Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(Soomis @ 2013 03 28, 13:47)
Ar galetumete patarti, kokie dekoratyviniai krumai tiktu sodinti prie pietines namo puses ax.gif Norisi graziu lapu (gal net ziedeliu) ir kad augtu neauksti.
Mano zinios apsiriboja rododendrais, hortenzijom - bet jie nemegsta saulekaitos.O teritorija plika, niekas neuzstoja saules....

o kokiu atstumu nuo namo ketinate sodinti? Ar nėra taip, kad žiemą kiek atšilus ten nuleidžia, paskui pašąla ir lieka tas plotas plikas ir sukaustytas ledo? Ar vėjai iš ten nenupusto sniego? Man kažkaip atrodo (iš savojo kiemo stebėjimo), kad tai nėra puiki vieta augalams (visai netoli pietinės sienos). Galbūt klystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 28 kovo 2013 - 19:55
Labai atspari yra lanksva. Ir karpyt drąsiai galima, ir žydi gražiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Soomis @ 2013 03 28, 17:46)
ipuoliau iskart i google - nu nee...miskantai man pasirode tokie ale nendriu laukas rolleyes.gif O apie levandas galvojau ir siais metais jau pasejau, bet.....norisi krumo, didesnio ,kokio 1-1.5 m ir grazaus  smile.gif

netinka mastau.gif didesnio, gražaus, jokios priežiūros ir kad visus metus žydėtų biggrin.gif mirksiukas.gif aš tai pietinėje pusėje prie namo pasodinau rožių krūmus, alyvas ir bijūnus
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 03 28, 18:24)
kodel sakai,kad hortenzijos nemegsta saulekaitos?pas mane ji kepa nuo ryto iki vakaro,o dar uzuoveja labai didele,bet zydi patenkinta visa laika,tiesa,nori vandenuko,kai gerai kepina,bet kas jo nenori?:)ir sausmedis labai gerai auga,kopeteles padaryk..graziai zydi..arba vynuoge kokia augink:)
dar silagele man labai grazi gelele:)roziu dar galima kokiu auginti,leliju..

as bandziau skaitineti apie hortenzijas,tai susidariau nuomone, kad pavesi jos labiau megsta.Siaip jos man labai grazios, ypac tos spalvotos :rausvos,melsvos.Bet jos gal dar lepesnes g.gif Atraminiu kopeteliu nelabai man iseis daryti, reikia savarankisko krumo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AuroraBO @ 2013 03 28, 19:11)
Ožekšnis, pukenis, lanksvos, raugerškiai, krūminė sidabražolė , veigėlės, putinalapis pūslenis 4u.gif

...vel po googles apsisprendziau thumbup.gif labai grazus ozeksnis, ale mazokas auga, labai patiko lanksva.Musiau as jos jau noriu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sm2002 @ 2013 04 02, 13:12)
netinka  mastau.gif didesnio, gražaus, jokios priežiūros ir kad visus metus žydėtų  biggrin.gif  mirksiukas.gif aš tai pietinėje pusėje prie namo pasodinau rožių krūmus, alyvas ir  bijūnus

alyva per didele, o bijunas ,manau ,tikrai tiktu, net nepagalvojau ax.gif Apie rozes kazkodel mastau,kad tai gana lepios geles,man kaip pradedanciai gali buti per didelis issukis. Pasilieku prie nelepios ir karpyti tinkamos lanksvos
aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 03 28, 20:54)
o kokiu atstumu nuo namo ketinate sodinti? Ar nėra taip, kad žiemą kiek atšilus ten nuleidžia, paskui pašąla ir lieka tas plotas plikas ir sukaustytas ledo? Ar vėjai iš ten nenupusto sniego? Man kažkaip atrodo (iš savojo kiemo stebėjimo), kad tai nėra puiki vieta augalams (visai netoli pietinės sienos). Galbūt klystu.

