Baznycia nesako kad Petras mylimiausias, ji tik is konteksto istrauke ir ant jo pastate baznycia
Mylimiausias buvo Jonas
Papildyta:
beje tomo evangelija nera itraukta i Biblija, todel nereiketu ja taip metytis ir sprest.
Buvau vakar filme. Amerikoniškas šlamštas.
pilnas istorinių klaidų.
1 325 metais Konstantinas nepaskelbė krikščionybės valstybine religija, o tik įteisino buvimą tarp kitų religijų
2. Marija Magdaliete ir prostitutė, iš kurios Jėzus išvarė demonus, manoma, buvo skirtingi asmenys
3. Jeigu, kaip manoma, Jėzus priklausė zelotams, vedęs jis negalėjo būti, o jei buvo vedęs, tai ir butų kažkas įvardintas kaip žmona (žydai turėjo tokį žodį)
4. Ar tik ne Merovingų giminės karalius (Jėzaus palikuonis) uždraudė ir sunaikino tą garsųjį ordiną, neva saugojusį Gralį?
5. Jėzaus dievišškumu neabejojo jau 2 amžiuje, tai rodo ne tik Biblija, bet ir įrašai Žydų raštuose (nusiteikę prieš naująjį pranašą)
6. na, labiausiai tai sužavėjo Prancūzijos policininkė su 10 cm špilkom darbe (ta pati Sofi). būnant Prancūzijoje neteko matyti moterų dieną aukštakulniais... juolab policininkės ..
pilnas istorinių klaidų.
1 325 metais Konstantinas nepaskelbė krikščionybės valstybine religija, o tik įteisino buvimą tarp kitų religijų
2. Marija Magdaliete ir prostitutė, iš kurios Jėzus išvarė demonus, manoma, buvo skirtingi asmenys
3. Jeigu, kaip manoma, Jėzus priklausė zelotams, vedęs jis negalėjo būti, o jei buvo vedęs, tai ir butų kažkas įvardintas kaip žmona (žydai turėjo tokį žodį)
4. Ar tik ne Merovingų giminės karalius (Jėzaus palikuonis) uždraudė ir sunaikino tą garsųjį ordiną, neva saugojusį Gralį?
5. Jėzaus dievišškumu neabejojo jau 2 amžiuje, tai rodo ne tik Biblija, bet ir įrašai Žydų raštuose (nusiteikę prieš naująjį pranašą)
6. na, labiausiai tai sužavėjo Prancūzijos policininkė su 10 cm špilkom darbe (ta pati Sofi). būnant Prancūzijoje neteko matyti moterų dieną aukštakulniais... juolab policininkės ..
Azalija, tavo pastebėjimai yra tikrai įdomūs. Betgi neieškokime žirniuose pupų! Taigi tėra meninis filmas! Aš manau, geriau panagrinėjus bet kokį filmą, galima surašyti panašų ar net dar ilgesnį sąrašiuką (aišku, amerikiniuose jų tikriausia daugiau, nes daugiau statoma visokių "istorinių" epopėjų).
O kodėl zelotas negali būti vedęs? A6 tiesą sakant, nežinau, kas yra zelotai, juo labiau, kokie jų papročiai, todėl man ir įdomu pasidarė
O kodėl zelotas negali būti vedęs? A6 tiesą sakant, nežinau, kas yra zelotai, juo labiau, kokie jų papročiai, todėl man ir įdomu pasidarė
knyga ma patiko - lengvai skaitosi, suintriguoja, istorija įdomi iki paskutinio puslapio. ko daugiau reikia? kažkaip susimąstyti apie savo religinius įsitikinimus ji manęs neprivertė. nežiūriu į ją taip rimtai.
Kaip tik tą knygą ir kritikuoja, kad rašoma tarsi remiantis tikrais faktais, bet jie subtiliai iškraipomi. Kaltint autorių netikslumais lyg ir negražu, nes knyga ne istorijos vadovėlis.
Mane paskatino pasidomėti kaip yra iš tiesų su tais visais dalykėliais apie kuriuos rašo. TV irgi nesnaudžia. Per CNN, Discovery, History kanalus vis pasirodo laidos apie šią knygą.
Mane paskatino pasidomėti kaip yra iš tiesų su tais visais dalykėliais apie kuriuos rašo. TV irgi nesnaudžia. Per CNN, Discovery, History kanalus vis pasirodo laidos apie šią knygą.
Aš knygos neskaičiau,bet filmą smalsu buvo pasižiūrėti, nes patys kunigai savo kritišku pasisakymu jį išreklamavo. Na, ir ką išvydau - eilinį holivudišką detektyvą - visiškai sugalvotą istoriją, kuri neikiek neprivertė susimąstyti jos tikroviškumu. Ne pirmą tokį filmą matau, kuriame rodomi ,,faktai" kuriuos atseit nuslėpė bažnyčia. Tikėdama Dievu, aš nesigilinu į smulkmenas: turėjo Jėzus žmoną ar ne, kuris iš apaštalų jo buvo mylimiausias ir t.t. Juk religijos esmė yra ne tame. Kam patinka knaisiotis, neatitikimų ieškoti ir kritikuoti - čia jūsų teisė.
QUOTE(Azalija @ 2006 05 30, 10:43)
Aš nesu religijos žinovė, bet dėl šito punkto drystu ginčytis: pas močiutę bažnyčioje yra Marijos Magdalietės atlaidai. Jų metu per pamokslą kunigas būtent akcentavo tą faktą, kad ji buvo prostitutė, Jėzus iš jos išvarė demonus ir atleido jai visas nuodėmes, kadangi ji labai gailėjosi.Nuo to laiko ji buvo šalia Jėzaus. Beja toks Jėxzaus elgesys sukėlė jo mokinių nepasitenkinimą.
Pasakiau tai ką išgirdau per pamokslą, tai jei melavo kunigas meluoju ir aš jums.
krikščionys labai pakantūs savo tikėjimo darkytojų adresu. Musulmonai tik už paveiksliukus supyko, o čia šis tas riebiau.