Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2013m,

Noriu pasisakyti dėl giminės medzio. Kadangi man si mintis atrode prasminga, tai ieskojau informacijos ir minciu, kaip medis turetu atrodyti. Taigi,narsiau interneto platybese ir pamačiau tokia idėja: medis buvo padarytas kaip puzle. O kiekviena puzles detalė (su zmogaus vardu) buvo issiusta sveciui, kaip kvietimas i svente. Tad, kiekvienas giminės narys atėjes i svente, save pridėdavo kaip trukstama paveikslelio dali. Visiems atvykus medis užsipildo. Tad man pasirodė ši mintis idomi. Taip ir svečiai atvyke tarsi užsiregistruoja ir turi proga pasidometi savo siemos saknimis. Aisku, cia kyla klausimas, o ka daryti su sveciais negiminemis? Kazkaip nepagarbu ju atzvilgiu. Be abejo, vietoj gimines medzio galima pasidaryti krikstynu dalyviu medi. Galbut irgi smagu, po kazkiek metu pasižiūreti, kas dalyvavo sventeje. Pati sios minties neigyvendinsiu, bet siaip ideja man pasirode gana grazi 4u.gif .
Tai pat savo krikstynose sodinsiu medeli. Kiek zinau, pagal paprocius ji taip pat sodindavo. Tad sodinsime ir mes.
Dar man idomiai atrodo, kai kvietime gauni uzuomina, kur turetum sedeti. Pvz. karta kvietime i vestuves gavau dziovintos levandos sakele. Atvykus, ieskojau, kur tureciau prisesti. Pradzioje nesupratau, nes nebuvo visiems iprastu korteliu su vardais, ar staliuku numeriu ar kito iprasto zenklinimo. Pasirodo, abu su vyru turejome sedeti prie levandu vazonelio. Kiekvienai sveciu porai buvo priskirtas augalas, kuri jaunieji (abu botanikai) priskyre savo sveciams. Vakaro eigoje, jaunieji paaiskino, kodel butent su siuo augalu sieja si zmogu ir padavanojo si augala i namus, kaip prisiminimo zenklą. Man pasirode grazu. Nes gavau ne paprasta dovana, o apgalvota prie musu poros priderinta dovana thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Benita.s @ 2013 01 21, 13:13)
Kiekvienai sveciu porai buvo priskirtas augalas, kuri jaunieji (abu botanikai) priskyre savo sveciams. Vakaro eigoje, jaunieji paaiskino, kodel butent su siuo augalu sieja si zmogu ir padavanojo si augala i namus, kaip prisiminimo zenklą. Man pasirode grazu. Nes gavau ne paprasta dovana, o apgalvota prie musu poros priderinta dovana thumbup.gif .


