Tai kad vietoj žiemos sodo nusprendėm daryti terasą Man kambariniai augalai privalo žydėti, nebent lapai ypatingi būtų. Kažkur internete esu užmačiusi nuostabiai gražų klasikinį sodą, su simetriškai išdėstytom palmytėm, būtent vašingtonijom, kurių viena rūšis ir pas mus teoriškai turėtų augti. Bais tingiu dabar knistis ir ieškoti. Klasikiniuose soduode Anglijoje veši rododendrai, bet niekas nesako , kad jie tiktų tik japoniškam sodui. Beje, atsiminiau, kad Šionenbruno soduose mačiau ne vieną egzotinį augalą ir klasikos jie nepagadino Ir netgi labai tiko formaliajam stiliui.
Šonbruno pačiuose rūmuose yra pagadinta Na, bet buvo tokia mada ir dabar tik galvas kraipyt belieka.
O kas dėl rododendrų, tai oi, kokios čia aršios diskusijos buvo Lietuviai, musiau, didesni perfekcionistai ir priekabiautojai, nei patys anglai ar užsienio landšafto dizainieriai. Beje, anot SM, net bijūnai tik bobučių darželių gėlės
O kas dėl rododendrų, tai oi, kokios čia aršios diskusijos buvo Lietuviai, musiau, didesni perfekcionistai ir priekabiautojai, nei patys anglai ar užsienio landšafto dizainieriai. Beje, anot SM, net bijūnai tik bobučių darželių gėlės
kam čia tie bijūnai nepatinka? Aš juos labai vertinu savo sode
QUOTE(LiliLu @ 2013 06 29, 13:32)
Pas mus irgi prūdelis labai negilus (apie 80cm), tačiau labai norėjom žuvyčių, tad visą žiemą kaimynai galėjo stebėti cirką po langais - kas valandą ar rečiau vis bėgdavom ledo daužyti Išgyveno Auginom, kaip sakau, lietuviškus ir japoniškus karosus. Lietuviai tamsūs, jų nesimato, tai ir neišgaudo. O vat raudonieji (japonai) labai mėgsta plaukioti paviršiuje.. Šįryt mama matė, kaip kaimynų katinas išdraskė tinklą ir pabėgo nešinas žuvyte Manau, kad rudeni bandysim leisti vandenį laukan ir likusias žuvytes augint per žiemą rūsy. Dėl dviejų priežaščių: 1. tikrai daug laiko užima ledo kapojimas ; 2. matyt bekapojant kažkur įtrūko plėvė, tad dabar nesvarbu kiek lyja, vandens lygis nepakyla...
Dabar galvoju,mes irgi turime katina,o jei jis gaudys tas žuvytes na bet surizikuosiu Aš irgi mastau laikyti jas rūsyje,kažkas pasakojo ,kad ten jos visai sėkmingai išgyvena,o iš baseinuko išpumpuosiu vandenį
Aš bijūnus kažkada išnaikinau,nes ir aš galvojau ,kad jos tik bobučių gėlės,bet pernai vėl viena keriuką pasisodinau
kartais rekomenduoji žmogui augalą ar pradedi pasakoti apie vienokį ar kitokį augalą, žmogus tiesiog numoja ranka sakydamas, kapų gėlė/augalas/ arba ,,bobučių darželio"- kaime tokių pilna...
Papildyta:
gražūs kampeliai.
Papildyta:
QUOTE(rigodo @ 2013 06 28, 14:36)
Vis žaviuosi jūsų išpuoselėtais gėlynais ir nors pati nemoku taip gražiai sukomponuot, suderint augalų, nežinau jų pavadinimų, bet išdrįsiu parodyt kelis savo kiemo kampelius.
gražūs kampeliai.
TuDa, gražu pas tave. Labiausiai gražu, kad jau pabaigta , man dar plėšiniai laukia.
Mano nuomone, jei augino bobutės, reiškia laiko patikrinta ir tinka.Taigi nuo senovės pačių gražiausių gėlių selekcija buvo, pervažiavus kaimus oi kiek bijūnų veislių galima suskaičiuoti. Vat dabar galvoju, kad gerai būt įsitaisyti diemedį. Rūtas karpomam gėlyno apvadui jau pritaikiau
Mano nuomone, jei augino bobutės, reiškia laiko patikrinta ir tinka.Taigi nuo senovės pačių gražiausių gėlių selekcija buvo, pervažiavus kaimus oi kiek bijūnų veislių galima suskaičiuoti. Vat dabar galvoju, kad gerai būt įsitaisyti diemedį. Rūtas karpomam gėlyno apvadui jau pritaikiau
QUOTE(TuDa @ 2013 06 30, 14:20)
Labiausiai žavi erdvė, tiksliau sakant, jos dydis Ir augalai nebe "rykštelės"
Kokio dydžio plote šeimininkaujate ir kiek metų?
