geras marketingas, todel ir pakimbame. si knyga ir filmas patenkina zmogaus poreiki skandalams, bei elementariai pateikiamai "ypatingai tiesai". labiau issilavine zmones jaucia poreiki perskaityt, kad bent jau turetu supratina "del ko triuksmas".
tie, kas ta knyga priima rimtai, turi ne tikejimo, bet issilavinimo spragas. o dvasininkija piktinasi pagristai, nes kas vieniems pasakeles, neismaneliai priima uz gryna piniga. o neismaneliu visgi labai daug. vienas teologas kazkada sake, kad ta knyga ne tiek blogis ar piktzodziavimas, bet paprasciausias neatsakingumas -- siais laikais kai zmones vis maziau dvasingi, baznycia praradusi autoriteta, tokios knygos tampa "tiesos saltiniu" ir labai klaidina pasimetusi zmogu.
QUOTE(sandle @ 2006 05 18, 08:58)
sveiki,
masinė psichozė lyg ir pradeda slopti, ypač kai kanuose kritikai filmą sudirbo, tačiau įdomiausia tai kad į romaną žiūrima be proto rimtai. Kas tai? Žmonių nenoras į viską žiūrėti realiai? Ar trūkūmas intrigos,nuotykių jų gyvenimuose?
Tik nepradėkit pasakot apie tai kad galbūt tai tiesa ir t.t.
masinė psichozė lyg ir pradeda slopti, ypač kai kanuose kritikai filmą sudirbo, tačiau įdomiausia tai kad į romaną žiūrima be proto rimtai. Kas tai? Žmonių nenoras į viską žiūrėti realiai? Ar trūkūmas intrigos,nuotykių jų gyvenimuose?
Tik nepradėkit pasakot apie tai kad galbūt tai tiesa ir t.t.
nu visai neuzkibau
Pirmiausia si knyga uzkabino baznycios 9kataliku) kaip institucijos pagrinda, kuris remiasi patriarchaline tradicija, kad tik vyras gali buti kuniga, nes moteris setono ismislas ir nuodeme, plius dar nesvari buna syki per menesi. kadangi turtai budavo paveldimi vyresniojo sunaus, jaunesnieji eidavo i riterius tarnauti banzyciai, taigi kariuomene garantuota. jei sunus taptadavo kunigu ir turedavo/uzgyvendavo turta, baznyciai buvo nepatogu, jog tas turtas butu paveldimas zmonos ar vaiku, turtas turejo likti baznyciia, delto celibatas vienas is budu issaugoti valdzia ir turta. O jei prileistume galimybe, kad kristus vedes, turejo vaiku ir pan. tai visas sis pagrindas del moteru velniskumo, del ju nesugebejimo protauti ir tarnauti Dievui kitaip, nei gimdant vaikus, butu kaip ir sugriautas. valdzia griuna.
Beje, knyga tokia lengvas skaitalas, daug plagiato, nes kitaip negaliu pavadinti ideju, kurios paskelbtos moksliniais tyrimais, bet autoriai paskui knygos gale net nenurodyti.
Lietuvoje turiu pasakyti, kad kunigu mastymo lygis palyginus su sakysi Vatikano baznycia yra labai zemas, tikri viduramziai ir siauras poziuris, nors aisku yra jaunu ir puikiu kunigu, kurie tikrai dziugina sirdi. taigi tokios reakcijos buvo galima tiketis..o bendrai baznycios instancija nepatenkinta ir Hariu Poteriu, nori ji uzdrausti ir siuo skaitalu, nes tai uzkabina ju valdzios ribas ir zmogus mastantis ir zinantis daugiau darosi nebevaldomas baznycios..kas gali buti baisiau..gaila, kad kartais baznycia ne sielovada uzsiima, o tisiog pinigu rinkimu ir ritualu palikymu.
