ramune.v-pagal @drijos rekomendacija isigijau sita.esu patenkinta
http://www.ebay.co.u...=item1c2786f86c
ir kad jau ikisau nosi,tai parodau sios dienos tortuka...snikersas 4.3 kg.
Labas rytas,
Gal galit pasidalinti patirtimi, kokio dydzio torto reikia 50 vaiku? Pagal Wilton lenteles pasiziurejau, kad 10 coliu kvadratas - 50 porciju. Turiu forma 22x31 cm, galvoju tokio dydzio torta kepti ir dar ant virsaus 12 cm apvalu deti. Is staciakampio, manau, galima ispjauti 40 gabaleliu 5.5x3 cm, is apvalaus - 8 gabaleliai. Kaip zinia, ne visi vaikai torta valgo, bet kazkaip neramu, kad nepritruktu. Gal dar kokiu 12 keksiuku padaryti?
Gal galit pasidalinti patirtimi, kokio dydzio torto reikia 50 vaiku? Pagal Wilton lenteles pasiziurejau, kad 10 coliu kvadratas - 50 porciju. Turiu forma 22x31 cm, galvoju tokio dydzio torta kepti ir dar ant virsaus 12 cm apvalu deti. Is staciakampio, manau, galima ispjauti 40 gabaleliu 5.5x3 cm, is apvalaus - 8 gabaleliai. Kaip zinia, ne visi vaikai torta valgo, bet kazkaip neramu, kad nepritruktu. Gal dar kokiu 12 keksiuku padaryti?
QUOTE(gummy bear @ 2013 02 01, 11:59)
Labas rytas,
Gal galit pasidalinti patirtimi, kokio dydzio torto reikia 50 vaiku? Pagal Wilton lenteles pasiziurejau, kad 10 coliu kvadratas - 50 porciju. Turiu forma 22x31 cm, galvoju tokio dydzio torta kepti ir dar ant virsaus 12 cm apvalu deti. Is staciakampio, manau, galima ispjauti 40 gabaleliu 5.5x3 cm, is apvalaus - 8 gabaleliai. Kaip zinia, ne visi vaikai torta valgo, bet kazkaip neramu, kad nepritruktu. Gal dar kokiu 12 keksiuku padaryti?
Gal galit pasidalinti patirtimi, kokio dydzio torto reikia 50 vaiku? Pagal Wilton lenteles pasiziurejau, kad 10 coliu kvadratas - 50 porciju. Turiu forma 22x31 cm, galvoju tokio dydzio torta kepti ir dar ant virsaus 12 cm apvalu deti. Is staciakampio, manau, galima ispjauti 40 gabaleliu 5.5x3 cm, is apvalaus - 8 gabaleliai. Kaip zinia, ne visi vaikai torta valgo, bet kazkaip neramu, kad nepritruktu. Gal dar kokiu 12 keksiuku padaryti?
oi sunku cia su tais coliais
ziurint dar kokio amziaus tie vaikai, is patirties tai galiu pasakyt kad po 100g. jiems sociai tai gautusi 5kg su biskiu dametimui. dar ziurint kaip puosti zadat.
