O gal žinote kur galima gražiai ir nebrangiai atsispausdinti visus spalvotus maketukus, ruošinukus? Norėtusi ant slidesnio(blizgesnio) popieriaus
sveikutės,
na, egzotikaa, nepaprastai žavinga ir iš kur tiek laiko turi, priruošti tiek visokių grožių- tau medalis už tokį didelį ir gražų indėlį dėl savo vaikučių
man atsiųsk maketukus į nijolekal@gmail.com - kitą met prisireiks
o iš žaidimų darei tik tuos priklijuojamus taškelius ir gėlytes ant plakato, ar dar kažką daugiau?
na, egzotikaa, nepaprastai žavinga ir iš kur tiek laiko turi, priruošti tiek visokių grožių- tau medalis už tokį didelį ir gražų indėlį dėl savo vaikučių
man atsiųsk maketukus į nijolekal@gmail.com - kitą met prisireiks
o iš žaidimų darei tik tuos priklijuojamus taškelius ir gėlytes ant plakato, ar dar kažką daugiau?
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2013 04 25, 07:08)
Dabar labai mane domina paskutinio gimtadienio-boruzeliu sventes TORTAS, mamyte padirbejo super , gal galima recepta, ir labai domina is ko glaju daret ?
torta as visada toki darau,tik nebuvau puosusi ta mase, vis nesiryzdavau, ir dabar gasdino , kad mase labai bijo dregmes, su varske sunku padaryti, bet imanoma
tai labai bijojau
siaip tortas labai skanus, vaiku ir mamu megiamas, nes sausianiai su varske permirke jiems labai patinka visada sulaukiu pagyrio del jo skonio
Pagrindui
200 sausainiu
100 sviesto
Kremui
500 gr varskes
500 gr grietines
400 gr cukraus
200 gr riebios grietineles33 35 proc
2 valg saukstai su KAUPU zeletinos
PROCESAS
siaip juos as lauzau, bet kad nebutu varskes nei sone nei virsuje darau kitaip
sausainius sumaliau iki trupiniu (man reikejo daugiau ju), supilame tirpinta sviesta, ismaisome ir is tos mases suformuijame formoje pada ir sonus, toki dubeneli pasidarome - i saldytuva, kol stingsta darome krema
varske, cukru, grietine sublenderiuojame
zelatina uzpilame vndeniu, kol isbrinksta
grietinele pasildome, NEUZVIRINAME. sudedame zelatina - ismaisome. neturi buti karsta, nes sutrauks mase
supilame i varskes krema ismaisome
supilame i forma. i saldytuva kelioms val kol sustings. pasidariau is vakaro, ryte puosiau
si karta dar dejau konservuotu persiku i viduri (pries tai juos sudejau ant pop ranksluoscio, kad nuvarvetu skystis )
kai darau be dengimo mases - tada pilu dar sluoksni saldytu melyniu uzpiltu zelatina skanumelis, butu galima ir sviezias i vidu maisyti manau
kai sustingo, tada mase ir dengimas, siulau pasiskaitineti apie tai tortu kepimo temoje placiau, nes naudingu patarimu duoda, kas kaip su kuo
visu pirma isemus is formos torta reikia apttepti sviesto-kondensuoto pieno kremu - kad laikytusi mase kadangi mano virsus buvo varske, as ant jo dar beriau gaidelio trupinukus, kad nebutu mases, ir paspaudziau kad susigertu i varske
bet galima deti apacioje, virsuje ir koki biskvita (mums negalimas del alergijos kiausiniui, sudetinga su kepiniais del to)
tai va, tortas isemus is formos atrode kaip medutis tik viduje jo skanute varske tada kelis kartus aptepiau ji sviesto-kondensuot pieno kremu, dedame i saldytuva, kad sustingtu, tada antra karta tepame, ir labai gerai lyginti-teptisu karstu peiliu (peili imerki i verdanti vandeni, pasildai) nuo tolygaus aptepimo priklausys ar matysis vadinamasis celiulitas ar ne
mase (dariau pagal si)
60 mil vandens,
1 saukstas toks nei nuprauktas nei su kalneliu zelatinos ( bet tos D ortek ar kaip ji, nu zodziu balta ne geltona )
3 sauksta dirbtinio medaus
500 g cukraus pudros
120 g krakmolo
keli sauksta aliejaus
zeletina isbrinkai vandeni( tame 60 mil), kai ji isprinksta tada statai karsta vandens vonele , ir istirpini .
sumaisai krakmola su pudra
i istirpinta zelatina idedi medu sumaisai ir tai ka gavai supili i krakmolo ir pudros misinis, tada maisai , kai nebeeina maisyti minkai rakomis, jai labai limpa dadek truputi krakmolo vel minkai tada kai jau isiminkai dedi kelis saukstu aliejaus ( kuo svesesnis tuo geriau) ir juos iminkai, suvinioji i maistine plevele ir gali palaikyti pusvalandi.
tada pasibarastai krakmolu stala ir iskocioji tokia paklode tada dengi apglostai torta, nupjauni kas liko ir is likuciu puosi :)ai dar pries dedant ta paklode tortas turi buti apteptas sviestiniu kremu as naudoju sviestas+ kondensuotas pienas, jie turi buti abu kambario tem , santikiu 2 prie 1 kaskur, isiplaki sviesta tada po sauksta dedi pieno ir ziuri kiek reikia turi gautis toks tvirtas kremas nebegantis, tada aptepi torta, jai labai graziai tvarkingai aptepsi tortas bus be celiulito
Papildyta:
QUOTE(*mamusikas* @ 2013 04 25, 10:01)
Egzotika padirbėta iš širdies labai labai gražu.
