Ačiū visoms už pagyras
QUOTE(Asar07 @ 2013 06 19, 09:43)
Laba,
Zinau vel galiu but apsaukta,bet paprasysiu gal turit tokiu megztuku schema mezgimo .Nes 2 diena duoduos po supermam ir nerandu.Nors tuoj bus priekaistai is kitu ,kad tingiu ieskot ir taip toliau .Bet is visos sirdies prasau gal turit kas ir galit pagelbet.
Nesistebiu, kad nerandi, nes aš aprašymą kaip mezgiau buvau surašius gal 2, o gal ir visi 3 metai atgal
Aš tikslaus vertimo neturiu, bet pabandysiu trumpai surašyti kaip pati darau.
Mezgama su kojinių virbalais, vėliau su valu. Visa laiką išskyrus paskutinius 2-3 cm mezgame geromis akimis. Pradžioj užsimetamos 8 akys, pirmoj eilėj jos mezgame 1 gera 1 uzmetimas ir taip gaunam 8 atskiras dalis. trecioj eilej bus 2 geros uzmetimas ir tt, penktoj 3 geros ir uzmetimas.. 2, 4 ir visos lygines eiles mezgamos paprasai. Ir taip mezgame kol gaunasi apskritimas, kurio skersmuo lygus pusei krutines apimties (pvz jei krutines 50cm, mezgam kol gausis skersmuo ~25). Gavus reikiamą dydį reikia nusilaidyti rankoms skyles, tam bus naudojamas 2 ir 7 apskritimo motyvai (t.y. pirma motyva ismezgame, antra nukeliam ant pagalbinio virbalo arba nulaidom ir uzsidedam is naujo tiek pat akiu, 3, 4, 5, 6 mezgam iprastai, 7 nulaidom rankovei ir uzsidedam papildomai tiek akiu, 8mezgam iprastai) ir toliau mezgama paprastai platinant kaip pacioj pradzioj, kol apskritimo skersmuo bus lygus krutines apimciai. 1 ir 8 motyvai bus apykakle, 2 ir 7 rankoves, o 3-6 apacia megztuko. Po to prirenkam rankovems akis, numezgam ir baigta. Kad nesusimaisytu kur ratas prasideda, galima atsizymeti isiveriant koki siuliuka. Na tikiuos aiskiai surasiau, bet tikrai nzn kuom papildyt, nes tikrai pradejus megzti neatrodys taip baisu, kaip skaitant aprasyma
Papildyta:
QUOTE(Mylia @ 2013 06 19, 10:22)
Nertas megztukas dukrytei
Labai gražus nertinukas ir spalvyčių derinys mielas akiai