Įkraunama...
Įkraunama...

Da Vinčio kodas

QUOTE(Zitlali @ 2007 03 06, 00:35)
Aš tikiu tuo ką jaučiu. Mano jautimas nesiremia masiniu žmonių jutimu.
Šio filmo esmė juk nebuvo tai, kad tie faktai kurios ten išpasakojo buvo tikri. Esmė buvo tame, kad GALBŪt( tik galbūt) išties žmonija yra tam tikra prasme ,,užliuliuojama" bažnyčios... Kodėl pvz bažnyčia nepritaria klonavimui, kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus? Todėl (mano manymu), jei žmonija taps nemirtinga(kas mano manymu yra pilnai įmanoma žiūrint kaip mokslas sparčiai vystosi) bažnyčia taps nebe tiek reikalinga. Juk jei nebinosi mirti , nebereikes ir Dievo. Juk viską sugebėsi pats susitvarkyti. Tai yra tam tikra politika. Bet taik tik mano asmeninė nuomonė. kadangi šiuo metu yra per daug suaktyvėjęs ir pagreitėjęs gyvenimas, tai žmoės belieka tikėti tik tuo ,, paduotu" tikėjomu"... Sunku paičma pradėti gilintis ir ieškoti ,,savos" tiesos.. nes tai užtruktų....

Kas liecia knyga - ja tiketi ar netiketi nera tikslo, cia gi romanas, ja reikia skaityti ir megautis idomiu siuzetu.
Kas liecia paveiksla - juk kiekvienas menininkas laisvas savo kuryboje, o ir cia gi ne koks ivykio tiesioginis atvaizdavimas. Menininkas gyveno daug veliau, ir tiesiog nusprende kad jis taip mato paskutine vakariene. O kaip ji mes interpretuojam, cia jau musu reikalas.
Zmones megsta daryti is muses drambli, nes matyt gyvenimas turi per mazai draivo ir nuotykiu. Zmones kurie nesigilina i dalyku esme, visada yra lengvai sugundomi visokiu "anciu".
Baznycios pozicija del klonavimo aiski visiems, kurie bent kiek tuo domisi smile.gif taip yra todel, kad tikejimas Dievu ir tikejimas tuom ka Jis paliko, priestarauja zmoniu norui tapti dievu. Ir jei Dievas isties yra, zmogui nemirtingu tapti nepavyks, nes Jis paprasciausiai to neleis. thumbup.gif
O gyvenimas is ties siuo metu aktyvus ir spartus, taciau Dievas buvo toks pat vakar, siandien ir bus toks pat rytoj, su savo vertybemis, reikalavimais ir galybe. Todel ieskoti ir surasti reikia, ir tai neuzima daug laiko.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2007 03 06, 00:07)
Gryžtant prie temos, ar kas nors matėte realų-tikrąjį paskutinės vakarienės paveikslą? Aš mačiau. Ir iš Jėzaus dešiniosios sėdi iš tiesų moteris smile.gif papaskokite ką apie tai žinote smile.gif

blink.gif kieno tapytą? ar čia Volandas iš Meistro ir Margaritos apsireiškė? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2007 03 05, 23:35)
Juk jei nebinosi mirti ..

Nemirtingumas graži svajonė wink.gif Net klonuotas yra visiškai kitas, taigi nemirtingumo problemos tai niekaip neišsprendžia wink.gif O kodėl nepritaria klonavimui yra gana aiškiai paaiškinama (tiesiog pasidomėt reikia), tik kad va tema jau nebe ta smile.gif ...

QUOTE(Zitlali @ 2007 03 05, 23:35)
kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus?

gal gali apie tai plačiau? bigsmile.gif Labai įdomu apie ką čia ir kur čia ta Bažnyčia taip prieš eliksyrus pasisako? lotuliukas.gif
Atsakyti
na knyga tai man l.patiko,bet kai po to iškart žiūrėjau filmą-tai buvo visai neįdomu,o dėl pačios temos-tai manau išpūstas burbulas,gera reklama ir tikėt ar ne kėkvieno asmeninis reikalas,o ir tikruosius paveikslus galima traktuot kaip nori ,juk ir rašytojai ir dailininkai jei netūrėtų lakios vaizduotės,būtų nieko verti g.gif
Atsakyti
is pradziu noreciau parasyti, kad pati esu grieztai netikinti. romanas buwo labai idomus, o tiketi ar netiketi cia kaip ir nera kuom... rasytojas nuosekliai zino paveikslus, paminklus, istorija ir turi gera vaizduote, stai ir rezultatas: puiki knyga smile.gif
Atsakyti
Neužkibau aš tai masinei psichozei. Ši knyga privertė žmones skaitymu užsiimti, kaip ir "Erškėčių paukščiai" tarybiniu laikotarpiu.
Atsakyti
žiūrėkit, jau užmiršo tą knygą visi, juolab filmą. dabar visi naujo Hario Poterio laukia biggrin.gif
Atsakyti
Tai ka Braunas parase savo knygoje,as jau skaiciau pries 10 metu,rusu istoriko knygoje.Taigi jokia cia naujove ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 07 17, 21:57)
Tai ka Braunas parase savo knygoje,as jau skaiciau pries 10 metu,rusu istoriko knygoje.Taigi jokia cia naujove ax.gif

O gal gali įvardinti kokioje? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 15, 23:53)
Neužkibau aš tai masinei psichozei. Ši knyga privertė žmones skaitymu užsiimti, kaip ir "Erškėčių paukščiai" tarybiniu laikotarpiu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 07 19, 13:17)

Aš ir neužkibau mirksiukas.gif , neskaičiau ir nekilo noras net, nors visi aplink kalbėjo, dalinosi nuomonėm ir piršo paskaityt schmoll.gif Tikrai masinė psichozė drinks_cheers.gif
Gal po kokių 5 metelių, kai visi aprims atrasiu šią knygą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2007 07 15, 22:53)

drinks_cheers.gif
Atsakyti