Įkraunama...
Įkraunama...

Širdukai - vaikai, turintys širdies ydas

QUOTE(braškytė @ 2013 07 23, 08:46)
Tik šitą vietą pakomentuosiu, nes visa kita info nurodyta labai teisinga, mums dar viskas taip šviežia. Perskaičius, atrodo atsigamino viskas mintyse ir net šiurpuliukai per kūna nuėjo.
Dėl valgymo, tai tikriausiai suprantat, kad kūdikiui visą naktį išbūti nevalgiusiam yra praktiškai neįmanoma. Gal visokių vaikų būna, bet mano trijų mėnesių mažei tai ne ne ne schmoll.gif  biggrin.gif Tai tiek sesutės, tiek anesteziologas leido paskutinį kartą pavalgyti iki keturių valandų ryto.

Mums lygiai taip pat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(braškytė @ 2013 07 23, 09:46)
tiek sesutės, tiek anesteziologas leido paskutinį kartą pavalgyti iki keturių valandų ryto.

Mums turbūt irgi taip buvo lotuliukas.gif Didesniems nežinau kaip daro, bet greičiausiai po vakarienės jau nereiktų valgyt.
Atsakyti
Mamytės, norėjau paklausti, gal galite parašyti kada atostogauja Lankutis? O gal jau atostogavo?
Sveikatytės visiems mažiukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zavin @ 2013 07 24, 22:50)
Mamytės, norėjau paklausti, gal galite parašyti kada atostogauja Lankutis? O gal jau atostogavo?
Sveikatytės visiems mažiukams 4u.gif

rugpjucio menesi atostogaus smile.gif ir jusu mazyliui sveikatles 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už informaciją, mamos. Man iš tiesų lengviau susitaikyt, kai žinau, ko tikėtis, kaip pasiruošti.

Mum PPD II, planuojam operuotis rugsėjį. Aš pilnu tempu žindau sūnelį, todėl operacijai su dukrele gulsis tėtis - taip nusprendėm po ilgų svarstymų. MB nuostabus tėvas, su vaikais praleidžia labai daug laiko, visiskai juo pasitikiu. Be to, dabar galvoju, kad jei viskas gerai (o kitaip ir nebus), i reanimacija neisiu.. Tetis mano taip pat sirdinukas, slaugiau ji pries ir po operacijos ir sunkiausias man buvo tas reanimacijos etapas, nors jis atsigaudavo lb greit, as ten visa laika verkdavau... Pamacius savo vaika butu n kartu sunkiau. Uztat po operacijos auginsim ja kaip princese:)

Viskas visiems mums bus gerai! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rayondes: 27 liepos 2013 - 13:16
QUOTE(rayondes @ 2013 07 27, 14:15)
Ačiū už informaciją, mamos. Man iš tiesų lengviau susitaikyt, kai žinau, ko tikėtis, kaip pasiruošti.

Mum PPD II, planuojam operuotis rugsėjį. Aš pilnu tempu žindau sūnelį, todėl operacijai su dukrele gulsis tėtis - taip nusprendėm po ilgų svarstymų. MB nuostabus tėvas, su vaikais praleidžia labai daug laiko, visiskai juo pasitikiu. Be to, dabar galvoju, kad jei viskas gerai (o kitaip ir nebus), i reanimacija neisiu.. Tetis mano taip pat sirdinukas, slaugiau ji pries ir po operacijos ir sunkiausias man buvo tas reanimacijos etapas, nors jis atsigaudavo lb greit, as ten visa laika verkdavau... Pamacius savo vaika butu n kartu sunkiau. Uztat po operacijos auginsim ja kaip princese:)

Viskas visiems mums bus gerai!  4u.gif

zinok mano mamai ir buvo sirdies operacija, nuejus jos i renimacija aplankyt issigandau ir apsiverkiau. man ji atrode kaip mirus, visa istinus, balta, nu vien zo verysad.gif tai jau buvau nusiteikus kad pamacius savo mazyle bus man klaiku. bet pamaciau ja ir pagalvojau kokia ji grazi. rolleyes.gif kazkaip is pradziu net nepamaciau tu vamzduku. tik veliau su vyru pradejom ziuret kiek ten zarnyciu daug... verysad.gif tikrai nueik i renimacija, paciai bus ramiau kaip pamatysi savo vaikyti 4u.gif Stiprybes jums 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

mano maziukas jau po operacijos ir gan greitai sveiksta, jei ne pleistriukai, net nepasakyciau, kad buvo operacija, nors ir taip jis atrode sveikas, net Lankutis atejes is pat pradziu sake, kad tokie vaikai neatvaziuoja, bet paziurejes echoskopu pasake, kad "operacijos vis delto reikia, gal nereikia labai skubeti, bet chirurgai nuspres"..

o mums dar siek tiek streso ivare tas, kad turejom atvykti tik liepos 24 d. apie 9 val, taciau 23 d. apie 11 val. paskambino ir pasake, kad yra vieta ir iki 2 sake atvykti, arba 4 ateiti tiesiai i skyriu.. tai per kokias 3 valandas suruosiau visa seimyna isvykai ir islekem.. ir jau 24 diena operavo..