sarah- aciu ir l. grazus tortukas
aciu ir kitoms uz patarimus
Ramune, maniškis vat štai toks http://www.ebay.co.u...=item4170273903 tsakant du zuikiai vienu šūviu , irgi bais patenkinta , su liniuote pamatavus 10 mm diametro burbuliukus išspaudžia
Sveikos kepejeles
Atejau su tikslu... su tikslu suzinoti kuo daugiau apie tortu kepima puosyba ir t.t labiau aktualu puosyba, torta sumeistrauti galiu, bet kaip ji papuosti? Patirties siame reikale neturiu visiskai niekada nepuosiau jokio torto gal nebuvo aktualu labai... dar nebuvau mama...nebuvo del ko pasistengti labai vasara mano dukrytei 1 metukai, noriu iskepti torta ji papuosti Gyvenme ne Lt, cia tokiu grozybiu kaip lietuvoje nera, o jei ir yra tai arba kainos kosmines, arba skonis toli grazu netenkina Norisi lelytei surengti grazia svente su mamos iskeptu tortu , aisku nekazka ji ten ir valgys dar jo, bet visgi
Taigi jau keletas savaiciu renku informacija apie tortuku puosyba Ruosiuosi daryti torta Barbe viskas daug maz aisku iki tos vietos kai reikia tepti virsutini sluoksni Galvoju daryti torta su braskemis ir plakta grietinele Kadangi puosciau beze kremu (dzibuociau), tai kolkas mintyse sukasi kad reiktu torta aptepti sviestiniu kremu (galvoju apie "sarlotes" , kad beze neissigastu ir nenuslystu , nes grietinele galvoju daryti su zelatina, o beze kaip man zinoma bijo visko kame yra zelatinos ) o paskui jau uzsiimti puosyba Puosimui galvoju pasirinkti "Slapia" beze Kadangi beze krema paruosti sioks toks issukis, tad sis variantas is tu kad pavesti nelabai ir gali (tikiuosi)
Taigi trumpai aprasiau savo planus, sakau gal jus is patirties duotumete kokiu patarimu? Gal del plaktos grietineles? galbut galima apsieiti ir be zelatinos, bet kazkaip pagalvojau visgi vasara bus, jeigu silta labai bus tai kazkaip butu druciau gal su zematina Kas del puosybos? daugmaz matote ka ruosiuosi daryti, gal kokiu pastabeliu turite? gal ka praleidau? neviska aprasiau nuosekliai, bet jei kas neaisku bus patikslinsiu Tikiuosi sulauksiu pagalbos, cia netiketai taip ilindusi... gal nelabai ir pataikiau i tema , na bet atleiskit as pradedancioji kuria sis dalykas "veza" nezinau kodel mane taip traukia ta puosyba, man idomu, domiuosi ir galo nematyti
Atejau su tikslu... su tikslu suzinoti kuo daugiau apie tortu kepima puosyba ir t.t labiau aktualu puosyba, torta sumeistrauti galiu, bet kaip ji papuosti? Patirties siame reikale neturiu visiskai niekada nepuosiau jokio torto gal nebuvo aktualu labai... dar nebuvau mama...nebuvo del ko pasistengti labai vasara mano dukrytei 1 metukai, noriu iskepti torta ji papuosti Gyvenme ne Lt, cia tokiu grozybiu kaip lietuvoje nera, o jei ir yra tai arba kainos kosmines, arba skonis toli grazu netenkina Norisi lelytei surengti grazia svente su mamos iskeptu tortu , aisku nekazka ji ten ir valgys dar jo, bet visgi
Taigi jau keletas savaiciu renku informacija apie tortuku puosyba Ruosiuosi daryti torta Barbe viskas daug maz aisku iki tos vietos kai reikia tepti virsutini sluoksni Galvoju daryti torta su braskemis ir plakta grietinele Kadangi puosciau beze kremu (dzibuociau), tai kolkas mintyse sukasi kad reiktu torta aptepti sviestiniu kremu (galvoju apie "sarlotes" , kad beze neissigastu ir nenuslystu , nes grietinele galvoju daryti su zelatina, o beze kaip man zinoma bijo visko kame yra zelatinos ) o paskui jau uzsiimti puosyba Puosimui galvoju pasirinkti "Slapia" beze Kadangi beze krema paruosti sioks toks issukis, tad sis variantas is tu kad pavesti nelabai ir gali (tikiuosi)
Taigi trumpai aprasiau savo planus, sakau gal jus is patirties duotumete kokiu patarimu? Gal del plaktos grietineles? galbut galima apsieiti ir be zelatinos, bet kazkaip pagalvojau visgi vasara bus, jeigu silta labai bus tai kazkaip butu druciau gal su zematina Kas del puosybos? daugmaz matote ka ruosiuosi daryti, gal kokiu pastabeliu turite? gal ka praleidau? neviska aprasiau nuosekliai, bet jei kas neaisku bus patikslinsiu Tikiuosi sulauksiu pagalbos, cia netiketai taip ilindusi... gal nelabai ir pataikiau i tema , na bet atleiskit as pradedancioji kuria sis dalykas "veza" nezinau kodel mane taip traukia ta puosyba, man idomu, domiuosi ir galo nematyti
QUOTE(sarah- @ 2013 02 01, 11:18)
ir kad jau ikisau nosi,tai parodau sios dienos tortuka...snikersas 4.3 kg.