Puikios idejos thumbup.gif Su puzzle tai turbut sunkiau igyvendinama, bet su augalais tai pirma karta girdziu, jaunieji su fantazija tikrai buvo thumbup.gif Turbut panasiai galima sugalvot ir su kitokiais daiktais (saldumynais ar pan.), svarbu, pati ideja ant kelio uzveda smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Labai prasau Jusu pagalbos. Gal kurios nors mamos ketina užsisakyti krikstynu apeigas Rumsiskese siais metais? Temele aprimus, tai greičiausiai nelabai. Bet, jei yra tokiu, kurios ketina ar yra tose apeigose dalyvavusios, gal galetu man atsakyti i keleta kl, nes del Rumsiskiu turiu daug kl ir dvejoniu: Kaip ten su vedėja? Ar pasitaise jos charakteris biggrin.gif Gal kartais Ji pasikeite? Ar kunigas krikstija, ar ne? Skambinau duotu tel. del apeigu tai nelabai maloniai su manimi pašnekove kalbėjo. Kazkaip atmestinai. Sako sakykite konkrecia data, tada ir atsakinesiu i Jusu kl. O, kad datos dar tiksliai neesame suplanavę . Mazi dar mes 4u.gif . Galvoju geguzes pabaigoje. Gal ten jau viskas užimta, kad taip saltai su potencialiu klientu bendrauja. Net nebezinau, ar dar ten tebenoriu?
Esame is Vilniaus, bet seneliai arciau Rumsiskiu, tai galvojame, kad mums sis variantas visai tiktu. Beje, gal, kas is buvusiuju pasakytu, kaip ten toje Rumsiskiu kavinei aplinka, maistas, ar skanu, kokybiška, kaip kainos? Norisi jaukaus varianto. Ar galima gauti atskira sale arba vieta lauke?
Svarstau dar ir del Žaleso respublikos. Isgasdinta Rumsiskiu bendravimo parasiau jiems laiškeli. Ziuresim, ka atsakys. Gal kas yra šventes ten, kaip nuomones? Zinau, kad yra atskira tema, tad nepykit, bet klausiu visur, nes man si info labai aktuali. Gal, kas yra dalyvaves ir Rumsiskese ir Zaleso respublikoje ir gali tas programas palyginti. Ar jos panasios? Kuri profesionalesne? Kur vedimas yra malonesnis ir kt. Na, vienu zodziu, kuri Jums labiau patiko?
Labai dėkoju uz bet kokia info ir nepykit, jei rasau ne visai i tema 4u.gif Tiesiog, temeles nagrinejancios krikstynu apeigu klausima siuo metu apmirusios, tad drisau kreiptis pagalbos i visas mamas. Gal, kuri man ir kitoms siuo kl. besidomincioms mamoms, norincioms svesti pagal paprocius, pades apsispresti, kur tai daryti butu geriausia biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(Benita.s @ 2013 01 21, 10:13)
Noriu pasisakyti dėl giminės medzio.
Pvz. karta kvietime i vestuves gavau dziovintos levandos sakele.


Su puzle kaip įdomiai bigsmile.gif Labai originalu.
Bet galima taip daryti ne geneologinį medį, o medį- kaip svečiai susiję su krikštuku ir jo šeima. va tada viskas ok. Niekas neįžeistas, visi savęs ieškodami puzlėj netiesiogiai susipažįsta su kitais. Idėja labai liuksiška. Užkabina smile.gif

Arba- šovė va galvon, galima tokį namą daryti ir palikti tuščius langus, o ten "apgyvendinti" svečius. Ateina svečias- įstato savo kortelę į langą. Ant palangės gali būt parašyta kaip tas svečias susijęs su krikštuku ir šeima ax.gif O šitą variantą galiu ir pati pasidaryti clap_1.gif be problemos, nes šiaip ar taip juk užsiimu rankdarbiais. Va, kad tik nepamirščiau biggrin.gif

O jau su augalais swoon.gif aš apšalus, na ir fantazija jaunųjų, tikrai super- ir kiek laiko, pastangų, indėlio tai reikalauja... Žodžiu fantastika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 21 sausio 2013 - 22:41
Sveikos,

tam pačiam jau čia rodytam psl radau štai tokius kunigo atsakymus:

Klausimas: Ar išsiskyręs vyras gali buti krikšto tėvas?
Atsakymas: Pagal Bažnyčios teisę, krikštatėviu gali būti „katalikas, jau priėmęs Sutvirtinimą bei šventosios Eucharistijos sakramentą, gyvenantis pagal tikėjimą bei dabar prisiimamas pareigas“. Jeigu vyras yra išsiskyręs ir sukūręs civilinę santuoką, tikrai negali būti krikšto tėvu, nes jis negyvena pagal tikėjimo reikalavimą.

Klausimas: Ar gali būti krikšto tėvais pora, kuri nesusituokusi bažnyčioje?
Krikšto tėvais gali būti tik praktikuojantys katalikai, kurie, jei yra susituokę, gyvena teisėtoje, Bažnyčios palaimintoje santuokoje, yra sulaukę bent 16 metų amžiaus ir pasirinkti paties krikštijamojo ar jo tėvų. Suaugusiajam krikštijantis taip pat reikalingi krikšto tėvai. Krikšto tėvais negali būti ta pora, kuri gyvena kaip partneriai.