24 diena pries 9 val. isveze, 12 val. atejo Lebetkevicius ir pasake, kad operacija praejo be komplikaciju, o jau 25 diena apie 9 parveze maziuka pas mane i palata.. Labai dekinga visiems daktarams: chirurgui Lebetkevičiui, anesteziologui Versockui, vaikų kardiologui Lankučiui, visoms seselėms ir slaugytojoms, už suteiktą dėmesį ir rūpestį.

Labai bijojau eiti i reanimacija, kai paskaiciau kaip gali viskas atrodyti, net neperskaiciau visos parasytos zinutes per asaras, bet jau buvau nusiteikus viskam, ir atejus pamaiciau, kad maziukas uzklotas ir nieko nesimato, tik labai daug laiduku prie jo prijungta buvo.. daktarai paaiskino, kad viskas gerai, dar miegojo is pat pradziu, na is tikruju labai dekoju daktarams uz visa informacija, viska paaiskina, jei klausi - atsako.. tikrai saunus visi.. smile.gif

taip pat ir Jums visoms dekoju uz suteikta informacija, ko gali prireikti, kai nesu susidurus su ligoninemis, tai labai truko informacijos, o cia forume viska radau..

Dar karta LABAI ACIU...
Atsakyti
QUOTE(spikita @ 2013 07 27, 19:03)
mano maziukas jau po operacijos ir gan greitai sveiksta

Kaip dziaugiuosi uz jus!!! Tavo zinute pilna pilnutele laimingos mamos emociju - kad viskas gerai wub.gif Neimanoma to suprasti paciai nepatyrus - juk absoliuciai viskas nublanksta pries musu vaiku sveikata ir gerove. Kai as suzinojau, kad reiks operacijos, jausmas buvo labai panasus i apokaliptiniu filmu scena, kai herojus stovi absoliucioj tyloj, o aplink ji viskas griuva ir krinta...

Zodziu, sveikinu!! Sveikit greit ir sklandziai, visi siti sunkumai su laiku atrodys ne sunkumais, o patirtim, kuri jus visus ir jusu meile pasimtgubino 4u.gif

Indmik, aciu uz nuosirdu patarima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rayondes: 28 liepos 2013 - 13:22
QUOTE(rayondes @ 2013 07 27, 14:15)

QUOTE(spikita @ 2013 07 27, 19:03)
mano maziukas jau po operacijos ir gan greitai sveiksta,

Labai bijojau eiti i reanimacija, kai paskaiciau kaip gali viskas atrodyti, net neperskaiciau visos parasytos zinutes per asaras, bet jau buvau nusiteikus viskam,

Kai žinai kas realiai gali būt blogausia, tai, kad ką pamatytum geriau - jau nebebaisu tada 4u.gif Gal tiksliau reiktų sakyti - nebe taip baisu.

O į reanimaciją pas savo vaikiuką nueikit. Vaikai stipresni už suaugusius, atlaiko ir atrodo geriau, būna patinę, bet ne tiek daug dažniausiai kaip suaugę. Vaikas tikrai bus užklotas ir jei neprašysit nuklot - niekas nenuklos. O kai užklotas tai matos tik adatytės ant rankutės (arba ior tos nesimato) ir vamzdukas burnoj - dirbtinė plaučių ventiliacija.
Juk mamos prisilietimas gydo. Nueikit 4u.gif

Gal esat kas Vilniečiai? Gal norėtumėt gyvai draugaut su kitų širdukų šeimom, dalintis išgyvenimais, patirtim? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Agė* @ 2013 07 28, 15:32)
Gal esat kas Vilniečiai? Gal norėtumėt gyvai draugaut su kitų širdukų šeimom, dalintis išgyvenimais, patirtim?  4u.gif

Mes ne vilniečiai, bet norėtumėm susirasti likimo draugų iš Šiaulių ax.gif
Atsakyti
Braškyte,
parašykit į Vaiko širdies Asociaciją ir paklauskit kas yra iš Šiaulių, tikrai duos jums kokių nors kontaktų.
http://www.vaikosird.../naujienos.html
Atsakyti
Merginos, ar yra, kuriu vaikuciai turi AAL ir darytas uzkimsimas kateterio pagalba per kirksni?
Atsakyti