QUOTE(AuroraBO @ 2013 05 08, 10:09)
Sveikos
prieš pora mėn, buvo diskusija apie kurmius
kažkas rašė, kad spastus pirko, tai noriu sužinoti kaip sekasi
Pas mane tokie protingi kurmiai gyvena
niekaip nesupratau, kaip jie sugeba užversti žemėmis spąstus ir į juos nepakliūti
dabar pamačiau, kad jie nelenda tiesiai, o ateina iki spąstų ir pasidaro atsarginį tunelį šone spastų, juos užversdami žemėmis
Mūsų patirtis su kurmiais tokia, kad ėmė kurmis labai intensyviai kitapus trvoros maltis (kaimynai jau gyvena, bet veją tik šiemet tvarkys, tai iki šiol ten nearti dirvonai. Mūsų tvoros pamatas betoninis, bet kurmis ėmė takus visiškai palei jį raust, tai išsigandom, kad vieną dieną nuspręs išbandyt "giluminį nardymą" ir pas mus šmurkštelės.
Pasiskolinom iš pažįstamų dvejus spąstus, nesėkmingai gaudėm visą savaitę ir šnipštas. Tada vyras supyko ir sako kviečiam profesionalą
Susiradom skelbimą internete, atvažiavo vyrukas ir atsivežė keturis spąstus. Jis papasakojo, kad gyvena kaime, kad išgaudė visus kurmius pas save, pas kaimynus ir kad jiems dzin visi kvapai - spąstus elementariai vandeny praplauna, plikom rankom stato, o dar ir rūkantis.
Vienžo pastatė ketverius spąstus (tokios konstrukcijos spąstų mačiau daug parduodamų, tai ir patys pirksim, nes žalioj zonoj dar matėm kurmių veiklos pėdsakų), prieš tai apžiūrėjęs kur pagrindiniai takai ir iš tikrųjų po pusdienio jau pagavom tą juodakailį
O vyras prieš tai turėtus spąstus purve mirkė, su darbinėm pirštinėm statė, tai arba apeidavo juos kurmiai, arba tiesiog po jais pasikasdavo
. O čia atvažiavo vyrukas, užtaisė plikom rankom, greit įkasė ir prašom greitas rezultatas
......................
Pavasaris mumriko gėlynuose. Pas mane pavasarį tulpių ir kitų pavasarinių gėlių "makalošė", bet ji man netrukdo, nes būnu išsiilgusi spalvų ir žiedų, o jau vasarinės daugiametės "spakainesnį vaizdą" sudaro
Ir juodų plotų dar nemažai, nes ten pernai pertvarkyti/naujai padaryti gėlynėliai - daugiametės juose jau auga, tai reikia tik laiko įsibėgėt