Klausimas: Jeigu vis dėlto krikštatėviais buvo asmenys, neturintys Santuokos sakramento, susirašę tik metrikacijoje, ar tai reiškia, kad krikštas negalioja pakrikštytam asmeniui?
Atsakymas: Nuo buvusių krikštatėvių moralinės būklės aplinkybių krikšto galiojimas visiškai nepriklauso, todėl būkite ramūs - jūsų kūdikio krikštas tikrai galioja.

Klausimas: Ar galioja mano 23 metų sūnaus krikštas, jei jį krikštijo išsiskyręs (buvęs bažnytinėje santuokoje) vyras ir tik pakrikštyta, bet nepriėmusi Pirmosios Komunijos moteris. Jie jau tada gyveno šeimoje, turi vaikų. Tada niekas man nepaaiškino, kad tokie krikštatėviai netinkami, nors kaip žmonės jie yra geri. Ar reikia dar kartą krikštyti sūnų?
Atsakymas: Vaiko krikštas tikrai galioja, tačiau gaila, kad bręsdamas jis neturėjo gero krikšto tėvų pavyzdžio, koks jis turėtų būti katalikas. Dabar reikia mąstyti ne apie vaiko „perkrikštijimą“, bet apie tai, kad dabar krikšto tėvai, kiek pajėgs, stengtųsi būti pavyzdingi žmonės ir katalikai.



Esu išsiskyrusi, dabar gyvenu su kitu vyru. Labai draugaujam su jo giminaičio šeima ir žinom apie jų ketinimus kviesti mus krikštatėviais. Labai norėčiau būti tos mažos mergaitės krikštamote. Juo labiau, kad save vis tik laikau praktikuojančia katalike, lankausi bažnyčioje. Ir nemanau, kad būčiau doresnė katalikė, jeigu būčiau "gyvenusi pagal tikėjimo reikalavimus" nelaiminguose sąntykiuose. Nežinau kaip pasielgti, meluoti kunigui jeigu ką, ar tiesiog nepriimti kvietimo būti krikštamote. Žinau, kad čia gal nelabai į temą, bet Jūsų dauguma yra planuojančios krikštukų mamos. Kokia būtų Jūsų nuomonė šiuo klausimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2013 01 22, 15:30)
Nežinau kaip pasielgti, meluoti kunigui jeigu ką, ar tiesiog nepriimti kvietimo būti krikštamote.

Kunigas, gali paprasyti parodyti baznytines santuokos liudijima ax.gif ...tai, mano nuomone, jei turite noro, ir tinkate krikstyjamo vaikucio tevams tai tik uz, ir pirmyn...negi dabar bausme bus visam gyvenimui, jeigu kazkur nenusiseke???O siaip daug priklauso nuo kunigo...nes yra visokiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2013 01 22, 14:30)
Esu išsiskyrusi, dabar gyvenu su kitu vyru.
Kokia būtų Jūsų nuomonė šiuo klausimu?  g.gif

Ar jus susirase, ar atskiros jusu pavardes? Jei kunigas nieko neuzklaus, nereikes ne meluot blush2.gif , o jei uzklaus, kas jus vienas kitam, pasakytumet, kad suzadetiniai, planuojate tuoktis, irgi kaip ir ne melas, bet jei pavardes skirtingos...
Be to kiti kunigai net nesidomi tuo mirksiukas.gif

Del tu vestuviu, kur geles dovanojo, tai super, nerealus jaunieji tikrai pasistenge thumbup.gif
Atsakyti
Tai taip išeina, kad mes su vyru negalėtume būti krikštatėviais? Nes esame abu antroje tik civilinėje santuokoje.
Bet manau, kad čia gal nuo kunigo priklauso... Nes kitaip tai būtų absurdas kažkoks. Na mąstant logiškai, jei taip nutiktų, kad mes kaip pvz būtume artimiausi žmonės kažkam, bet pagal savo statusą negalim būt krikštatėviais, tai ką, žmonėms eiti į gatvę krikštatėvių ieškoti...

