QUOTE(sidrulka @ 2013 10 11, 21:54)
dėkoju už visus paaiškinimus
aš tas rožytes ir bandžiau daryti ant Mantingos tešlos- bet man niekas nesigavo, nėjo susukti , nes dešrytė per ,,kieta" buvo..... čia nebent reikia pirkti tą jau gatavai supjaustytą ploną mėsytę, kad gražiai susisuktų tos rožytės
Papildyta:
na, tai tuomet ir putėsiu receptuko laukiam , nes niekada nesu tokių dariusi, o kaip tik planuoju veitoj želės šiam gimtadieniui daryti kažką balto - žiemiško....
nelabai suprantu, kaip ten tas prancūziškas batonas ,,perteptas", nes žiūrint į foto, tai toks vaizdas, jog tas įdaras ten viduje įdėtas... ar čia būna tokių ,,tuščiavidurių batonų pirkti?
aš tas rožytes ir bandžiau daryti ant Mantingos tešlos- bet man niekas nesigavo, nėjo susukti , nes dešrytė per ,,kieta" buvo..... čia nebent reikia pirkti tą jau gatavai supjaustytą ploną mėsytę, kad gražiai susisuktų tos rožytės
Papildyta:
na, tai tuomet ir putėsiu receptuko laukiam , nes niekada nesu tokių dariusi, o kaip tik planuoju veitoj želės šiam gimtadieniui daryti kažką balto - žiemiško....
nelabai suprantu, kaip ten tas prancūziškas batonas ,,perteptas", nes žiūrint į foto, tai toks vaizdas, jog tas įdaras ten viduje įdėtas... ar čia būna tokių ,,tuščiavidurių batonų pirkti?
Na, man rozeles puikiai is slapiankos gavosi, nieks neluzo, juk pati gali ploniau supjaustyt su dideliu peiliu, bandyk kitos rusies desra gal pirkt, nes kiek esu pirkusi visos jos minkstos, elastingos Dar as kazkaip pabijojau, kad issisuks, tai suvyniojus dejau i keksiuku formeles kepti.
Kaip ir rase, yra pirkt ir iskeptu ir saldytu ju, norfoj nebrangus saldytas sis batonas. As paprasta taip ipjausciau, pertepiau, paskrudinau orkaitej ir sulauziau gabaliukas, skanus uzkandis, tikrai
Receptai:
Picos padas (man is sio kiekio iseina 3-4 picos per visa skarda, priklauso nuo iskociojimo, aisku)
Miltai 375g
Mieles 1 pak. sausu (11g)
Druska 1 a.s
Cukrus 1 a.s.
Aliejus 2 v.s.
I inda, kuriame maisysite tesla, sudekite visus ingridientus. Uzpilkite puodeliu silto vandens. Pasitepkite rankas aliejumi ir pradekite minkyti tesla. Minkyti tol, kol nebelips prie pirstu. Jei reikia iberiame siek tiek miltu arba ipilame slakeli vandens, jei tesla atrodo kietoka.
Gauta mase kociojame ir formuojame plona picos pada norimos formos. Atsargiai perkeliame ji i skarda uztiesta kepimo popieriumi. Uztepame norimo padazo, uzdedame megstamus ingridientus, dedame i 190 laipsniu karstumo orkaite ir kepame apie 15-18 min.
Jogurtiniai putesiai
1 pakelis želės (pasirinkto skonio),
360 g jogurto/vienas didelis jogurto indelis (pasirinkto skonio),
300 ml vandens.
1. Želės miltelius ištirpdyti 300 ml karšto vandens. Atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet dėti į šaldytuvą. Želė gan greit stingsta, tad stebėkite kai ji bus lengvai sustingusi, skystokų drebučių konsistencijos išimkite iš šaldytuvo. Neleiskite iki galo sustingti.
2. Į dubenį sudėkite žėlę, supilkite jogurtą ir plakite plaktuvu ~10 15 min. Arba kol matysite, jog masė šiek tiek sutirštėjo ir yra kupina pro burbuliukų.
3. Supilstykite į norimas stiklines. Dėkite į šaldytuvą 3 4 val., kol pilnai sustings.
As dejau ir vaisiu gabaliuku i indelius pries idedama i saldytuva.