Įkraunama...
Įkraunama...

Da Vinčio kodas

Nežinau, ką jūs čia nagrinėjat, tingiu skaityti visą temą, bet tas Da Vinčio kodas man patiko:) lengvai skaitomas ir visai įdomiai suregztas detektyvas. tarp kitko, aš jį skaičiau, kai jis tik išleistas buvo (originalas, ne vertimas), pas mus dar niekas apie jį nežinojo. ir aš nieko nežinojau, tai nieko nesitikėdama ir skaičiau, todėl labai ir patiko.

bet jei būčiau skaičius po šitos psichozės, tai tikrai būčiau nusivilus, nes lūkesčiai būtų buvę dideli.

kartais visai gerai nieko nesitikėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 31 liepos 2007 - 21:25
man tai šita knyga pasirodė kaip "muilo opera". Bandomas dirbtinai išpūst kažkoks burbulas, kuri baigiamas, kaip iškart numatoma-happy end'u. O religiniai visi tie marazmai kiti tokie dirbtini. "velnio biblija" ir ta geriau parašyta. biggrin.gif
Atsakyti
Aš kadangi visiškai nesu religinga, tai manęs visai neužgavo tos sąmokslo teorijos;) ir aš jų net nesureikšminau visai, man jos buvę nebuvę.

aj va, bet kad religija buvo sumanyta masėms valdyti tai visai sutinku, nors nežinau, net ar apie tai ten rašė smile.gif aš asmeniškai religiją suprantu, kaip kokią politinę partiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 31 liepos 2007 - 21:28
na man religija irgi toks dalykas.... man kaip toj dainoj "aš praradau religiją, bet įgavau tikėjimą" biggrin.gif o šiaip manau kiekvienas sukūręs kažką skandalingo religiniu atžvlgiu, gali dėmesio daug ir pelno susilaukt biggrin.gif
Atsakyti
Kodel zmogai uzkibo ant "Da Vincio kodo" labai issamiai atsake Umberto Eko "Fuko svytuokleje"...
beje, ten pat labai issamiai aprase, kodel zmogai tiki visu tuo, kas aptariama sitame SM skyrelyje (Religija ir ezoterika)
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2007 08 01, 03:18)
beje, ten pat labai issamiai aprase, kodel zmogai tiki visu tuo, kas aptariama sitame SM skyrelyje (Religija ir ezoterika)
  bigsmile.gif

O Tu kuo tiki? g.gif
Atsakyti
as tai visas jo keturias knygas perskaiciau pirmos dvi thumbup.gif o kitos dvi nu siap sau bet vistiek patiko ax.gif tiesiog siuzetas pritraukiantis ir intriga visame kurinyje islaikyta tuom ir patiko (Da Vincio kodas) filmas knygai tikrai neprilygo per daug smulkmenu truko.. o tiket visu tuo ar ne tai kiekvieno zmogaus asmesninis pasirinkimas ir isprusimo lygis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 08 01, 06:18)
O Tu kuo tiki? g.gif

Jei klausi apie ezoterika/magija/samanizma/burimus/pranasyste/samokslo teorijas, tai Umberto Eco poziuris man labai artimas.
o tikiu gal gamta, ar kaip cia pavadint, tikiu, kad viskas yra daug paprasciau nei paprastas zmogus noretu, o religijos, nepaisant pirminiu ju ikureju - dvasiniu vadu geru noru, palaipsniui tapo tik valdzios/ tvarkos palaikimo tarp zmoniu irankiu. O laikosi visas sitas muilo burbulus, nes zmones nesugeba susitaikyt su savo laikinumu/mirtingumu/nereiksmingumu/trumpaamziskumu...

Beje, kad nesuklaidint neskaiciusiu "Fuko svytuokles"
Si knyga parasyta gerokai anksciau ~1988 m, ji daug profesionalesne (neveltui Eco laikomas vienu geriausiu romanistu) bet ir skaitoma daug "sunkiau", neskaiciusioms Eco, patarciau apsiginkluoti kantrybe bei istorijos/meno istorijos knygomis smile.gif
Beje, ten aprasomos bei isjuokiamos dar desimtmeciu anksciau parasytos „Šventasis kraujas ir Šventasis Gralis" idejos, o gi butent del sito kurinio Brownas is tiesu, ar tik reklamos tikslais, buvo apkaltintas plagiavimu...
Zodziu, Eco dar 1988 m. tiesiog nuspejo/logishkai ismaste busima "D V Kodo", "Paskutinio tamplierias", "Ketverto taisykles" ir pan. knygu atsiradima ir populiaruma.
Skaitant, reiketu nepamirsti, kad visos ten aprasytos "samokslo teorijos" (gralio-tamplieriu-SenZermeno-masonu) yra tik parodija, sarzas, nepaisant to Eco sita absurdo istorija kurpia daug smulkmeniskiau, itikinamiau, bet ir profesionaliau negu "Kode", "Paskutiniame tamplieriuje", "Ketverto taisykleje" ir pan.
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2007 08 02, 10:39)
zmones nesugeba susitaikyt su savo laikinumu/mirtingumu/nereiksmingumu/trumpaamziskumu...

schmoll.gif schmoll.gif
Netikiu žmonių laikinumu/mirtingumu/nereikšmingumu... Netikiu, ir niekas manęs neįtikins... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 08 02, 09:57)
schmoll.gif   schmoll.gif
Netikiu žmonių laikinumu/mirtingumu/nereikšmingumu... Netikiu, ir niekas manęs neįtikins... cool.gif

tai vat
jei negali susitaikyt su zmogaus (t.y. anksciau ar veliau ir savo) TIESIOG mirtimi, turi susigalvoti ir itiketi alternatyva
visos religijos tokia alternatyva turi
jei negali susitaikyt su zmogaus laikinumu/nereiksmingumu ir pan. priskiri kazhkokias magishkas savybes, zodziu, viskas tik del zmogishkosios baimes, puikybes ir pan.
p.s. bet tai mano tokia nuomone, o as galiu but neteisi smile.gif arba senatveje, issigandusi mirties pakeisti savo nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 02 rugpjūčio 2007 - 10:14
QUOTE(Gytarė @ 2007 08 02, 10:57)
schmoll.gif  schmoll.gif

drinks_cheers.gif ypač netikiu nereikšmingumu

Eco esu kažką skaičius, man rodos, "rožės vardas" ar kažką pan. o šiaip man kadangi filosofinė literatūra artimesnė, tai kažkaip nežavi tos "sąmokslo teorijos" schmoll.gif

P.S."Buda sėdėjo vieną rytą tarp savo mokinių, kai prie jų prisiartino žmogus. "Ar yra Dievas?", jis paklausė. "Taip, Dievas yra", atsakė Buda. Po pusryčių atėjo kitas žmogus. "Ar Dievas yra?", paklausė jis. "Ne, Dievo nėra", atsakė Buda.
Vėliau tą pačią dieną, trečias žmogus paklausė Budos to paties, ir Budos atsakymas buvo: "Tu pats turi nuspręsti". "Mokytojau, tai absurdiška", pasakė vienas iš mokinių. "Kaip tu gali duoti tris skirtingus atsakymus į tą patį klausimą?" "Todėl, kad tai trys skirtingi žmonės", atsakė Nušvitusysis. "Ir kiekvienas žmogus siekia Dievo savo paties keliu: vieni įsitikinę, kiti atmesdami ir kiti su abejone." Paulo Coelho

va taip, kiekvienas sprendžia pagal save.
Atsakyti
ir Paulo Coelho - filosofine literatura?..... ot nezinojau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 02 rugpjūčio 2007 - 19:01