labas,
graziam jubiliejui, varskinis persikinis
medutis su vaisiais
varskinis persikinis
Sveikos,
Na ir visu groziai, bei kruopstumas
As vis mokausi, bet ir galo nera, o ir tortu, nera kam kepti
turiu kelis klausimus, gal kas atsakyti nepatinges, busiu labai dekinga
Pirmiausia, koki sviestini krema tepat pries dengiant mase. As dariau pora kartu ir naudojau 1:1 sviestas ir kondensuotas. Sunaudojau 1 pakeli sviesto ir atitinkamai kondensuoto. Visu pirma arba per mazai pasigaminu arba netinkamai isplaku, bet 24cm formai man labai plonai pasidengia, o tai reiskia kad lygumo nera. Koki kieki gaminates? Dar prie to pacio karta kai gaminau jis man kaip varske i guzelius susoko, ka netinkamai padariau?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
tikiuosi neisjuoksit uz tokius klausimus
Na ir visu groziai, bei kruopstumas
As vis mokausi, bet ir galo nera, o ir tortu, nera kam kepti
turiu kelis klausimus, gal kas atsakyti nepatinges, busiu labai dekinga
Pirmiausia, koki sviestini krema tepat pries dengiant mase. As dariau pora kartu ir naudojau 1:1 sviestas ir kondensuotas. Sunaudojau 1 pakeli sviesto ir atitinkamai kondensuoto. Visu pirma arba per mazai pasigaminu arba netinkamai isplaku, bet 24cm formai man labai plonai pasidengia, o tai reiskia kad lygumo nera. Koki kieki gaminates? Dar prie to pacio karta kai gaminau jis man kaip varske i guzelius susoko, ka netinkamai padariau?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
tikiuosi neisjuoksit uz tokius klausimus
QUOTE(vaivin @ 2013 01 22, 12:45)
Sveikos,
Na ir visu groziai, bei kruopstumas
As vis mokausi, bet ir galo nera, o ir tortu, nera kam kepti
turiu kelis klausimus, gal kas atsakyti nepatinges, busiu labai dekinga
Pirmiausia, koki sviestini krema tepat pries dengiant mase. As dariau pora kartu ir naudojau 1:1 sviestas ir kondensuotas. Sunaudojau 1 pakeli sviesto ir atitinkamai kondensuoto. Visu pirma arba per mazai pasigaminu arba netinkamai isplaku, bet 24cm formai man labai plonai pasidengia, o tai reiskia kad lygumo nera. Koki kieki gaminates? Dar prie to pacio karta kai gaminau jis man kaip varske i guzelius susoko, ka netinkamai padariau?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
tikiuosi neisjuoksit uz tokius klausimus
Na ir visu groziai, bei kruopstumas
As vis mokausi, bet ir galo nera, o ir tortu, nera kam kepti
turiu kelis klausimus, gal kas atsakyti nepatinges, busiu labai dekinga
Pirmiausia, koki sviestini krema tepat pries dengiant mase. As dariau pora kartu ir naudojau 1:1 sviestas ir kondensuotas. Sunaudojau 1 pakeli sviesto ir atitinkamai kondensuoto. Visu pirma arba per mazai pasigaminu arba netinkamai isplaku, bet 24cm formai man labai plonai pasidengia, o tai reiskia kad lygumo nera. Koki kieki gaminates? Dar prie to pacio karta kai gaminau jis man kaip varske i guzelius susoko, ka netinkamai padariau?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
tikiuosi neisjuoksit uz tokius klausimus
as dedu 2 dalis sviesto ir 1 dali kondensuoto, jei tokiam kremui, dedu 2 pok sviesto, dezute kondensuoto, kas lieka i saldikli kitam kartuo pasidedu. i varske susoka kai produktu temperaturos stipriai skiriasi.
torto perkelimui, naudoju mentele placia, o ranka tik prilaikau, arba darau tiesiog ant padeklo ir neperkelineju.
dazydama mase muviu plonas gumines pirstines tinka abu, man gaunasi intensyvesne spalva, kai i zelatina supilu.
p.s. as irgi naujoke, jei kas ne taip taisykit
Sveikos, netikėtai paprašė medučio, darysiu dengimo pastilažą (cipsiuko receptas), bandysiu kakava išgauti rudą spalvą, kuriame etape tai reikia padaryti?
Kažkada skaičiau kad kakavą deda į ištirpintą želatiną, tada būna intensyvesnė ruda spalva
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 01 22, 15:12)
Kažkada skaičiau kad kakavą deda į ištirpintą želatiną, tada būna intensyvesnė ruda spalva
O kiek maždaug kakavos reikėtų? Kiek savo nuožiūra dėtumėte?
QUOTE(vaivin @ 2013 01 22, 14:45)
Pirmiausia, koki sviestini krema tepat pries dengiant mase. As dariau pora kartu ir naudojau 1:1 sviestas ir kondensuotas. Sunaudojau 1 pakeli sviesto ir atitinkamai kondensuoto. Visu pirma arba per mazai pasigaminu arba netinkamai isplaku, bet 24cm formai man labai plonai pasidengia, o tai reiskia kad lygumo nera. Koki kieki gaminates? Dar prie to pacio karta kai gaminau jis man kaip varske i guzelius susoko, ka netinkamai padariau?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
Tada jei nesunku, gal galit pasidalinti patirtim, kaip perkelti torta ant padeklo, pries puosiant? As kiek bandziau tai man visad apacioj susispaudzia, na zodziu vaizdelis nekoks, o uzdengus mase ta vieta akivaizdiai matosi
Tada dar klausimas, ar kuo nors susitepat rankas, pries iminkant dazus i mase? nes po mano minkymo, tai rankos kaip margutis o aj dar prisiminiau, jei noriu visa mase nudazyti, tai gal geriau dazus deti i kaitinama zelatina, ar reikia iminkyti i jau paruota mase?
