Aš irgi labai toli nuo botanikos , bet megstu relikvijas , senienas ir šiaip senovine išminti . Tai pirmas darbas atejus iš jaunystes i gyvenimo tarpsni <sodas>
buvo susirankioti visus seneliu augintus augalus .
O ju dauguma multifunkciniai . Smidrus ir rabarbarus galima valgyti , tuos žydinčius daugiamečius ar tai svogunus ar tai česnakus irgi . Kmynai pamerkti vazose iš vis trendas .
Aišku yra ir šeimos geda , moderniuju spygliuočiu lopas .
kodel geda?
jei gyliai kapstyt, gal velgi reikia ristis prie aplinkos, dzukijoje pusu bonzai atrodytu visai vietoje, o siauliu rajone labai keistai...
vienam kraste labiau paplite lapuociai, kitur spygliociai ir t.t.
jei gyliai kapstyt, gal velgi reikia ristis prie aplinkos, dzukijoje pusu bonzai atrodytu visai vietoje, o siauliu rajone labai keistai...
vienam kraste labiau paplite lapuociai, kitur spygliociai ir t.t.
QUOTE(looo @ 2013 05 23, 13:34)
na atleiskite, seniau, tikrai nezinojau kas tai yra. ir dekoratyvu mulcha pamaciau 90 taji desimtmeti. tikra dekoratyvuji, o ne konkorezius, siaudus ar dziovinta zole. -kuri seniau atslikdavo labiau funkcija.
Apie dažytą smulkintą medieną kalbam? Visišką niekalą? Jei dekoratyviu mulčiumi laikom įvairios frakcijos ir spalvos akmenis, akmenukus, tai buvo jo ir mano vaikystės laikais. Beje, neutraziluotos durpės taip pat yra mulčas
Kodel landšafto dizaineris blogai , labai gerai . Visi tie anglu aristokratai iš sario grafystes tokius turi . Gardeners vadinamus . Jie ir užaugina tuos medaliu nusipelniusius žirnelius ir neužmirstuoles .
Aš irgi norečiau , bet neimanoma ko nors rast , o ka senatvej reiks daryt , jei anukas nenores iš manes išminties semtis .
Aš irgi norečiau , bet neimanoma ko nors rast , o ka senatvej reiks daryt , jei anukas nenores iš manes išminties semtis .
nematau diskusijose nieko blogo. Kiekvienam savo tiesa. Tie, kas valgo ir savo darbo duoną- šaunuoliai, bet yra žmonių, kurie ir be diplomo tą sugeba daryt, ir ne už materialų atlygį, bet jie ne mažesnį žinių bagažą turi nei diplomuotieji. Kaip kažkuri palygino su mezgimu- jei aš pradedanti- ką, negaliu klysti, ieškoti savęs, savo stiliaus, o privalau kreiptis iškart pagalbos? Kartais smagu pačiam prieit prie klaidingo sprendimo pasekmių, tada geriau pamoką įsisavini. Kadais mokinau vaikus rankdarbių, tai procesas- neriu, mezgu- ardau, neriu, mezgu- ardau- iiilgai buvo taikomas, kol priėjom prie neriu mezgu, neriu mezgu, kartais kiek paardau. Ta pats su augalais- sodinu,laistau, raunu- sodinu kitur, laistau, raunu, išmetu arba ne. Kūryba. O jau tie rėmai- stiliai ir t.t.- ne visiems jie mirtinai būtini. Yra žmonių, kurie viską derina, estetai, tai jie ir augalus labai derins, ir akmenukus atspalviais dėlios, bet yra kam patinka kitoks stilius, kitoki augalai, formos- pas jį namai vėl kitaip jaukiai atrodo
Manau svarbiausia aplinkos dizaine yra kantrybe . Ir ne per didelis estetizmas , nes augalu auginime buna kad ir negražiu etapu - tokiu kaip iskastos duobes su mešlu , vegetacija baige augalai , nepašalinti , kad savaime užsisetu .
Iš tingumo galima auginti aukštesnius augalus , tada jie praauga piktžoles .
Daugumai tai poilsinis hobis , kad galva pailsetu , kunas pajudetu ir dar naudos ir pasididžiavimo iš to yra .
Iš tingumo galima auginti aukštesnius augalus , tada jie praauga piktžoles .
Daugumai tai poilsinis hobis , kad galva pailsetu , kunas pajudetu ir dar naudos ir pasididžiavimo iš to yra .
taip, man asmeniskai tai irgi poilsis, mano mazuciame kieme visikas chaosas, ir bardakas, nors as kas savaite bandau kazka tvarkyt, kolkas nelabai kas agunasi, grozio prasme, bet man ir nereikia. piktzoliu neauga, viskas tvarkinga, nors man nepatinga-uztai man patinka perdarynet.
jei nori greito grazaus rezultato ir turie atliekamu $,ir nemegsti zemeje kapstytis kreipkis i profus.
jei patinka atradynet kazka naujo, eksperimentuoti, ir etsiog ilsetis tokiu budu-kodel gi ne.
