mergaiciukai,mielosios,brangiosios,imetu savo "jovalyna"...ta takeli prie kiemo trinkeliu dabar iskasem,kur ejo kalba apie plastborta-deti-nedeti,palikau nedeti...kol kas, tai va,laukiu dar papildymo zemiu, nupirktos levandos maziukes,dar gavau patarima sodinti i tarpa anyzini lofanta, ku manot, ir ten gale,kur placiau kazkoks krumynas auga,cia visiskas pavesis,ka jam i draugija sodinti*/nesodinti....nu zodziu...
toliau, matysit baisu tragiska zemes lopyneli po dideliu terasiniu langu,cia beveik pietu puse,saules daug,kaip ir turetu buti reprezentacine zona,o gaunas visad....., taip tarkim atrodo dabar,ir taip vasara,aisku,kiekviena vasara vis kitaip,nes skirtingas siukslynas gaunas....fuuuu,sakau,esu juoda gelininke darzininke,kabutese,zinau 3 geles:((( sakau reik viska mest velniop, gal kokiu roziu uzsiveisti ir pamaisyt su kuo nors, ir kokia skalda apipilti,ka tu tuo akmenu bordiuriuku daryti?isardyti?palikti zeme sulyg trinkelemis,ar geriau kada auksciau, ir dar takeliukas eina salia, ten daug isplatinti negaliu,nes ziema malkas is ten patysia ir nusimintu viskas...gal ten i ta takeli kokiu sauluciu spalvotu uzsodinus....tai va,kose makalose galvoje,noriu kazko atsinaujinti,o nezinau nuo ko pradeti...ten patvory,sulyg kaimyno pirtimi,eina kanalizacijos dangtis,tai apacioj kelias geles ikisus esu,sakau,gal ji visa kazkuo apsodinti,nors ten grynas pavesis...ti va,ir dar prie tvenkinuko pakrasty ikisus esu vilkdalkiu,lubinu ir dar kazkokiu,kokiu nepazistu,daugiau neina sonuose sodinti,nuo pavasario buna viskas apsemta sulyg misku.....tai va,tokia tat is manes pradedancioji nenusimanancioji gelininke,lauksiu jusu teismo ir geranorisku repliku-patarimu,.aciu dideliausas
foto cia:
https://picasaweb.go...2620291/DropBox
Man atrodo levandos labai tiktų ten kur sukasta žemė, tik joms reikia saulės, tai prie pat namo, reiktų kažką kitą sodinti. Gėlytes augančias po medžiais, šalia aviečių, perkelčiau prie tvenkinio, ir daryčiau kokią nors kompoziciją, o po medžiais palikčiau žolę. Prie terasos, jei norisi rožių, pasodinčiau tik lengvai prižiūrimas pvz. rožės The Fairy. Geriausia pradėti nuo kelių patinkančių augalėlių ar gėlių, o po to parinkti papildančius...