Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiški rūbeliai, 27 tema

QUOTE(IngridaGal @ 2013 06 13, 21:46)
Apskritiminiai megztukai

oi kokie spalvingi bigsmile.gif thumbup.gif
super patogūs megztukėliai ir daug komplimentų susilaukėm su dukryte, aš kai vieną išauga, mezgu kitą ir tikrai nenusibosta thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū wink.gif

grazus tie apskritiminiai, bet mums buvo nepatogus tai nelabai ir nesiojamas buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaGal @ 2013 06 13, 09:46)
Ačiū wink.gif

Apskritiminiai megztukai
[

super gražu 4u.gif
va šitokį apvalų megztuką jau labai senai svajoju savo panelėms numegzti, bet turiu tik anglišką labai trumpą aprašymą nieko nesuprantu gal kartais turite lietuvišką variantą blush2.gif
Atsakyti
Nerta suknutė ir galvajuostė
FOTO
nebemoku foto įkelt į žinutę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enigma3: 17 birželio 2013 - 11:02
QUOTE(viola78 @ 2013 06 14, 11:55)
oi kokie spalvingi bigsmile.gif  thumbup.gif
super patogūs megztukėliai ir daug komplimentų susilaukėm su dukryte, aš kai vieną išauga, mezgu kitą ir tikrai nenusibosta thumbup.gif

Laba,
Zinau vel galiu but apsaukta,bet paprasysiu gal turit tokiu megztuku schema mezgimo .Nes 2 diena duoduos po supermam ir nerandu.Nors tuoj bus priekaistai is kitu ,kad tingiu ieskot ir taip toliau .Bet is visos sirdies prasau gal turit kas ir galit pagelbet.
Atsakyti
Nertas megztukas dukrytei smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 19 birželio 2013 - 09:23
Ačiū visoms už pagyras mirksiukas.gif
QUOTE(Asar07 @ 2013 06 19, 09:43)
Laba,
Zinau vel galiu but  apsaukta,bet paprasysiu gal turit tokiu megztuku schema mezgimo .Nes 2 diena duoduos po supermam ir nerandu.Nors tuoj bus priekaistai is kitu ,kad tingiu ieskot ir taip toliau .Bet is visos sirdies prasau gal turit kas ir galit pagelbet.

Nesistebiu, kad nerandi, nes aš aprašymą kaip mezgiau buvau surašius gal 2, o gal ir visi 3 metai atgal ax.gif Aš tikslaus vertimo neturiu, bet pabandysiu trumpai surašyti kaip pati darau.
Mezgama su kojinių virbalais, vėliau su valu. Visa laiką išskyrus paskutinius 2-3 cm mezgame geromis akimis. Pradžioj užsimetamos 8 akys, pirmoj eilėj jos mezgame 1 gera 1 uzmetimas ir taip gaunam 8 atskiras dalis. trecioj eilej bus 2 geros uzmetimas ir tt, penktoj 3 geros ir uzmetimas.. 2, 4 ir visos lygines eiles mezgamos paprasai. Ir taip mezgame kol gaunasi apskritimas, kurio skersmuo lygus pusei krutines apimties (pvz jei krutines 50cm, mezgam kol gausis skersmuo ~25). Gavus reikiamą dydį reikia nusilaidyti rankoms skyles, tam bus naudojamas 2 ir 7 apskritimo motyvai (t.y. pirma motyva ismezgame, antra nukeliam ant pagalbinio virbalo arba nulaidom ir uzsidedam is naujo tiek pat akiu, 3, 4, 5, 6 mezgam iprastai, 7 nulaidom rankovei ir uzsidedam papildomai tiek akiu, 8mezgam iprastai) ir toliau mezgama paprastai platinant kaip pacioj pradzioj, kol apskritimo skersmuo bus lygus krutines apimciai. 1 ir 8 motyvai bus apykakle, 2 ir 7 rankoves, o 3-6 apacia megztuko. Po to prirenkam rankovems akis, numezgam ir baigta. Kad nesusimaisytu kur ratas prasideda, galima atsizymeti isiveriant koki siuliuka. Na tikiuos aiskiai surasiau, bet tikrai nzn kuom papildyt, nes tikrai pradejus megzti neatrodys taip baisu, kaip skaitant aprasyma smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mylia @ 2013 06 19, 10:22)

