Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(vilze @ 2013 02 01, 17:21)
va butent! syki pagal paveiksliuka medelyne nusipirkau, buvo parasyta sulanzo 'Susan', o kitur tokiu pavadinimu visai kitokia magnolija rode. taip ir nepamaciau, kokia buvo pas mane, nes po ziemos numire  doh.gif

Ji visur turi būt vienoda. Tai konkrečios veislės pavadinimas.
O nuotrauka gal ir kitaip atrodyt. Dėl fotografo ax.gif
beje, pas mane irgi auga Susana. Ir pas mamą - jos tokios pat, bet ne vienodos bigsmile.gif mano ryškesnė. Krūmas tankesnis. Ir pati tokia tamsi. Bet... augimo sąlygos pas mus skirtingos: pas mamą įsaulė, pietų saulė kepina. Ir aplamai - visada saulė. Toks daugiau smėlis. Maniškė auga gerame durpių "užtaise" ir rytinės pusės. Ir aš tręšiu. Po pietų daliniame pavėsyje ax.gif
Pas mane labai daug lapų. Pas mamą - mažiau.
Šiek tiek pakoreguoja augimo sąlygos išvaizdą. bet jokiu būdu neturi Susan pražysti tulpėmis biggrin.gif kaip aš sakau ant sulanžinių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2013 02 01, 18:28)

beje, pas mane irgi auga Susana.

o tai ji pas jus tokia kaip mano ikeltoj nuorodoj?
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 02 01, 16:46)
nu va  verysad.gif  isvis, kiek pastebejau, tai pas skirtingus pardavejus tas pats augalas kartais visiskai kitoks buna. kaip ir magnolijos.

Jei kalbant apie kėnius, tai jokios apgavystės čia ir nėra - mano minėtas kėnis lotyniškai yra Abies lasiocarpa "Compacta", o tas kitas, sidabriniais spygliais, yra Abies koreana "Silberlocke". Tarp jų bendra tik tai, kad jie abu kėniai, t.y. "abies", o jau toliau vienas subalpinis, o kitas korėjinis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 01 vasario 2013 - 18:34
Magnolija Susan kitos rūšies, ne sulanžo.
Lelijažiedės ir žvaigždinės magnolijų hibridas Susan yra. Žiedai ne tokie kaip sUlanžo.
Paskaitykite čia http://lt.lt.allcons...a-sodo-puosmena
Kitur galima rasti aprašą, kas tai lelijažiedė.
Deja, lietuviškai labai skirtingos informacgijos galima rasti. ax.gif nes informacija daugiausiai arba mėgėjiška, arba augintojų. blush2.gif kurie irgi, tikriausiai, ne visada teisingai pateikia informaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajulita: 01 vasario 2013 - 19:06
QUOTE(vilze @ 2013 02 01, 13:59)
sveikos. jau pries kiek laiko buvau klausus apie kokia nors egles rusi, kuri augtu max 2-4 metrus. tada gavau patarimu tik sidabrine karpyt. bet nelabai man prie sirdies toks variantas  g.gif gal dabar atsiras, kas patars ka isigyt? norisi netoli namo pasisodint, ir ziema pasipuost  smile.gif

ziemai pasipuosti rinkis zaliaspygli keni (Abies):
http://lt.wikipedia....org/wiki/Kėnis

Vok. Kaledoms pardavineja tik kaukazinius kėnius (Abies nordmanniana), nes jie daug ilgiau laikosi (kambaryje), nei paprastos egles, spygliai "riebus", ilgi, sodrios zalios spalvos ir labai malonus liesti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 02 01, 23:26)
ziemai pasipuosti rinkis zaliaspygli keni (Abies):
http://lt.wikipedia....org/wiki/Kėnis

Vok. Kaledoms pardavineja tik kaukazinius kėnius (Abies nordmanniana), nes jie daug ilgiau laikosi (kambaryje), nei paprastos egles, spygliai "riebus", ilgi, sodrios zalios spalvos ir labai malonus liesti.

