Įkraunama...
Įkraunama...

Kas galima/negalima žindančiai mamytei?

Kaip gydytis persalusiai matininaciai mamai?!
Atsakyti
Pirmiausia reikia žinoti, koks tai peršalimas- nustatyti diagnozę.
Atsakyti

Norėjau pasiteirauti, ar galima natūraliai savo pienuku maitinti 3 savaičių naujagimį, jei man ant lūpos kaip ir kiekvienais metais išoko herpesas. Ar per pienuką nepteks vaikiukui? Ar galima tepti bėrimus kokiu nors priešvirusiniu tepaliuku, pvz - Acic? Ar nepakenks mažuliui?
Atsakyti
Maitinti galite, tik maitinti reikėtų su kauke ant burnos, kūdikio nebučiuoti ir labai dažnai vėdinti namus, galima ir kvarcuoti juos. O priešvirusinis tepalas, jei jau atsirado bėrimas nieko nepadės, todėl ir tepti nereikia. Bėrimo elementus geriau prideginkite Betadino ar brilijantine žaluma.
Atsakyti
Maitinu mazyli. Burnoje atsirado stomatitine puslele (nors tiksliai diagnozes nezinau), bet pagal simptomus atrodo, kad neklystu ax.gif Turiu vaista DAKTARIN. Ar galiu ji vartoti? Informaciniame lapelyje parasyta, kad zindyvems reiketu pasikonsultuoti su gydytoju ax.gif
Atsakyti
Geriau patepkite Dentosept A.
Atsakyti
Laba diena,
praėjusį penktadienį (sausio 13) dviejų mėnesių dukrytei pakilo temperatūra iki 38.6 išsikvietėm gydytoją, liepė įkišti eferalgano žvakutę ir išrašė Vibrocil lašiukų nuo slogos. Temperatūros nuo pirmadienio nebeturim, bet vaikas labai kosi ir sloguoja. Kosėdama atpila visą suvalgytą maistą. Pradėjau Resorban kremuku trinti padukus ir krūtinę, tai su vaiku situacija šiek tiek pagerėjo. Prieš porą dienų pati pasijutau blogai, gėriau liepžiedžius ir bandžiau gydytis kitokiais "liaudiškais būdais", bet niekas nepadeda. Kokius vaistus aš pati galėčiau gerti (maitinu tik krūtimi), kad nepakenkčiau dukrytei? gal ir jai padėtų mano geriami vaistai (pagalvojau, kad gal per pieną persiduotų kas nors)?
Ačiū už atsakymą
Atsakyti
Gydytis pačiai ir juo labiau,kūdikį, nepatariu. Jus abi turi apžiūrėti gydytoja ir paskirti gydymą. Jei kūdikis serga, per mamos pieną vaistų jis negaus, kad pasveiktų.
Atsakyti
Laba diena. Radau du Jūsų atsakymus dėl pirties. Viename Jūs sakote, kad nepatartina ten lankytis, kitame, kad galima, tik gali pradėti tekėti pienas. Norėčiau sužinoti kaip tikrai? Jei galima kokia turėtų būti temperatūra? Kiek laiko galima pirtyje būti ir kiek kartų ten galima užeiti? Jei pradėtų tekėti pienas ar tai blogai? O gal šiluma skatina pieno gamybą? Dėkoju už atsakymus ir jų labai lauksiu.
Atsakyti
maitinu pati tik 1 karta per diena nutrauktu pienuku, visa likusi laika valgom misinuka. ar galima retkarciais pasimegauti silpnais alkoholiniais gerimais, pvz alum?
Atsakyti
Bealkoholinį alų galite gerti, jei vaikui nepūs pilvuko.
Atsakyti
Sveiki,

Dukrytei jau 1 m. ir 3 mėn., bet dar nesu davusi kiaušinio. Ar galim jį įtraukti į savo patiekalų sąrašą, jei esame alergiškos pieno baltymui? Jei taip, ar galim iš karto suvalgyti visą, ar po truputį pratinti?

Ačiū
Atsakyti