Įkraunama...
Įkraunama...

Širdukai - vaikai, turintys širdies ydas

QUOTE(jente24 @ 2013 02 05, 22:06)
Labutis  4u.gif 

Nenoriai bet tenka jungtis i jusu gretas mamytes.
Gimem anksciau laiko. 3 diena isgirdo uzesiukus, 4 diena rado PPD 5x5 mm perimembranineje dalyje. 8 diena skylute buvo 5mm x ~ 3 mm ( parasyta iki 3 mm). Gal kas gali pakomentuoti ka nors? Ar uzgija tokios skylutes? Mes esam Norvegijoje, todel ieskau info internete. Dabar echo darom penktadieni. Tai jo laukiu ir ziauriai bijau. Gydytojas sake greiciausiai reikes operacijos, bet pirma meginsim vaistais. Na penktadieni kaip ir paaiskes viskas.
Ieskojau info mazoji sirdele ir dar kazkokiam, bet apie PPD maziau info, Labai daug apie SPD raso. Gal zinote ar yra tikimybe kad uzgytu membranineje dalyje? Nes raumenyje yra didesne tikimybe kiek zinau.  ax.gif

Uoj mergaites verciausi is Norvegu kalbos as cia sita liga, ir mums yra PSD, o ne ppd verysad.gif tai rimciau kaip suprantu. Teoriskai supratau principa ligos, nes buvo paaiskinta, bet papildomai daug skaiciau info tik ne apie ta liga. Tik kol neisigilinom su vyru i paveiksliukus netycia, ir supratom kad cia SPD. Buvom penktadieni echo, tai operacija darys nuo 6-12 men. tame tarpe. Skylute 4-5 mm, tiksliai ismatuoti negalejo.Gydytojas kitas buvo ir jis nepasake kito matavimo, kadangi, kaip aiskino "sereliai" jam uzstoja. Nors va ziuriu Lietuvoje net nesako niekas tos kitos puses, kuri vos vos matosi ismatavimu. Na nesvarbu. Teks dometis dabar PSD unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 09, 01:21)
nuo dvieju metuku pediatre girdedavo uzesiukus. Ramino, kad cia normalu jai gerai issireiksiu fiziologiniai isaugami. Kaip ir nebuvo del ko l.nerimauti.

Uzesiukai beje vis dar girdimi. As mastau gal mum reiketu kazkaip sirdele rimciau issitirti. Iki kokio amziaus tie uzesiukai norma gyd., ramina viskas gerai

Seip begalo judrus, taciau nevalgus nuo gimimo sunaus ugis 124cm svoris 20kg
Ar gali buti, kad yra kazkokios gal bedos su sirduke

sveikam vaikui uzesiai yra nenormalu schmoll.gif
ar jus buvot pas kardiologa, ar jums padare sirdies echoskopija?
jeigu echoskopija nedaryta, teigti, kad tai normalu negalima schmoll.gif ir taip sakanti pediatra reikia labai skubiai keisti doh.gif echoskopijos metu ieskoma defektu, igimtu sirdies ydu, kurios duoda uzesius ir tik patikrinus ir isitikinus, kad sirdis sveika, galima teigti, kad uzesiai funkciniai ir ''isaugami'' 4u.gif
sirdukai yra jautrus, nevalgus, mazesnio svorio, dazniau serga persalimo ligomis smile.gif

ir jeigu is tiesu dar nesilankete pas kardiologa, tai kuo skubiau apsilankykite ir issitirkite, kad nereiktu paskui nagu nusigrauzti, kad nesirupinote vaiko sveikata doh.gif labai kvepia apsileidimu verysad.gif

QUOTE(jente24 @ 2013 02 10, 16:24)
Uoj mergaites verciausi is Norvegu kalbos as cia sita liga, ir mums yra PSD, o ne ppd  verysad.gif  tai rimciau kaip suprantu. Teoriskai supratau principa ligos, nes buvo paaiskinta, bet papildomai daug skaiciau info tik ne apie ta liga. Tik kol neisigilinom su vyru i paveiksliukus netycia, ir supratom kad cia SPD. Buvom penktadieni echo, tai operacija darys nuo 6-12 men. tame tarpe. Skylute 4-5 mm, tiksliai ismatuoti negalejo.Gydytojas kitas buvo ir jis nepasake kito matavimo, kadangi, kaip aiskino "sereliai" jam uzstoja. Nors va ziuriu Lietuvoje net nesako niekas tos kitos puses, kuri vos vos matosi ismatavimu. Na nesvarbu. Teks dometis dabar PSD  unsure.gif