Evesunny- kaip supratau mes esam panašioj padėty, tad manau, kad tai nesąmonė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Star* @ 2013 01 22, 15:56)
Tai taip išeina, kad mes su vyru negalėtume būti krikštatėviais? Nes esame abu antroje tik civilinėje santuokoje.


Krikstateviais buti negalit, bet galite buti kriksto liudininkais 4u.gif . Tai taip pat gerbtinos pareigos.
Atsakyti
QUOTE(Jovita - @ 2013 01 22, 15:47)
Krikstateviais buti negalit, bet galite buti kriksto liudininkais 4u.gif . Tai taip pat gerbtinos pareigos.


Jei kartais netyčia ateitų tokia diena, kai reiktų tapti krikštatėviais- eitume pas tokį kunigą, kur nebūt bėdos, manau rastume smile.gif Nes vis vien manau, kad nesąmone smile.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, jog tai nesąžininga. Iš esmės suprantu, kad išsiskirdama pažeidžiau "gyvenimo pagal tikėjimą reikalavimą". Bet nemanau, jog esu mažiau dora katalikė vien dėl to, kad nepasisekė gyvenime. Ir nemanau, kad tas kuris gyvena bažnytinėj santuokoj, bet pastoviai vaikšto į kairę bei gyvena tikrai nuodėmingiau nei aš, pagal bažnyčią vistiek yra vertesnis būti krikštatėviu už mane. verysad.gif

O kad nebūčiau čia visiškai ne į temą, pasidalinsiu viena idėja.

Reikia maišiukų (arba dėžučių) su vaiko vardo raidėmis ir tuose maišiukuose daikčiukų (bet kokių, ką tik neša fantazija), kurie prasidėtų ta raide, pvz. vaiko vardas JONAS
J-javainis
O-obuolys
N-nosinaitė
A-akvarelė
S-saga
Svečiai turi įspėt kas tuose maišiukuose, kas atspėja tam atitenka maišiukas su prizu. Visus tuos maišiukus sukabint taip kaip rašosi vardas J O N A S. Arba galima tą patį žaidimo TAIP ir NE principu, visi klausinėja, vedantysis sako taip ar ne kol atspėja kas ten.
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2013 01 23, 09:24)
Aš irgi manau, jog tai nesąžininga. Iš esmės suprantu, kad išsiskirdama pažeidžiau "gyvenimo pagal tikėjimą reikalavimą". Bet nemanau, jog esu mažiau dora katalikė vien dėl to, kad nepasisekė gyvenime. Ir nemanau, kad tas kuris gyvena bažnytinėj santuokoj, bet pastoviai vaikšto į kairę bei gyvena tikrai nuodėmingiau nei aš, pagal bažnyčią vistiek yra vertesnis būti krikštatėviu už mane. verysad.gif 

O kad nebūčiau čia visiškai ne į temą, pasidalinsiu viena idėja.

Reikia maišiukų (arba dėžučių) su vaiko vardo raidėmis ir tuose maišiukuose daikčiukų (bet kokių, ką tik neša fantazija), kurie prasidėtų ta raide



merginos neimkit į galvą dėl tų vedusių ir nevedusių smile.gif jei vienam kunigui tai problema, tai kitas net nežiūrės mirksiukas.gif gi ne pasaulioi pabaiga, mano vaiko krišto tėvai irgi iš skirtingų šeimų mirksiukas.gif Niekas nieko nesakė, niekas nieko neklausė. man svarbu, kad vaikutis su abiem bendrauja smile.gif

Kokia originali įdėja smile.gif reiks užsirašyti, gal ir mes kažą panaudosim smile.gif
Atsakyti