Įkraunama...
Įkraunama...

Širdukai - vaikai, turintys širdies ydas

Tikrai linkiu jum susitvarkyt visas problemeles 4u.gif o del ko po operacijos jums atsirado vel isvarza? ar toje pacioje vietoje? g.gif nejuokas dermatitas irgi yra.
O pas mus uzesys pridejus ausi girdisi prie krutines. Taip kai padedi rankyte atrodo tik stukseninimas. Na tiek as tesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2013 02 06, 12:29)
Sveiki,
Buvom siandien pas Lankuti,viskas gerai  thumbup.gif  thumbup.gif

dziaugemes kartu su jumis thumbup.gif

mes siandien ir lankemes pas Lankuti. tai kova liepe jau su tasytem atvaziuot, sake greiciausiai guldys operacijai jau. unsure.gif
noriu jusu visu pasiteirauti, kurios jau po visu vargeliu. ka reiktu vestis i ligonine? ar reikia turet savo sauktus,peilius? ir dar man labai svarbus klausimas, manoji valgo tik MP. neima nei soskiu nei is buteliuko geria, spiaudosi ir viskas. ar po operacijos as galesiu ja maitinti (.) ? g.gif ar vis tik reiks is buteliuko? nes juk jos negalima bus kilnot? g.gif gal ir kvaili klausimai, bet iskyla... blush2.gif
gryzus visus namiskius raminau ir guodziau kad viskas gerai bus. bet va dabar ziurint i dukruze sirdele paciai suspaude. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indmik: 07 vasario 2013 - 21:49
QUOTE(indmik @ 2013 02 07, 22:48)

mes siandien ir lankemes pas Lankuti. tai kova liepe jau su tasytem atvaziuot, sake greiciausiai guldys operacijai jau. unsure.gif
noriu jusu visu pasiteirauti, kurios jau po visu vargeliu. ka reiktu vestis i ligonine? ar reikia turet savo sauktus,peilius? ir dar man labai svarbus klausimas, manoji valgo tik MP. neima nei soskiu nei is buteliuko geria, spiaudosi ir viskas. ar po operacijos as galesiu ja maitinti (.) ? g.gif  ar vis tik reiks is buteliuko? nes juk jos negalima bus kilnot? g.gif  gal ir kvaili klausimai, bet iskyla... blush2.gif
gryzus visus namiskius raminau ir guodziau kad viskas gerai bus. bet va dabar ziurint i dukruze sirdele paciai suspaude. verysad.gif

Kiek pamenu rugseji duodavo irakius,puodelius.yra labai liujsiska virtuvelejbet aisju jeinori kokios kavos ardar ko tai savo puodelis ir saukstelis. Kavos rugseji buvo virtuvelej smile.gif del matinimo sunku pasakyt. Palatoj tai tikrai galesit, o reanimavijoj..hm...gal per zonda maitins jusu nusitrauktu pienu. Mano buvo labai maza aki opravo tai butent taip ir dare-maitinoper zonda, net ir palatoj...bet viwn todel kad ji pati nepajege..
Atsakyti
Labukas...
QUOTE(indmik @ 2013 02 07, 20:48)

noriu jusu visu pasiteirauti, kurios jau po visu vargeliu. ka reiktu vestis i ligonine? ar reikia turet savo sauktus,peilius? ir dar man labai svarbus klausimas, manoji valgo tik MP. neima nei soskiu nei is buteliuko geria, spiaudosi ir viskas. ar po operacijos as galesiu ja maitinti (.) ? g.gif  ar vis tik reiks is buteliuko? nes juk jos negalima bus kilnot? g.gif  gal ir kvaili klausimai, bet iskyla... blush2.gif