apsispreskit biggrin.gif
skilveliu pertvaros defektas- SPD smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 10, 19:00)
sveikam vaikui uzesiai yra nenormalu schmoll.gif
ar jus buvot pas kardiologa, ar jums padare sirdies echoskopija?
jeigu echoskopija nedaryta, teigti, kad tai normalu negalima schmoll.gif ir taip sakanti pediatra reikia labai skubiai keisti doh.gif echoskopijos metu ieskoma defektu, igimtu sirdies ydu, kurios duoda uzesius ir tik patikrinus ir isitikinus, kad sirdis sveika, galima teigti, kad uzesiai funkciniai ir ''isaugami'' 4u.gif
sirdukai yra jautrus, nevalgus, mazesnio svorio, dazniau serga persalimo ligomis smile.gif

ir jeigu is tiesu dar nesilankete pas kardiologa, tai kuo skubiau apsilankykite ir issitirkite, kad nereiktu paskui nagu nusigrauzti, kad nesirupinote vaiko sveikata doh.gif labai kvepia apsileidimu verysad.gif
apsispreskit biggrin.gif

Privertete ir mano sirdele stipriau plakti. Pirmoji ir antroji tvirtino gydytoja visa laika,kad tai isaugama vaikas energingas rimtu nusiskundimu sunerimti neturejau. Rugpjuti buvome pas kardiologe dare tik kardiograma echo ne prigazdinot blush2.gif Tai ar gali buti tie uzesiukai isaugami. Seip sunus nera is tu serganciuju rimtai sirges buvo pries pusantru metu, bet kaip suime ligos nuo nauju tai dabar tik issikapstom. Mergaites, bet jai nuo gimimo rimtai sirduke netirta nu nebuvo butinybes apart, kai man dvieju mtuku pediatre pasake, kad girdi uzesiukus. Nejau iki septyniu metuku neturejo kazkas pasireiksti. Tik nevalgumas ir kudumas, bet ir vel gydytojos ramino toks vaikas toks augimas. As pati mazyte buvau labai smulkute. O tais pageltonintais zodziais nezinau ka norejote pasakyti.Kiekviena mama stengemes daryti viska del savo vaikiuku. Man tie zodziai skamba izeidziancei. Jus nepazystat manes nezinot kokius kryziaus kelius esu praejus, kad mano sunus gyventu visaverti gyvenima.Su sirdute tai nesusije. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 10, 19:00)
apsispreskit biggrin.gif

Supainiojau vietom raides, SPD visgi yra. Is pradziu galvojau, kad PPD. Nu zo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 10, 20:52)
Privertete ir mano sirdele stipriau plakti. Pirmoji ir antroji tvirtino gydytoja visa laika,kad tai isaugama vaikas energingas rimtu nusiskundimu sunerimti neturejau. Rugpjuti buvome pas kardiologe dare tik kardiograma echo ne prigazdinot blush2.gif Tai ar gali buti tie uzesiukai isaugami. Seip sunus nera is tu serganciuju rimtai sirges buvo pries pusantru metu, bet kaip suime ligos nuo nauju tai dabar tik issikapstom. Mergaites, bet jai nuo gimimo rimtai sirduke netirta nu nebuvo butinybes apart, kai man dvieju mtuku pediatre pasake, kad girdi uzesiukus. Nejau iki septyniu metuku neturejo kazkas pasireiksti. Tik nevalgumas ir kudumas, bet ir vel gydytojos ramino toks vaikas toks augimas. As pati mazyte buvau labai smulkute. O tais pageltonintais zodziais nezinau ka norejote pasakyti.Kiekviena mama stengemes daryti viska del savo vaikiuku. Man tie zodziai skamba izeidziancei. Jus nepazystat manes nezinot kokius kryziaus kelius esu praejus, kad mano sunus gyventu visaverti gyvenima.Su sirdute tai nesusije. unsure.gif

Na jeigu kardiologe jus ziurejo, tai gal ir nieko. Bet as kreipciausi dar y kita kardiologe ir prasyciau kad echo padarytu. Gal man taip yra kad patys su problemom esam.
O del pasireiskimo, tai zinokit gali problemos islysti zymiai veliau, jeigu jos yra ne tokios baisios, ypac sake paauglysteje ir velesniame amziuje pasireiskia, o kol vaikai tik, tai jeigu nera baisios ligos, tai ir tikrai gali nesimatyti. Pvz musu atveju isvis nieko nepastebim, apart kad svorio vis keliu simtu gramu truksta.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 02 10, 22:16)
Na jeigu kardiologe jus ziurejo, tai gal ir nieko. Bet as kreipciausi dar y kita kardiologe ir prasyciau kad echo padarytu. Gal man taip yra kad patys su problemom esam.
O del pasireiskimo, tai zinokit gali problemos islysti zymiai veliau, jeigu jos yra ne tokios baisios, ypac sake paauglysteje ir velesniame amziuje pasireiskia, o kol vaikai tik, tai jeigu nera baisios ligos, tai ir tikrai gali nesimatyti. Pvz musu atveju isvis nieko nepastebim, apart kad svorio vis keliu simtu gramu truksta.

