QUOTE(Pireja @ 2013 08 07, 12:32)
Milaa, tavo seima nevalgo kruopu, igrisusio maisto, bet juk yra, kas valgo. Tai tie "perdirbimai" ir skirti tokioms seimoms. As irgi perdirbu

Siaip perdirbt tenka retai, nes paprastai viskas susivalgo, labai retai buna, kad maistas "igristu". Tokiu atveju reikia stengtis pasiskaiciuoti, kad tu varskeciu neatliktu.
Siaip as nelabai matau problemos, jei vaikas pastebejo rytine kose vakarienes blynuose
Duonos nekepu, nes namines pas mane, turbut, niekas nevalgytu (nors reiketu pabandyti). Bet esu kalbejusi su viena lietuvaite taupymo tema, tai ji man buvo sakiusi, kad prancuziska batona kepasi pati ir jai tai apsimoka! Vienu metu, berods, kepdavo sesis, dali uzsaldydavo. Ji buvo pasiskaiciavusi savikaina, itraukiant ir elektros islaidas.
Gaila, seniai su ja bekalbejau, duodavo labai geru minciu, kur ir kaip sutaupyti.
Beje, jei kepciau duona, tai tik gryna, su visokiais priedais man neskanu. Taip kad kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam. Cia jau atsirinkti reikia.
Pireja, valgo kruopas, kaip tokias

nevalgo is ju likuciu pagamintu dalyku

apkepu, kotletu ar dar ten ko...
igryses maistas, tai tarkim sriuba, kuri lieka dar ir 3 dienai, tada mb jau nebenori. man ne visada pavyksta apskaiciuoti ir pagaminti tam kartui, ar 2 dienom.
o ka tu perdirbi?
as, aisku, mesos likucius irgi naudoju misrainem, zemaiciams, dar kam nors, bet, kaip jau sakiau, yra dalyku, kuriu perdirbti neiseina, saldyti tokius likucius nelabai megstu, nes ir vieta uzima, ir atsildzius irgi nelabai valgo
siaip, nelabai pas mus kas ir atlieka irgi
o tavo vaikai, vyras valgo tuos blynus? mazasis tai suprantu, bet didysis?
o kokia duona pas jus iprasta valgyti? pas mus parduoda tokia sviesia apvalia duona, vadinasi prancuziska, kiek ten panasi i tikra, nezinau, dar nesu pirkusi
man kartais skanu su priedais, su dziovintais pomidorais, ar alyvuogem ir feta, bet kepalo gi nesuvalgysi viena, o seima nevalgo. dar skanu tamsi su daaaug dziovintu vaisiu, riesutu ir grudu, vos ne kaip desertas prie kavos iseina