Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 14:28)
Nemegstu grietininiu pyragu  blush2.gif Uztat ir tenka ismesti.
Parduotuvinis buna tik pasterizuotas, man rods.
Beje, maniskiui karves pienas visiskai netiko, jam per riebus po parduotuviniu buvo.

tuomet kepant kotletus-į faršą.Mano palatos kaimynė kažkada primokė tongue.gif skonį pagerina,tikrai.

Parduotuvinis būna dar filtruotas per sidabro filtrus-mikrobų gaudykles,jei gerai pamenu.Ar tik ne "Dobilas"? Žinau,kad pobrangis... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 13:33)
tuomet kepant kotletus-į faršą.Mano palatos kaimynė kažkada primokė  tongue.gif  skonį pagerina,tikrai.

As ta grietine tam ir perku - arba i farsa, arba i sriuba rolleyes.gif Daugiau niekur ir nenaudoju.

Va, mergaiciuko nuorodoje radau, kur mano batonas sueis ax.gif :
http://www.7ravioli....s-pudingas/html
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 14:35)
As ta grietine tam ir perku - arba i farsa, arba i sriuba  rolleyes.gif Daugiau niekur ir nenaudoju.

Va, mergaiciuko nuorodoje radau, kur mano batonas sueis  ax.gif :

na va,nenustebinau lotuliukas.gif
aš tai daugiau šį produktą naudoju-padažams su spirgučiais,prie blynų (nors pastarieji retas svečias),prie varškės ar varškėčių... blush2.gif

va batono tai niekad nelieka pas mane...nebent atskirai pirktis pabandymui tongue.gif
ai,panos,galiu dar rec įmest,kai lieka virtų bulvių (nors aš tai kai darau specialiai,tai verdu su lupena)
bulvikes supjaustom stambiais kubeliais,20 min pamarinuojam acto/cukraus/druskos/aliejaus mišiniu
smulkiai supjaustom svogūno galvą,marinuotų agurkėlių,kietai virtų kiaušinių,daug krapų ir petruškų,truputį maltų pipirų.Sumaišom su majonezu.
Galima valgyt vienas,ar su kokiu griežiniu žuvies ar mėsos.Skanaus 4u.gif

tik proporcijų neprašykit,darau iš akies blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 07 rugpjūčio 2013 - 13:47
QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 11:53)
agurkus-raugint,pomidorus-į gaspačo...bent jau šiuo sezonu  biggrin.gif

gaspačo nemėgstam, aš gal dar suvalgyčiau, bet b nė pro kur,tai neverta..
agurkai pas mumi ilgi, mažiukų retai gaunam, nebent turguj,tai tokių nerauginsiu. susivalgo, bet būna, kartais dalis lieka, ir niekas jos nenori doh.gif nu tai ir į šiukšlinę kai jau apvysta. bet dabar stengiuos suvalgyt arba nepirkt, valgom pomidorus.

QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 11:56)
Cia lyg skaiciau,kad piena galima uzsaldyt?Virinta turbut? g.gif

o tai kam jį virinti?? jei maišiuke būna,tai taip ir užšaldyti, arba jei jau pradarytas niekada nesugalvočiau virinti g.gif

ai tiesa, jei bananai pradeda gesti, ir niekas nebenori, metu į šaldiklį ir darau arba tą http://belgija.blogs...su-uogomis.html čia buvo šios vasaros atradimas, arba tiesiog su pienu suplaku kaip kokteilį. skonis kaip ledų.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 08 07, 14:57)
ai tiesa, jei bananai pradeda gesti, ir niekas nebenori, metu į šaldiklį ir darau arba tą http://belgija.blogs...su-uogomis.html čia buvo šios vasaros atradimas, arba tiesiog su pienu suplaku kaip kokteilį. skonis kaip ledų.

oi,kaip smagu thumbup.gif dėkui už tokį fainą receptuką,tikrai bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 08 07, 15:57)

o tai kam jį virinti?? jei maišiuke būna,tai taip ir užšaldyti, arba jei jau pradarytas niekada nesugalvočiau virinti  g.gif

ai tiesa, jei bananai pradeda gesti, ir niekas nebenori, metu į šaldiklį

Virinu tik namini aisku biggrin.gif Kad ilgiau issilaikytu..Nes po 3l perkam. Parduotuvinis greit sueina ir be saldymo smile.gif
Bananams nekenkia saltis toks? g.gif Nes paprastai i saldytuva tai negalima det,pajuoduoja iskart...
Ai supratau,trumpai tik uzsaldyt ir tik ledams..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 07 rugpjūčio 2013 - 14:04
QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 13:00)
oi,kaip smagu  thumbup.gif  dėkui už tokį fainą receptuką,tikrai bandysiu  4u.gif

prašom bandyti, tikiuos patiks. mums tai labai. ir geras bananų sunaudojimas, kai jau pradeda juoduoti ir minkštėti, ir niekas jų nebenori
vaisiai ar uogos manau tiks bet kokie, na gal ne obuoliai... bet braškės, serbentai, mėlynės,kokie abrikosai jei pradeda gesti ir. svarbu, kad būtų šaldyta.
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 13:01)
Virinu tik namini aisku biggrin.gif Kad ilgiau issilaikytu..Nes po 3l perkam. Parduotuvinis greit sueina ir be saldymo smile.gif
Bananams nekenkia saltis toks? g.gif Nes paprastai i saldytuva tai negalima det,pajuoduoja iskart...