Siuo pasakymu tikrai nenoriu izeisti tikinciu, tiesiog tai mano nuomone apie sia reakcija
Beje, knyga tokia lengvas skaitalas, daug plagiato, nes kitaip negaliu pavadinti ideju, kurios paskelbtos moksliniais tyrimais, bet autoriai paskui knygos gale net nenurodyti.
Lietuvoje turiu pasakyti, kad kunigu mastymo lygis palyginus su sakysi Vatikano baznycia yra labai zemas, tikri viduramziai ir siauras poziuris, nors aisku yra jaunu ir puikiu kunigu, kurie tikrai dziugina sirdi. taigi tokios reakcijos buvo galima tiketis..o bendrai baznycios instancija nepatenkinta ir Hariu Poteriu, nori ji uzdrausti ir siuo skaitalu, nes tai uzkabina ju valdzios ribas ir zmogus mastantis ir zinantis daugiau darosi nebevaldomas baznycios..kas gali buti baisiau..gaila, kad kartais baznycia ne sielovada uzsiima, o tisiog pinigu rinkimu ir ritualu palikymu.
Siuo pasakymu tikrai nenoriu izeisti tikinciu, tiesiog tai mano nuomone apie sia reakcija
mano manymu, "uzkibti" uz sios knygos gali tik visiski tamsuoliai. nesvarbu, zmogus tikintis ar ne, bet jei jis turi bent kazkiek bendro isprusimo, tai negales i sia knyga ziuret rimtai.
o del baznycios "klibinimo" tai jinai jau seniai nebeturi tokio moralinio autoriteto kaip anksciau. kaltas ir visuomenes sumaterialejimas ir pacios baznycios moralinis nuosmukis su visokiais pedofilais kunigais ir kitom nesamonem. ir mastanciam zmogui ta suvokti tokios knygpalaikes nereikalingos.
o del baznycios "klibinimo" tai jinai jau seniai nebeturi tokio moralinio autoriteto kaip anksciau. kaltas ir visuomenes sumaterialejimas ir pacios baznycios moralinis nuosmukis su visokiais pedofilais kunigais ir kitom nesamonem. ir mastanciam zmogui ta suvokti tokios knygpalaikes nereikalingos.
Gal jau gana - trečioj temoj randu tą patį Laikas mainams matyt už radinius
! | Draudžiama: 1. Skelbti informaciją, kurioje kurstoma: 1) tautinė, rasinė, religinė, socialinė bei lyčių neapykanta; 3) informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; 4) įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu; 2. Naudoti 'apriori' klaidingą informaciją, šmeižimą, o taip pat nesąžiningai diskutuoti. Pvz.: iškraipyti kito dalyvio išsireiškimus, taisyti/trinti savo komentarus, ketinant nuslėpti/iškreipti jų pirminę prasmę, o taip pat provokuoti Forumo dalyvius, dėl ko gali būti pažeistos šios Taisyklės. 3. Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes ("varančias ant asmens"). Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti. 4. Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). · rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). · rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis. |
QUOTE(Alchemie @ 2006 12 29, 12:13)
moteris setono ismislas ir nuodeme, plius dar nesvari buna syki per menesi
kada paskutinįkart Bažnyčios mokymu domėjaisi?
O man visai patiko knyga...Taip susidomėjau kad per naktį perskaičiau... Labai įdomu buvo Luvre pagal knygos pasakojimą apvaikščioti tą kelią iki taip vadinamojo gralio....
Nedrįsčiau teigti kad viskas melas ar tiesa tenais. Ir išvis, kas galėtų vienareikšmiškai pasakyti, kad tiesiog viskas toje knygoje yra melas?
Be to, paveikslų aprašymai ir detalės, kurių iki knygos perskaitymo, nepastebėjau, ir kažkodėl bažnyčioje ar biblijoje nėra tokių dalykų aprašyta, iš tiesų egzistuoja, ir tai ne paslaptis.
