Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

Tai kad vietoj žiemos sodo nusprendėm daryti terasą smile.gif Man kambariniai augalai privalo žydėti, nebent lapai ypatingi būtų. Kažkur internete esu užmačiusi nuostabiai gražų klasikinį sodą, su simetriškai išdėstytom palmytėm, būtent vašingtonijom, kurių viena rūšis ir pas mus teoriškai turėtų augti. Bais tingiu dabar knistis ir ieškoti. Klasikiniuose soduode Anglijoje veši rododendrai, bet niekas nesako , kad jie tiktų tik japoniškam sodui. Beje, atsiminiau, kad Šionenbruno soduose mačiau ne vieną egzotinį augalą ir klasikos jie nepagadino smile.gif Ir netgi labai wub.gif tiko formaliajam stiliui.
Atsakyti
Šonbruno pačiuose rūmuose yra pagadinta lotuliukas.gif Na, bet buvo tokia mada ir dabar tik galvas kraipyt belieka.

O kas dėl rododendrų, tai oi, kokios čia aršios diskusijos buvo biggrin.gif Lietuviai, musiau, didesni perfekcionistai ir priekabiautojai, nei patys anglai ar užsienio landšafto dizainieriai. Beje, anot SM, net bijūnai tik bobučių darželių gėlės biggrin.gif
Atsakyti
g.gif kam čia tie bijūnai nepatinka? Aš juos labai vertinu savo sode ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(LiliLu @ 2013 06 29, 13:32)
Pas mus irgi prūdelis labai negilus (apie 80cm), tačiau labai norėjom žuvyčių, tad visą žiemą kaimynai galėjo stebėti cirką po langais - kas valandą ar rečiau vis bėgdavom ledo daužyti  biggrin.gif  Išgyveno smile.gif Auginom, kaip sakau, lietuviškus ir japoniškus karosus. Lietuviai tamsūs, jų nesimato, tai ir neišgaudo. O vat raudonieji (japonai) labai mėgsta plaukioti paviršiuje.. Šįryt mama matė, kaip kaimynų katinas išdraskė tinklą ir pabėgo nešinas žuvyte  verysad.gif Manau, kad rudeni bandysim leisti vandenį laukan ir likusias žuvytes augint per žiemą rūsy. Dėl dviejų priežaščių: 1. tikrai daug laiko užima ledo kapojimas biggrin.gif; 2. matyt bekapojant kažkur įtrūko plėvė, tad dabar nesvarbu kiek lyja, vandens lygis nepakyla...

Dabar galvoju,mes irgi turime katina,o jei jis gaudys tas žuvytes unsure.gif na bet surizikuosiu unsure.gif Aš irgi mastau laikyti jas rūsyje,kažkas pasakojo ,kad ten jos visai sėkmingai išgyvena,o iš baseinuko išpumpuosiu vandenį g.gif

Aš bijūnus kažkada išnaikinau,nes ir aš galvojau ,kad jos tik bobučių gėlės,bet pernai vėl viena keriuką pasisodinau blush2.gif
Atsakyti
kartais rekomenduoji žmogui augalą ar pradedi pasakoti apie vienokį ar kitokį augalą, žmogus tiesiog numoja ranka sakydamas, kapų gėlė/augalas/ arba ,,bobučių darželio"- kaime tokių pilna... biggrin.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(rigodo @ 2013 06 28, 14:36)
Vis žaviuosi jūsų išpuoselėtais gėlynais ir nors pati nemoku taip gražiai sukomponuot, suderint augalų, nežinau  jų pavadinimų, bet išdrįsiu parodyt kelis savo kiemo kampelius.

gražūs kampeliai.
Atsakyti
TuDa, gražu pas tave. Labiausiai gražu, kad jau pabaigta , man dar plėšiniai laukia.
Mano nuomone, jei augino bobutės, reiškia laiko patikrinta ir tinka.Taigi nuo senovės pačių gražiausių gėlių selekcija buvo, pervažiavus kaimus oi kiek bijūnų veislių galima suskaičiuoti. Vat dabar galvoju, kad gerai būt įsitaisyti diemedį. Rūtas karpomam gėlyno apvadui jau pritaikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 06 30, 14:20)

Labiausiai žavi erdvė, tiksliau sakant, jos dydis smile.gif Ir augalai nebe "rykštelės" smile.gif
Kokio dydžio plote šeimininkaujate ir kiek metų?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 06 30, 17:32)
Kokio dydžio plote šeimininkaujate ir kiek metų?

