Aš taip pat šįmet nusipirkau šakų smulkintuvą ir pati visą mulčią pasidariau. Pirkau šitą
http://stparkas.lt/l...t-625-silent-60
QUOTE(reg @ 2013 06 05, 12:42)
O kokį smulkintuvą pirkote, nes mes šiais metais išsinuomojome iš Senukų prieš tai nepasidomėję kaip jis smulkina - tai susmulkino kokių 15 cm pagaliukais - tai tikrai nebuvo panašu į mulčią.
Mes pirkom padėvėtą iš turgaus ir po to jį dar MB patobulino, uždėjo galingesnį variklį, kad nestrigtų. Dar reikėtų pagalasti peilius. Mulčas nesigauna aišku toks gražus kaip pirktinis, bet kaip minėjau po avietėmis ar krūmais puikiai tinka, o gėlynams naudoju pirktinį patį smulkiausią 0-5mm frakcijos, natūralų, tamsiai rudą, kuris atrodo kaip juoda žemė kol nepasilenki ir nepažiūri iš arti.
QUOTE(Pa2shka @ 2013 06 04, 20:39)
Sveikos,
Patarkit juoduosius serbentus užpuolė amaras (o gal amalas) visos viršunėlės suvyniotos jų. Kuom purkšti? Ir ar galima purkšti jei jau uogelės yra sumegztos?
Patarkit juoduosius serbentus užpuolė amaras (o gal amalas) visos viršunėlės suvyniotos jų. Kuom purkšti? Ir ar galima purkšti jei jau uogelės yra sumegztos?
actara,decis nebepadeda
QUOTE(amarrile @ 2013 06 04, 22:44)
Ar esat pačios rinkusios-gaminusios mulčą?
Taip - taip. Miške rinkta žieve padengta aplink pušeles, rododendrą ir kt.augaliukus, na toks kampelis vietoj gėlyno , plius takai iš surinktų (pajūrio) akmenukų, pirktinio mulčo nėra visiškai, bet aš jo visai ir nenoriu.
Sumaltom šakom užpiltas avietynas ir visi tarp pakeltų lysvių bei braškių takai.
Paskaičiau šiandien straipsnį apie gražiausio gėlių darželio prie daugiabučio rinkimus, peržiūrėjau foto ir likau nesupratusi ar čia man kažkas labai ne taip ir ar jau visai suopračio apie grožį neturiu
Suprantu, kad įdėta daug darbo, puoselėjama, tvarkoma, kad iš žolių raizgalynių padaryti tvarkingi gėlynėliai, kad ypatingai sunku kažką priderint prie baisių tarybinių beveidžių blokinių namų - viską suprantu ir tikrai džiugu, bet kalbant subjektyviai apie grožį, tai ............ Ir dar vertinant visos šalies mąstu
Čia yra laimėtojų foto - rodos visų trijų pirmųjų vietų
http://gyvenimas.del...s.d?id=61555526
Suprantu, kad įdėta daug darbo, puoselėjama, tvarkoma, kad iš žolių raizgalynių padaryti tvarkingi gėlynėliai, kad ypatingai sunku kažką priderint prie baisių tarybinių beveidžių blokinių namų - viską suprantu ir tikrai džiugu, bet kalbant subjektyviai apie grožį, tai ............ Ir dar vertinant visos šalies mąstu
Čia yra laimėtojų foto - rodos visų trijų pirmųjų vietų
http://gyvenimas.del...s.d?id=61555526
Nu gal nėra iš ko rinktis, tai ir šie užima pirmas vietas
QUOTE(kovo @ 2013 06 06, 13:40)
Nu gal nėra iš ko rinktis, tai ir šie užima pirmas vietas
Pasirinkimas: https://www.facebook.com/MusuKiemas
Man patiko labiau, kurie jokios vietos neužėmė
https://www.facebook...elevant_count=1
Jooooooo, peržiūrėjau daugumą dalyvių ir tikrai grauduma Man tikriausiai gražiausia, kur visko minimaliai, kur rami žaluma neapkaišiota maksimumu augalų ir neapibarstyta visų vaivorykštės spalvų mulču
https://www.facebook...2...e=1
Bet pasakysiu, kad pirmiausia nemažai žmonių tiesiog tinginiai. Kai važiuoju vaiko pasiimt iš mokyklos dažnai jo laukiu viename daugiabučio namo kieme, tai tan namas turi kokias penkias laiptines, o prie jų baisuma - garšvos kilimais prisidauginusios, koks vargšelis bijūnas bando tose džiunglėse išgyvent, alyvų, jazminų krūmai gyvenime net nebandyti genėt, gyvų ir sudžiuvusių šakų raizgalynė. O pensininkės kekėm suolelius nusėdusios ir pliurpia nuo ryto iki vakaro Ir ne tai, kad nepaeinančios bobulytės, o visai gyvybingo, kai ką nors apiburbėt reik
Dievulėliau tu mano, tie gėlynėliai trys metrai ant trijų, net vienai moteriškei ten darbo vienas juokas (aišku po viso tų džiuglių pertvrakymo kai liktų tik priežiūra). Ir augalų nereik mandriausių - per visų draugių sodus prasilėkusios dovanų gėlių gautų dešimčiai tokių darželių apsodint.
