




Netradicinis tortas vaikams
Persikai: 4 vnt.
Medus: 4 valg. š.
Cinamonas: 2 valg. š.
Rudasis cukrus: 80 g
Citrinos: 1 vnt. (sultys)
Kreminė varškė: 500 g
Cukrus: 200 g
Grietinėlė: 250 g
Meduoliai: 250 g
Sausainiai: 4 vnt. (šokoladiniai - papuošimui)
Guminukai - papuošimui: 8 vnt.
Riešutai: 20 g (glaistyti šokoladu - papuošimui)
Petražolės: 2 vnt. (ar kiti žalumynai - papuošimui)
Kaip gaminti
Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Prikaistuvyje sumaišykite persikų skilteles, medų, cinamoną, rudąjį cukrų ir pusės citrinos sultis. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol persikai suminkštės, o kiti produktai virs vientisu sirupu.
Dubenyje išplakite kreminę varškę ir cukrų. Supilkite pusės citrinos sultis ir išmaišykite. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės masę.
Meduolius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
Pasiruoškite kibirėlius, kuriuose sluoksniuosite desertą. Ant dugno suberkite nestorą sluoksnelį laužytų meduolių. Ant jų tolygiai paskleiskite persikų puseles ir užpilkite porą šaukštų sirupo iš prikaistuvio. Ant persikų tolygiai paskleiskite kreminio sūrio sluoksnelį. Tokia tvarka susluoksniuokite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti kreminės varškės.
Palaikykite desertą šaldytuve bent kelias valandas arba per naktį.
Prieš patiekdami, papuoškite desertą. Apibarstykite trupintais šokoladiniais sausainiais (žeme), išdėliokite šokoladu glaistytus riešutus (akmenis) bei guminukus (sliekus). Galiausiai įsmeikite žalumynų šakelę, kuri atstos medį. Patiekite, į kibirėlį su desertu įsmeigę žaislinį kastuvėlį šis valgymo įrankis čia tiks kur kas labiau nei šaukštas! Skanaus!
paimta CIA