Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2013 01 20, 22:14)
žinok anksčiau pradžiamoksliukės tikrai greičiau tobulėjo. Sunku net paaiškinti. Bet po savaitės, po mėnesio fotkindavo liuksiškai. Aš vis galvoju, kad dėl užsidegimo... Vis pasigendu jo dabartinėse naujokėse. Tik kelios sužiba....
Ir tos info į vieną vietą surinktos nebuvo, reikėjo patiems eiti, ieškoti.
O tas labai skatina. Ką besimokintume, geriau įsisavinam, jei patys info ieškom ir randam. Jei kas pakiša, ar tarkim nuo ko nors nusižiūrim, nusirašom... taip ir lieka neišmokta.

As manau, kad jei zmogui duota, tai jis ir ziba, o jei ne, tai gali buti amatininku ir tiek g.gif Kaip cia kazkuri buvo idejusi-jei nera TO tavyje, tai nieko ir neiseis ax.gif
Atsakyti
isora,2013 01 20, 20:20
Vuniščia , nu tu ištobulėjei... eina peklon...  blink.gif  taip greit? duracelius gal susidėjus uodegon?  biggrin.gif

Jei ne baigiamieji ir kt. darbai, būtų geriau, labai blogai su laiku buvo, bet žinok pasakysiu tau atvirai, kai tik buvo laiko nuo to, tai geriau nenueisiu į tūliką, bet sėdėsiu ir fotkinsiu, sėdėsiu prie Photoshopo ar pan. Taigi koks pas mane kadrų skaičius buvo kai pardavinėjau savo pirmąjį fotiką doh.gif Pasakysiu taip, man buvo manija biggrin.gif Daug čia tokių buvo.

QUOTE(Jurzole @ 2013 01 20, 22:00)
O as tai prisimenu, atejau i tema uzpraeita vasara, fotografavau "tiesiai i kakta" paprastutes gelytes is savo darzelio, ir labai sielojausi, kodel niekas ju nekomentuoja, o jei komentuoja, tai sako "paieskok ko nors idomesnio" - gi man tai jau taip grazu buvo...  biggrin.gif Gaila beveik, kad istryniau tas foto  smile.gif
Labai gerai atsimenu kaip nervinais biggrin.gif Labai tave Svajonė tarkuodavo biggrin.gif

QUOTE(Suprem @ 2013 01 20, 22:09)
Taigi gali pati pagrazinti, uztiesti kazka ant ju smile.gif

Smagus tobulejimai, bet ir pradiniai kadrai neblogi buvo smile.gif Toks ispudis, kad nei vienai fokusai nesokinejo ir foto tamsios nebuvo ax.gif
Na ne visos netingi ir prikraut tų pradžiamoksliškų kadrų. Aš pvz mažiau ką iš dabar galėčiau parodyt smile.gif

Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 20, 21:22)
Aha gaudžiau, man be popto gražu buvo, taip knietėjo ją rasti, ir tam man prireikė metų.

Žinai, o man net minčių nebuvo, kad fotografijos žavesys ir yra šviesa smile.gif Labai suvokimo trūko, labai. O žmonės būna visą gyvenimą fotografuoja, domisi tuo. Va dėl to ir pasiekia kažką, nes verda toj srity nuo mažų dienų.

Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 20, 22:32)
Jei ne baigiamieji ir kt. darbai, būtų geriau, labai blogai su laiku buvo, bet žinok pasakysiu tau atvirai, kai tik buvo laiko nuo to, tai geriau nenueisiu į tūliką, bet sėdėsiu ir fotkinsiu, sėdėsiu prie Photoshopo ar pan. Taigi koks pas mane kadrų skaičius buvo kai pardavinėjau savo pirmąjį fotiką  doh.gif  Pasakysiu taip, man buvo manija biggrin.gif Daug čia tokių buvo.

Bet žinok man manija irgi juoda buvo ir dabar vėl yra... prakirmyju visą dieną apsikabinus arba fotiką arba PS`ą.. doh.gif griebies bet ko pafotkint, kad tik pafotkint duotu kas...
Bet nežinau, arba tikrai čia juodai įgimta turi būti, nes atrodo dedu visą save, o kaip šėėėė, taip šėėėė...

Va, žiūrinėju http://portfolio.laurilaukkanen.com/ ... na, žmogus gal vos metus fotkina, o kokie darbai... blink.gif nu ir pasakykit man ar tai įgyta? vistiek rėksiu, kad bent jau čia tai tikrai igimta.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2013 01 20, 22:41)
na, žmogus gal vos metus fotkina, o kokie darbai... blink.gif  nu ir pasakykit man ar tai įgyta? vistiek rėksiu, kad bent jau čia tai tikrai igimta.. g.gif

Aš nesiimu vertinti, nes nežinau svarbių dalykų - ar buvo mokytojas, ar tikrai nepažinojo techninių dalykų ir t. t. Pvz mano vyrui tikrai dabar žyyymiai lengviau, nes jis į elementarius klausimus gali iškart gauti atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 20, 21:42)
Pas Ka nelabai matosi to progreso, jau iš pat pradžių buvo visai neblogai  smile.gif

biggrin.gif Per mažai dar laiko praėjo. Per mažai dar fotografavau. biggrin.gif Bet malonu skaityti, kad neblogai.

QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 20, 21:47)
Na, kai kurios įdėjo ne būtinai pirmus kadrus ar tuos, kurie parodytų progresą biggrin.gif Aš pvz Ka gerai atsimenu ir galiu paliudyt, kad tikrai ji patobulėjo  smile.gif  Nors taip, nuo pradžių beskonybės nebuvo smile.gif

Aha, aš pradėjau kadrų paiešką nuo tos prisijungimo prie šito šaunaus būrelio vasaros. smile.gif
Malonu skaityti, jog patobulėjau, ir, kad pas mane beskonybės nėra. blush2.gif To labiausiai ko gero visada bijau ir bijosiu.
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 20, 22:45)
Aš nesiimu vertinti, nes nežinau svarbių dalykų - ar buvo mokytojas, ar tikrai nepažinojo techninių dalykų ir t. t. Pvz mano vyrui tikrai dabar žyyymiai lengviau, nes jis į elementarius klausimus gali iškart gauti atsakymus.

Na, maniškis irgi žino kas yra išlaikymas, diafragma, wb, iso, raw jpeg, softbox`ai, FF ir t.t. biggrin.gif atsisėdęs nagrinėją savo fotiką, delioja ten taškus ant i.. paklausia- pasakau ir pasižiūriu kaip jis mus su DY nufotkina, nu... blink.gif atrodo pasėdėtu gerai pora mėnesių ir eitu vestuvių pyškint... lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai, gražu žiūrėti, kaip ištobulėjot wub.gif šaunuolės. Bet daugumos ir pačios pirmos foto jau buvo su kibirkštėle. Ačiū, kad pasirodėt, nuo pradžių smile.gif

Tikiuos vieną dieną galėsiu ir aš taip pasirodyt tongue.gif

Jurzole, reportažas labai patiko, ačiū smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristalines: 20 sausio 2013 - 23:07
Savo fotografavimo pradzia sieju su vaiko gimimu - 2009 spallio pabaiga. Tada pirmą kart paėmiau tą daiktą į rankas, kai vyrui rankos drebėjo. Paskui tarpas, dideli tarpai, bet iki 2012 vasario 7 kažkur jokio supratimo apie fokuso ašrumą, horizonto tiesumą, wb ir pan. Po to, mano manymu, įvyko didelis lūžis, ėmiau irtis į priekį, atsirado noras ir motyvacija.
Mano pacios pirmosios foto - 2009 spalio pabaiga
user posted image
2010 rugpjutis
user posted image
2011 liepa
user posted image
atėjus į temą 2012 vasara:
user posted image
user posted image
user posted image
ruduo:
user posted image
2013
user posted image
Atsakyti
Paziurejus i RIR pirma foto maza viltis atsirado smile.gif Gailiuosi, kad neatejau i sia tema anksciau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 20, 23:01)
Gailiuosi, kad neatejau i sia tema anksciau sad.gif

Nesigailėk nieko mirksiukas.gif o tik pirmyn pirmyn, tiktai pirmyn biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 20, 23:08)
Nesigailėk nieko  mirksiukas.gif o tik pirmyn pirmyn, tiktai pirmyn  biggrin.gif 4u.gif

Niekas siknos nespardo, pati tai nepasiekiu biggrin.gif Kur tamsta dingusi per meeta buvai?
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 20, 23:12)
Niekas siknos nespardo, pati tai nepasiekiu biggrin.gif Kur tamsta dingusi per meeta buvai?

paspardys, tu tik dėk, dėk ir dėk, prašyk komentarų... ax.gif
Aš irgi iš tų, kur vėžlio greičiu einu į priekį, kartais ir žiūrėk porą žingsnių atgal, tada vėl vieną kitą žingsnį pirmyn biggrin.gif nu bet kaip nors pioneer.gif
Ai, šeimos reikalai. Gaila, kad negalėjau būti sad.gif nu kitą kartą biggrin.gif tad ilgai netemkit tongue.gif
Atsakyti