kaip dėl žiauraus elgesio su gyvūnais  verysad.gif

na nezinau,mano nemazai pazystamu badavo po kelishdeshimt dienu ir maudesi baltijos juroje ziema ir sake ju sveikatele liuks...nezinau,nebandziau...bet jie dar mokejo po 1000 litu uz ta badavima seminaro vadovui smile.gif))) tai paduokite ji i Strasburo teisma uz zmogo kankinima smile.gif)))tai juk akivaizdus zmogaus teisiu pazeidimas smile.gif)))
Atsakyti
vienas pazystamas buvo Bart Bellon seminare,na man patiko paprastas sakinukas ka pasakojo-Bet kas -kas shuniui padeda buti draugu o ne problema-viskas liuks. na ne mano mintis,Barto-jei tau daktaras pasakys-ishsikepk kiaushiniene karshta ir uzsipilk ant galvos-ir tau ataugs plaukai... ir tau ataugs daleiskim plaukai-viskas OK. iskas gerai-KAS padeda... taip,teigiama motyvacija yra SUPER-jei jin padeda.bet jei pades davimas i snuki-irgi liuks,pades narvas-liuks,pades nesherimas-liuks...viskas gerai-kas gerai baigiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 03 15, 11:48)
Sakant dar "neissikakojo ":)2 dienos tai dar ne pasaulio pabaiga, reiskias ne alkanas, jei nesueda. Ir negailekite tu rudu akiu, nedarykit klaidu

Na jai taip sakote, tai toliau laikysiuos savo plano matinti tik karta per diena.Labai myliu gyvunus, tai tos akys mane zudo smile.gif , bet pasistengsiu nepasiduoti.Narvas tai paskutinis dalykas i ka kisiu savo suniuka.Dar turiu vilties kad isisisiks kaip Jus sakote.
Atsakyti
Dauguma sunu neturi saiko, ir galioja taisykle, karta paragaves negaliu sustot, cia jau kalba eina apie skanumynus visokius, ir tos akytes visada bus tokios ir ne kitokios, tad isikalt reikia i galva-suo, tai tik suo ir viskas, jis priklausomas nuo jusu, o jus sveiku protu turit suprasti, kad jis visada alkanas ir tikrai laimingesnis, nei persiedes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 03 15, 15:25)
Na jai taip sakote, tai toliau laikysiuos savo plano matinti tik karta per diena.Labai myliu gyvunus, tai tos akys mane zudo  smile.gif , bet pasistengsiu nepasiduoti.Narvas tai paskutinis dalykas i ka kisiu savo suniuka.Dar turiu vilties kad isisisiks kaip Jus sakote.

Šuo ne žmogus, žmonės kenčia nuo ribotos erdvės, šunys vienodai gerai jaučias narve ar kambaryje. Būtent dėl šios šunų savybės kosmosan skrido šunys, nes kai bandė siųst bezdžione, jos kaip žmonės žiauriais stresavo, tuo tarpu šunis dzin-jiems narvas kaip tik tampa saugia erdve. Daug kur esu rašius-mano šunys turi laisvę judėt po visus namus, pirmame aukšte yra 4 sofos ant kurių jiems galima gulėt. deja atidari narvai tik du. Tai maniškiai grįžę po du ar tris lenda į narvus biggrin.gif . Aš narvuose nelaikau paklotų, gryna skarda, tai nakčiai juos net uždarinėju, nes šunys eina miegot ne ant sofų-lenda į narvus ir barška ten. Tad pvz normalu yra kai yra voljeras, o jame būda, šuo turi namelį, savo vietą. Tai vat jūsų butas, kambarys be narvo-šuniui kaip voljeras be būdos.
Atsakyti