Ir mankšta būtų, ir su saule galėtų pasilabint ryte su laistytuvėliu gėlytes gaivindamos. Na bet ne, geriau jau padejuot su draugėm, kokie baisūs dabar laikai, koks neišauklėtas jaunimas ir iš vis kokie visi tinginiai
Dejuoja kaip būdavo kaimuose gražu, bet tai kas trukdo tas kaimo gėles po langais pasisodint - ir nereikia kėnių, cūgų, visterijų ar katalpų su levandom - tegul bijūnai kvepia, rūtos žaliuoja, jazminai kvapu svaigina
Bet pasakysiu, kad pirmiausia nemažai žmonių tiesiog tinginiai. Kai važiuoju vaiko pasiimt iš mokyklos dažnai jo laukiu viename daugiabučio namo kieme, tai tan namas turi kokias penkias laiptines, o prie jų baisuma - garšvos kilimais prisidauginusios, koks vargšelis bijūnas bando tose džiunglėse išgyvent, alyvų, jazminų krūmai gyvenime net nebandyti genėt, gyvų ir sudžiuvusių šakų raizgalynė. O pensininkės kekėm suolelius nusėdusios ir pliurpia nuo ryto iki vakaro Ir ne tai, kad nepaeinančios bobulytės, o visai gyvybingo, kai ką nors apiburbėt reik
Dievulėliau tu mano, tie gėlynėliai trys metrai ant trijų, net vienai moteriškei ten darbo vienas juokas (aišku po viso tų džiuglių pertvrakymo kai liktų tik priežiūra). Ir augalų nereik mandriausių - per visų draugių sodus prasilėkusios dovanų gėlių gautų dešimčiai tokių darželių apsodint.
Ir mankšta būtų, ir su saule galėtų pasilabint ryte su laistytuvėliu gėlytes gaivindamos. Na bet ne, geriau jau padejuot su draugėm, kokie baisūs dabar laikai, koks neišauklėtas jaunimas ir iš vis kokie visi tinginiai
Dejuoja kaip būdavo kaimuose gražu, bet tai kas trukdo tas kaimo gėles po langais pasisodint - ir nereikia kėnių, cūgų, visterijų ar katalpų su levandom - tegul bijūnai kvepia, rūtos žaliuoja, jazminai kvapu svaigina
QUOTE(mumrikas @ 2013 06 06, 14:27)
Jooooooo, peržiūrėjau daugumą dalyvių ir tikrai grauduma Man tikriausiai gražiausia, kur visko minimaliai, kur rami žaluma neapkaišiota maksimumu augalų ir neapibarstyta visų vaivorykštės spalvų mulču
Nuotrauka iš akademijos, todėl netinka, nes tai ne kiemas prie daugiabučių...
Daug kam yra nepriimtina bendrus plotus prižiūrėti. Pas mane bendras takelis su kaimynais link namo, tai irgi labai abejojau, ar sodinti ką. Visi pažįstami man įrodinėjo, kad nieko nedaryčiau, nes juk ne savo. Bet pasodinau mažai priežiūros reikalaujančius augalus ir džiaugiuosi.
QUOTE(mumrikas @ 2013 06 06, 12:33)
Paskaičiau šiandien straipsnį apie gražiausio gėlių darželio prie daugiabučio rinkimus, peržiūrėjau foto ir likau nesupratusi ar čia man kažkas labai ne taip ir ar jau visai suopračio apie grožį neturiu
mane apsėdo tokios pat mintys pamačius tas nuotraukas:)
na, nesenai buvo diskutuota grožio tema, o šis konkursas dar vienas įrodymas, kad grožio supratimas mūsuose keistokas:)
QUOTE(sm2002 @ 2013 06 06, 14:51)
Nuotrauka iš akademijos, todėl netinka, nes tai ne kiemas prie daugiabučių...
Daug kam yra nepriimtina bendrus plotus prižiūrėti. Pas mane bendras takelis su kaimynais link namo, tai irgi labai abejojau, ar sodinti ką. Visi pažįstami man įrodinėjo, kad nieko nedaryčiau, nes juk ne savo. Bet pasodinau mažai priežiūros reikalaujančius augalus ir džiaugiuosi.
Tos vietos nežinau, tai pagalvojau, kad jau siuntė nuotrauką, tai gal yra daugiabutis šalia Jei ne, tai aišku, kad foto netinka.
Neįprasta tai neįprata, bet juk viskas keičiasi ir reikia keisti tradicijas, ypač jei jos nekokios Tegul visi burba, bet užtenka vieno netuziasto ir kaip greit viskas gali pasikeisti. O gėris ir grožis žmones traukia todėl bendraminčių tikrai atsirastų, tik reikia iniciatyvą parodyt