Sobieska, labai grazu, ar ilgai truko sukurti toki rojaus kampeli?
Gal pasiulytumet kruma, zolini augala, kuris augtu labai stipriam pavesyje? Pietu saule uzstoja riesutmedis, o vakaru - pastatas, ar imanoma ten kazka apgyvendinti, nes tiesiogines saules absoliuciai ner ir dar seselis nemenkas..
QUOTE(bimbaM @ 2013 06 12, 16:19)
Gal pasiulytumet kruma, zolini augala, kuris augtu labai stipriam pavesyje? Pietu saule uzstoja riesutmedis, o vakaru - pastatas, ar imanoma ten kazka apgyvendinti, nes tiesiogines saules absoliuciai ner ir dar seselis nemenkas..
Tunbergijai tokios sąlygos laaabai patinka, tiesiog klesti. Ji- vijoklis, vienmetis pas mus, arba iškasus žiemą laikyt rūsyje reikėtų. jai reikia atramos ar bent siūlus kur pakabint, kad liptų ( pernai užteko paprastš siuvimo siūlų stipresnių, atlaikė puikiai, užaugo apie 3 m vijoklis, šiemet kažkaip neskuba augt dar, bet jau žiedukas yra Visiškai nereikli saulei, ant saulės kaip tik prasčiau auga ( pernai eksperimentavom- viena gūdžiam pavėsy, kita- ant saulės- tai nėra nei ką lygint.
QUOTE(bimbaM @ 2013 06 12, 17:19)
Ačiū 9-10 metelių
Man pavėsy nepamainomos yra melsvės...įvairių rūšių...va tik margalapėms reikalinga saulutė...
QUOTE(Ledum @ 2013 06 12, 16:30)
Mano mama turi didelę. Nefotkinu, nes ant stogo užlipęs visas grožis. Šiltesnėse , nuo vėjų apsaugotose vietose apie Kauną jos net labai gerai auga. Kitur nežinau.
Kitus erzina, kad apatinė dalis atsidengia ir matosi nuogi kotai. Bet man tai vis tiek vienas mieliausių augalų.
Kitus erzina, kad apatinė dalis atsidengia ir matosi nuogi kotai. Bet man tai vis tiek vienas mieliausių augalų.
O per kiek metu ji ant stogo uzlipo ? pasisodinau dabar nedidele prie pirties bet jeigu ji ten visa uzgos tai nieko gero... ar imanoma ja suvaldyti, kad taip aukstai neaugtu?
QUOTE(AuroraBO @ 2013 06 12, 18:44)
O per kiek metu ji ant stogo uzlipo ? pasisodinau dabar nedidele prie pirties bet jeigu ji ten visa uzgos tai nieko gero... ar imanoma ja suvaldyti, kad taip aukstai neaugtu?
Nebeatsimenu, jau labai seniai augina.
Aišku įmanoma, tik pagailim ir nekerpam. Čia sode, tai nelabai aukštai tas stogas.
QUOTE(AuroraBO @ 2013 06 12, 17:44)
O per kiek metu ji ant stogo uzlipo ?
turiu du pavyzdžius šalimais- pirmoji pasodinta pietvakarių kampe, jai rytų vėją užstoja veranda, šiaurės- namas, tai saulės gauna sočiai nuo priešpiet iki vakaro gerokai- dviejų aukštų mūrinio namąo stogą senai pasiekus, gausiai žydi. Antroji- auga vakarų pusėje prie medinuko, gauna ir šiaurės vėjo, ir vakarų, saulė tik nuo pietų- ūgis iki 2m, šeip ne taip, žydi kasmet, bet kukliai labai, žiemą daug apšąla.. Abi sodintos 1979m Skirtumas- nerealus, tiek ūgių, tiek žiedų gausa, nutolę viena nuo kitos per 5 namus. Vadinasi vieta svarbi-patinka joms užvėja. kiek skaičiau- žydėti pradeda ar tai 6 ar 8 metais po pasodinimo.
Ačiū už atsakymus ir už nuorodą Įsimylėjau šitą augalą
Laba mergaitės,aš su klausimu.Vakar gavau dovanų štai tokį egliuką,bet draugė nulupinėjo visas etiketes,tad nežinau nei kas toks,nei kur sodint,nei koks jis auga....Gal jūs žinot?Labai dėkoju už atsakyma
QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 06 13, 17:35)
Laba mergaitės,aš su klausimu.Vakar gavau dovanų štai tokį egliuką,bet draugė nulupinėjo visas etiketes,tad nežinau nei kas toks,nei kur sodint,nei koks jis auga....Gal jūs žinot?Labai dėkoju už atsakyma
http://i078.radikal....b7ef3af83f7.jpg
http://i078.radikal....b7ef3af83f7.jpg
Galbut kadagys žvynuotasis (Juniperus squamata) Blue Star :
http://www.google.de...l...680&bih=880
QUOTE(vida777 @ 2013 06 13, 19:32)
Ačiū labai
QUOTE(Marmaledas @ 2013 06 12, 16:29)
Tunbergijai tokios sąlygos laaabai patinka, tiesiog klesti. Ji- vijoklis....
Ačiū, bet vijoklis ten netiks
QUOTE(sobieska @ 2013 06 12, 17:22)
Ačiū 9-10 metelių
Man pavėsy nepamainomos yra melsvės...įvairių rūšių...va tik margalapėms reikalinga saulutė...
Ohoho.. na bet rezultatas puikus