Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

ar gali tujos alergizuoti oda g.gif rankos baisios lopais nuejusios ,skaudamos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2013 06 14, 22:20)
ar gali tujos alergizuoti  oda  g.gif  rankos baisios  lopais nuejusios ,skaudamos  unsure.gif

Gali, jei žmogus alergiškas. Tokiu atveju geriau dirbti su pirštinėmis, ar paprašyti, kad padėtų nealergiški žmonės.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 06 14, 21:37)
Gali, jei žmogus alergiškas. Tokiu atveju geriau dirbti su pirštinėmis, ar paprašyti, kad padėtų nealergiški žmonės.

dirbau su pirstinem bet pati ranka iki pazasties nuberta doh.gif greit pjausim jas lauk ,tai ir nebus bedos biggrin.gif tik su kelmais ka reikes daryt nes ju bus labai daug ir ivairiu dydziu unsure.gif
o kazin pusele persodinus atsargiai ar prigytu dabar g.gif
Atsakyti
Gal kas patars koki vijokli, kuris labia megtu saule ir butu grazus, butu puiku jei zydetu smile.gif
Atsakyti
mergaites gal galite padeti kas cia eda mano medelius is vidaus?
http://public.fotki....2851.html#media
Atsakyti
Sveikos, noriu paprašyti žinovių pagalbos. Po laiptais išaugo štai toks augalėlis, bet neišmanom nei iš kur, nei kas per vienas, gal kažkuri žinotų kas čia per svečias atkeliavo? smile.gif Auga jau antri ar treti metai.. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos, grožio ir harmonijos puoselėtojos.
Paskaitau, pas save pasižiūriu, permąstau, persodinu bigsmile.gif .

Prireikė man žemos bordiūrinės augalų eilutės, ne aukštesnės nei kokie 60 cm. Lyg ir radau du man tinkančius variantus:

1. Berberis thunbergii / Tunbergo raugerškis "Atropurpurea Nana"
2. Spiraea japonica / Lanksva japoninė 'Japanisse Dwarf'

Gal kas nors turintis supratimo ir man patartų, kurį augalėlį rinktis. O gal yra dar kažkokių variantų? Padėkit nuspręst mirksiukas.gif , turiu laisvo laiko pora dienelių, norėčiau susitvarkyt kiemą .
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 06 07, 09:25)
Gal pabandyk paklausti,ar ji nenoretų pagalbos ir kitokio paziurio,i grozi  4u.gif Gal jai priimtina tavo samprata,tik pati nemoka per save perzengti ir keisti kazka? Be to,sunku gal pasiryzti naujiems projektams del darbo apimciu jai g.gif
P.s. Man dukra dabar padeda `perlipti per save ` ir neapsistatyt ,neprisisodint kur tik peda laisvo ploto  blush2.gif

Manai, kad ir pati turiu jėgų ir laiko svetimas klaidas taisyti, bei aiškintis, kodėl ardau? biggrin.gif Ai, nebe matau jau to 'grožio' ir jei nelįstų kaskart į akis su savo viešais gėlynais, net ir neprisiminčiau apie tokius.

QUOTE(vida777 @ 2013 06 10, 11:03)
Mergaites, kaip jus tresiat mulciuotus augalus ne skystomis trasomis, kaip jas iterpiat?
Pvz. rododendrus, hortenzijas, rozes?

Labai palengvina ilgo poveikio trąšos. Užtenka vieną kartą per sezoną padirbėti ir vėliau belieka tik peržydėjusius žiedus, žiedynus išskinti ar per užsitęsusias sausras palaistyti. Compo firmos naudoju, rododendrams/ hortenzijoms - tris mėnesius veikia ( daugiau ir nereikia, reikia, kad spėtų sumedėt ugliukai), rožių ilgalaikės trąšos veikia 6 mėn.

QUOTE(vida777 @ 2013 06 10, 11:56)
todel, kad jei augalas nebe mazas (ir augalu ne vienas, o desimtys) neuztenka 10 cm spinduliu praskirti, reikia didesni plota pabarstyti.

Labai didelių krūmų visos lajos plote tikrai nereikia mulčą nustumti. Pilnai užtenka lajos dengimo išorės link centro 10 cm atstumti.
Atsakyti
QUOTE(Leonelle @ 2013 06 19, 12:28)
Prireikė man žemos  bordiūrinės augalų  eilutės, ne aukštesnės nei kokie 60 cm............. O gal yra dar kažkokių variantų? 

Variantų tikrai yra daugybė, tik reikia žinoti kur auginsi,ką nori uždengti, prie ko derinsi ir t.t. Mano nuomone bordiurus geriau daryti žalius, nes bordinis gali būti perdaug išsiskiriantis, jį sunkiau derinti prie kitų augalų. Iš raugeriškių patarčiau Berberis thunbergii Kobold - jis žalias, auga iki 0,5 m, gali augti ir saulėje ir pavėsyje.
O lanksvos Japanisse Dwarf puikios, tik žymiai žemesnės (iki 0,3m), bet gali gerai augti tik saulėje ir labai gražiai žydi, tačiau turi mano nuomone nemažą minusą - nužydejusius žiedus reikia apkarpyti, tad jei bordiuras nemažas - tai nėra pliusas...
Atsakyti
QUOTE(ironic @ 2013 06 18, 20:23)
Sveikos, noriu paprašyti žinovių pagalbos. Po laiptais išaugo štai toks augalėlis, bet neišmanom nei iš kur, nei kas per vienas, gal kažkuri žinotų kas čia per svečias atkeliavo? smile.gif Auga jau antri ar treti metai.. smile.gif

įtariu- tai uosialapis klevas. Auga nerealiu tempu, per 8 metus- baisulinis medis patampa, šiukšlių kalnai nuo jo, sėklų milijonai, i rkur nukrenta ten sudygsta- smėlyje, žvyre ir pan. Nespėju raut aš juos, nes kaimynystėj auga toks. Jei taip nesidaugintų- būtų gražus medis, bet sklype tokio nenoriu. Miške jam vieta, sakyčiau. Raučiau iškart ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 19 birželio 2013 - 12:47
QUOTE(ironic @ 2013 06 18, 21:23)

Man labai panašu į uosialapį klevą ir jei taip, tai yra invazinis augalas. Jie labai lengvai sėjasi, plinta visoje Lietuvoje ir galima sakyti yra bjaurios "piktžolės" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 19 birželio 2013 - 12:48
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 19, 11:30)
Labai palengvina ilgo poveikio trąšos. Užtenka vieną kartą per sezoną padirbėti ir vėliau belieka tik peržydėjusius žiedus, žiedynus išskinti ar per užsitęsusias sausras palaistyti. Compo firmos naudoju, rododendrams/ hortenzijoms - tris mėnesius veikia ( daugiau ir nereikia, reikia, kad spėtų sumedėt ugliukai), rožių ilgalaikės trąšos veikia 6 mėn.
Labai didelių krūmų visos lajos plote tikrai nereikia mulčą nustumti. Pilnai užtenka lajos dengimo išorės link centro 10 cm atstumti.

aciu nuosirdziausiai, Gaudvile aciuks.gif .
Ilgalaikes trasas as ir naudoju, bet kad rozems yra 6 men. veikianciu, tai nezinojau.
Jau buvau bepradedanti galvoti, ar man to zieves mulcio is viso reikia, jei aplink kiekviena augala ji kapstyti reikes tresiant smile.gif .
Atsakyti