Labai gražus nertinukas ir spalvyčių derinys mielas akiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(enigma3 @ 2013 06 17, 11:58)

gražiai ryškiai balta suknutė, man jos jau pradeda patikti wub.gif

wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(IngridaGal @ 2013 06 19, 11:11)
Nesistebiu, kad nerandi, nes aš aprašymą kaip mezgiau buvau surašius gal 2, o gal ir visi 3 metai atgal  ax.gif Aš tikslaus vertimo neturiu, bet pabandysiu trumpai surašyti kaip pati darau.

aš lygiai taip pat mezgu, tik rankovytes surinkinėdama, surenku daugiau akių kur eina uždedamų akių linija, nes kitaip man gaunasi skylės tose vietose doh.gif ir kai rankovyčių vietos 2 ir 7 motyvuose, megztukas tinkamas nešioti 2būdais, kaip prailgintas megztukėlis ir kaip bolero thumbup.gif jei norisi normalaus ilgio megztuko su didesne apykakle, tuomet rankovytes darykite 3 ir 6 motyvuose, tai tiek iš mano patirties 4u.gif šiuo metu mezguosi sau ir rankoves darau 3 ir 6 motyvuose, nes noriu labiau sugaubiamo ir didesne apykakle megztinio, bet kad nebūtų bolero....
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2013 06 19, 09:22)

Labai gražus megztukas, spalvytės nuostabios.
Atsakyti
As dar toki apvalaus megztuko aprasyma turiu issisaugojus:

Apvalaus megztuko pradzia tokia: uzmeti 8akis, po 2 ant pirmo ir trecio virbalo ir 4ias ant 2trojo(4tuoju megzti), ir mezgi apvaliai, pirmoje eilej mezgi 2 is kiekvienos akies, antroj jau ir kitas lygines eiles reikia megzti lygiai geromis akimis. spalva keiciama kas 10 eiliu.
toliau:
3 eile: 2geros, uzmetimas - kartoti, (svarbu nepamirsti uzmetimo uzbaigus mezgima ant vieno virbalo)
5 eile: 3geros, uzmetimas - kartoti
7 eile: 4geros, uzmetimas - kartoti
9 eile: 5geros, uzmetimas - kartoti
tada kojiniu virbaliukus galima pakeisti i 'zilkinius' ir megzti toliau iki bus jau 18 akiu tarp uzmetimu. 
tada reikia daryti rankoves:geromis numezgi 18 geru+uzmetimas, tada 18ka nuimti ant pakaitinio virbalo (bent as naudoju pakaitini, kitos akiu laikikli naudoja, cia kaip jau kam patogiau), jos skirtos rankovei, uzdedi dar 18 akiui s kito kamuoliuko ir tada 4kartus numezgi 18 geru+uzmetimas ir nuimi antrai rankovei 18 akiu+uzdedi 18ka, numezgi likusias 18ka su uzmetimu. bet as planuoju neuzdeti sitoj eilej papildomu 18 akiu,o daryti su sekancia eile.
toliau megzti iki kol tarp uzmetimu bus 24 akys ir pakeisti rasta i ripsa (eile geromis akimis ir eile blogomis), pakartoti 3kart. sekanciai eilei kiekvienoj sekcijoj (speju cia sekcija suprantama kaip akys tarp buvusiu uzmetimu, bet nera detalizuojama) pabaigoj ismegzti 2 is vienos paskutines akies ir situ ripsu megzti su akiu didinimu kas 6ta eile iki norimodydzio. pavyzdinis megztukas turi 70 eiliu ir 7ias spalvas ir uzbaigiant yra 28 akys tarp uzmetimu ir 224 is viso.

Rankoves mezgant reikia akiu skaiciu mazinti po 2 kas 8ias eiles. lygu rasta reikia pakeisti i gera/bloga, visas rankoves ilgis turetu buti 30cm.
Atsakyti
Labai aciu visoms,nors karta nebuvau apsaukta biggrin.gif.Didelis dekui dabar bandysiu . 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ačiū wink.gif
Orginali schema ši, bet aš šiek tiek pasikoregavau megzdama. Megztukas ~3m mergaitei

Kaip grazu, kokios spalvytes 4u.gif

QUOTE(enigma3 @ 2013 06 17, 11:58)

Oho, labai kruopstus darbas , labai grazi suknyte wub.gif

Wau! O spalvyciu grazumas, wub.gif o jau kaip kruopsciai ir graziai nunerta! thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti