Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 17, 23:26)
Užskaitau. Labas smile.gif
Papildyta:

Žiauriai nutarkuosiu. Nepriimk asmeniškai, tai tik tavo kadrai, paveikti nekompetencijos ir aplinkos. Išmoksi viską. Visi mes negimėm mokėdami. Bet eina tik tie, kurie eina, o ne spjauna smile.gif

1. Pirmoji kokybiškiausia (tik techniškai). Visur kitur - neteisinga ekspozicija. Jei neužtenka šviesos, pasidarai ją. Jei negali jos pasidaryti, nefotografuoji smile.gif Čia tik fs, ne krikštynos, ne gimdymas, ne avarija. Gali palaukti, gali suplanuoti.

2. Parašas visiškas tarakonizmas, nesuprantu tų kruopų esmės, nei ten matos kas parašyta, nei ten apsaugosi nuo ko. Parašas / žyma / logo etc prasmingi dėl 2 pagrindinių funkcijų: a) reklama; bė) dėl apsaugos, kai yra ką vogt (menas, grožis, kokybė, didžiulis failas etc).

3. Šuo? Meškinas? Kaspinėlis? Jie nėra blogi daiktai savaime. Jie vargšai čia išprievartauti.

4. Užuolaida - kultūringa. Topinė. Tikiuosi, kad ne tavo, o pavogėt iš kokios Gargždų kultūrkės biggrin.gif

5. Garsiai nesakysiu. Jei kada susitiksim, pasakysiu, nes virtualiai nematai mano akių ir mano tono tongue.gif  Bet tikiuosi, kad kai susitiksim, tau tai nebebus aktualu  rolleyes.gif

P.S. Kodėl laikymasis už pilvuko yra blogai? Aš net bėgiodavau už pilvo laikydamasi biggrin.gif

1. mhm. Dėl šviesos joa, buvo baisu. Bet kaip minėjau, su šviesa čia buvo tik pasibandymai. Reiškias, negerai. Reiškias, bandysim dar.
2. a man kruopos pradėjo patikti biggrin.gif gal vėl praeis smile.gif
3. Dėl šitų dalykų - jie visiškai ne mano skonio. Bet kaip kultūringai pasakyti, kad jie netiks foto tokiai, kokios noriu aš, juk fotkinasi tai ji? aaaa?
4. šita užduolaida dalyvauja elitiniuose Klaipėdos klubuose - pfff biggrin.gif
5. geriau nebesakyk biggrin.gif

p.s. nedalyvavai praeitoj diskusijoj, kai užrodžiau nėštukę.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 18, 00:32)
3. Dėl šitų dalykų - jie visiškai ne mano skonio. Bet kaip kultūringai pasakyti, kad jie netiks foto tokiai, kokios noriu aš, juk fotkinasi tai ji? aaaa?

Nesvarbu ar tau reikėjo modeliuko, nes nori praktikuotis, ar ji prašėsi būti fotografuojama. NEdarykit to, kas tau nepatinka. Man tai ne rodiklis, kad visa tai ne tavo skonio, aš žiūriu į foto, tu ją prašai komentuoti, tai vat tau Vuniščia ir surašė.... mes tave skalpuosim dėl tokių dalykų, tikrai ne modeliuką.
Tiesiog apsispręsk ko nori siekti. Nori fotografuoti taip, kaip tau patinka ar nori įsiteikti modeliukams ir fotografuosi kaip jie nori. Jei antrasis variantas, tai žinok tikrai bus baisiau. Fotografas turėtų išmanyti kažkiek psichologijos, išmanyti bendravimo meną....
Nepulkit taip ir nedarykit baisybių. Lavinkit savo skonį, nebijokit pasakyti taip nefotografuosiu, nes .... jei parinksit žodžius, tikrai niekas neįsižeis, bet dar ir padėkos. Įgausit pasitikėjimo. O jei ne... pfffffffff. Lai pasiieško kito fotografo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 17 sausio 2013 - 23:39
QUOTE(Yvette @ 2013 01 17, 23:31)
Rašai, kad fokusas kažkur pabėgo ir vistiek rodai foto. Kokio komentaro iš mūsų tikiesi. Aš tarkim tokių dalykų nesuprantu. Būtų kokia minimali klaida, įkeltum, prašytum pakomentuoti ok. Bet fokuso nebuvimas tikrai ne minimali klaida.
Gaila, kad nepavyko perteikti tavo jausmų, prisiminimų. Galbūt pasilik kaip iššūkį kitam kartui. Bet apgalvok, kaip galėtum nuotografuoti, kad ir tie, kurie ten nei karto nebuvo, nežino tavo istorijos, pajustų.. tai, ką nori perteikti.