4u.gif turiu prisipažinti, kad Jūsų blog'ą skaitau jau senokai. Ten visada miela užsukti ir paganyti akis. Puikus Jūsų sodas thumbup.gif , o ir meilė augalams begalinė(bent jau man taip atrodo)
Savo sodą kuriu ketvirti metai, o šeimininkauju labai dideliame plote. Tik ne visi plėšiniai dar įveikti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rigodo @ 2013 06 28, 14:36)
Vis žaviuosi jūsų išpuoselėtais gėlynais ir nors pati nemoku taip gražiai sukomponuot, suderint augalų, nežinau  jų pavadinimų, bet išdrįsiu parodyt kelis savo kiemo kampelius.

Labai grazu. Grazios geles parinktos, ir labai tinka visur akmenys. Matosi, darbelio daug sukrauta, bet tikrai neveltui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TaiRa** @ 2013 06 30, 15:25)
Dabar galvoju,mes irgi turime katina,o jei jis gaudys tas žuvytes  unsure.gif  na bet surizikuosiu  unsure.gif Aš irgi mastau laikyti jas rūsyje,kažkas pasakojo ,kad ten jos visai sėkmingai išgyvena,o iš baseinuko išpumpuosiu vandenį  g.gif

Nereikia laikyti rūsyje ir tuo labiau kas valandą bėgioti ledo daužyt, yra šiai dienai priemonių tam skirtų. Mūsų žuviukai jau dvi žiemas puikiai peržiemojo baseinėlyje į kurį žiemai įleidžiame "burbuliatorių" ir jame ištisai laikosi neužšąlanti vieta.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 07 01, 09:08)
4u.gif turiu prisipažinti, kad Jūsų blog'ą skaitau jau senokai. Ten visada miela užsukti ir paganyti akis. Puikus Jūsų sodas thumbup.gif , o ir meilė augalams begalinė(bent jau man taip atrodo)
Savo sodą kuriu ketvirti metai, o šeimininkauju labai dideliame plote. Tik ne visi plėšiniai dar įveikti lotuliukas.gif

Ačiū 4u.gif
Iš nuotraukų maniau, kad sodui bus link dešimtmečio... Vešlūs augalai thumbup.gif
Atsakyti
sveikos,

ar priimat "chaininkus" i tema blush2.gif smile.gif
seniai skaitineju ir groziuosi jusu kuriniais... pagaliau ir savo pirma blyna..t.y dekoratyvini prudeli pasidarem... tik iki dekoratyvinio jam dar oi kaip toli- nera nei vieno augalo... todel ateinu pas jus su pagalbos sauksmu.. reik kazkaip ji apzeldinti - o supratimo praktiskai 0... stai musu "kurinys":
http://public.fotki....asos.html#media
http://public.fotki....udas.html#media
http://public.fotki....saus.html#media

tai vat mano noru sarasas: zieme, pora zemu kadagiu, vilkdalgiu smulkiaziedziu ir stambiais ziedais keleta,zemaugiu vildalgiu, bergenija, koks miskantas, vienadiene, astible, melsves ir vandens lelijos g.gif gal paprotintumete kur ka geriau sukisti,ir gal kaikuriu augalu is vis atsisakyti, gal dar kazko dadeti g.gif
manau, kur sodinsiu augalus desiu plevele toliau ir desiu akmenis ir akmenukus g.gif kaip jums toks planas smile.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neinzy: 01 liepos 2013 - 21:48