Įkraunama...
Įkraunama...

Da Vinčio kodas

QUOTE(Shiduh @ 2006 05 18, 17:56)
man asmeniškai tomo evangelija irgi priimtiniausia.

o kur tu skaitei?
šiaip per discovery eina geras ciklas"Mitų griovimai".. apie da vinčio kodą ir joje minimą istoriją irgi buvo kalbėta... jų teigimų - mitas ir yra mitas.....
Atsakyti
QUOTE(Renatita @ 2006 05 18, 15:39)
DeepsorroW, rytoj lauksim atsiliepimų apie filmą  ax.gif

O šiaip tai kiek žmonių, tiek nuomonių dėl  tos knygos. Aš tai esu linkusi tikėti, kad kažkokia dalelė teisos ten tikrai yra atskleista, priešingu atveju bažnyčia sėdėtų sau rami ir galvos visai nesuktų dėl kažkokios knygos ekranizacijos. Ir šiaip XXI a. būtų biški juokinga tikėti visokiais nekaltais prasidėjimais ir kitokiais prasimanymais apie Jėzų  lotuliukas.gif  Per amžių amžius visa tai buvo slepiama, o kai kažkas pradeda klibinti tą temą tai baisus sujudimas prasideda. Kad ir kiek čia mes visi besiginčytume tos tikrosios tiesos vistiek nesužinosim  mirksiukas.gif

OK Renatita atsiliepimu bus ir manu nemazai mirksiukas.gif
Atsakyti
Shiduh
tai papasakok ka tomo evangelijoje raso apie Jezaus nukryziavima g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2006 05 18, 15:33)
Petro,
Tomo,
dailides Juozapo evangelija ir t.t.

Kažkaip visą gyvenimėlį maniau, jog Evangelijos yra Jėzaus Kristaus: PAGAL Matą, PAGAL Morkų, PAGAL... Kieno Evangelija, to ir tiesos. mirksiukas.gif

Na čia žinoma tik tarp kitko. angel.gif
Atsakyti
kas nori, parasykit man i a.z. galesiu atsiust. ja man dave mano mokytojas. ten skelbiamos esmines tiesos nesiskyria nuo kitu evangeliju, tik perteikimo budas kitoks, tiesa sakant manau, kad daugeliui, kurie neskaite kitu evangeliju, si bus visiskai nesuprantama.
Atsakyti
DeepsorroW, tai kaip gi tas da Vinčio kodas? Ar buvai jau filme?
Atsakyti
Neskaiciau tos knygos, ir filmo visai neturi jokio noro ziureti. Tai cia as tikriausiai iskrentu is visuomenines psichozes gretu lotuliukas.gif
Atsakyti
Soliux, tai jau taip!
Beje manau kad knyga verta perskaityt, siaip kaip gera nuotykiu romana. Jei reikia galiu paskolint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandle @ 2006 05 18, 12:06)
Manau kad ir ka berasytu, Dievui musu pagalbos nereikia, Jis pats moka apsiginti  bigsmile.gif

Labai graži mintis 4u.gif

QUOTE(sparow @ 2006 05 18, 13:51)
Todel, kad tai, kas ten parašyta, verčia skelbiamą oficialios bažnyčios TIESĄ? iš pagrindų...kieno tikėjimas yra bobutės pasakėlių arba prietarų lygio. O juk tokių ne tiek ir mažai. Taip sakant knyga užmynė ant senų dogmatinių bažnyčios nuospaudų. Nugi skauda...
Kiek suprantu knyga ir autorius yra kaltinami tuo, jog verčia žmones susimąstyti. O mąstyti nėra gerai, nes gali kilt daug klausimų wink.gif O kas gali įrodyti, kad Dan Brown  nėra teisus?O šiaip Jėzaus ir Marijos Magdalietės santuoka gali būti,kad ji  reali.  Kristus neabejotinai turėjo būti vedęs pagal to meto žydų papročius, nes kitaip jo niekas net  nebūtų klausę. Man rodos, nelabai kam kyla abejonių,kad fariziejai kūrė ir redagavo (klastojo) NT turėdami  konkrečių tikslų. O kažin kodėl  bažnyčia neskelbia 5osios evangelijos pagal mylimiausią Jėzaus mokinį Tomą? Gal ten yra kažkas, kas bažnyčiai nėra naudinga g.gif
Knyga tikrai nėra šedevras. Bet jei ją perskaito žmogus, kuris 20 metų neturėjo jokios knygos rankoje, tai gal netaip ir blogai... O D.Brauwn reikia gerbt bent jau už komercinius sugebėjimus. Manau to niekas nepaneigs.