Nu as moku priimti kritika, bet cia labiau ne kritika, o kazkoks piktu emociju isliejimas. As tikrai taves nepazistu, ir galbut esi faina moteris gyvenime, bet skaitant tavo si posta atrodo, kad tai tiesiog blogos dienos emocijos... Nu nezinau, gal tik man taip atrodo. Kartais atrodo, kad nuotraukos su klaidomis yra netoleruotinos siame forume... Kad viskas turi buti pagal taisykles... Kirpti taip ir ne kitaip. Nu bet fotografija meno sritis, o mene megstama nepaisyti taisykliu laugh.gif
Gal neberodysiu foto laugh.gif Tiesiog norejau pasidalinti laugh.gif
Atsakyti
Ojei kaip cia viskas grieztai smile.gif Labas vakaras..
Papildyta:
Turiu daug foto.. gamtos... bet va uzkliuvo siektiek.. jas dariau su muiline.. o jus visos su profo fotikais dirbat?
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 18, 00:41)
Nu as moku priimti kritika, bet cia labiau ne kritika, o kazkoks piktu emociju isliejimas. As tikrai taves nepazistu, ir galbut esi faina moteris gyvenime, bet skaitant tavo si posta atrodo, kad tai tiesiog blogos dienos emocijos... Nu nezinau, gal tik man taip atrodo. Kartais atrodo, kad nuotraukos su klaidomis yra netoleruotinos siame forume... Kad viskas turi buti pagal taisykles... Kirpti taip ir ne kitaip. Nu bet fotografija meno sritis, o mene megstama nepaisyti taisykliu laugh.gif
Gal neberodysiu foto laugh.gif Tiesiog norejau pasidalinti laugh.gif

mano nuotaik labai superinė, poreikio išsilieti neturiu, o jei ir turėčiau, tam treniruotes lankau, forumo nebereikia.

Bet na pati pagalvok, kokiu tikslu darei pirmą namų darbą tarkim. Kad išmoktum fokusuoti ar ne. Įkėlei foto, kurioje pasak tavęs fokusas bala žino kur. Na tai ir kyla klausimukas, kodėl keli foto, kurioje pagrindinė klaida yra, fokusas neaišku kur.
Įkeltum su kreivu horizontu, su bloga kadruote, neįdomiu siužetu viską galima pakomentuoti, patarti kaip pagerinti. Na bet kai nėra fokuso, ką galima pakeisti ir patarti. Nieko. Tik išmok fokusuoti.

Šiaip gaila, kad šitaip komentarą perskaitei, negatyviai. Pozityvus jis buvo, netgi pasiūlymas buvo, perdaryti, apmąstant ir t.t. kad ir mus įtikintum.