Daili knyga o saulegrazos... Taip ir padvelke vasara...
Sonai-slapia beze? kaip jus isvinguriuojat tuos skaicius tokius grazius,kaip jie padaryti ?
QUOTE(Evdaivute @ 2013 02 01, 13:04)
jus viska teisingai surasete. paruosta torta, aptepkit ar sarlot, ar kitu sviestiniu kremu, pastatykit i saldytuva, kad sustingtu ir tada jau galit puosti su beze.
kas del grietineles ,tai niekada nededu zelatinos, kad ir vasara. bet ziurint kur jus gyvenate, gal ten zymiai karsciau, nei pas mus vasara, tai tada apsidraudimui, tikrai deciau zelatina.
kad butu patogiau ir mazdaug isivaziduotumet puosima, i gugla isveskit kelis zodziu apie barbe torta, ismes pavydziu, ir mase, ir bezu puostu, bus gal lengviau. o gal ir pati turit minciu jau o suknele darysit visa balta, ar spalvota?
tikiuosi, kad nors kiek atsakiau i jusu klausimus
QUOTE(*Keila* @ 2013 02 01, 13:12)
jus viska teisingai surasete. paruosta torta, aptepkit ar sarlot, ar kitu sviestiniu kremu, pastatykit i saldytuva, kad sustingtu ir tada jau galit puosti su beze.
kas del grietineles ,tai niekada nededu zelatinos, kad ir vasara. bet ziurint kur jus gyvenate, gal ten zymiai karsciau, nei pas mus vasara, tai tada apsidraudimui, tikrai deciau zelatina.
kad butu patogiau ir mazdaug isivaziduotumet puosima, i gugla isveskit kelis zodziu apie barbe torta, ismes pavydziu, ir mase, ir bezu puostu, bus gal lengviau. o gal ir pati turit minciu jau o suknele darysit visa balta, ar spalvota?
tikiuosi, kad nors kiek atsakiau i jusu klausimus
kas del grietineles ,tai niekada nededu zelatinos, kad ir vasara. bet ziurint kur jus gyvenate, gal ten zymiai karsciau, nei pas mus vasara, tai tada apsidraudimui, tikrai deciau zelatina.
kad butu patogiau ir mazdaug isivaziduotumet puosima, i gugla isveskit kelis zodziu apie barbe torta, ismes pavydziu, ir mase, ir bezu puostu, bus gal lengviau. o gal ir pati turit minciu jau o suknele darysit visa balta, ar spalvota?
tikiuosi, kad nors kiek atsakiau i jusu klausimus
Atsaket atsaket dekoju as norejau paziureti ar tinkamai viska suprantu kaip daryti, ir ar bent jau i ta puse cia viskas
Jau maciau ir pavyzdziu ir patarimu skaiciau, ir beveik baigiau savaji recepteli na tiesiog ziuriu ka kaip daryti ir rasau savo recepta ka po ko darysiu kad paskui bedarant nereiketu klaidziot kazkur..
Gyvenam Norvegijoje tikrai didesniu karsciu nei Lt cia nebuna, nors pasitaiko bet retas atvejis tiesiog galvojau kad su zelatina siek tiek apsidrausiu, nuo
sutezimo
Suknele bandyciau daryti bent jau rozines spalvos, gal vietomis su baltu.. aisku reiketu turbut maistiniu dazu ar ko? kaip tik vakar ziurejau bet cia tokio dalyko nera kazin kuo dar butu galima ta spalva isgauti?