Stai ka reiskia patirtis ir zinios, pagarba mirksiukas.gif Tas klausimas apie augalus pietinej pusej man irgi labai aktualus, taigi paskaiciau ir panarsiau.
musu namo pietu puseje iejimas-noretusi kazkokiu graziu augaliuku,bet kaip Jus ir apibudinot - tiksliai taip-ten pirmiausia nutirpsta sniegas (tik ledo nebuna, plika zeme).Atstumas nuo namo - apie 1.5-2 m.
Kokius augaliukus sodinti dar neapsisprendziu unsure.gif Ziniu mazoka...Patinka hortenzijos, rutulines tujos, sliauziantys kadagiai, viksvos (kazkokios kupstais buna),ozeksniai,virziai, turiu melsviu.Noretusi melsvu, violetiniu akcentu
Papildyta:
as kazkada buvau jau ikelus "namo prieki", bet noru nesukonkretinau smile.gif
bandziau pakarot, bet net issigandau kokio dydzio nuotraukos isikele - taigi bijau priekaistu-operatyviai pasalinau biggrin.gif reikes pasimokyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valatke: 02 balandžio 2013 - 18:52
Pas mane pietų pusėje, prie namo, taip pat rožės auga. Tikrai nelepios gėlės, jei tinkamas rūšis pasirinksi. Aišku, kažkiek priežiūros reikalauja (nupurkšti nuo amarų, nukarpyti peržydėjusius žiedus, palaistyti trąšomis), bet aš jų žiemai nedengiu visiškai.
Dėl spygliuočių ir tujų, tai kaži, ar sodinčiau prie namo, nes jie gana greitai augantys augalai. Kažkada čia stebėjomės, kaip per 5metus jie užauga nepalikdami laisvo plotelio.
Hortenzijas pernai įsimylėjau, ir žinau, kad vazonuose jas taip pat saulės atokaitoje augina. Pas mane jos buvo pietvakarių pusėje, laistyti reikėjo dažnai, to laiku nepadarius lapeliai kažkiek "apdegė".
Atsakyti
O gal man pabandyti hortenzijas pirma sezona palikti vazonuose g.gif jei matysiu, kad nebegerai, pertempsiu i kita vieta.
Apie tujas kalbedama turejau minty mazas, pvz.Danica
Zodziu,tiesiai i eteri jau bijau nuotraukas kelti, tai pagal nuoroda jei uzmesit aki ir patarsit ka - busiu dekinga.

http://public.fotki....trauka0093.html

noriu pasodinti augalus palei ta vingiuota trinkeliu krasta.Galvociau kampe namo kazkoki kruma,pvz.hortenziju, o dar... rolleyes.gif namas mazas,tai kazkokie didesni augalai salia gal netiktu?
Atsakyti
[quote=Valatke,2013 04 03, 12:44]
O gal man pabandyti hortenzijas pirma sezona palikti vazonuose g.gif jei matysiu, kad nebegerai, pertempsiu i kita vieta.

Auginimas vazonuose ir žemėje smarkiai skiriasi - vazonuose tikrai greitai išdžius žemė ir gali nelabai patikti augaliukams, o pasodinus grunte vistiek daugiau drėgmės gaus ir mažesnė rizika, kad apdžius. Aš tai sodinčiau tiesiai į gruntą, aišku laistyti reikės nepamiršt ir grunte augančių, ypač jeigu sausa vasara. 4u.gif
Atsakyti
Jeigu tik del laistymo - tai problemos ner, svarbiausia ,kad joms saules kiekis patiktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2013 04 03, 14:52)
Jeigu tik del laistymo - tai problemos ner, svarbiausia ,kad joms saules kiekis patiktu biggrin.gif

Sakau tau nuosirdziai,pas mane auga hortenzija,ruzava,dideliu ziedu..visa diena ant saules..svarbu zemes geros,palaistyt kartas nuo karto..zydi graziausiai patenkinta..viskas su ja gerai..dziugina visu akis:)
Atsakyti
Vazonuose didžialapes hortenzijas sodina dėl to, kad žiemavot į rūsį būtų galima nunešt. Dar patinka vazonuose gėlės, kad galima keisti jų vietą (kai nėra patyrimo ir minčių bei norų susigulėjimo smile.gif )Tiesiai į gruntą be rizikos apšalti galima sodinti šluotelines hortenzijas, tačiau jos man mažiau dekoratyvios.
Valatke, palei trinkelių kraštą būtų gražu tik kelių rūšių atsikartojančių augalų eilutė. Man visgi gražu rožės vienos ar kelių panašių spalvų, o palei pat kraštą kokios lapinės - melsvės žemos ar šilokai šliaužiantys, jei iš žydinčių - lavandos. Bet čia tik mano skoniui taip atrodo rolleyes.gif
Kaži kur senbuvės prapuolę, daugiau patartų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 03 balandžio 2013 - 15:34
Mintis,kad vazonus galima panešioti iš vietos į vetą-labai gera bigsmile.gif Ypač toks budas būtų tinkamas man (labai jau neįpatingai nusimanančiai apie augaliukus).
Kadangi kraštas trinkelių užbaigtas ne borteliu,tai išorinė eilė sutvirtinta geroku sluoksniu cemento.Taigi,prie pat vidinio krasto nelabai gerai būtų sodinti.Mano dar buvo toks pamąstymas: prie namo kampo sodinti hortenziją (o gal medelį kokį,pvz hakuro nishiki), toliau šiek tiek nuo krašto kažkokių daugiamečių (ale tuja rutulinė, šliaužiantis kadagys ,smilgų kokiu kupstai ar dar kažkas ko nežinau smile.gif , ir aplink juos pilti dekoratyvinius akmenukus.O prie išorinio krašto juostą kelių rūšių augaliukų:melsvių, šliaužiančių šilokų ir dar kokių žydinčių, pvz.šlamučių,čiobrelių.
Mintyse chaosas blink.gif
Atsakyti