Kritika tikrai negailestinga, bet jei imsim katučiu ties tokia foto ploti, nieko ir neišmoksit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 17 sausio 2013 - 23:48
QUOTE(Yvette @ 2013 01 17, 21:31)
Edeva, ko turėtų būti daugiau, nėra. Ko turėtų būti mažiau, netgi perdaug. Veidas taip pat perdaug išplautas, bet gal jau čia skonio reikalas. Meškis atrodo kaip atskirai įklijuotas.

meskis tai tikrai rankose tik gorila jis didelis lotuliukas.gif dekui uz komentara sutinku su viskuom ale kaip matyti sitas problemas pro aki vat klausimas g.gif

QUOTE(zirziliux @ 2013 01 17, 21:41)
Nu bet fotografija meno sritis, o mene megstama nepaisyti taisykliu laugh.gif
Gal neberodysiu foto laugh.gif

Ne imk i sirdi jei dabar pradesi pykt del blogo komentaro suds bus wink.gif imk i galva wink.gif kaupk info ir visada kaip kazkuri rase skaityk issisiepus tada ir tekstas pasirodys ne piktas wink.gif p.s as esu isprotejus del fokuso doh.gif niekaip sitos idos negaliu atsikratyt jei nera astraus fokuso fotke siuksliu dezen doh.gif va cia jau beda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 18, 00:47)
p.s as esu isprotejus del fokuso  doh.gif niekaip sitos idos negaliu atsikratyt jei nera astraus fokuso fotke siuksliu dezen  doh.gif  va cia jau beda  doh.gif

kadangi esi išprotėjusi dėl fokuso, pakomentuo tą foto,ties kuria aš "išsiliejau" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 17, 09:39)
nu aš va išimtis bigsmile.gif atėjau ir atsisėdau.. na man sunku daryti kažką vardan darymo, o ne kad kažką nauja išmokčiau.. tai ir nedarau.. ir dzin man, tebus atleista už įžūlumą..smile.gif o diskusijų kadangi nebijau, tai dzin kvadratu smile.gif

p.s. Tau tikrai nėra prasmės daryti ND...smile.gif

Ir man sunku, todel tarpai tarp ND po 2 menesius lotuliukas.gif

Fainas sestadienio projektelis, jei liga neuzlenks manes tai gal ir as prisijungsiu smile.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Gal kas mane taip pastebes? biggrin.gif nedraugiskos kokios pazindintis nenori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Dark Elf*: 17 sausio 2013 - 23:56
QUOTE(*Dark Elf* @ 2013 01 18, 00:54)
Gal kas mane taip pastebes? biggrin.gif nedraugiskos kokios pazindintis nenori biggrin.gif

labas,

kadangi aš nedraugiškiausia, tai peržiūrėjus tavo foto, pasiūlysiu nueiti į pirmą psl, perskaityti info pirmoje žinutėje ir tiesiog atlikti namų darbus.
Tu kelsi ND, mes užskaitinėsim arba ne... Ir pažindinsimės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 17 sausio 2013 - 23:59
QUOTE(Yvette @ 2013 01 17, 21:50)
kadangi esi išprotėjusi dėl fokuso, pakomentuo tą foto,ties kuria aš "išsiliejau"  smile.gif

Negaliu komentuot kaip sakiau esu nenormali fokuso atzvilgiu todel pc beveik nera fotkiu nes as jas isdidinu iki 100% jei fokusas pasokes suds unsure.gif o noreciau matyt nuotrauka ne tik fokusa,,, ta nuotrauka man nesuprantama ar tvora noreta rodyt jei takeli jo mazai blush2.gif ziuriu per ipada ir akinius virsui palikus tai esu gerokai zliba bet fokusa matau ant medzio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 17, 23:57)
labas,

kadangi aš nedraugiškiausia, tai peržiūrėjus tavo foto, pasiūlysiu nueiti į pirmą psl, perskaityti info pirmoje žinutėje ir tiesiog atlikti namų darbus.
Tu kelsi ND, mes užskaitinėsim arba ne... Ir pažindinsimės.

AAAA,, net gi taip viskas smile.gif na ka jei tik taip ..reikes atlikinet namu darbus smile.gif isibrausiu,kai padarysiu juos bigsmile.gif
Atsakyti