ai nu jo apie naminį nepagalvojau, kai pati tokio negeriu blush2.gif
nekenkia, supjaustau gabaliukais, jei jau labai būna koks pajuodęs išpjaunu, sušala ir daugiau nepasikeičia, o išėmus atitirpdyti jų nereikia, iš kart į mikserį, uogų, pieno, jei norisi cukraus ir suplakt.
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2013 08 07, 13:01)

Ai supratau,trumpai tik uzsaldyt ir tik ledams..

joa, naudoti tik ledams ar kokteiliams, ne taip valgyti, o šaldymo laikas, na kad sušaltų į kietą kaip leduką.
Atsakyti
Smagu, temute isivaziavo! bigsmile.gif

Lutute, berods tu vakar uzsiminei apie tepama suri is saldyto kefyro? Aciu!!! Isbandziau! Labai patiko thumbup.gif

Diskutavot apie batonus, tai as kepu tik prancuziskus, kai atlieka teslos pvz. nuo picos. Miltai, aliejus, vanduo, druska, cukraus ziupsnelis ir mieles. Kepciau nuolat, nes labai skanu, bet laiko pritruksta...

Del likuciu panaudojimo daug pridiskutavot, bet tikrai gi seima seimai nelygu, vieni grietines ar kruopu nevalgo, kiti nuolat tai valgo.
Kad neisvengiamai kartais tenka ismesti, tai tikrai. Bet stengtis viska sunaudoti yra menas!

Mano paskutiniai panaudoti likuciai:
- liko ryziu gal saujele nuo pietu, sudejau ka turejau saldytuve (krabu lazdeles, agurka, avokado galiuka, zoleliu, koncervuotu kukuruzu) ir gavosi vakarienei ryziu misraines smile.gif susivalge is karto, nes nebuvo daug, tai ir likuciu neliko, nereikejo ismesti thumbup.gif
- likusius kukuruzus sunaudojau salieru misrainei (pagal recepta nesideda, bet idejau ir nepamaise tikrai). Salieru misraine jei kam idomu: salieru keli stiebai, obuoliai, vistiena, graikiski riesutai ir majonezas. Tokiom salotom galima sunaudoti likusia vistienos krutinele
- valgem melyniu su pienu, liko saujele uogu. Sunaudojau keksiukams
- dabar liko arbuzo nemazai, kad nereiktu ismesti (nes jau valgyt vieno nebesinori), eisiu daryti serbeto ax.gif

Man labai patinka skaityti kas kaip sukasi virtuveje, todel kas netingit, jei ka prisimenat, vis pasidalinkit idejom! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 08 07, 15:18)
Lutute, berods tu vakar uzsiminei apie tepama suri is saldyto kefyro? Aciu!!! Isbandziau! Labai patiko thumbup.gif

- dabar liko arbuzo nemazai, kad nereiktu ismesti (nes jau valgyt vieno nebesinori), eisiu daryti serbeto  ax.gif

ačiū,smagu,kad patiko 4u.gif Aš šiandien irgi įkišau vieną pakį šaldiklin,nes ko tai pusryčiam dešros nieks per karščius nenori...o jei dar ant to tepinio pomidoro griežinį užsidedi-dievų maistas tongue.gif

prašom papasakot apie šerbetą listen.gif biggrin.gif
kažkada esu darius braškinį : imi raudono saldaus vyno,sumaišai su trintom braškėm,dedi į šaldiklį.Karts nuo karto permaišai,sudedi į stiklines...skanu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 08 07, 15:26)
ačiū,smagu,kad patiko  4u.gif Aš šiandien irgi įkišau vieną pakį šaldiklin,nes ko tai pusryčiam dešros nieks per karščius nenori...o jei dar ant to tepinio pomidoro griežinį užsidedi-dievų maistas  tongue.gif

papasakokit koks kefyras tinkamiausias, kokius priedus paskui dedate (zoleles ir t.t.) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 08 07, 11:44)
gaila, agurkų ir pomidorų šaldyt neišeina  biggrin.gif

saldau tarkuotus agurkus maiseliuose...dedu i kepama farsa prie spageciu, i darzoviu troskinius, i sriubas ir i ryziu salotas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 13:35)
Va, mergaiciuko nuorodoje radau, kur mano batonas sueis  ax.gif :

Smagu, kad naudinga nors kažkiek buvo smile.gif
Atsakyti