Įkraunama...
Įkraunama...

Širdukai - vaikai, turintys širdies ydas

QUOTE(Viotinola @ 2014 03 13, 14:02)
Mano sūnui girdi ūžesiuką širdelėje. Buvom kartą pas kardiologę Šilainiuose, sakė, kad kol kas nieko tokio, vėliau reiks pasitikrinti. Bet ar taip gali būti? Neramina tas ūžesys mane sad.gif Pačiai ūžesius kažkada stovyklos daktaras atrado sad.gif ir tik kai nuvyko tėvai pas jau pažįstamą gydytoją su faktu, kad yra ūžesys patvirtino. O per 8 metus kiek buvau klausyta, niekas nieko negirdėjo.

ir kas cia tokio, kad negirdejo? jei nera ydos, uzesys gali buti funkcinis, t.y. anksciau nebuvo, o veliau augant atsirado(stovyklos daktaras ji ir isgirdo, o kadangi jis taip greit nepraeina, tai isgirdo ir kiti) smile.gif

is esmes, kad nieko tokio, galejo pasakyti tik tuomet, jei padare sirdies echoskopija, jeigu nedare, tai yra tikimybe, kad gali buti kazkas tokio biggrin.gif jei neramina, tai kodel buvote tik karta? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(patiko @ 2014 03 05, 05:38)
oho g.gif , tai kur tada kreiptis-jei matai , kad vaikui kazkas negerai, o ji nepatenkinta. Jums gal taip buvo, kad kreipetes anksciau nei buvo paskirta pas Sudikiene?

Oj, ne visą istoriją parašiau, tai negražiai nuskambėjo 4u.gif
Vaikui buvo viskas ok, jautėsi puikiai, bet mums reikėjo šviežio išrašo apie širdelės sveikatos būklę, o kadangi tai vienintelė mūsų kardiologė, pas nieką kitą nesilankom, o ir nereik (taip pati gyd sakė). Tai kadangi reikėjo dokumento, teko atvažiuot pora mėn anksčiau. Aišku, gydytoja buvo perspėta dėl to, kad atvažiuojam dokumento. Bet, akivaizdžiai, jai tai nepatiko. Aišku, gydytojas irgi žmogus, matyt, tiesiog nepataikėm ant geros nuotaikos ir tiek, o ir darbų gi ji visad milijonus turi, negali pykti. Bet daugiau "anksčiau" nevažiuočiau, kad ir kaip reiktų schmoll.gif blush2.gif
Nekalbu apie situaciją, kai vaiko būklė blogėja schmoll.gif 4u.gif

QUOTE(_Laukinuke_ @ 2014 03 08, 14:39)
Sveiki darsyk,
cIa raso apie mane ir mano dukriuka smile.gif manau i tema smile.gif
http://www.tavovaika...ampaign=250x350

4u.gif

QUOTE(sourit @ 2014 03 08, 17:20)
cray.gif tikrai skaudu, kai atrodo geri ginekologai nepamato tokių dalykų verysad.gif aš pati iki šiol vis pagalvoju, kad ir mums tookią rimtą, kaip galėjo nepastebėti ydą verysad.gif juk didysis skanas 18 savaičių, o visi organai išsivysto iki 12 savaičių.. tikrai tai tik daktarų aplaidumas verysad.gif

Oj ne, ne visas bėdas pamato per 20sav echo schmoll.gif Teoriškai taip, tiesa, yda tuo metu JAU yra, bet, pamatyt jas tikrai ne visas galima schmoll.gif Tuo labiau širdies ydų nepamato ginekologai. Jie nelabai moka širdį tikrint, patikrina ar yra visos kameros ir viskas. Genetikai pasakojo, kad juos jau moko po truputį smulkiau širdutes apžiūrėt, o eilinių ginių tikrai ne. Todėl tikėtis, kad per 20sav echo pamatys ydas paprastas ginekologas beveik be šansų schmoll.gif Kartais net gimus vaikui net eilinis kardiologas "nepamato" ydos, reikia profesionalaus kardiologo-echoskopuotojo konsultacijos. Tai tikėtis, kad pastebės nėštumo metu...