tavo nerimas visiskai suprantamas...kaip mes visad sakydavom - gi ne kojos operacija laukia...bet geriausia nusiteikti tik pozityviai ir nestresuoti is anksto...
del maitinimo - maista atnesa su irankiais....kitas dalykas, jei kartais kas atnes tau naminio maisto, tai tam atvejui geriau tureti savus irankius...na ir zinoma puodeli arbatai ar kavai...arbatinukas virtuveleje yra, kaip ir saldytuvas, mikrobange, orkaite ir pan...
del maitinimo - i reanimacija vesi (arba nesi, jei liksi guleti skyriuje) nusitraukta pienuka....ir grazinus i skyriu realiai nuo situacijos priklauso, nes mums pavyzdziui grieztai seke gaunamus/ iseinancius skyscius, tai is kruties negalima buvo maitinti, nes verti vaika pries/po maitinimo butu buve per sudetinga (sverem pampersus)...

ir dar vienas patarimas...daug patogiau vaikucius rengti priekyje atsegamais rubeliais, nes kas diena echoskopas, perrisimai, tai bent jau man daug patogiau budavo tik atsegioti, nei kiekviena karta ten isrengineti ax.gif

o siaip viskas bus gerai thumbup.gif visada buna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2013 02 08, 19:24)
Kiek pamenu rugseji duodavo irakius,puodelius.yra labai liujsiska virtuvelejbet aisju jeinori kokios kavos ardar ko tai savo puodelis ir saukstelis. Kavos rugseji buvo virtuvelej smile.gif  del  matinimo sunku pasakyt. Palatoj tai tikrai galesit, o reanimavijoj..hm...gal per zonda maitins jusu nusitrauktu pienu. Mano buvo labai maza aki opravo tai butent taip ir dare-maitinoper zonda, net ir palatoj...bet viwn todel kad ji pati nepajege..

aciu labai uz visa info 4u.gif

QUOTE(Atzalele @ 2013 02 08, 19:45)
Labukas...
tavo nerimas visiskai suprantamas...kaip mes visad sakydavom - gi ne kojos operacija laukia...bet geriausia nusiteikti tik pozityviai ir nestresuoti is anksto...
del maitinimo - maista atnesa su irankiais....kitas dalykas, jei kartais kas atnes tau naminio maisto, tai tam atvejui geriau tureti savus irankius...na ir zinoma puodeli arbatai ar kavai...arbatinukas virtuveleje yra, kaip ir saldytuvas, mikrobange, orkaite ir pan...
del maitinimo - i reanimacija vesi (arba nesi, jei liksi guleti skyriuje) nusitraukta pienuka....ir grazinus i skyriu realiai nuo situacijos priklauso, nes mums pavyzdziui grieztai seke gaunamus/ iseinancius skyscius, tai is kruties negalima buvo maitinti, nes verti vaika pries/po maitinimo butu buve per sudetinga (sverem pampersus)...

ir dar vienas patarimas...daug patogiau vaikucius rengti priekyje atsegamais rubeliais, nes kas diena echoskopas, perrisimai, tai bent jau man daug patogiau budavo tik atsegioti, nei kiekviena karta ten isrengineti ax.gif

o siaip viskas bus gerai thumbup.gif visada buna wub.gif

taip be abejo viskas bus gerai. smile.gif del rubeliu tai ir dabar kai vaziuodavom echo darytis, tik uzsegiojamus per prieki rubelius visus vilkdavau, nes kitaip butu triuksmo daugiau nei reikia smile.gif o del maitinimo, tada matyt teks pasiimt ir pora svirkteliu, nes su buteliuku tai be prosvaisciu doh.gif nu reiks bandyt dabar namuciuos vis po biskuti pratinti, gal pavyk per menesi priprasti smile.gif
ACIU jums visoms uz tikrai gerus patarimus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jente24 @ 2013 02 07, 22:42)
Tikrai linkiu jum susitvarkyt visas problemeles  4u.gif  o del ko po operacijos jums atsirado vel isvarza? ar toje pacioje vietoje?  g.gif nejuokas dermatitas irgi yra.
O pas mus uzesys pridejus ausi girdisi prie krutines. Taip kai padedi rankyte atrodo tik stukseninimas. Na tiek  as tesuprantu  doh.gif

