Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(mumrikas @ 2013 06 19, 13:48)
Man labai panašu į uosialapį klevą ir jei taip, tai yra invazinis augalas. Jie labai lengvai sėjasi, plinta visoje Lietuvoje ir galima sakyti yra bjaurios "piktžolės"  4u.gif

ačiū labai, reiks imtis priemonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 06 19, 12:50)
aciu nuosirdziausiai, Gaudvile  aciuks.gif .
Ilgalaikes trasas as ir naudoju, bet kad rozems yra 6 men. veikianciu, tai nezinojau.
Jau buvau bepradedanti galvoti, ar man to zieves mulcio is viso reikia, jei aplink kiekviena augala ji kapstyti reikes tresiant smile.gif .

Mane taip pat nervina, kai reikia trąšas barstyt, labai sunku paskleist. Bet dar labiau nepatinka sudžiūvusius lapus, rožių žiedlapius iš jo rankiot (rožių ne pora vnt. pasodinta ax.gif ). Čia, mano nuomone, didžiausias mulčio trūkumas ...
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 06 19, 23:52)
Mane taip pat nervina, kai reikia trąšas barstyt, labai sunku paskleist. Bet dar labiau nepatinka sudžiūvusius lapus, rožių žiedlapius iš jo rankiot (rožių ne pora vnt. pasodinta  ax.gif ). Čia, mano nuomone, didžiausias mulčio trūkumas ...

kas liecia ziedlapius, tai man cia paciu roziu trukumas biggrin.gif , bet jei nera galimybes ar laiko perzydejusiu ziedynu nukarpyti, tada, zinoma, privalumas. Is tiesu gelyno taip labai svarinti nereiketu. Byrantys ziedlapiai yra naturali sodo/gelyno dalis. Tamsiai zydinciu roziu nukritusiu ziedlapiu beveik nematyti, o su sviesiomis blogiau, kol sudziuna. Man savaime besivalancios (ziedlapius barstancios) rozes nelabai prie sirdies, geriau jau tos, kur ziedynus nukarpyti reikia.
Rozems reiketu rinktis truputi smulkesni zieves mulcia ir tegul ten viskas krenta ir puva, o pavasari, rozes nuvalius, pabarstyti svieziu.
As stengiuosi taip augalus sodinti, kad tie, kurie siukslina, butu toliau nuo akiu, o prie takeliu, gatves, borteliu - svaruolius smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(ironic @ 2013 06 19, 14:57)
ačiū labai, reiks imtis priemonių smile.gif

imkitės, nebent norit po 7-8 metų turėt
user posted image
ir nuo jo milijonus daigų kasmet
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 06 19, 23:52)
Mane taip pat nervina, kai reikia trąšas barstyt, labai sunku paskleist. Bet dar labiau nepatinka sudžiūvusius lapus, rožių žiedlapius iš jo rankiot (rožių ne pora vnt. pasodinta  ax.gif ). Čia, mano nuomone, didžiausias mulčio trūkumas ...

o kuom blogos skystos trasos?

Merginos, turiu toki klausima, neapsisprendziu kaip daryti. Gelynelyje kartu auga ir sumedeje (rododendrai, egle Conica) ir daugiameciai augalai (viendiene, hortenzija, bijunas), bet noreciau ant sio ploto uzdeti agroplevele ir pamulciuoti, klausimas kaip geriau elgtis su daugiametemis gelemis: ar nebus problema del pleveles, iskirpciau skyle, bet juk jos dauginasi, pleciasi, gali iskilnoti plevele laikui begant? Ar visgi geriau planuoti taip, kad sumedeje atskirai augtu nuo daugiameciu? Apskritai ar daugiametes geles auginamos su agroplevele, gal tik mulciuojamos? Bet girdejau, kad labai slykstus reikalas israveti zoles is mulcio jei pridygtu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 06 20, 11:05)
imkitės, nebent norit po 7-8 metų turėt
ir nuo jo milijonus daigų kasmet

pritariu labai bjaurus medis, nebent formuoti, bet ir siaip po laiptais ne vieta bet kokiam medziui, geriau zemaugiu dekoratyviniu augalu ar daugiameciu geliu pasisodinkit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimbaM: 20 birželio 2013 - 11:23
QUOTE(bimbaM @ 2013 06 20, 12:23)
Merginos, turiu toki klausima, neapsisprendziu kaip daryti. Gelynelyje kartu auga ir sumedeje (rododendrai, egle Conica) ir daugiameciai augalai (viendiene, hortenzija, bijunas), bet noreciau ant sio ploto uzdeti agroplevele ir pamulciuoti, klausimas kaip geriau elgtis su daugiametemis gelemis: ar nebus problema del pleveles, iskirpciau skyle, bet juk jos dauginasi, pleciasi, gali iskilnoti plevele laikui begant? Ar visgi geriau planuoti taip, kad sumedeje atskirai augtu nuo daugiameciu? Apskritai ar daugiametes geles auginamos su agroplevele, gal tik mulciuojamos? Bet girdejau, kad labai slykstus reikalas israveti zoles is mulcio jei pridygtu  unsure.gif

