Pintikė, dailus darbelis
QUOTE(Antalija* @ 2013 02 01, 21:57)
Sveikos
ruošiuosi kepti tortą, na ir visus juos prieš dengiant cukraus mase reikia aptepti kuo nors, tai nusipirkau kondensuoto pieno ir galvoju daryti kremą - kondensuotas + sviestas. Tik vis suku galvą, kiek čia to kremo 20 cm. pločio tortui pasiruošti
turbūt visos bonkutės kondensuoto neprireiks? ar užtektų pusės indelio kondensuoto ir 200gr. sviesto?
prašau patarkit kiek dėti sviesto, o kiek kondensuoto įpilti?
ruošiuosi kepti tortą, na ir visus juos prieš dengiant cukraus mase reikia aptepti kuo nors, tai nusipirkau kondensuoto pieno ir galvoju daryti kremą - kondensuotas + sviestas. Tik vis suku galvą, kiek čia to kremo 20 cm. pločio tortui pasiruošti
turbūt visos bonkutės kondensuoto neprireiks? ar užtektų pusės indelio kondensuoto ir 200gr. sviesto?
prašau patarkit kiek dėti sviesto, o kiek kondensuoto įpilti?
bet, tai gi visos tortus kremu dengiate tai negi niekas nepatars kiek ko dėti
QUOTE(Antalija* @ 2013 02 02, 11:22)
bet, tai gi visos tortus kremu dengiate tai negi niekas nepatars kiek ko dėti
as dazniausiai naudoju sviestas+cukpaus pudra, man puresnis gaunasi, lengviau tepas.
o jei darot ana, tai pagal skoni dekit. Realiai kondensuoto perpus maziau nei sviesto +/-
o kiek to kremo jums reiks cia jau nuo torto lygumo priklauso ir ar neislenda kokie zele gabaliukai ir t.t. jei tortas lygus, biskvitai sviesus ir nedebesuos per mase man tarkim uztenka tik aptepimui kad mase liptu uztenka +/- 0.5 - 2/3 pakiuko sviesto (kur pakiukas 180g.) ir atitinkamai pagal skoni cukraus pudros
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 02, 10:55)
mingailiux aciu, as tokio tipo tortus sutepu tokios formos, nestatau ant briaunos, bet va domino ar rankenos smeigtos as kai dariau man reikejo greit, nebuvo laiko dziovinti tai naudojau vielutes, o su jom prisikankinau nes jos pjove pastilaza o kai padziovinta tada viskas aisku niu ir labai grazu
As norejau pabandyti torta ant briaunos pastatyti ir paziureti kaip taip imanoma, kaip jis nenugriuna. Na, ziuriu, nenugriuvo. Tik kita karta daryciau platesni (ta prasme ta siauraja dali platesne, kad stabiliau stovetu, is tiek man baisu kaip parsives)
O rankenas tai aisku, kad stovetu, reikia sudziovinti. Isivaizduoju kaip prasikeikei jei reikejo is sviezaus pastiliazo su vielom daryti
Merginos,kurios turejo praktikos su plikytais lapeliais-kada juos galima deti ant mase dengto torto ir statyti i saldytuva? nieko tiems lapeliams nuo saldytuvo dregmes neatsitinka ? ar geriau bandyti saldytuvo rasojancia sienele uzdengti kartonu ?
Aciu toms,kurios atsakys
Aciu toms,kurios atsakys
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 02 01, 23:45)
500pudros,200krakmolo,5saukstai aliejaus,14gr klingai zelatinos,60ml vandens,rugstele,3saukstai medaus. as darau toki pastilaza.
figureliu lipdymui skirtam pastilazo receptuke, maciau, kad vietoj medaus galima deti gliukoze. o sitam receptuke galima medu keisti i gliukoze? jei taip, tai kiek jos deti. arba gal galima tikro medaus deti( nes kaip suprantu recepte kalba eina apie dirbtini , nes jis visur minimas)
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 02, 11:32)
as dazniausiai naudoju sviestas+cukpaus pudra, man puresnis gaunasi, lengviau tepas.
o jei darot ana, tai pagal skoni dekit. Realiai kondensuoto perpus maziau nei sviesto +/-
o kiek to kremo jums reiks cia jau nuo torto lygumo priklauso ir ar neislenda kokie zele gabaliukai ir t.t. jei tortas lygus, biskvitai sviesus ir nedebesuos per mase man tarkim uztenka tik aptepimui kad mase liptu uztenka +/- 0.5 - 2/3 pakiuko sviesto (kur pakiukas 180g.) ir atitinkamai pagal skoni cukraus pudros
o jei darot ana, tai pagal skoni dekit. Realiai kondensuoto perpus maziau nei sviesto +/-
o kiek to kremo jums reiks cia jau nuo torto lygumo priklauso ir ar neislenda kokie zele gabaliukai ir t.t. jei tortas lygus, biskvitai sviesus ir nedebesuos per mase man tarkim uztenka tik aptepimui kad mase liptu uztenka +/- 0.5 - 2/3 pakiuko sviesto (kur pakiukas 180g.) ir atitinkamai pagal skoni cukraus pudros
kadangi kondensuoto jau nusipirkau, tai šį kartą pasidarysiu 0,5 kondensuoto ir pusė pakiuko sviesto, nedideliam tortui manau tikrai užteks, na o kitą kartą reiks pabandyti su cukraus pudra, daug jos turiu
ir labai ačiū už atsakymą
QUOTE(Antalija* @ 2013 02 02, 11:43)
kadangi kondensuoto jau nusipirkau, tai šį kartą pasidarysiu 0,5 kondensuoto ir pusė pakiuko sviesto, nedideliam tortui manau tikrai užteks, na o kitą kartą reiks pabandyti su cukraus pudra, daug jos turiu
ir labai ačiū už atsakymą
ir labai ačiū už atsakymą
Manau bus per saldu, nors gal nedaug lygint tereikės tai ir sveitinio kremo daug nedėsit, aš visad dedu pakiuką svieto ir pusę kondensuoto, ir stengiuos netept jo daug, man asmeniškai per riebu ir per saldu
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2013 02 02, 12:24)
o sitam receptuke galima medu keisti i gliukoze? jei taip, tai kiek jos deti. arba gal galima tikro medaus deti( nes kaip suprantu recepte kalba eina apie dirbtini , nes jis visur minimas)
nekeiciau,tai ir nezinau
kaip ir zadejau,atkeliauju su savo drakoniuku
snikers
QUOTE(GieNa @ 2013 02 02, 13:19)
Manau bus per saldu, nors gal nedaug lygint tereikės tai ir sveitinio kremo daug nedėsit, aš visad dedu pakiuką svieto ir pusę kondensuoto, ir stengiuos netept jo daug, man asmeniškai per riebu ir per saldu
O as visada matuoju gramais, o ne pakiukais ar indeliais. Kadangi reikia 1:1, tai ir atpilu kond.pieno pvz. 100g, bei sviesto tiek pat. Beje, 20cm tortukui manau per akis 100:100. dar ir likt turetu
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 02 02, 13:01)
Mielas drakoniukas Tik man tie kvadratai su raidelėm atrodo šiek tiek per dideli Bet visumoj tvarkingas ir gražių spalvų tortas