


Ingredientai:
Burokėliai, 2 vnt.
Morkos, 3 vnt.
Sūris, 100 gr.
Silpnai sūdyta silkė, 1 vnt.
Kiaušiniai, 2 vnt.
Džiovintos slyvos, 50 gr.
Riešutai, 50 gr.
Majonezas, 200 gr.
Druska
Gaminimo instrukcija:
Išvirkite morkas ir burokėlius, atvėsinkite, nulupkite.
Kiaušinius taip pat išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite trynius ir baltymus.
Sutarkuokite sūrį, padalinkite į dvi dalis.
Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su viena sūrio dalimi, tarkuotus burokėlius - su kita.
Į burokėlius įmaišykite tarkuotus trynius ir majonezo, į morkas - baltymus, truputį majonezo ir tarkuoto česnako.
Iš burokėlių masės formuokite kamuoliukus, į jų vidų įdėkite po gabaliuką silkės. Morkų masės kamuoliukus įdarykite riešutais arba džiovintomis slyvomis.
Sudėkite į lėkštę, papuoškite majonezu ir žalumynais, pusvalandį palaikykite šaldytuve ir patiekite.
paimta is cia