Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

Gal žinote, kada Vilniuje artimiausia mugė? Žinau, buvo praėjusį savaitgalų - nepataikiau. Ir lygtais gegužės 24 bus? O gal tame tarpe dar kas nors vyks?
Atsakyti
Po akmenukais ir po zieve reikia tiesti geotekstile, o as noreciau vietom palikti ir zemes. Ar irgi reiktu tiesti geotekstile ir paskui uzberti zemem?
Atsakyti
QUOTE(xxxkatulkaxxx @ 2013 04 26, 13:16)
Po akmenukais ir po zieve reikia tiesti geotekstile, o as noreciau vietom palikti ir zemes. Ar irgi reiktu tiesti geotekstile ir paskui uzberti zemem?

Ne, tose vietose tekstilės netieskit arba iškirpkit reikiamo dydžio skyles.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal patars man kuri nors patyrusi mergaite 4u.gif turiu maziuka gelyna, kuriame vienam sone isvesejes sliauziantis kadagys, o kitam issikerojusios ar tai erikos, ar virziai. Tai galvoju ar tiktu biski praretint tuos virzius senus ir pasodint kelias levandas i tarpus? Prie kadagio normaliai ziuretus? g.gif
Ta kadagi galima biskiuka apkarpyt? Kaip tam gelynui suteikt forma, kad zolynas neuzeitu? Naudot ta tokia plastmasine juosta, kur i zeme ikast reikia? g.gif

Dar pietinej namo pusej auga dvi mazytes hortenzijos, bet jau tokios vargses, kad gaila ziuret... Lapai vos islinde pradeda geltonuot, ruduot ir skyles atsiranda. Ir laistau, ir tresiu, bet vistiek atrodo mirstancios... Gal man jas raut lauk, ar tiesiog persodint i kita vieta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 04 27, 18:45)
Dar pietinej namo pusej auga dvi mazytes hortenzijos, bet jau tokios vargses, kad gaila ziuret... Lapai vos islinde pradeda geltonuot, ruduot ir skyles atsiranda. Ir laistau, ir tresiu, bet vistiek atrodo mirstancios... Gal man jas raut lauk, ar tiesiog persodint i kita vieta? g.gif

Hortenzijos mėgsta dalinai pavėsį, rūgštesnę žemę ir pastovų laistymą žydint. Jei ne per daug trešėte, neperlaistėte, tai bandyčiau sąlygas gerinti: žemę su durpėmis pamaišyti, į mažiau saulėtą vietą persodinti...
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 04 29, 14:52)
Hortenzijos mėgsta dalinai pavėsį, rūgštesnę žemę ir pastovų laistymą žydint. Jei ne per daug trešėte, neperlaistėte, tai bandyčiau sąlygas gerinti: žemę su durpėmis pamaišyti, į mažiau saulėtą vietą persodinti...

Dekui, bandysiu persodint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 04 27, 17:45)
Sveikos 4u.gif

Gal patars man kuri nors patyrusi mergaite 4u.gif turiu maziuka gelyna, kuriame vienam sone isvesejes sliauziantis kadagys, o kitam issikerojusios ar tai erikos, ar virziai. Tai galvoju ar tiktu biski praretint tuos virzius senus ir pasodint kelias levandas i tarpus? Prie kadagio normaliai ziuretus? g.gif
Ta kadagi galima biskiuka apkarpyt? Kaip tam gelynui suteikt forma, kad zolynas neuzeitu? Naudot ta tokia plastmasine juosta, kur i zeme ikast reikia? g.gif