Tik kad jie, bent pagal literatūrą, normaliais galingais medžiais užauga, o kiek supratau vilze kažko lėtai augančio ieško g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 01, 22:48)
Tik kad jie, bent pagal literatūrą, normaliais galingais medžiais užauga, o kiek supratau vilze kažko lėtai augančio ieško g.gif

as kalbu aplamai apie kenius, kad jie geriau, nei egles. Masinei prekybai, zinoma, kad auginami greitai augantys, o vilzei reiketu rinktis letai auganti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 02 02, 00:31)
as kalbu aplamai apie kenius, kad jie geriau, nei egles. Masinei prekybai, zinoma, kad auginami greitai augantys, o vilzei reiketu rinktis letai auganti.

dabar supratau - iš pradžių galvojau, kad siūlote paminėtus rinktis būtent vietoj kalėdinės eglutės lauke ax.gif Jei kur tolėliau nuo langų, tai labai gražu būna ir didesnis medelis papuoštas stambesniais papuošimais ir nuostabiai tamsoje žybsintis mažytėm lemputėm, bet tokio prie pat terasos nepasisodinsi. Augti augs greit, grožėtis papuoštu bus galima jau po kelių metelių, bet neilgai trukus toks grožis gali pavirst ir į diiiiiiiiiiiideli medį. Tada kirst gaila, vis tik pačių sodintas ir augintas, o palikt vėl nei šis, nei tas doh.gif

Mūsų kaimyniniame rajoniuke žmonės prie pat namo buvo pasisodinę kelias sidabrines egles, medžiai o ho ho kokie užaugo, kai kurie ėmė liesti prie namo, o dėl to toje vietoje išorinė siena pelyt doh.gif Tada jau tas egles nukirto. Dar viena eglė buvo tolėliau, bet užaugusi ėmė temdyt langus, tai gal prieš trejus metus nupjovė ją sulig pirmu aukštu. Kokia buvo to mintis nežinau, bet dabar atrodo kraupiai - kaip normali, didžiulė eglė, tik be viršūnės (buvo nupjauta daugiau nei pusė viršutins dalies).

Gal tikėjosi kad kažkaip atžels, susilygins (šoninių šakų tai nė kiek neapgenėjo), bet gavosi nesamonė - jau geriau iš vis rautų lauk rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 02 01, 11:59)
sveikos. jau pries kiek laiko buvau klausus apie kokia nors egles rusi, kuri augtu max 2-4 metrus. tada gavau patarimu tik sidabrine karpyt. bet nelabai man prie sirdies toks variantas  g.gif gal dabar atsiras, kas patars ka isigyt? norisi netoli namo pasisodint, ir ziema pasipuost  smile.gif

mes pirkom egle pagal skelbima kur pardavineja paprasta maishyta su sidabrine 70 lt mokejom ir patys pamishkej kur jos auginamos ishsirinkom rolleyes.gif . labai graziai auga ir galima psipuoshti kieme mirksiukas.gif
kaip pirkom buvo kokia 160 o dabar jau 2.5 turbut nemazai paaugo nors ir pasodinom tiesiog be jokiu pagerintu salygu tiesiog ikasem /pas mus molinga zeme kokia ri tinka eglem/. tiesa pernai nupirkau bishki trashu eglem. tikiuosi tai tik pades jai augti grazesniai bigsmile.gif
va kuria dien stirnas fotigrafavau tai matosi shone musu egle kokia jau didele rolleyes.gif
jeigu bus labai didele teks kirsti ir namo neshti kaledom, bet tikiuosi kaip ir zadejo labai didele neaugs nes jie jau kuri laika taip kryzmina ir nieks nesiskunde
cia foto eglutes kuri deshnej