Šiaip tai klojasi ne agroplėvelė, o perforuota polietileninė. Tam ji ir yra, kad neleisti susimaišyti mulčui su dirvožemiu. Pitžolės vienaip ar kitaip dygs. Čia jau reikia susitaikyti ir laiks nuo laiko praravėt vieną kitą. Ir iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad toji plėvelė nelabai ir pasiteisino. Labiau tiko ir patiko nuravėtą ir sutvarkytą plotą padengti sudrėkintais keliais sluoksniais laikraščio ir vėliau užpiltas ~10cm mulčo sluoksnis. Per sezoną laikraštis neleido prasikalti dirvožemy likusių piktžolių, rudeniop jo ir nebe liko. Dabar galiu laisvai ką tik noriu iškasti ar naujai pasodinti. Plėvelėj reiktų daryt naujas skyles, ar esančias vėl kažkuo kamšyt.

Be to, plėvelė klojasi prieš sodinant augalus. Esančiame gėlyne reiks karpyt ir durstyt.
Atsakyti
Tamsiai ruda storesnė agroplėvelė absoliučiai neleidžia dygti piktžolėms - prieš trejus/ketverius metus keletą nedidelių gėlynėlių dengiau šia agroplėvele palikusi tik skyles spygliuočiams, o tada ant viršaus pyliau pušies mulčą. Per tuos metus esu išrovusi gal penkias piktžoles ir tai tik tas, kurios ant viršaus pasisėjo, o ne išlindo iš apačios.

Tą agroplėvelę pirkau Ermitaže ir ji yra du ar tris kartus storesnė, standesnė lyginant su įprasta "skysta" balta agroplėvele. Ir ji vadinosi būtent agroplėvelė , o ne agrotekstilė (kuri supinta iš plastiko juostelių ir kurią naudoju braškyne) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 20, 12:04)
Pitžolės vienaip ar kitaip dygs. Čia jau reikia susitaikyti ir laiks nuo laiko praravėt vieną kitą. Ir iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad toji plėvelė nelabai ir pasiteisino. Labiau tiko ir patiko nuravėtą ir sutvarkytą plotą padengti sudrėkintais keliais sluoksniais laikraščio ir vėliau užpiltas ~10cm mulčo sluoksnis. Per sezoną laikraštis neleido prasikalti dirvožemy likusių piktžolių, rudeniop jo ir nebe liko. Dabar galiu laisvai ką tik noriu iškasti ar naujai pasodinti. Plėvelėj reiktų daryt naujas skyles, ar esančias vėl kažkuo kamšyt.

Be to, plėvelė klojasi prieš sodinant augalus. Esančiame gėlyne reiks karpyt ir durstyt.

drinks_cheers.gif
po zieves mulciu galima taip pat kloti ir kartona.
Piktzoliu dygimas labai priklauso nuo dirvozemio gerumo/blogumo, nuo to, kaip jis pries sodinant buvo paruostas, nuo mulcio sluoksnio storio ir taip pat nuo aplinkos, kiek seklu kasmet pasises.

As vis tikiuosi iveikti ta "plėšiniu" etapa ir kada nors, kai visur aplinka susitvarkys, mulcias jau bus metus kitus patrunijes, su piktzolemis tikrai problemu nebebus.
O tekstiles turbut neklosiu, nors ir turiu jos, bet man jau nepatinka ta mintis, kad norint kazka naujo pasodinti ar persodinti, vis ta plevele makaluosis wink.gif .
Reikia sodui duoti laisve biggrin.gif .
Bet vat tarp vejos ir gelynu/augalu sukisau juodos plastmases skiriamasias juostas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 birželio 2013 - 13:23

Gal kuri zinote kur pirkti stai tokiu aguonu?
http://images14.fotk...vaizd045-vi.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luzere: 20 birželio 2013 - 15:50
QUOTE(luzere @ 2013 06 20, 15:45)

Cia Ešolcija (lot. Eschscholzia)
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 06 20, 21:54)

Dekui, ieskosiu, isnyko pas mane jos, o taip nuostabiai atrode:(
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2013 06 20, 16:45)

QUOTE(vida777 @ 2013 06 20, 22:54)

Tai, kad ne biggrin.gif Ten tikrai aguonos. Ešolcijų lapai panašūs į paprastos rūtos, tik žiedeliai kaip mažų aguonų. Jos vienmetės. O Luzerės paveiksliuke daugiametės aguonos. Jų Zapyškio medelynas tikrai turi mirksiukas.gif
Atsakyti