Sveiki, viržiams ir erikoms reikia rūgštesnės žemės, o levandoms daugiau šarminės. Taigi jos kaip ir skirtingas sąlygas mėgstantys augaliukai. Nors pas mane prie rododendrų augo levandos keletą metų (rododendrai, hortenzijos, azalijos kaip ir viržiai mėgsta rūgščią žemę), bet persodinus jas prie rožių į šarmingesnę žemę, vaizdas daug geresnis. O dėl hortenzijų, tai aš jas pora kartų per metus palaistau parūgštintu vandeniu (į kibirą vandens stiklinė valgomo acto tik ne koncentrato gink Dieve) ir po žiemos palieku aplink šaknis parūgštintų durpių. Auga kuo puikiausiai pietinėje pusėje, tik labai mėgsta vandenįsmile.gif) Sėkmės gelbėjant šias gražuoles
Atsakyti
QUOTE(Rudeninuke @ 2013 04 30, 17:39)
Sveiki, viržiams ir erikoms reikia rūgštesnės žemės, o levandoms daugiau šarminės. Taigi jos kaip ir skirtingas sąlygas mėgstantys augaliukai. Nors pas mane prie rododendrų augo levandos keletą metų (rododendrai, hortenzijos, azalijos kaip ir viržiai mėgsta rūgščią žemę), bet persodinus jas prie rožių į šarmingesnę žemę, vaizdas daug geresnis. O dėl hortenzijų, tai aš jas pora kartų per metus palaistau parūgštintu vandeniu (į kibirą vandens stiklinė valgomo acto tik ne koncentrato gink Dieve) ir po žiemos palieku aplink šaknis parūgštintų durpių. Auga kuo puikiausiai pietinėje pusėje, tik labai mėgsta vandenįsmile.gif) Sėkmės gelbėjant šias gražuoles

Aciuuz issamu atsakyma 4u.gif o gal galit patart koki augaleli galeciau tada sodint sala kadagio ir virziu? g.gif vietos nedaug, bet dabar ten kazko truksta.. Neisivaizduoju kas dera tarpusavy doh.gif
Atsakyti
Sveikos,gal atsiras norinciu man padeti? Reikia uzsodinti apie 10metru patvorio,negrazu uz tvoros(betvarke),o dar ir pastatas pastatytas,saule buna tik ryte,paskui uzstoja pastatas,tai praktiskai nuo pietu buna pavesis. Ar yra is vis kokiu nors augalu kurie galetu augti tokiomis salygomis? O gal arbatzoles augtu? aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2013 05 03, 14:48)
Sveikos,gal atsiras norinciu man padeti? Reikia uzsodinti apie 10metru patvorio,negrazu uz tvoros(betvarke),o dar ir pastatas pastatytas,saule buna tik ryte,paskui uzstoja pastatas,tai praktiskai nuo pietu buna pavesis. Ar yra is vis kokiu nors augalu kurie galetu augti tokiomis salygomis? O gal arbatzoles augtu? aciu uz atsakymus  4u.gif

čia pas mane visiškam pavėsy auga šie augalai:

user posted image

Likusiam plote dar auga viksvos, alpinė rasakila, astilbė.

O ką jūs turite omeny, rašydama "arbatžolės"? Vaistinės žolelės? Jei taip, tai jos daugiausia eterinių aliejų sukaupia tiesioginėj saulėj augdamos, o ne pavėsy 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 03, 14:47)
čia pas mane visiškam pavėsy auga šie augalai:

Sakykit, o kas po akmenukais ? Ar nepriauga tarpuose piktžolių, kaip po žiemos sutvarkyti ? Gal išimti akmenukus, po to vėl sutvarkius sudėti ?
Aš buvau sudėjus akmenukus nuo pievos, taip paprastai. Tai kitąmet sulindo pieva į tarpus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 05 03, 16:42)
Sakykit, o kas po akmenukais ? Ar nepriauga tarpuose piktžolių, kaip po žiemos sutvarkyti ? Gal išimti akmenukus, po to vėl sutvarkius sudėti ?
Aš buvau sudėjus akmenukus nuo pievos, taip paprastai. Tai kitąmet sulindo pieva į tarpus  doh.gif

Po akmenukais koks 15-20cm smulkaus žvyro. Žolės ten nedygsta mirksiukas.gif

Jei jau pas jus dygsta žolė, tuomet reiktų išrinkti ir sutvarkyti. Herbicidais atsibos purškaliot ir rankiot džiuvėsius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 gegužės 2013 - 15:53