isvarza kirksnies buvo operuota kaireje puseje, po sirdies operacijos atsirado desineje puseje verysad.gif na bet isoperuos ir tikiuosi bus viskas geria jau smile.gif jo dermatitas ne juokas, net sirdies operacija kol bukle neblogejo vis atkelinejo, nes su oda buvo tragiska padetis, operuojant labai didelis demesys buvo skiriamas del odos bukles, prileido hormonu ,antialerginiu vaistu,kad tik kuo maziau sureaguotu i gaunamus vaistus po operacijos, gyd. labai sauniai susitvarke tikrai, jokiu komplikaciju del odos nebuvo, maistas irgi jam buvo pagal invidualia dieta.
dabar jau situacija nepalyginama kokia buvo iki pusantru metuku, viskas tik geryn einasi thumbup.gif
Atsakyti
Laba vakara mamytes visu pirma noriu pasidziaugti kad tokios stiprios esat juk viska atiduotume uz savo stebukliuku sveikata. Niu as busiu dabar, kaip pilypas is kanapiu pas jus temeleje gal ir ne ce rasyti man reiketu taciau labai pergyvenu del sunaus.
Pavasari bus septyneri nuo dvieju metuku pediatre girdedavo uzesiukus. Ramino, kad cia normalu jai gerai issireiksiu fiziologiniai isaugami. Kaip ir nebuvo del ko l.nerimauti. Nuo kokiu tryju metuku sunus man verkdavo skauda kojytes. Tuo metu sakydavo popa rodydavo abi. Gydytojai keldavo net juoka mano nuogastavimai. Man pikta kadangi klykimas vidury nakties budavo klaikus masazai trinimai sildymai tik padedavo pratempti naktis budavo po tris paras is eiles. Po to nurimdavo ilgesnem laikui. Gydytoja tvirtino augimo skausmai. Myniau ortopedu slenkscius patologijos nerasta. Nors is akies tik spresta i mano nusikundimus isaugs!
Taip ir vargstam su kojytem lyg siolei.Tik daba sunutis didesnis ir jis man pasisako mamyte skauda kojyte jau kuris laikas supratau kad skauda jam tik desneja. As jam to neuzakcentuoju vel atliekam proceduras tokes kaip visada.
Tik va neramu kodel tik desne jai augimo skausmai juk auga abi kojos blush2.gif pediatrei sakiausi vel siunte n-tuosius metus pas ortop., vel ta pati dainele. Uzesiukai beje vis dar girdimi. As mastau gal mum reiketu kazkaip sirdele rimciau issitirti. Iki kokio amziaus tie uzesiukai norma gyd., ramina viskas gerai
O man sirdis kuzda kad kazkas su juo negerai. Seip begalo judrus, taciau nevalgus nuo gimimo sunaus ugis 124cm svoris 20kg
Ar gali buti, kad yra kazkokios gal bedos su sirduke ir kojytes susije. As bijau jai gyd., n karta pasisakysiu kad pasukios pirsta man prie umn.gif blush2.gif Ar neteko girdeti skaityti, kad sirdele ir kojytes butu susije? Nu jai nesirdele, tai senaktinis vaiko skausmukas del tos kojytes drasko man sirdy, kad negaliu jam padeti. Klausiu koks skausmas, tai pradeda sukioti koja ir sako ceksceks gele visa kauliuka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 02 08, 23:21)