O kodėl bažnyčia taip nepatenkinta? ir apskritai, ką mums pasakoja bažnyčia, ką girdime per mišias? kad ateis Jėzus Kristus, prisikels iš numiručių ir t.t....ir tuo mokinam savo vaikus...juk čia irgi bažnyčios skelbiama netiesa...
Papildyta:
Deja, nemačiau.... Nežinojau iš tiesų kur tas paveikslas.. pasirodo Romoje ar ne?
Nedrįsčiau teigti kad viskas melas ar tiesa tenais. Ir išvis, kas galėtų vienareikšmiškai pasakyti, kad tiesiog viskas toje knygoje yra melas?
Be to, paveikslų aprašymai ir detalės, kurių iki knygos perskaitymo, nepastebėjau, ir kažkodėl bažnyčioje ar biblijoje nėra tokių dalykų aprašyta, iš tiesų egzistuoja, ir tai ne paslaptis.
O kodėl bažnyčia taip nepatenkinta? ir apskritai, ką mums pasakoja bažnyčia, ką girdime per mišias? kad ateis Jėzus Kristus, prisikels iš numiručių ir t.t....ir tuo mokinam savo vaikus...juk čia irgi bažnyčios skelbiama netiesa...
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2007 03 06, 00:07)
Gryžtant prie temos, ar kas nors matėte realų-tikrąjį paskutinės vakarienės paveikslą? Aš mačiau. Ir iš Jėzaus dešiniosios sėdi iš tiesų moteris papaskokite ką apie tai žinote
Deja, nemačiau.... Nežinojau iš tiesų kur tas paveikslas.. pasirodo Romoje ar ne?
Aš tikiu tuo ką jaučiu. Mano jautimas nesiremia masiniu žmonių jutimu.
Šio filmo esmė juk nebuvo tai, kad tie faktai kurios ten išpasakojo buvo tikri. Esmė buvo tame, kad GALBŪt( tik galbūt) išties žmonija yra tam tikra prasme ,,užliuliuojama" bažnyčios... Kodėl pvz bažnyčia nepritaria klonavimui, kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus? Todėl (mano manymu), jei žmonija taps nemirtinga(kas mano manymu yra pilnai įmanoma žiūrint kaip mokslas sparčiai vystosi) bažnyčia taps nebe tiek reikalinga. Juk jei nebinosi mirti , nebereikes ir Dievo. Juk viską sugebėsi pats susitvarkyti. Tai yra tam tikra politika. Bet taik tik mano asmeninė nuomonė. kadangi šiuo metu yra per daug suaktyvėjęs ir pagreitėjęs gyvenimas, tai žmoės belieka tikėti tik tuo ,, paduotu" tikėjomu"... Sunku paičma pradėti gilintis ir ieškoti ,,savos" tiesos.. nes tai užtruktų....
Šio filmo esmė juk nebuvo tai, kad tie faktai kurios ten išpasakojo buvo tikri. Esmė buvo tame, kad GALBŪt( tik galbūt) išties žmonija yra tam tikra prasme ,,užliuliuojama" bažnyčios... Kodėl pvz bažnyčia nepritaria klonavimui, kodėl nepritaria mokslininkam, kurie nori išrasti nemikrtingumo-jaunystės eliksyrus? Todėl (mano manymu), jei žmonija taps nemirtinga(kas mano manymu yra pilnai įmanoma žiūrint kaip mokslas sparčiai vystosi) bažnyčia taps nebe tiek reikalinga. Juk jei nebinosi mirti , nebereikes ir Dievo. Juk viską sugebėsi pats susitvarkyti. Tai yra tam tikra politika. Bet taik tik mano asmeninė nuomonė. kadangi šiuo metu yra per daug suaktyvėjęs ir pagreitėjęs gyvenimas, tai žmoės belieka tikėti tik tuo ,, paduotu" tikėjomu"... Sunku paičma pradėti gilintis ir ieškoti ,,savos" tiesos.. nes tai užtruktų....