Aplaidumas, mano galva, tada, kai vaikas gimsta, kai ūžesys jau būna, o niekas nekreipia dėmesio, suranda kokią ovalią angą atvirą, kas paros vaikui normalu, nurašo viską ant jos ir paleidžia namo normaliai vaiko nepatikrinę... Gerai jei vaikas nepirmas šeimoj ir mama supras, kad kažkas vaikui ne taip yra, o jei pirmas, tai galvos, kad "šiaip verkia" ir viskas, kai kurios ydos juk pasireiškia stipriai po savaitės ir pan, liūdnai viskas gali baigtis... doh.gif

Mūsų istorija tokia, kad gulint Santarų išnešiotų naujagimių skyriui (perkėlus iš reanimacijos) naujagimis verkė be sustojimo ne pirma para, spalva odos buvo balta/pilka, vėmė fontanais, tampė traukuliai ir pan., o medikai sakydavo - durna pirmakartė motina nemoka vaiko nuramint, tai ir rėkia. Nieko, neikit niekas, nežiūrėkit, tegul mokosi motina su vaiku elgtis. Atėjus budinti gydytoja, kurią sesutė iškviesdavo, pasakydavo, kad "nė vienas neapsiverkęs ir neapsivėmęs neužaugo", į vaiką net nepažiūrėdavo... Aparatukas kur širdies dūžius ir deguonies saturaciją matuoja, jau neprisimenu kaip vadinas, kaukė be sustojimo.... Dėkoju Dievui ir jaunai gydytojai rezidentei, kuri pirma atkreipė dėmesį į tai ką pasakojau, kaip vaikas elgiasi ir pan, tada vaikas per kelias min atsidūrė reanimacijoj, o iš ten ir kardiochirurginiam. Jei ne ta rezidentė, kaip reanimacijos gydytoja pasakė, vaikas ryto jau nebūtų sulaukęs...
Tada iš streso ir baimės nesusigaudžiau situacijoj... neturėjau ir jėgų eit skųstis. Dabar elgčiausi kitaip.

Atsakyti
QUOTE(*Agė* @ 2014 03 13, 16:49)
Aplaidumas, mano galva,  tada, kai vaikas gimsta, kai ūžesys jau būna, o niekas nekreipia dėmesio, suranda kokią ovalią angą atvirą, kas paros vaikui normalu, nurašo viską ant jos ir paleidžia namo normaliai vaiko nepatikrinę... Gerai jei vaikas nepirmas šeimoj ir mama supras, kad kažkas vaikui ne taip yra, o jei pirmas, tai galvos, kad "šiaip verkia" ir viskas, kai kurios ydos juk pasireiškia stipriai po savaitės ir pan, liūdnai viskas gali baigtis... doh.gif

Mums buvo praktiškai identiška situacija, kurią Jūs aprašėte. Tik vaikas ne verkė ištisai, o atvirkščiai per daug ramus buvo, nes dėl ydos neturėjo paprasčiausiai jėgų verkti ir prašyti maisto. Ir jei tai būtų mano pirmas vaikas, aš nebūčiau įtarusi nieko blogo ir tikrai nebūčiau savo nuožiūra nuvežusi jo į Santariškes pas kardiologus
Atsakyti
QUOTE(*Agė* @ 2014 03 13, 15:49)
Mūsų istorija tokia, kad gulint Santarų išnešiotų naujagimių skyriui (perkėlus iš reanimacijos) naujagimis verkė be sustojimo ne pirma para, spalva odos buvo balta/pilka, vėmė fontanais, tampė traukuliai ir pan., o medikai sakydavo - durna pirmakartė motina nemoka vaiko nuramint, tai ir rėkia. Nieko, neikit niekas, nežiūrėkit, tegul mokosi motina su vaiku elgtis. Atėjus budinti gydytoja, kurią sesutė iškviesdavo, pasakydavo, kad "nė vienas neapsiverkęs ir neapsivėmęs neužaugo", į vaiką net nepažiūrėdavo... Aparatukas kur širdies dūžius ir deguonies saturaciją matuoja, jau neprisimenu kaip vadinas,  kaukė be sustojimo.... Dėkoju Dievui ir jaunai gydytojai rezidentei, kuri pirma atkreipė dėmesį į tai ką pasakojau, kaip vaikas elgiasi ir pan, tada vaikas per kelias min atsidūrė reanimacijoj, o iš ten ir kardiochirurginiam. Jei ne ta rezidentė, kaip reanimacijos gydytoja pasakė, vaikas ryto jau nebūtų sulaukęs...
Tada iš streso ir baimės nesusigaudžiau situacijoj... neturėjau ir jėgų eit skųstis. Dabar elgčiausi kitaip.