QUOTE(leliumai @ 2013 06 30, 17:32)
Kokio dydžio plote šeimininkaujate ir kiek metų?
turiu prisipažinti, kad Jūsų blog'ą skaitau jau senokai. Ten visada miela užsukti ir paganyti akis. Puikus Jūsų sodas , o ir meilė augalams begalinė(bent jau man taip atrodo)
Savo sodą kuriu ketvirti metai, o šeimininkauju labai dideliame plote. Tik ne visi plėšiniai dar įveikti
QUOTE(rigodo @ 2013 06 28, 14:36)
Vis žaviuosi jūsų išpuoselėtais gėlynais ir nors pati nemoku taip gražiai sukomponuot, suderint augalų, nežinau jų pavadinimų, bet išdrįsiu parodyt kelis savo kiemo kampelius.
Labai grazu. Grazios geles parinktos, ir labai tinka visur akmenys. Matosi, darbelio daug sukrauta, bet tikrai neveltui
QUOTE(TaiRa** @ 2013 06 30, 15:25)
Dabar galvoju,mes irgi turime katina,o jei jis gaudys tas žuvytes na bet surizikuosiu Aš irgi mastau laikyti jas rūsyje,kažkas pasakojo ,kad ten jos visai sėkmingai išgyvena,o iš baseinuko išpumpuosiu vandenį
Nereikia laikyti rūsyje ir tuo labiau kas valandą bėgioti ledo daužyt, yra šiai dienai priemonių tam skirtų. Mūsų žuviukai jau dvi žiemas puikiai peržiemojo baseinėlyje į kurį žiemai įleidžiame "burbuliatorių" ir jame ištisai laikosi neužšąlanti vieta.
QUOTE(TuDa @ 2013 07 01, 09:08)
turiu prisipažinti, kad Jūsų blog'ą skaitau jau senokai. Ten visada miela užsukti ir paganyti akis. Puikus Jūsų sodas , o ir meilė augalams begalinė(bent jau man taip atrodo)
Savo sodą kuriu ketvirti metai, o šeimininkauju labai dideliame plote. Tik ne visi plėšiniai dar įveikti
Ačiū
Iš nuotraukų maniau, kad sodui bus link dešimtmečio... Vešlūs augalai
sveikos,
ar priimat "chaininkus" i tema
seniai skaitineju ir groziuosi jusu kuriniais... pagaliau ir savo pirma blyna..t.y dekoratyvini prudeli pasidarem... tik iki dekoratyvinio jam dar oi kaip toli- nera nei vieno augalo... todel ateinu pas jus su pagalbos sauksmu.. reik kazkaip ji apzeldinti - o supratimo praktiskai 0... stai musu "kurinys":
http://public.fotki....asos.html#media
http://public.fotki....udas.html#media
http://public.fotki....saus.html#media
tai vat mano noru sarasas: zieme, pora zemu kadagiu, vilkdalgiu smulkiaziedziu ir stambiais ziedais keleta,zemaugiu vildalgiu, bergenija, koks miskantas, vienadiene, astible, melsves ir vandens lelijos gal paprotintumete kur ka geriau sukisti,ir gal kaikuriu augalu is vis atsisakyti, gal dar kazko dadeti
manau, kur sodinsiu augalus desiu plevele toliau ir desiu akmenis ir akmenukus kaip jums toks planas Aciu
ar priimat "chaininkus" i tema
seniai skaitineju ir groziuosi jusu kuriniais... pagaliau ir savo pirma blyna..t.y dekoratyvini prudeli pasidarem... tik iki dekoratyvinio jam dar oi kaip toli- nera nei vieno augalo... todel ateinu pas jus su pagalbos sauksmu.. reik kazkaip ji apzeldinti - o supratimo praktiskai 0... stai musu "kurinys":
http://public.fotki....asos.html#media
http://public.fotki....udas.html#media
http://public.fotki....saus.html#media
tai vat mano noru sarasas: zieme, pora zemu kadagiu, vilkdalgiu smulkiaziedziu ir stambiais ziedais keleta,zemaugiu vildalgiu, bergenija, koks miskantas, vienadiene, astible, melsves ir vandens lelijos gal paprotintumete kur ka geriau sukisti,ir gal kaikuriu augalu is vis atsisakyti, gal dar kazko dadeti
manau, kur sodinsiu augalus desiu plevele toliau ir desiu akmenis ir akmenukus kaip jums toks planas Aciu