Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(looo @ 2013 05 16, 17:15)
gaudvile, man reik raudonos, vietoje berberio "red rocket" anas toks garzus, bet deje pas mane jis zalias, truksta saules jam  verysad.gif

o negali taip būti, kad jį reikia anksti pavasarį apgenėti ir atželtų 'raudonas'. Tarkim maniškis 'Stardust' jei tik neapgeniu, būna paprastas, žalias. Tačiau jei ima ir apšąla žiemos metu, džiūvėsius nukarpau ir atželia toks, koks ir priklauso. Nemesk dar ir pabandyk kitą pavasarį apgenėt wink.gif
Anksčiau auginau kelis http://www.vitaflora...i/krmai/723-291, tik rytais gaudavo saulės, o dabar jie auga kaimyniniame sklype, didelis lazdynas sudaro pavėsį - nugi bordo spalva ir su salotiniu apvedimu.
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2013 05 16, 15:14)

tai Nandina Domestica, naturaliomis salygomis LT neziemoja.
Atsakyti
ten ner ka geneti, jis visai mazas. pirkau pora pernai, viena pasodinau i bendra gelyna, ant saules, tai tas "pomidoru spalvos", o maniskis visai zalias, matosi foto.
o turetu buti toks, raudoniausias is berberiu.
user posted image

dar galvoju , gal pasodinti berbi, bet ne rusva o bordo, bet speju ir tam saules reikia...kitaip nebus efekto. admiration, visai mazas, kiek gyvai teko matyt-nenoriu tokio.
Papildyta:
vida777, saunuole, aciu. butume mane kad chia visai kitas krumelis.
gaila kad neziemoja....
Papildyta:
user posted image
Berberis sieboldii

bet kazin irgi saules jam reik sad.gif((((, ***** nieko pas mane ten gero neauga sad.gif((
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2013 05 16, 17:53)
bet kazin irgi saules jam reik sad.gif((((, ***** nieko pas mane ten gero neauga sad.gif((

taigi pavėsy reikia kaip tik šviesius krūmus sodinti/auginti. Pvz., jazminas Aureum ar putinalapį pūslenį Luteum, raugerškį Golden Torch. Tamsias vietas kaip tik šviesinti reiktų biggrin.gif
Atsakyti
na kazkaip maniau prie tu raudonu plytu taikyt.
o tas Golden Torch, jam saules nereikia taip suprantu, kaip tik pavesis tinka?
Atsakyti
QUOTE(looo @ 2013 05 16, 18:08)
na kazkaip maniau prie tu raudonu plytu taikyt.
o tas Golden Torch, jam saules nereikia taip suprantu, kaip tik pavesis tinka?

Looo, raudonos plytos, raudoni krūmai ir dar bordo alūnėm apsodinti? Juk visai nebus kontrasto. Šiaip pirmenybę sklype reikėtų teikti tiesiog žaliems augalams. Visi spalvotieji turėtų būti kaip pabarstukai ant torto - kad kažkas išryškėtų, patrauktų dėmesį. Pabandykit torto pabarstukus šaukštais valgyti smile.gif Būtent žalia spalva padeda atsipalaiduoti ir pailsėti. Ar ne tam kiemas ir kuriamas.
Atsakyti
taigi salixas zalias, rododendrai, tai maza krumeli norejau bordo. plius pavesyje nebus jis bordo jau toks. visa kita ten zalia, daugiau jokiu spalvotu akcentu neturiu.
Atsakyti
looo, biggrin.gif geros idejos lotuliukas.gif

Rododendrai megsta uzpavesinta vieta, dregme. Gal reikia pagerinti dirva, jie megsta rugscia durpe (gal buvo neteisingai pasodinti). Tame atmurytame pakeltame kampe jiems gali buti per sausa.
Verta reanimuoti smile.gif

QUOTE(aispra @ 2013 05 16, 17:52)
Looo, raudonos plytos, raudoni krūmai ir dar bordo alūnėm apsodinti? Juk visai nebus kontrasto. Šiaip pirmenybę sklype reikėtų teikti tiesiog žaliems augalams. Visi spalvotieji turėtų būti kaip pabarstukai ant torto - kad kažkas išryškėtų, patrauktų dėmesį. Pabandykit torto pabarstukus šaukštais valgyti smile.gif Būtent žalia spalva padeda atsipalaiduoti ir pailsėti. Ar ne tam kiemas ir kuriamas.

Aukso žodžiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2013 05 08, 10:09)
Sveikos 4u.gif prieš pora mėn, buvo diskusija apie kurmius  rolleyes.gif kažkas rašė, kad spastus pirko, tai noriu sužinoti kaip sekasi cool.gif Pas mane tokie protingi kurmiai gyvena  laugh.gif niekaip nesupratau, kaip jie sugeba užversti žemėmis spąstus ir į juos nepakliūti doh.gif dabar pamačiau, kad jie nelenda tiesiai, o ateina iki spąstų ir pasidaro atsarginį tunelį šone spastų, juos užversdami žemėmis blink.gif

Mūsų patirtis su kurmiais tokia, kad ėmė kurmis labai intensyviai kitapus trvoros maltis (kaimynai jau gyvena, bet veją tik šiemet tvarkys, tai iki šiol ten nearti dirvonai. Mūsų tvoros pamatas betoninis, bet kurmis ėmė takus visiškai palei jį raust, tai išsigandom, kad vieną dieną nuspręs išbandyt "giluminį nardymą" ir pas mus šmurkštelės.

Pasiskolinom iš pažįstamų dvejus spąstus, nesėkmingai gaudėm visą savaitę ir šnipštas. Tada vyras supyko ir sako kviečiam profesionalą biggrin.gif Susiradom skelbimą internete, atvažiavo vyrukas ir atsivežė keturis spąstus. Jis papasakojo, kad gyvena kaime, kad išgaudė visus kurmius pas save, pas kaimynus ir kad jiems dzin visi kvapai - spąstus elementariai vandeny praplauna, plikom rankom stato, o dar ir rūkantis.

Vienžo pastatė ketverius spąstus (tokios konstrukcijos spąstų mačiau daug parduodamų, tai ir patys pirksim, nes žalioj zonoj dar matėm kurmių veiklos pėdsakų), prieš tai apžiūrėjęs kur pagrindiniai takai ir iš tikrųjų po pusdienio jau pagavom tą juodakailį thumbup.gif

O vyras prieš tai turėtus spąstus purve mirkė, su darbinėm pirštinėm statė, tai arba apeidavo juos kurmiai, arba tiesiog po jais pasikasdavo doh.gif . O čia atvažiavo vyrukas, užtaisė plikom rankom, greit įkasė ir prašom greitas rezultatas bigsmile.gif

......................

Pavasaris mumriko gėlynuose. Pas mane pavasarį tulpių ir kitų pavasarinių gėlių "makalošė", bet ji man netrukdo, nes būnu išsiilgusi spalvų ir žiedų, o jau vasarinės daugiametės "spakainesnį vaizdą" sudaro biggrin.gif Ir juodų plotų dar nemažai, nes ten pernai pertvarkyti/naujai padaryti gėlynėliai - daugiametės juose jau auga, tai reikia tik laiko įsibėgėt biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai gražu pas Mumriką, jau laukiau nuotraukų iš jos sodybos smile.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Grožis nerealus clap_1.gif labai viskas dera ir skoninga, net ir žodžių nėra - tik žiūriu ir mėgaujuosi wub.gif
Atsakyti