QUOTE(Zitlali @ 2007 03 06, 00:35)
Aš tikiu tuo ką jaučiu. Mano jautimas nesiremia masiniu žmonių jutimu.
Šio filmo esmė juk nebuvo tai, kad tie faktai kurios ten išpasakojo buvo tikri. Esmė buvo tame, kad GALBŪt( tik galbūt) išties žmonija yra tam tikra prasme ,,užliuliuojama" bažnyčios... Kodėl pvz bažnyčia nepritaria klonavimui, kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus? Todėl (mano manymu), jei žmonija taps nemirtinga(kas mano manymu yra pilnai įmanoma žiūrint kaip mokslas sparčiai vystosi) bažnyčia taps nebe tiek reikalinga. Juk jei nebinosi mirti , nebereikes ir Dievo. Juk viską sugebėsi pats susitvarkyti. Tai yra tam tikra politika. Bet taik tik mano asmeninė nuomonė. kadangi šiuo metu yra per daug suaktyvėjęs ir pagreitėjęs gyvenimas, tai žmoės belieka tikėti tik tuo ,, paduotu" tikėjomu"... Sunku paičma pradėti gilintis ir ieškoti ,,savos" tiesos.. nes tai užtruktų....
Šio filmo esmė juk nebuvo tai, kad tie faktai kurios ten išpasakojo buvo tikri. Esmė buvo tame, kad GALBŪt( tik galbūt) išties žmonija yra tam tikra prasme ,,užliuliuojama" bažnyčios... Kodėl pvz bažnyčia nepritaria klonavimui, kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus? Todėl (mano manymu), jei žmonija taps nemirtinga(kas mano manymu yra pilnai įmanoma žiūrint kaip mokslas sparčiai vystosi) bažnyčia taps nebe tiek reikalinga. Juk jei nebinosi mirti , nebereikes ir Dievo. Juk viską sugebėsi pats susitvarkyti. Tai yra tam tikra politika. Bet taik tik mano asmeninė nuomonė. kadangi šiuo metu yra per daug suaktyvėjęs ir pagreitėjęs gyvenimas, tai žmoės belieka tikėti tik tuo ,, paduotu" tikėjomu"... Sunku paičma pradėti gilintis ir ieškoti ,,savos" tiesos.. nes tai užtruktų....
Kas liecia knyga - ja tiketi ar netiketi nera tikslo, cia gi romanas, ja reikia skaityti ir megautis idomiu siuzetu.
Kas liecia paveiksla - juk kiekvienas menininkas laisvas savo kuryboje, o ir cia gi ne koks ivykio tiesioginis atvaizdavimas. Menininkas gyveno daug veliau, ir tiesiog nusprende kad jis taip mato paskutine vakariene. O kaip ji mes interpretuojam, cia jau musu reikalas.
Zmones megsta daryti is muses drambli, nes matyt gyvenimas turi per mazai draivo ir nuotykiu. Zmones kurie nesigilina i dalyku esme, visada yra lengvai sugundomi visokiu "anciu".
Baznycios pozicija del klonavimo aiski visiems, kurie bent kiek tuo domisi taip yra todel, kad tikejimas Dievu ir tikejimas tuom ka Jis paliko, priestarauja zmoniu norui tapti dievu. Ir jei Dievas isties yra, zmogui nemirtingu tapti nepavyks, nes Jis paprasciausiai to neleis.
O gyvenimas is ties siuo metu aktyvus ir spartus, taciau Dievas buvo toks pat vakar, siandien ir bus toks pat rytoj, su savo vertybemis, reikalavimais ir galybe. Todel ieskoti ir surasti reikia, ir tai neuzima daug laiko.