siaubas doh.gif manoji kai nerami palikdavo, tai vis atėjusios seselės - oj, pilvuką tikriausiai skauda, dujos kaupiasi... reikia dujas nuleisti...... doh.gif kiek esu koliojusis, kad žiūrėkit širdutę - juk vaikas su širdies yda, tos vis tiek savo varydavo dėl dujų doh.gif
Atsakyti
Laba diena,
Ką tik sužinojom, kad dukra (greit 7 metai bus) su širdies yda. Turim siuntimą į Santariškes, siuntime parašyta mažas AAL. Nenugąsdino labai baisiai kardiologė, bet vis tiek kažkaip liūdna. Nuo gimimo buvo stebima dėl tos skylutės (kita gyd. stebėjo), bet berods apie 3 metus pasakė, kad viskas ok, susitvarkė. O dabar prieš mokyklą einam visus gydytojus ir va tau kad nori... O ir Santariškėse laukti iki gegužės 22 d. Nelabai ramu...
Tuo pačiu užrašėm ir brolį pas kardiologę poliklinikoj, jis irgi stebimas buvo dėl ūžesio, tik senokai tikrintas.
Kažkaip ana gydytoja nesureikšmino, tai ir nepergyvenom, sakė daug kam taip būna. O va kita gyd. jau būtinai siunčia konsultuotis, nes sakė šiais laikais visiems daro operacijas, kad vėliau nebūtų bėdų.
Atsakyti
QUOTE(sourit @ 2014 03 13, 19:01)
siaubas doh.gif manoji kai nerami palikdavo, tai vis atėjusios seselės - oj, pilvuką tikriausiai skauda, dujos kaupiasi... reikia dujas nuleisti...... doh.gif kiek esu koliojusis, kad žiūrėkit širdutę - juk vaikas su širdies yda, tos vis tiek savo varydavo dėl dujų doh.gif

Nu sesutės jokios galios neturi, ant jų pykt neina, nu ką gali tuo gelbėja sad.gif O kur kai kurie gydytojai žiūri? sad.gif
Ai, neišsemiama tema čia...

QUOTE(Jogailė @ 2014 03 14, 16:23)
Laba diena,
Ką tik sužinojom, kad dukra (greit 7 metai bus) su širdies yda. Turim siuntimą į Santariškes, siuntime parašyta mažas AAL. Nenugąsdino labai baisiai kardiologė, bet vis tiek kažkaip liūdna. Nuo gimimo buvo stebima dėl tos skylutės (kita gyd. stebėjo), bet berods apie 3 metus pasakė, kad viskas ok, susitvarkė. O dabar prieš mokyklą einam visus gydytojus ir va tau kad nori... O ir Santariškėse laukti iki gegužės 22 d. Nelabai ramu...
Tuo pačiu užrašėm ir brolį pas kardiologę poliklinikoj, jis irgi stebimas buvo dėl ūžesio, tik senokai tikrintas.
Kažkaip ana gydytoja nesureikšmino, tai ir nepergyvenom, sakė daug kam taip  būna. O va kita gyd. jau būtinai siunčia konsultuotis, nes sakė šiais laikais visiems daro operacijas, kad vėliau nebūtų bėdų.

4u.gif
Oj, tai iki gegužės 22d tik pora gerų mėnesių ir viskas mirksiukas.gif Jei vaikas gerai jaučias, tai tikrai galit tiek palaukt. Aišku, neramumo ant dūšios tai nenuims. O va po konsultacijos bus jau aišku ką darys/nedarys ir taps ramiau. Linkiu lengvo laukimo 4u.gif
Atsakyti
O as cia nevisai i tema noriu pasisakyti, bet ar matete, kad gydytoja Rita Sudikiene ir kardiochirurgas Virgilijus Tarutis kartu su gydytojais Kalinausku ir Ruscinsku (jei tiksliai pamenu pavardes) buvo apdovanoti Lietuvos garbe? smile.gif