QUOTE(Paladė @ 2013 05 23, 07:48)
pas jus viskas taip gražu, taip išpuoselėta, širdis džiaugiasi
ar tik gėles auginate, ar ir daržus? klausiu, nes pati visko taip apeiti nespėju. jei daugiau dėmesio kopūstams ar pomidorams skiriu, tai kažkas kitas jo nesulaukia.
ar tik gėles auginate, ar ir daržus? klausiu, nes pati visko taip apeiti nespėju. jei daugiau dėmesio kopūstams ar pomidorams skiriu, tai kažkas kitas jo nesulaukia.
Yra ir daržai, o tiliau juos būtų galima daržiukais vadinti vat toks mūsų sodelis
http://public.fotki..../img-58682.html
http://public.fotki..../img-58684.html
o čia daržiukas
http://public.fotki..../img-58678.html
http://public.fotki....2012/daras.html
Darže ir sode auginame vis ko tiek, kiek mūsų šeimai užtenka šviežių vaisių ir daržovių vasaros metu, o jau žiemai atsargas perkame.
Dar žalioje zonoje esame taip pat pasidarę keletą lentomis rėmintų ilgų "dėžių", kuriose auga pomidorai, agurkai, o ant komposto dėžių (kurios pas mus trys, ir didelės, t.t. 3 x 3m) bujoja cukinijos ir moliūgai.
Man daržiukas yra malonumas, o didelių daržų pas mus niekad nebus, nes su malonumu dirbu tai, kad man malonu, o ilgos lysvės kopūstų, svogūnų, bulvių ar morkų tikrai ne man Galiausiai tai nesuderinama ir su mūsų gyvenimo būdų - neįsivaizduoju pas mums šiltnamių ir pan. kai esam varlės keliauninkės
Daržovių atsargas žiemai atsivežame iš gimtinės, perkame iš giminių ar ūkininkų
.........................
Man pirma kilusi mintis pagalvojus apie SSSR laikus ir medžius ar krūmus, tai sidabrinės eglės, tujos, kazokiniai kadagiai ir alyvos Aišku n kartų daugiau augalų žmonės augindavo, bet bent jau mūsų kraštuose šie "pirmaudavo"
įdomios išvados , jei diplomai yra kitų sričių, tačiau ne apželdinimo, tai... na neturiu nei vienos duobės su mėšlu, stagarai paliekami ne užsisėjimui, o tiesiog gražu rudenį voratinkliuose užsilikę lašiukai, apšerkšniję stagarėliai arba su mažytėmis sniego kepurėlėmis. Ir piktžolės nėra slepiamos po aukštesniais augalais. Iš kur ten jos, jei kiekviena gėlelė kaskart ranka nuglostoma, aplink dirva purenama.
QUOTE(mumrikas @ 2013 05 23, 17:03)
Yra ir daržai, o tiliau juos būtų galima daržiukais vadinti vat toks mūsų sodelis
O daržo lentas jau nudažėte? Vis mastau kaip čia man integruoti mažą daržą vejoje. Kad gražu būtų ir daržo nesimatytų... Darysime irgi panašias dėžes, tik gal į žalios žolės spalvą nudažyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 05 23, 18:30)
O daržo lentas jau nudažėte? Vis mastau kaip čia man integruoti mažą daržą vejoje. Kad gražu būtų ir daržo nesimatytų... Darysime irgi panašias dėžes, tik gal į žalios žolės spalvą nudažyti
Čia pernykštės foto, o šiemet jau lentos nudažytos tvoros spalva ir atrodo tikrai gražiai - kurią dieną nufotografuosiu dabartinį vaizdelį
Beskaitant prisiminiau savo vaikyste mano tėtis buvo gražius alpinariumus padaręs,akmenis sucementavęs viena ant kito visokias figūras nuo jų padaryti tokie kalneliai,o gėlių kokių visokių žydėdavo,atsimenu saulutes,ramunes,lubinai,bijūnai,lelijos oranžinės,begonijos,paparčiai,vilkdalgiai,prie namo vijoklinė rožė,pavasarį daug tulpių,narcizų aplink kita darželį buvo iš akmenukų tokie aukšti kelmai padaryti,irgi sucementuoti ir jie lenciūgu geltonu sujungti ,ech gražiai gyvenome Pas kaimynų tai buvo gražus didelis rožynas na o kitų kaimynų nebekomentuosiu ,ilgai rašyti bus