Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 03, 15:50)
Po akmenukais koks 15-20cm smulkaus žvyro. Žolės ten nedygsta  mirksiukas.gif

Tada reikėtų atskirt žvyrą nuo žemės, kur auga augalai ? Gal kokia konstrukcija (juosta) ? Kad neužsibertų žemėm akmenukai g.gif
Labai jau patiko toks variantas, todėl bandau iškvosti daugiau informacijos. Atleiskit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 05 03, 17:06)
Tada reikėtų atskirt žvyrą nuo žemės, kur auga augalai ? Gal kokia konstrukcija (juosta) ? Kad neužsibertų žemėm akmenukai  g.gif
Labai jau patiko toks variantas, todėl bandau iškvosti daugiau informacijos. Atleiskit  ax.gif

jei atkreipėt dėmesį, tai čia pamato ir tako tarpas yra 4u.gif Tai nuo akmenukų ir tos dalies, kur auga daugiametės, yra įkasta viena plastikinė juosta (jei dar ir nuo vejos reiktų atskirt, tuomet dar vienos juostos reiktų). Iš vienos pusės žievės mulčas dengia juostą, iš kitos pusės žvyro, akmenukų sluoksnis ir kad nebūtų ryškaus perėjimo, dar ant pačios ribos mūsų lietuviškų, kumščio dydžio, akmenų įterpta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 03, 16:35)

Didelis dėkui !
Viskas aišku, bandysim konstruot; pas mane irgi juosta augalams palei pamatą ir taką.
O jei nuo pievos, tai irgi panašiai įkasti juostą ir paslėpti g.gif
(gal turit kokių pvz., kaip įrengti gėlynėlį vejoj ?)
Atsakyti
noreciau suzinot koks maziausias atstumas tur but nuo tuju iki kaimyno tvoros ? kaimynas sumaste uzsivaryt tujom ant rubeziaus ,man saule uzstos nes is pietu puses ir kur kreiptis reiketu kad susitvarkytu jie?
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2013 05 03, 19:00)
noreciau  suzinot koks maziausias atstumas tur but nuo tuju iki  kaimyno tvoros ?  kaimynas sumaste uzsivaryt tujom ant rubeziaus  ,man  saule uzstos  nes is pietu  puses  ir kur kreiptis reiketu  kad  susitvarkytu  jie?

O su kaimynu pradžioj pasišnekėt nenorėtumėt? Ar nereaguoja? Nes kam iškarto taip piktai, gal pasakytumėt ir patrauktų tas tujas. Man atrodo metras nuo kaimynų ribos turi būt, gal kas tiksliau žino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 05 03, 19:48)
O su kaimynu pradžioj pasišnekėt nenorėtumėt? Ar nereaguoja? Nes kam iškarto taip piktai, gal pasakytumėt ir patrauktų tas tujas. Man atrodo metras nuo kaimynų ribos turi būt, gal kas tiksliau žino  g.gif

Tikrai metras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 05 03, 18:48)
O su kaimynu pradžioj pasišnekėt nenorėtumėt? Ar nereaguoja? Nes kam iškarto taip piktai, gal pasakytumėt ir patrauktų tas tujas. Man atrodo metras nuo kaimynų ribos turi būt, gal kas tiksliau žino  g.gif

tai kad nelabai susisnekam biggrin.gif pasake jam ,bet burbuliuoja beleka doh.gif tai reikia zinot man paciai kas kaip smile.gif
Atsakyti
Pagal statybos techninio reglamento STR 2.02.09:2005 „Vienbučiai ir dvibučiai gyvenamieji pastatai“ (Žin., 2005, Nr. 93-3464, 2010, Nr. 60-2976) 9 priedo 5 punktą medžių ir krūmų sodinimo atstumai nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos turi būti:
1. krūmų ir gyvatvorių - ne mažiau kaip 1 m;
2. žemaūgių medžių, išaugančių ne daugiau kaip iki 3 m aukščio, - 2 m;
3. kitų medžių - 3 m.

Arčiau galima tik su kaimynų sutikimu.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 05 03, 18:03)
O jei nuo pievos, tai irgi panašiai įkasti juostą ir paslėpti  g.gif
(gal turit kokių pvz., kaip įrengti gėlynėlį vejoj ?)

Nėr už ką 4u.gif Yra daug būdų, kaip atskirti veją nuo gėlyno:
1. Spec įrankiu 1-2 kartus per sezoną atpjauti vejos kraštą - 1 pavyzdys, 2 pavyzdys;
2. Įkasamos specialios plastikinės vejos juostos su viniais/ ar be jų (po žiemos neišsikilnoja ir teisingai sudėjus jos net nesimato) - pavyzdys;
3. Vejos betoninis bordiūras ( reikalingas betonavimas) - pavyzdys;
4. Sudedamos dekoratyvinės trinkelės
pvz., user posted image

QUOTE(viljana @ 2013 05 03, 19:00)
noreciau  suzinot koks maziausias atstumas tur but nuo tuju iki  kaimyno tvoros ?  kaimynas sumaste uzsivaryt tujom ant rubeziaus  ,man  saule uzstos  nes is pietu  puses  ir kur kreiptis reiketu  kad  susitvarkytu  jie?

Ant pačios ribos niekaip negali, o šiaip yra statybos įstatyme visi atstumai nurodyti. Atsispausdinkit ir pakiškit kaimynui po nosim 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2013 05 03, 20:00)
Tikrai metras  4u.gif

Tikrai ne metras 4u.gif Priklauso nuo pasaulio šalies, spėjamo augalo galimo aukščio ir sklypo padėties, visiškai lygus ar yra nuolydis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 03, 19:13)
Ant pačios ribos niekaip negali, o šiaip yra statybos įstatyme visi atstumai nurodyti. Atsispausdinkit ir pakiškit kaimynui po nosim  4u.gif

na ne pati riba ,bet gal 20-30 cm ne daugiau nuo ribos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2013 05 03, 20:32)
na ne pati riba ,bet gal  20-30 cm ne daugiau  nuo  ribos unsure.gif

Jis gal žmogus nesusigaudo, kiek dar pats augalas plėsis į šonus biggrin.gif Maniškis vyras ir kaimynas taip pat gatavi vos ne ant ribos viską sodint, tikrai ne iš blogos valios, tiesiog nemato perspektyvos mirksiukas.gif O kas dėl aukščio, galima viršūnes jų karpyti ir taip riboti gyvatvorės aukštį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 03, 19:37)
Jis gal žmogus nesusigaudo, kiek dar pats augalas plėsis į šonus  biggrin.gif  Maniškis vyras ir kaimynas taip pat gatavi vos ne ant ribos viską sodint, tikrai ne iš blogos valios, tiesiog nemato perspektyvos  mirksiukas.gif  O kas dėl aukščio, galima viršūnes jų karpyti ir taip riboti gyvatvorės aukštį  4u.gif

eikitcia tai toks kaimynas kad galetu tai uzzeldintu kas 10 cm krumais ir paskui pas spraudziasi ,na cia kad musu nematytu lotuliukas.gif bet jau buvo serbentai uzsodinti tokie gal 1.5 m aukscio apie 1 nuo sklypo ribos tai dar tam tarpe uzvare tuju doh.gif

ir kai pradejo vyras sakyt sako , mano zeme ka noriu ta darau ,ten tavo zeme doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viljana: 03 gegužės 2013 - 20:15