Pries mokykla siunte visu tyrimu klausesi sirdele ir kaip milaaa minejo uzesiukai funkciniai.Gal kardiograma rodytu ka blogo nu sunerimau reiks prasytis tyrimu o ir puse metu jau praejo.Tik va tos kojytes musu neramino gal sakau kam nors kazko panasaus yra buve, bet dauguma ce mazuliuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 10, 21:36)
Pries mokykla siunte visu tyrimu klausesi sirdele ir kaip milaaa minejo uzesiukai funkciniai.Gal kardiograma rodytu ka blogo nu sunerimau reiks prasytis tyrimu o ir puse metu jau praejo.Tik va tos kojytes musu neramino gal sakau kam nors kazko panasaus yra buve, bet dauguma ce mazuliuku wub.gif

Na jeigu ir kardiologe sake jog viskas gerai, reiskia reiketu nurimti, aisku jeigu ta kardiologe patikima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2013 02 10, 22:41)
Na jeigu ir kardiologe sake jog viskas gerai, reiskia reiketu nurimti, aisku jeigu ta kardiologe patikima  mirksiukas.gif

Tai va baisu ko nepraziopsoti kaltinsiu po to tik save. O tie gydytojai pas mus tokie blush2.gif tikrai tikrai nevisi bet kai esi susidurus, kai neverti jie sito vardo tada l. sunku pasitiketi.
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 10, 23:36)

ar jus tikrai nesuprantat? g.gif blink.gif
kardiograma sirdies defektu nerodo schmoll.gif doh.gif ir jei pagrindinis tyrimas- sirdies echoskopija nepadaryta, tai teigti, kad uzesys funkcinis negalima. pries tai reikia patikrinti ir atmesti, kad sirdies ydu tikrai nera. o sioj situacijoj pilnai galima galvoti, kad yda gali buti.
o apsileidusi, tai tikrai blink.gif jei per 5 metus nesugebejot pasidaryti/issireikalauti pagrindinio tyrimo, tai kitaip to pavadinti nelabai galima. ir isizeisti cia visai nera ko 4u.gif
ir nekilo jums visai klausimu, kaip cia taip, per 5 metus neisauga? tai taip ir visa gyvenima neisaugs.
pakeiskit gydytoja, pasirinkit informacijos uz sm ribu, kada buna sirdies uzesiai, ir pasidarykit echoskopija ir kai isgirsit, kad organiniu pakitimu/ydu nera, tuomet galesit nusiraminti.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2013 02 11, 10:15)
ar jus tikrai nesuprantat?  g.gif  blink.gif
kardiograma sirdies defektu nerodo  schmoll.gif  doh.gif  ir jei pagrindinis tyrimas- sirdies echoskopija nepadaryta, tai teigti, kad uzesys funkcinis negalima. pries tai reikia patikrinti ir atmesti, kad sirdies ydu tikrai nera. o sioj situacijoj pilnai galima galvoti, kad yda gali buti.
o apsileidusi, tai tikrai blink.gif jei per 5 metus nesugebejot pasidaryti/issireikalauti pagrindinio tyrimo, tai kitaip to pavadinti nelabai galima. ir isizeisti cia visai nera ko  4u.gif
ir nekilo jums visai klausimu, kaip cia taip, per 5 metus neisauga? tai taip ir visa gyvenima neisaugs.
pakeiskit gydytoja, pasirinkit informacijos uz sm ribu, kada buna sirdies uzesiai, ir pasidarykit echoskopija ir kai isgirsit, kad organiniu pakitimu/ydu nera, tuomet galesit nusiraminti.

Aciu tikrai prasysiu echo. O Jusu posto tonas man kele sypsena. Viliuos viskas tvarkoja sunucio sirdutei.
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 11, 13:17)
Aciu tikrai prasysiu echo. O Jusu posto tonas man kele sypsena. Viliuos viskas tvarkoja sunucio sirdutei.

Aprile,manau ,kad viskas gerai bus jusu vaikiukui su sirdute,aisku del sventos ramybes pasidarykite echoskopija mirksiukas.gif .O mano mergytei nuo gimimo yra sirdies uzesiukas ,jai jau 10m o jis vistiek yra ,gali isaugti,gali neisaugti, svarbu ,kad jis nebaisus ir kad nera Ydeliu .O maziukui jam 5,5 m.operuota SPD bet uzesys islikes taip pat sake gali ir nepranykti o sirdute dabar sveika .Taip kad jei jau uzia sirdele ir nebutinai turi buti yda.Manau kardiologe butu siuntusi tyrimams jeigu ja kas neramintu .P.S. nekreipkite demesio i uzgaulias zinutes.Gal žmogui ne ta diena mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, merginos, gal zinote ar Vilniaus Santariskiu ligonineje del gripo epidemijos planuojamos dabar operacijos, turiu omenyje neskubios?
Atsakyti