Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 65 tema

QUOTE(Barboraaa @ 2013 03 19, 12:03)
Laba diena(kreipiausi į balkonų temą,)bet matau čia rasiu kas patars.

Ką tiktų auginti šiaurės rytų, atviram balkone? Saulė tik vakare apšviestų augaliukus. Taip pat gana vėjuota vietovė.
Nekokia kol kas iš manes augalų žinovė, manau tiesiog vienmetes įkurdint šiltam sezonui, tik va kokias g.gif

Aš turiu panašią vietą, tik pas mane terasa ir šiemet norėsiu ten auginti gėlytes loveliuose. Planuoju sodinti svyrančias fuksijas ir cimžiedes. Nežinau tokių balkoninių gėlių, kurių stiprus vėjas neišlaužytų... Pavėsingesnės vietos patinka ir begonijoms.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 03 26, 20:12)
Aš turiu panašią vietą, tik pas mane terasa ir šiemet norėsiu ten auginti  gėlytes loveliuose. Planuoju sodinti svyrančias fuksijas ir cimžiedes. Nežinau tokių balkoninių gėlių, kurių  stiprus vėjas neišlaužytų... Pavėsingesnės vietos patinka ir begonijoms.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 03 26, 21:12)
Nežinau tokių balkoninių gėlių, kurių  stiprus vėjas neišlaužytų...

Vėjams labai atspari dirvinė guboja. Reikia tikrai gero uragano, kad ji nukentėtų. Padidinti lovelio atsparumą vėjams galima jautresnius vėjui augalus komponuojant su atspresniais, kurie padeda palaikyti struktūrą, pavyzdžiui, šlamučiais. Pas mane gana gerai vėjuose laikėsi lakišius, ragilės.
Atsakyti
Laba diena, iškilo tokių klausimų netikėtai- :
meksikinių žydrūnų būna ne tik violetinių, bet ir kitų spalvų, yra tekę matyt ir ružavų ir baltų, balti ūgiu kaip violetiniai, o ružavi perpus smulkesni ir žemesni. buvau ružavukų susirinkus sėklų nemažai, bet neišdygo nei vienas, ir ne tik ružavi- ką šiemet ne taip darau? atrodo ne pirmi metai auginu, bet šiemet nei vieni nesudygo, visiškai 0 daigų indeliuose verysad.gif Ar būn adar kur tų kitų spalvų sėkliukų pirkti ar LT nelabai? nes ten kur aš rinkau buvo parvežtos iš jav
dar kitas rimtas rūpestis yra- darbe yra laiptinė, labai nesandari, žiemą ten ir sniego randam kažkaip per kažkur pripustyta. Langai baisuliniai, tiksliau stiklo siena per 3 aukštus, rytų pusė, vasarą saulė kepina tik iki 11, maždaug- ką galėčiau iš vienmečių ten pasodint loveliuose? kambarinių nelabai noriu, nuskabys bobulės beeinant pro šalį, o kai bus laukinės kokios gal nekiš nagų, tikiuosi. Ką rekomenduotumėt? ten sausa, bet pažadu laistyt kasdien jei reiks. Šviesu, sienos baltos. Mastau api eserenčius, žydrūnus, lakišių, gal dar ką įdomaus galėtumėt pasiūlyti, kam nebūtinas laukas, o mėgtų pastogę, tskant blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 03 27, 11:28)
Vėjams labai atspari dirvinė guboja. Reikia tikrai gero uragano, kad ji nukentėtų. Padidinti lovelio atsparumą vėjams galima jautresnius vėjui augalus komponuojant su atspresniais, kurie padeda palaikyti struktūrą, pavyzdžiui, šlamučiais. Pas mane gana gerai vėjuose laikėsi lakišius, ragilės.

ax.gif ar šių augaliukų sudaigintų būna,nes man kaip tai nesiseka su sėklom schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2013 03 27, 11:28)

Ačiū, informacija man labai pravers ateityje 4u.gif Tik, žinoma, ne visos šios gėlytės tiktų pavėsingai vietai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Barboraaa @ 2013 03 27, 15:15)
ax.gif ar šių augaliukų sudaigintų būna,nes man kaip tai nesiseka su sėklom schmoll.gif

Šlamučių ir lakišių tikrai būna daigelių pirkti.
Atsakyti
Ar galetumete patarti, kokie dekoratyviniai krumai tiktu sodinti prie pietines namo puses ax.gif Norisi graziu lapu (gal net ziedeliu) ir kad augtu neauksti.
Mano zinios apsiriboja rododendrais, hortenzijom - bet jie nemegsta saulekaitos.O teritorija plika, niekas neuzstoja saules....
Atsakyti
man toks klausimelis islikes po pernai, gavom dovanu krumini azuoliuka ir pabaigj rudens pasidenge baltom apnasom lapeliai, kuo galima butu nupurksti pavsari, kaip prades skleistis lapeliai, dekoju kas patarsite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soomis @ 2013 03 28, 13:47)
Ar galetumete patarti, kokie dekoratyviniai krumai tiktu sodinti prie pietines namo puses ax.gif Norisi graziu lapu (gal net ziedeliu) ir kad augtu neauksti.
Mano zinios apsiriboja rododendrais, hortenzijom - bet jie nemegsta saulekaitos.O teritorija plika, niekas neuzstoja saules....

gal miškantai, levandos tiktų...
Atsakyti
ipuoliau iskart i google - nu nee...miskantai man pasirode tokie ale nendriu laukas rolleyes.gif O apie levandas galvojau ir siais metais jau pasejau, bet.....norisi krumo, didesnio ,kokio 1-1.5 m ir grazaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Soomis @ 2013 03 28, 12:47)

kodel sakai,kad hortenzijos nemegsta saulekaitos?pas mane ji kepa nuo ryto iki vakaro,o dar uzuoveja labai didele,bet zydi patenkinta visa laika,tiesa,nori vandenuko,kai gerai kepina,bet kas jo nenori?:)ir sausmedis labai gerai auga,kopeteles padaryk..graziai zydi..arba vynuoge kokia augink:)
dar silagele man labai grazi gelele:)roziu dar galima kokiu auginti,leliju..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivilma: 28 kovo 2013 - 17:28
QUOTE(Soomis @ 2013 03 28, 12:47)

Ožekšnis, pukenis, lanksvos, raugerškiai, krūminė sidabražolė , veigėlės, putinalapis pūslenis 4u.gif
Atsakyti