Va norėjau pataisyti, kad Tomas nebuvo Jėzaus mylimiausias mokinys, ir dar dėl tų fariziejų, bet jau už mane pasisakė. smile.gif

Dėl knygos populiarumo, pritariu daugumai: noras paklibinti visuotinį autoritetą, išsiaiškinti didžiausias paslaptis... Pati savo akimis mačiau, kaip mergina susirado per google Paskutinės Vakarienės reprodukciją, ištyrinėjo šalia Jėzaus sėdintįjį ir griebėsi už širdies: "Viskas!!! Čia moteris!!! Tai keičia visą mano tikėjimą, viską!!!"... Gaila, kai matai, kaip fantazijas priima it tikrovę.
Atsakyti
QUOTE(Renatita @ 2006 05 19, 19:18)
DeepsorroW, tai kaip gi tas da Vinčio kodas? Ar buvai jau filme?

na buvau, sorry truputi turejau problemu su inerneto tiekeju biggrin.gif
tai va kaip ekranizacija sakyciau vienas ish geresniu filmu, nera tokiu jau labai dideliu nukrypimu nuo knygos, na keletas smulkmenu buvo, bet ju visada pasitaiko, kaip pvz. kripteksas dezuteje buvo tik vienas, ne taip kaip knygoje, toliau rezisierius kazkaip visishkai neperteikia to pacio kodu shifravimo, kaip buvo romane, filme jie jau labai greitai viska ishkoduoja. Toliau kas man nepatiko, tai Lengdona vaidinantis aktorius ( Tomas Hanksas), na jo vaidybai priekaishtu neturiu, taciau mano akimis jis paprashciausiai shiam vaidmeniui netiko. Kiti veikejai suvaidinti labai puikiai, ypac Li Tibingas bei albinosas Silas, Odri Totu vaidinusi Sofi, na galima sakyti irgi pavykes sprendimas.
Dar vienas toks dalykas, man buvo kazkaip labai sunku isijausti i filma, nes vis nejucia ji lyginau su knyga, kiti irgi minejo panashiai jautesi, na nepaisant visu smulkmenu ir keleto minusu, filmas vykes, shedevru nepavadinsi, taciau tikrai paziureti verta ir nemanau kad baznyciai reikejo taip reaguoti, kaip tik knyga,o ne filmas cia sukelia daugiausiai klausimu, nors maniau kad bus atvirkshciai.
Atsakyti
Va norėjau pataisyti, kad Tomas nebuvo Jėzaus mylimiausias mokinys [/quote]
Kodėl ne? dėl to kad Bažnyčia sako, jog Petras buvo mylimiausias?g.gif Kiek teko studijuoti įvairius raštus, tai kiekvienas mokinys jautėsi pats mylimiausias bigsmile.gif O evangelijoj pagal Tomą ypač tai jaučiama.
O šiaip Petras tikrasis išdavikas ne Judas (Judas tik pasiaukojo. Padarė tai, ką turėjo padaryti) bigsmile.gif Petras juk tris kartus atsižadėjo Jėzaus iš BAIMĖS. Va čia tai tikroji išdavystė...
Dabar mėtykite į mane akmenis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sparow: 23 gegužės 2006 - 09:21
gal abu labu tokie:)
Atsakyti