QUOTE(sm2002 @ 2013 06 06, 13:51)
Daug kam yra nepriimtina bendrus plotus prižiūrėti. Pas mane bendras takelis su kaimynais link namo, tai irgi labai abejojau, ar sodinti ką. Visi pažįstami man įrodinėjo, kad nieko nedaryčiau, nes juk ne savo. Bet pasodinau mažai priežiūros reikalaujančius augalus ir džiaugiuosi.
Daryti reikia!
Turiu savo pacios pavyzdi prie namu - siuksliu konteineriu aikstele, kur gyventojai isvezimo diena sustato konteinerius. Ji specialiai irengta, isklota trinkelemis, aptverta borteliais. As nuo pat namo statybu pradzios pradejau ja tvarkyti, is trinkeliu nuolat raveti piktzoles, kuriu nuo aplinkiniu pievu pridygti netrukdavo, apsodinau bortelius gelemis, kasmet vis kitokiomis, kol galiausiai prieziuros atzvilgiu pasitvirtino viszaliai portenslago katileliai. Gi uz kokiu 30-ies metru stovi kita tokia pat aikstele, apaugusi kieciais, pienemis ir viskuo, kas tik imanoma. Ten tvarkyti vieno norincio matyt neatsiranda, o kai nera vieno, nera isvis nieko . O tos aiksteles skirtos viso labo 6-iems privatiems namams.
Man nesvarbu, ar kainuoja augalai, kuriuos sodinu, ar kainuoja zeme, kuria pilu, mulcias, laistymas... Man svarbu, kad butu grazu ir taskas. Kad is pradziu kiti keistai ziuri, visiskai normalu, bet kai sieki to, ka tu pats nori aplinkui matyti, rezultatas pranoksta lukescius.