QUOTE(vida777 @ 2013 06 20, 07:40)
kas liecia ziedlapius, tai man cia paciu roziu trukumas
, bet jei nera galimybes ar laiko perzydejusiu ziedynu nukarpyti, tada, zinoma, privalumas. Is tiesu gelyno taip labai svarinti nereiketu. Byrantys ziedlapiai yra naturali sodo/gelyno dalis. Tamsiai zydinciu roziu nukritusiu ziedlapiu beveik nematyti, o su sviesiomis blogiau, kol sudziuna. Man savaime besivalancios (ziedlapiu barstancios) rozes nelabai prie sirdies, geriau jau tos, kur ziedynus nukarpyti reikia.
Rozems reiketu rinktis truputi smulkesni zieves mulcia ir tegul ten viskas krenta ir puva, o pavasari, rozes nuvalius, pabarstyti svieziu.
As stengiuosi taip augalus sodinti, kad tie, kurie siukslina, butu toliau nuo akiu, o prie takeliu, gatves, borteliu - svaruolius
.
Nesistengiu idealia svara palaikyti, bet daug klaidu padaryta
:
1. cia kaip tik ta paradine puse ir yra.
2.Pietine puse, visa diena ant saules kepa ir del to greiciau perzydi.
3. Rozes vijoklines ir floribundines, tad ir ziedu daug. Karpau visada, bet noriu kuo ilgiau pasidziaugt ziedais,tad daznai paveluoju ir gerokai pabarstyta buna.
4.Mulcio nedaug(is jo ir nerenku, nebepralendu tarp roziu), o rozes issiplete i sonus.Be to, palei nama,salia roziu skaldele papilta, tad daznai ant jos vejas supucia, o is ten isrankiot - laaabai didelis darbas...
Pas mane gelyne su daugiametemis ir dek.krumeliais nera jokios pleveles ir mulcio. Jo vietoje ivairus kiliminiai augalai ir geles taip subujoje, kad piktzoles praktiskai neauga, nebent pavienes sekleles vejas atpucia.
Mumrikai kaip visada, gera akis pavedzioti...