As isoriskai nesu emocionali, bet jau taip verkiau, taip verkiau. Manau, kad visi teveliai susidure su siais puikiais gydytojais, mane supras smile.gif

P.s. atsiprasau, jei kartojuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suppykusi @ 2014 03 15, 19:01)
O as cia nevisai i tema noriu pasisakyti, bet ar matete, kad gydytoja Rita Sudikiene ir kardiochirurgas Virgilijus Tarutis kartu su gydytojais Kalinausku ir Ruscinsku (jei tiksliai pamenu pavardes) buvo apdovanoti Lietuvos garbe?  smile.gif

As isoriskai nesu emocionali, bet jau taip verkiau, taip verkiau. Manau, kad visi teveliai susidure su siais puikiais gydytojais, mane supras smile.gif

P.s. atsiprasau, jei kartojuos  4u.gif

As taip pat apsiverkiau. Sugraudino tikrai iki sirdies gelmiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvepiu*Gelytem @ 2014 03 15, 21:22)
As taip pat apsiverkiau. Sugraudino tikrai iki sirdies gelmiu  rolleyes.gif

Neraudojau, bet asara isspaudziau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(suppykusi @ 2014 03 15, 19:01)
O as cia nevisai i tema noriu pasisakyti, bet ar matete, kad gydytoja Rita Sudikiene ir kardiochirurgas Virgilijus Tarutis kartu su gydytojais Kalinausku ir Ruscinsku (jei tiksliai pamenu pavardes) buvo apdovanoti Lietuvos garbe?  smile.gif

Mačiau ir aš. Ir labai džiugu, kad LT yra medikų, kurie ne tik darbą dirba, bet ir naujovėmis domisi, mokslu. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nezinau ar dar prisimenate seniai berasiau cia,vis paskaitineju.... gruodi su mazyliu savo 3 m gulejom santariskes del miokardito. Taigi dabar jau bent kazkiek atsigavau po patirto streso tai galiu pasipasakoti ax.gif taigi pasekoje viso gydimo turim diagnoze diletacine kardiomopatija, letinis sirdies nepakankamus , 2-3 funkcine klase. doh.gif taigi vaistus ir toliau geriam saujom doh.gif vazinejam kas menesi tirtis, kolkas jokiu prognoziu neduoda, o kiek susipazinau su liga tai ju ir nera verysad.gif liepa planuojamas magnetinis rezonansas va tada jau tiksliai zinos kas ir kaip.... dabar isvis neramu padidino mums karvediloli uzpraeita savaite, jau buvo atsigaves labai, o dabar pastebejau kad daug greiciau pavargsta ir gulineja, plius kas man kelia didziuli nerima krutinkaulis truputi idubo, ne visas bet ties viduriu tikrai jauciasi kad padubes ir matosi.tai sakau gal ryt lekt su juo pas kardiologus kad paziureti... tiesiog asaru pakalne ir tiek. kaip jus istveriat neisivaziduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudona_Braske @ 2014 03 23, 23:12)
kaip jus istveriat neisivaziduoju  4u.gif

imk 4u.gif
Nu tas "ištveriat", matyt, kiekvienai mamai skirtingai... Mane kažkaip labai sukrėtė kitų širdukų istorijos ir jų mamų stiprybė. Kitiems daug baisiau, o tėvai laikosi stipriai, todėl tokių pavyzdžių pamačius nebegali sau leisti "išskysti". Ir man itin įstrigo (gulint kardiochirurginiam) vienos mamos, kuri augina didesnį širduką pasakyti žodžiai. Tos mamos net nepamenu, nes tada iš to nerimo ir patirto šoko nelabai gaudžiausi kas vyksta... Taigi, ji pasakė, kad širdies ligos nėra blogiausia kas gali nutikti, yra daug daugiau ir baisesnių ligų, kurios tikrai yra nelaimė, o mūsų širdukus gali gydyt, operuot, jie vaikšto, protingi, todėl mes turim džiaugtis, nes būna daug blogiau. Tai va aš taip ir galvoju. Kitiems blogiau, todėl neturiu teisės išskysti. Aišku, būna, kad pažliumbi posmelį, bet paskui vėl kažkaip eini pirmyn ax.gif
Atsakyti