JustDi praktiskai atsake
1. beveik visus apvalius tortus sutepineju formoj tai jie man pakankamai lygus gaunasi, man vienam 24cm tortui pakelio sviesto per akis uztenka tada. Naudoju sviestas+cukraus pudra. (jos pagal skoni dedu). aisku jei tortas labai nelygus tada daugiau reik, bet tada tepu pirma +trupinukai, po to sviestas+cukr.pudr. ir abu plonai. Jei pastilazas nedazomas tada daugiau reik kad margumas neislystu, o jei spalvotas tai plonai uztenka. Labai ir paciai nepatinka kai daug sviestinio privaryta koks ten skanumas ji valgyt...
2. puosiu ant padekliuko (pasidengiu ji kepimo pop., veliau graziai istraukiu). Jei reik perkelti naudoju du ilgus peilius
3. labai retai naudoju vienkartines plonas pirstines, bet dazniausiai nieko, tiesiog rankos turi buti gerai nuplautos ir ne sausos t.y. vos pateptik aliejum tada dazai neisigers. bent jau su Americolor taip.
as praeita savaitgali bandziau su kakava. 4saukstus krakmolo nuemiau,3saukstus kakavos idejau.kakava dejau i istirpinta zelatina. ruda spalva gavosi,bet mase man gavosi visai neelastinga,tai sugebejau uzdeti tik ant torto virsaus,o sonus teko beziuku ''apzaisti'' . (praeitos savaites tortas su 4baltom rozem)
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 01 22, 15:13)
Kažkada skaičiau kad kakavą deda į ištirpintą želatiną, tada būna intensyvesnė ruda spalva
Spalvos intensyvumas priklauso ir nuo dedamos kakavos rusies
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 01 22, 22:01)
as praeita savaitgali bandziau su kakava. 4saukstus krakmolo nuemiau,3saukstus kakavos idejau.kakava dejau i istirpinta zelatina. ruda spalva gavosi,bet mase man gavosi visai neelastinga,tai sugebejau uzdeti tik ant torto virsaus,o sonus teko beziuku ''apzaisti'' . (praeitos savaites tortas su 4baltom rozem)
tas tikrai taip, ji buna kitokia. As ja darausi kai reik gabalais ka nors dengti man backom labai tinka brandinti jos negalima pasidarai ir iskart dirbi.
QUOTE(vaivin @ 2013 01 22, 13:45)
kondensuotą ir sviestą išsiimkit iš vakaro iš šaldytuvo, tegu tie produktai gerai sušyla, kaip ir JustDi minėjo, sušoka į varškė dėl temperatūrų skirtumo , ta pati taisyklė galioja ir darant rafaelo kremą , aš net kartais dar kondensuotą truputi pašildau (aišku nereiktų persistengti, nes kremas skystas bus) teisingai išsiplaksit kremą ir jo nebereiks tiek daug , su tokiu kiekiu aš dviaukštį tortą aptepu ( nu su sąlyga, kad jis nesuper minkštas ) , galit dar kelių sausainių trupinukus įmaišyti į tą kremą , geriau prie torto lips ( tik persijot reiktų nepamiršt ) .
Dėl visos masės dažymo , nudažykit vandenį kuriuo užpilsit želatiną , nes jei dažus dėsit į įkaitusią ištirpintą želatiną gali sutraukti, kažkada čia buvo apie tai šnekėta , netgi su PVZ kas nutinka kai sutraukia, spalva tada nevienoda gaunas , estetinis vaizdas nekoks , kaip aš darau: į bliūdelį dedu želatina , užpilu vandeniu, iškarto dedu dažus , gerai išmaišau ir sudedu cit. rūgštį ir vėl gerai išmaišau ir tada tau leidžiu jai brinkti , nusidažo , netgi juodai ir raudonai
Dėl rudos masės , naudokit gerą kakavą , 4 šaukštai per daug vienai pastilažo normai, būtent dėl kakavos ji pasidaro trapi, su ja dirbti sunkiau , brandinti , kaip Ramunė sakė, negalima , bet stengtis manau verta, natūrali ruda spalva, man ji taip patinka
QUOTE(ramune.v @ 2013 01 22, 22:20)
tas tikrai taip, ji buna kitokia. As ja darausi kai reik gabalais ka nors dengti man backom labai tinka brandinti jos negalima pasidarai ir iskart dirbi.
viska galima su ja daryti......aš maišau kaip yprasta pastilažą,tik vietoj pudros ydedu kokius 2 gerus šaukštus tamsios geros kakavos......tik nedarau jos iš karto tokios kietos,o minkštesnę ir brandinu per nakty kaip ir paprasta pastilaža.....ir tada darau su juo ka tik noriu.....
ta proga,kad jau atėjau,tai ne tuščiomis...keletas mano torčiukų
vestuvėms
jubiliejui
pora vaikiškų