Dar pora klausimeliu:
1. Kaip su tuo statymu i saldytuva? ar reikia torciuka pastatyti i saldytuva kad atvestu, kaip pertepimus padarysiu? ar padarius pertepimus iskarto tepti sviestini krema ir tik tada statyti?
2. Kaip jus darote plakta grietinele be zelatinos?
QUOTE(Evdaivute @ 2013 02 01, 14:24)
Atsaket atsaket dekoju as norejau paziureti ar tinkamai viska suprantu kaip daryti, ir ar bent jau i ta puse cia viskas
Jau maciau ir pavyzdziu ir patarimu skaiciau, ir beveik baigiau savaji recepteli na tiesiog ziuriu ka kaip daryti ir rasau savo recepta ka po ko darysiu kad paskui bedarant nereiketu klaidziot kazkur..
Jau maciau ir pavyzdziu ir patarimu skaiciau, ir beveik baigiau savaji recepteli na tiesiog ziuriu ka kaip daryti ir rasau savo recepta ka po ko darysiu kad paskui bedarant nereiketu klaidziot kazkur..
sutepat torta, dedat i saldytuva, kad subrestu. pvz ryte sutepet, vakare, galit atpepti sviestiniu, tada vel i saldytuva, per nakti. sekancia diena, issiplakat su papuosiat.
del dazu, nzn ka jums patarti, gal kas is No atsilieps ir patars kur nusipirkti. o paprastose parduotuvese nebuna pas jus?
grietinele tiesiog gerai isplakti su cukrumi ir viskas. laiko ji forma gerai
QUOTE(*Keila* @ 2013 02 01, 13:49)
ir vos citrinos rugsteles
QUOTE(*Keila* @ 2013 02 01, 13:49)
sutepat torta, dedat i saldytuva, kad subrestu. pvz ryte sutepet, vakare, galit atpepti sviestiniu, tada vel i saldytuva, per nakti. sekancia diena, issiplakat su papuosiat.
del dazu, nzn ka jums patarti, gal kas is No atsilieps ir patars kur nusipirkti. o paprastose parduotuvese nebuna pas jus?
grietinele tiesiog gerai isplakti su cukrumi ir viskas. laiko ji forma gerai
del dazu, nzn ka jums patarti, gal kas is No atsilieps ir patars kur nusipirkti. o paprastose parduotuvese nebuna pas jus?
grietinele tiesiog gerai isplakti su cukrumi ir viskas. laiko ji forma gerai
Nu tarkim gimtadienis sestadieni, noreciau kad is vakaro tortas jau butu gatavs ir nereiketu man verstis per galva tai kazin nieko jei as ketvirtadieni pasiruosiu torta vakare sutepu sviestiniu kremu, penktadienio diena papuosiu ir nieko kad man jis iki sestadienio stoves?
Reikalas tame kad ta diena svesim dukros gimtadieni ir svogerio dukros diena, svogerio vakare kai jau vaikai sumigdyti bus dukrai barbe darysiu o svogeriui ruosiausi daryti torta krutines formos cia jau aisku kita politika ir visai kitaip puosti galvojau, su pastilazu noretusi velgi krutis isgausiu jau zinau kaip, bet tas papuosimas, kazkaip atrodo kad geriausiai tiktu pastilazas, bet kaip kazin seksis su jo gaminimu iki gimtadieniu dar laiko yra tad bandysiu kazka pakepti ir bandyti puosti viena su beze kita su pastilazu, na pabandymui ziuresiu kaip seksis dvigubas issukis tikiuosi neuzsibreziau per daug vienam kartui, bet kadangi laiko bandymams ir pasipraktikavimui turiu, tai gal kas ir iseis
QUOTE(sarah- @ 2013 02 01, 11:18)
labai grazu
QUOTE(Rasa_zyk @ 2013 02 01, 12:35)
maniškis vat štai toks http://www.ebay.co.u...=item4170273903