Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

Kaip vadinasi tos gėlės žaliai - baltais lapais iš mumriko paskutinės nuotraukos? Jos berods daugiametės?
Turiu vieną problemėlę sklype. Veja nusileidžia prie tvoros staigiu apie 20 gylio nuolydžiu, tai pjaunant su žoliapjove, negražiai nusipjauna, nusibrozdina iki žemės. Galvoju ten ką nors nereiklaus pasodinti, kad tą nuolydį užpildytų. Manau, gal šios gėlės būtų kaip tik?
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2013 05 25, 20:53)
tai tada gal aš per plonai jo užmulčiuoju  g.gif  man visos žolės pralenda  doh.gif  vieną kart buvau pabandžius daugiau sakau jau niekada nebedesiu aš to šieno  doh.gif  blush2.gif

Pirmą kartą mulčiuoju gal 2-3cm sluoksniu ir antrą kartą (maždaug po mėnesio) tokiu pat - per mažai dedant pralenda žolės, o per daug - mulčas ima pūti.

Jau po pirmo karto džiūnant žolei susidaro tokia kaip plėvelė (keliant mulčą keliasi gabalais), o po antro karto ji sutvirtėja ir dar labiau sukietėja mirksiukas.gif

QUOTE(rasa32 @ 2013 05 25, 20:53)
Mes mulciuojam tik tujas,gelyno nesugalvojau.Puiki ideja thumbup.gif Bet ar visom gelem tinka?Nes,man rodos,kad susidaro rugsti terpe g.gif Kazi,ar rozem tiktu?

As kai paziuriu mumriko gelynus,tai neviltis ima rolleyes.gif Kaip islaikyti tokius nuravetus-plikus plotelius?Kasdien reikia eiti???

Dėl rožiū nežinau, niekad nebandžiau - man rožyne kažkaip pušies mulčas gražiau žiūrisi arba iš vis žemos daugiametės gėlės (yra fantastiškų rožynų apsodinimo pavyzdžių).

O kur pas mane pliki ploteliai g.gif Jie pliki būna tik trumpai, po rimtojo pavasarinio ravėjimo. Rimtai, iš dūšios, raviu tik vieną kartą metuose, pavasarį, kai sutvarkau rudeninį gėlyną.

Rudenį žiemoti absoliučiai visas gėles palieku kaip jos augo - ir spalvos iki užsningant būna gražios, ir sukritę lapai būna natūrali priedanga augalams, o galiausiai plikose vietose neželia piktožės.

Vasaros bėgyje dar raviu porą kartų, bet jau tik pavienes pakraščiuose išdygusias žoles nutempiu. Vasaros metu darbo, tinkamai susodinus daugiametes (kad neužgožtų vienos kitų, bet ir kad lapija šiek tiek persidengtų, jog nebūtų plikų žemės tarpų), būna tikrai ne per daugiausia mirksiukas.gif

QUOTE(rutikė @ 2013 05 25, 21:28)
Kaip vadinasi tos gėlės žaliai - baltais lapais iš mumriko paskutinės nuotraukos? Jos berods daugiametės?

Tai melsvės (hosta) - pavėsį mėgstantys augalai ir jos tikrai daugiametės mirksiukas.gif Pas mane sklype nėra anei vienos vienmetės gėlės - kažkaip su jomis nedraugauju ir jų nepasigendu blush2.gif
Atsakyti
mumrikai, esu daug peržiūrėjus foto apie aplinka, bet - nepatikėsi - visada man kažkodėl atmintyja tas tavo akmuo trinkelėse - man jis super - RAZYNKA tokia kieta, kad thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2013 05 25, 21:54)
mumrikai, esu daug peržiūrėjus foto apie aplinka, bet - nepatikėsi - visada man kažkodėl atmintyja tas tavo akmuo trinkelėse - man jis super - RAZYNKA tokia kieta, kad thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ačiukas wub.gif

Apie tą "razinką" oi turėtų ką trinkelių klojėjai pasakyti - pirmiausia prieš klojant trinkeles pagalvojo, kad tas akmuo netyčia ten paliktas (mes tuo metu darbuose buvom) ir atvažiavusio į kaimynystę traktoriaus paprašė jį į sklypo kraštą nurident.

Tuomet kažkodėl suabejojo, paskambino mums ir kai pasakėm, kad jį trinkelėm reikia apdėt likusią pusę dienos su vidokiais mediniais basleliais rideno atgal, nes traktoriaus nebebuvo lotuliukas.gif Smagu jiems buvo, nes tai kas matosi yra tik viena trečioji, o smailioji ir didesnioji jo pusė yra po žeme lotuliukas.gif

Smagu buvo ir pjaustyt trinkeles, kad natūraliai jį apdėt, bet dabar jis ten kaip prilipęs - jei tik koks baliukas, taip žiūrėk jau kas ant jo ir sėdi thumbup.gif Ir man pačiai labai gera į jį vien pažiūrėjus - "mūsų" tas akmenukas wub.gif
Atsakyti
super istorija - mumrikai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2013 05 25, 20:54)
mumrikai, esu daug peržiūrėjus foto apie aplinka, bet - nepatikėsi - visada man kažkodėl atmintyja tas tavo akmuo trinkelėse - man jis super - RAZYNKA tokia kieta, kad thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O TAIP, tas akmuo man irgi labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
matai kartais kaip būna- žmonės suka galvą ką čia, kur čia kaip čia - o čia padėjo akmenuką ir taškas -gražu, įdomu, originalu
thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif gal kas kokią idėja užmatys biggrin.gif
http://www.digsdigs....d-design-ideas/
http://www.digsdigs....ard-waterfalls/
http://www.digsdigs....ot-tub-designs/
Atsakyti
Juokingiausia buvo, kad po metų paskambinom tiems patiems darbininkams, kad susitarti dėl takelio tiesimo į pavėsinę, klausinėjo, jie klausinėjo kur mes gyvenam kaip atvažiuot (nes vien mūsų rajoniuke keli užsakymai buvo - vieni kitiems rekomandavom) ir tik staiga "aaaaaaaaaa, kur akmuo terasoj" lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas viena supermamyte akmuo virtuveje i grindu plyteles ibetonuotas, tai cia sode normalu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 05 25, 23:43)
Pas viena supermamyte akmuo virtuveje i grindu plyteles ibetonuotas, tai cia sode normalu  biggrin.gif .

Nebent kažkaip visiškai lygiai su grindų paviršium, nes kitu atvežu matyt užsimuščiau pirmą dieną užkliuvus lotuliukas.gif

Pas mane yra nemažas akmuo miegamajame ir dar grindyse "akvariumas" su Nidos smėliu blush2.gif Ką galvojo darbininkai, veždami tryse akmenį karučiu į kambarį, istorija nutyli - garsiai nesikeikė, nes mes šalia stovėjom, tačiau veidų išraiška buvo iškalbinga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 25, 23:53)
Nebent kažkaip visiškai lygiai su grindų paviršium, nes kitu atvežu matyt užsimuščiau pirmą dieną užkliuvus lotuliukas.gif

Pas mane yra nemažas akmuo miegamajame ir dar grindyse "akvariumas" su Nidos smėliu blush2.gif Ką galvojo darbininkai, veždami tryse akmenį karučiu į kambarį, istorija nutyli - garsiai nesikeikė, nes mes šalia stovėjom, tačiau veidų išraiška buvo iškalbinga lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
(vis tyliai tema skaitineju, bet sikart neistylejau nenusijuokus... smile.gif
vis po mumriko pasisakymu pasigendu mygtuko "patinka"... smile.gif))
Atsakyti