gal nepasikartosiu apie kurmius bet visdelto labiausiai padeda vejo maluneliai 4u.gif
user posted image sitie atrodo patvariausi
arba i duobutes dyzelino papylti ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glinglingas: 03 vasario 2013 - 14:43
aciu uz patarimus del medeliu 4u.gif bandysim rinktis is tu zemaugiu keniu, reik greiciau pasodint, kad kol grisim i lt gyvent, jau paauges butu biggrin.gif o kai kasdien nematai, tai ir auga greiciau. mums dar ir ne vien todel, kad netoli namo sodint norim reikia, kad nedidelis augtu, bet kad numatytoj vietoj virsuj elektros laidai nutiesti doh.gif kazkaip vis galvojom, gal naikint tuos stulpus ir vest elektra po zeme, bet jau ir taip bus kur pinigus padet, gal kada nors ateity smile.gif pasodinau vasara tuja, prie vienos stulpo kojos, dabar mazdaug per vidury stulpo koju, 1-2 metrus kairiau, galvoju ta eglute ar keni sodint. ka dar patartumet pasodint, kad visuma butu grazi, galvoju gal koki pusleni pasodint, greitai auga ir spalvingiau butu g.gif
ten desiniau matyt maza eglute conica ir juodoji pusis, turetu ir arciau stulpo persikraustyt.
user posted image
QUOTE(glinglingas @ 2013 02 03, 15:27)
mes pirkom egle pagal skelbima kur pardavineja paprasta maishyta su sidabrine 70 lt mokejom ir patys pamishkej kur jos auginamos ishsirinkom  rolleyes.gif  . labai graziai auga ir galima psipuoshti kieme  mirksiukas.gif

graziai nuaugus jusu eglute. linkiu, kad ir neaugtu didele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(glinglingas @ 2013 02 03, 15:27)
jeigu bus labai didele teks kirsti ir namo neshti kaledom, bet tikiuosi kaip ir zadejo labai didele neaugs nes jie jau kuri laika taip kryzmina ir nieks nesiskunde

Labai paprasta apskaičiuot - pažiūrit metų pieaugį, pastebit ar jis nekinta kokius dvejus trejus metus ir apskaičiuojat koks medelis bus po dešimties ar dvidešimties metų mirksiukas.gif Iš esmės medžiai nenustoja augę - po daugiau ar mažiau jie stiebiasi kasmet, todėl jei pirmus metus nemenkai augo, tai būtų naivu stebėtis, kad pasiekęs pvz. trijų metrų aukštį jis ims ir sustos mirksiukas.gif

Tiesiog kompaktiškos formos būna mažesnės, bet jos ir auga labai lėtai - nesu mačiusi ar skaičiusi apie tokį spygliuotį, kuris sparčiai augdamas staiga pasiekęs kažkodėl pardavėjų nuolat sumažinamą aukšt.

Ypač pamėgo pardavėjai ir augintojai pabrėžt, kad dešimties metų medelis bus toks ar kitoks, bet nutyli, kad po tų dešimties metų jis ir toliau sėkmingai aukštės - aišku jie nieko neapgauna ir pirkėjas pats turėtų logiškai pamąstyt, kad jis ruošiasi galbūt tuo augalu džiaugtis ir dvidešimt, ir trisdešimt metų.

Aš asmeniškai esu tokia čiūdna persona, kad prisirišu ir prie augalų, todėl net nenoriu ir negaliu galvot, kad ateity tą ar kitą medį kirsiu - ilgai apgalvojusi pasirenku tokius, kurie toje vietoje galės augti ilgai ir sėkmingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 02 03, 15:14)

pas mane sklype buvo stulpo atrama ta pasvira įsodinta, tai aš prie jos pasodinau raganę- puikiausiai ji ten lipo viršun, aišku, virvute buvau stulpą apvyniojus kad turėtų kuom lipt, ir vaizdas buvo neblogas, dar galima vynvytį pasodint, irgi stulpas pasipuoš sparčiai. paskui su elektrikais pasitarėm ar ta atrama būtina, jie apžiūrėjo, ir ją visiškai nuėmė, pašalino, stulpą pakeitė nauju, nes senasis jau daaaaug metų skaičiavo. gaila, kad visai išnaikint neina, nu bet bent atramos sklype neliko. Dabar raganė į obelį lipa persodinta. Medžių po stulpu ir po laidais nerekomenduoju sodint, nes elektrikai neleidžia, o jei jau auga, genėt stipriai reikia, nes kai jie nugenės priverstinai- gražiai neatrodys. Aplamai po linijom, laidais turi būt tuščia, arba pasodinti toki augalai, kad nemaišytų į stulpą įlipti dirbti, kad esant vėtrai neužvirstų ant laidų, šakomis neliestų laidų -per kelis metrus ( bisjau pameluot bet ar 3 ar 5m. turi būti iki laidų nuo medžių ir krūmų, stulpai būna 9 arba 11m aukščio)
Atsakyti