Na jei jau taip neramu, tai kreipkites i kardiologa, prasykit is savo gydytojos siuntimo. O siaip iki 1 metuku bet kokiu atveju turejot pasirodyti profilaktiskai pas kardiologa, nejaugi jusu nesiunte? g.gif
Nezinau ar tai gali buti susije, bet kazkaip abejoju.
Atsakyti
[quote=Aprile,2013 02 09, 02:21]

sveika, burinai prasyk siuntimo pas kardiologo, kad apziuretu. nenusileisk daktarei, reikalauk tai kas priklauso padaryt. sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
:4u Sveiki, o dieve jau ir nauja tema.. kažkaip dabar nelabai dažnai užeinu i fouma.. tai ir apleidau jus visus.. blush2.gif
Dominykas gyvena gerai smile.gif sausio 30 kaip tik sukako metukai po mūsų operacijos. mažasis padukes bernuželis.. neklauso visiškai smile.gif buvom pas Lankuti, pratese musm invaliduma, ergam dažnokai, o ir turim didele beda su dantukais, nuo didelio kruvio antibiotiku dantukai pradejo biret, sad.gif nuvažiavom i Žalgirio poliklinika pas pr Balčiunienė tai paguode mus jog dar galim išgelbeti dantukus, na kaip ir visada eikia valyti 2 kardus i diena ir vakare prieš miega dar dantukus patepti tokia padaryta košite iš vaistuku Flurodeks, na ir naktini maitinima nutraukti, o nutraukti tragiškai neišeina, vandens vaikas neima, o pieno negalima, tai atsikelia naktim, verkia iki isteriku.
O taip vsikas gwerai sausio men sirgom, tai vėl antibiotikai, bet ir viresnele mano sirgo tai kartu prisijunge prie brolio. Valgom viska smile.gif augam kaip ant meliu
user posted image

vat kokie mes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basic @ 2013 02 09, 20:22)
:4u Sveiki, o dieve jau ir nauja tema..  kažkaip dabar  nelabai dažnai užeinu i fouma.. tai ir apleidau jus visus..  blush2.gif 
Dominykas gyvena gerai smile.gif sausio 30 kaip tik sukako metukai po mūsų operacijos. mažasis padukes bernuželis.. neklauso visiškai smile.gif buvom pas Lankuti, pratese musm invaliduma, ergam dažnokai, o ir turim didele beda su dantukais, nuo didelio kruvio antibiotiku dantukai pradejo  biret, sad.gif nuvažiavom i Žalgirio poliklinika pas pr Balčiunienė tai paguode mus jog dar galim išgelbeti dantukus, na kaip ir visada eikia valyti 2 kardus i diena ir vakare prieš miega dar dantukus patepti tokia padaryta košite iš vaistuku Flurodeks, na ir naktini maitinima nutraukti, o nutraukti tragiškai neišeina, vandens vaikas neima, o pieno negalima, tai atsikelia naktim, verkia iki isteriku.
O taip vsikas gwerai sausio men sirgom, tai vėl antibiotikai, bet ir viresnele mano sirgo tai kartu prisijunge prie brolio. Valgom viska smile.gif augam kaip ant meliu
user posted image

vat kokie mes smile.gif

jus labai grazus thumbup.gif na uzjauciu su visais vargeliais. bet gal kaip nors po truputi iskentesite viska ir dziaugsites graziais dantukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2013 02 07, 16:16)
po sirdies operacijos,vel atsirado isvarza

kurioj vietoj?

QUOTE(indmik @ 2013 02 07, 22:48)
tai kova liepe jau su tasytem atvaziuot, sake greiciausiai guldys operacijai jau.

Į ligoninę tik drabužių sau, tapkių, o vaikui visko - sauskelnių ir pan. Indų nereik, gauni su maistu. Maistas neskanus. Yra virtuvėlė, ten ir kavos išsivirt galima, reik savo turėt, nes padėta bendros retai būna - širdies asociacija atneša. Yra šaldytuvas maistui.
Reanimacijoj tikrai neleis maitint iš (.)(.), ten tik zondukai ir buteliukai. MP nuneši, paduosi, o sesutės sumaitins. Švirkštukų jokių nesivežk, paprašysi skyriui - duos. Jei reiks mišinuko, irgi duoda. Espumizano pvz irgi. Jei savo turėsi, neduoda tada.
Atsakyti