Aciu Tau uz grazius zodzius taip darbo reikia ideti
mano dukryte sake, kitais metais tortas bus su karuna , taip ji vadina princeses
QUOTE(...little mary... @ 2013 04 25, 13:42)
Egzotikaa, labai labai gražu!!! Ir pirmasis tortas - tobulas Tau tik puošti ir ruošti baliuškas vaikiškas
LM, drauge tu mano - aciuuuuuuuuuuuuuuu aciu tau uz padrasinima ir konsultacijas del torto jei ne tu, kazin ar buciau ryzusis jam
bet dabar tik pati darysiu tortus man patiko darymo procesas maniau, kad ta mase labai opi, trapi, bet kaip su modelinu pazaidziau, nes modelino formeles gelytems spausti naudojau
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2013 04 25, 14:17)
man atsiųsk maketukus į
aciu kazkaip riekia rasti tam laiko, bet sukiesi kaip voveryte ta diena bet VERTA
maketukus atsiusiu
taip tik si zaidima, nes sventes metu pas mus buvo pripucimas batutas tai zaidimu pakako, ir dar su Lego kaladelemis zaide. Laikas greitai prabego
Na va prabego ir musu pirmoji svente kadangi daug ideju radau cia, todel noriu pasidalinti musu sventes akimirkomis Tema visgi buvo pasirinkta traukinukai ir veliaveles (medinis traukinukas maziaus megstamiausias zaislas, del to buvo pasirinkta sita tema po ilgu apmastymu ) spalvos: geltona, melyna ir zalia. Viska dariau savo rankom Visus uzkandzius pagaminau pati (isskyrus vieno kasnio sumustinukus, nebebuvo jau laiko jiems). Torta taip pat kepiau pati, tik truputi nepavyko su mase, padariau klaida, kad neaptepiau torto sviestiniu kremu
taigi foto
Stalas is arciau
papuosimai
Zaidimu aikstele
taigi foto
Stalas is arciau
papuosimai
Zaidimu aikstele
QUOTE(egzotikaa @ 2013 04 25, 17:47)
Aciuuuuu labai uz recepta, butinai pabandysiu , o kaip spalva padaryt , tas naturalias galim su sultim padazyt, o zalia ar kokia melyna ? as niekur nerandu maistiniu dazu
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2013 04 25, 20:35)
Aciuuuuu labai uz recepta, butinai pabandysiu , o kaip spalva padaryt , tas naturalias galim su sultim padazyt, o zalia ar kokia melyna ? as niekur nerandu maistiniu dazu
zalia-rudona-melyna-geltona pirkau Klaipedoeje Akropolio maximoje D'other firmos. Dazai padeti prie zele, prieskoniu tame skyriuje
kaina apie 5 lt atrodo buteliukas, bet tada kaip tik dar buvo 40 proc nuoliada Dother gaminiams
geresnes firmos dazu yra Priesais mega plaza, jos kiemelyje esancioje parduotuveje Viskas barams restoranams, ten daugiau spalvu. kita karta pirksiu jas, nes jau ismeginau, patiko tortu dengimas, reiks platesnes spalvu gamos.
splava dedi jau i padaryta ta mase, pasirenki tau riekiama kieki mases (suplaki buteliuka ir ipili lasiuka ir isminkai tada kocioji, arba formuoji kazka is jos)
zvirbliss, grazi svente, saunuole
Papildyta:
kaip dengti tortus mase daug naudingos info, pvz kad uzdejus, po koki 1 cm aplink spauziame sonus, kad nesusidarytu klostes, o ne taip sulyginame i sonus
Tortų ir kitų saldumynų puošimas - NEKOMENTUOJAMA, nuorodos, vaizdinė medžiaga ir kt.
egzotikaa, nerealiai viskas atrodo o tortas tikrai super, nepasakyciau, kad pirma karta darytas man vis ryzto pritruksta pabandyt paciai, bet tokiu groziu prisiziurejus itariu ir ryzto atsiras artimiausia proga
QUOTE(PoSiTiVe @ 2013 04 26, 07:26)
egzotikaa, nerealiai viskas atrodo o tortas tikrai super, nepasakyciau, kad pirma karta darytas man vis ryzto pritruksta pabandyt paciai, bet tokiu groziu prisiziurejus itariu ir ryzto atsiras artimiausia proga
aciu labai uz grazius zodzius, kaip miela.
tikrai pamegink, nes nera taip baisu, kaip atrodo, nors as irgi pora metu tam kaupiausi jei ne vaikucio alergija kiausiniui, tai buciau uzsakiusi vel pas kepeja , bet dabar buvo spyris paciai pameginti - ir dziaugiuosi dabar
o ta masė skani gaunasi?
QUOTE(*mamusikas* @ 2013 04 26, 09:18)
o ta masė skani gaunasi?
mes jos nevalgome del dazu - ji mms del grozio bet siaip ji tokia nu man nei skani, nei neskani - saldi
kiti valgo ja, bet dauguma ja palieka, kiek stebiu zmones is visu svenciu ji graziai atsiskiria
QUOTE(*mamusikas* @ 2013 04 26, 13:18)
o ta masė skani gaunasi?
kiek teko ragaut tai man ji tokia įdomaus skonio, tokia labai jau saldi
QUOTE(w_ilt_e @ 2013 04 26, 12:28)
kiek teko ragaut tai man ji tokia įdomaus skonio, tokia labai jau saldi
tai sudetis, cukraus pudra, medus kitaip ir buti negali