As per keleta metu nuo statybu pradzios jau susidariau pakankamai aiskias musu kvartalo apzeldinimo tendencijas. Jokio kopijavimo vienas nuo kito, jokiu tradiciju ir vientisumo (palyginus su Vokietijos kaimais). Kiekvienas namas su savo aplinka yra totaliai skirtingas ir tipiskas tik pats sau.
Aciu D, kad nors namai idealiai atitinka savo aplinka, be to, panasu, kad net ir gyventoju budas ja atitika .
Vienintelis bendras bruozas - kalvotas reljefas su nuolydziais, akmeninemis ar betoninemis terasomis .
Kaip as daznai dsakau: "paziurejus i aplinka, puikiai matosi, kur kiekvienas kaimynas kasmet praleidzia atostogas ".
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 23, 21:19)
Čia pernykštės foto, o šiemet jau lentos nudažytos tvoros spalva ir atrodo tikrai gražiai - kurią dieną nufotografuosiu dabartinį vaizdelį
Kiek reikia lentas į žemę įkasti? Ar visai nereikia? Man irgi įsireikė , gal tada sraigės ir kurmiai nepasieks mano daržo ir kiek metų tos lentos išlaiko nesupuvę?
Idedu nuotraukyte(ne savo).kaip sprestas mazojo sulinuko uzdengimas,. Tik seimininkei nepatinka pakitusios perkunropiu formos,spalvos,tai zada naikinti si objekta kazka kita sugalvojo. Siaip,papildomo rupescio sukelia,nes driezo galva greit pradziusta saules atokaitoj
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 23, 21:19)
Čia pernykštės foto, o šiemet jau lentos nudažytos tvoros spalva ir atrodo tikrai gražiai - kurią dieną nufotografuosiu dabartinį vaizdelį
Lauksim
QUOTE(AuroraBO @ 2013 05 24, 10:14)
Kiek reikia lentas į žemę įkasti? Ar visai nereikia? Man irgi įsireikė , gal tada sraigės ir kurmiai nepasieks mano daržo ir kiek metų tos lentos išlaiko nesupuvę?
Nuo sraigių padeda tokia tvorelė su užlenktais kraštais.
Man dar granulės labai padėjo, tik reikia kovoti pavasarį, pirmoms sraigėms pasirodžius.
QUOTE(amarrile @ 2013 05 24, 10:26)
Idedu nuotraukyte(ne savo).kaip sprestas traidenio mazojo sulinuko uzdengimas,jei gerai pasakiau. Tik seimininkei nepatinka pakitusios perkunropiu formos,spalvos,tai zada naikinti si objekta kazka kita sugalvojo. Siaip,papildomo rupescio sukelia,nes driezo galva greit pradziusta saules atokaitoj
o kur nuotraukytė?
QUOTE(AuroraBO @ 2013 05 24, 09:14)
Aš pasidariau panašias, neikasiau sukalem ale tokį gardelį 30 cm aukščio, metro pločio ir 3 m ilgio, tada impregnavau, iš vidaus prikaliau juodą plėvelę ant šonų, kad mažiau medis pūtų nuo žemių. Tada ant dugno prikaliau tinklą, turėjau tokį smulkų metalinį, kad kurmis nelįstų. Žemę išlyginau, na gal nukasiau viršutinį sluoksnį, kokius max 5 cm ir pastačiau dėžę, tada pyliau visko iš komposto dėžės, žemių dėjau ir turiu 4 gardelius tokius
kaimynai žiūrėjo skersai visą procesą, visi klausinėjo kas čia bus, tai žiauriai nervino , bet kai jau pasidariau tai sakė kad gerai sugalvota
QUOTE(sm2002 @ 2013 05 24, 10:33)
Lauksim
Man dar granulės labai padėjo, tik reikia kovoti pavasarį, pirmoms sraigėms pasirodžius.
Man čia kaip antkapis atrodo
Pasiskaitinėjau jūsų diskusijas apie auginimą, derinimą, dizainerius ir nuomonė tokia: daugumai žmonių kapstymasis aplinkoje ir augalai yra hobis, sunkiai išgydomas Dizainerius kviečiasi tie, kurie neturi laiko šiai maloniai kūrybai arba dėl " honoro", atseit pas mane lygis" oho". Gerai čia Vida777 pasakė, kad aplinka atspindi gyvenimo būdą ir pažiūras. Man gal ir norėtųsi, kad visi gatvės darželiai būtų man gražaus stiliaus, bet labai smagu, kai einu ir matau, kas kuo gyvena.
QUOTE(sm2002 @ 2013 05 24, 11:09)
nėr nieko baisiau už plastikus darže
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 24, 10:54)
Pasiskaitinėjau jūsų diskusijas apie auginimą, derinimą, dizainerius ir nuomonė tokia: daugumai žmonių kapstymasis aplinkoje ir augalai yra hobis, sunkiai išgydomas
Bet ar tai blogai? Manau puiku, kad žmonės turi hobį, domisi, kuria, tobulėja. Domėtis ir tobulėti dabar yra puikios galimybės, informacijos gausa ir prieinamumas didžiulis. Ir tuo reikia džiaugtis. O kad pavyzdžiu pateikiamos kitos šalys, tai reikėtų priimti kaip siekiamybę, galimybę pasimokyti iš tų pas ką senesnės ir gilesnės tradicijos, didesnė patirtis, jeigu jau savų tradicijų nesugebėjom išlaikyti. Taip, tarybiniais laikais nieko nematėm ir ta informacija buvo sunkiai prieinama, tai nereiškia kad tokie vargšiukai turim ir likt, dabar situacija kitokia - išnaudokime ją Kas dėl dizainerių reikalingumo/nereikalingumo, tai čia amžina tema ne tik sodų, bet ir interjero ir aprangos srityse. Vieningos nuomonės turbūt niekada nebus, nes kiekvieno kiekvienas atvejis vis kitoks ir griežtai pasakyti reikia ar nereikia neišeina, visaip būna - gyvenimas margas
QUOTE(Paladė @ 2013 05 24, 11:10)
nėr nieko baisiau už plastikus darže
Yra - sraigės Pas mane beveik visi augalai apibarstyti granulėmis mėlynomis, kiliminiuose augaluose vietoj žiedų granulės matosi iš tolo ir taip visą vasarą, tai vaizdas tikrai nekoks. Jei dar daržas nuoduose skęs Man tada geriau plastikas, nes kiek suprantu iš medžio dėžės su tokiais užlenktais kraštais nepasidarysiu...