Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 10:16)
Mergeliukės, tai kad meniu nesudarinėju  4u.gif  Jūs pradėkite nuo paprastų derinių  mirksiukas.gif  gal būt pradžioje Jums maistas pasirodys prėsko skonio, bet vėliau pripratus, pajusite tikrojo maisto skonį ir nebereikės jokių ten majonezų, kečiupų, vegetų ir pan. chemijos privarytų, gliutomato ir pan. priedų, kurie tik slopina skonio receptorius ir kurių dėka mes net nepajuntame sveiko  sotumo jausmo  mirksiukas.gif 

pusryčiams rinkitės vaisius ar sultis ( aš visada pusryčiauju tik vaisiais, ir tik, extra atveju labai retai renkuosi ką kita, kai vaisių nėra po ranka) priešpiečiams - irgi vaisiai .

Pietūs turi būti sotūs - mėsytė ( geriau virta garuose ar kepta sausai orkaitėje be papildomų kitų riebalų ) žuvytė (irgi geriau, kad būtų paruošta natūraliai , naudojanttik natūralius praskonius ) su dauuuug daržovių (įvairios gali būti būti : kartais žalios termiškai neapdorotos, kartais apvirtos, ar virtos garuose)
taip pat kokių grūdinių ankštinių patiekalai, su dauug daržovių  thumbup.gif

Apskirtai vaisiai ir daržovės turi sudaryti didesnę dalį maisto raciono per dieną  mirksiukas.gif 
vakarienei - stengiuosi rinktis irgi lengvą maistą  mirksiukas.gif
Dėl persivalgymo, kai pradėjau, tai maistas pas mane būdavo tik iki 18 val. ooo taip, eidavau miegoti nekokia nuotaika  lotuliukas.gif  (nes visada buvau pripratusi nakčiai priskimšti, o čia tekdavo tuščiu skrandžiu užmigti) po to greitai pripratau prie tokio režimo  ax.gif  Dabar vakarienė nusikėlusi iki max 19-20 val.

Pagal save galiu pasakyti, jei nepavalgau laiku ( yra režimas : papietauti privalau būtinai iki 13 val., nes vėliau bus negerai) tada taip, vakare gali grėsti persivalgymu.

Taip pat reikėtų rinktis sočius pietus, kad vakare tik lengvai užkąsti, kam mums vakare daug energijos, juk taip ar taip einame miegoti  biggrin.gif

vaisių derinimas tarpusavyje paprastas - geriau valgyti atskirai, po tam tikros pertraukos ( yra surašyti laiko tarpai) o melionus - reikia iš vis kaip atskirą maistą valgyti  mirksiukas.gif
dėl mitybos įpročių pakeitimo visam gyvenimui- galiu iš patirties pasakyti, kai pamatysite rezultatus ( o juos visada galima pasiekti laikantis maisto derinimo principų) , daugiau nekils noro sugrįžti prie senų motybos įpročių, nes suprasite, kad prastas maistas "drožia" mūsų organizmą, sveikatą, savijautą įtakoja energijos kiekį, odos, plaukų, nagų būklę,  nuotaikų svyravimai ir t.t.t.  mirksiukas.gif

Labai aciu rolleyes.gif .Sip del pusryciu tai viskas aisku.Bet gal galite bent kelis pav.duoti del pietu.Turiu omeni sukomplektutus pietus.Kaip turetu jie atrodyti.Ir dar.del vakarienes.kas labiausiai tinka nuo 18 iki 20 val?koses,jogurtas it t t.labai aciu.
Atsakyti
vištienos krūtinėlė virta garuose su daržovėmis ( morkos, brokoliai, cukinijos ir pan. ) mirksiukas.gif

Daržovių makaronai su kokiu paukštienos bolonezo padažu mirksiukas.gif
arba tik su pomidoru tyre mirksiukas.gif

įvairių daržovių apkepas su sūriu ( aš renkuosi brandintą, kuriame mažai laktozės belikę ) mirksiukas.gif

visokie daržovių suktinukai su mėsa ( geriau balta nei raudona mėsa)

jei valgysite 5-6 kartus per dieną ( priešpiečiai ir pavakariai - būtini) tada nebus problemų dėl apsivalgymo ar "nedavalgymo")

užkandžiams imkite riešutų - tai puikus sveikų riebalų šaltinis + baltymų šaltinis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 25, 14:06)
kad nuo maisto derinimo oda susitvarko iki idealios, tai galiu tik patvirtinti  drinks_cheers.gif

o dėl saldumynų, tai visada galima išmąstyti kažką lengvesnio (juk nebūtinai valgyti riebius pyragaičius ar pan.)

kad ir pvz. ledai - na tai nuodėmingas desertas ( plius pienas ir cukrus visai nedera tarpusavyje...) , bet labai puikūs gaunasi iš ... šaldyto banano  thumbup.gif  ( jap, tik šaldytas bananas ir kokios uogos ar kakava ar pan.)  juos vis pasigaminu - kartu su vyru juos valgom pasimėgaudami ir nebijome, kad išbers ar priaugsim papildomų kg  biggrin.gif

Labutis! saldytas bananas? Gal galima receptuka. smile.gif
Papildyta:
Irmulia, paskaiciau toliau ir radau receptuka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 11:36)
vištienos krūtinėlė virta garuose su daržovėmis ( morkos, brokoliai, cukinijos ir pan. )  mirksiukas.gif 
Daržovių makaronai su kokiu paukštienos bolonezo padažu  mirksiukas.gif 
arba tik su pomidoru tyre  mirksiukas.gif

įvairių daržovių apkepas su sūriu ( aš renkuosi brandintą, kuriame mažai laktozės belikę )  mirksiukas.gif

visokie daržovių suktinukai su mėsa ( geriau balta nei raudona mėsa)
jei valgysite 5-6 kartus per dieną ( priešpiečiai ir pavakariai - būtini) tada nebus problemų dėl apsivalgymo ar "nedavalgymo")

užkandžiams imkite riešutų - tai puikus sveikų riebalų šaltinis + baltymų šaltinis  thumbup.gif

O kaip darzoviu makaronus pasigaminti? 4u.gif
Atsakyti
esu cukinijų gaminusi

štai tokius :

cukinijų makaronai

user posted image

tereikia cukinijas supjaustyti plonytėmis juostelėmis ( tam pasitarnaus skustukas , ar spec. besilanksančiais ašmenimis) tada sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti vos 3-4 minutes . mirksiukas.gif

dar vienas su naminiu bolonezo padažu ( su kalakutienos faršu)

user posted image

--------------------------------------------------------------------------------

o su tokiu skustuku Julienne user posted image

maniškis taip atrodo :

user posted image

pasigaminti galima gardžių įvairių daržovių spagečių thumbup.gif - principas tas pats, tik tike kad tai siauros juosteliukės , kurias irgi apverdame vandenyje iki 4-5 min. ir pagardiname padažu, tarkuotu sūriu thumbup.gif
Atsakyti
ar galima giliu kava pasidaryti piene? saip ji ir verdama su pienu.
Papildyta:
Irmuia, aciu uz receptukus!!! 4u.gif
Atsakyti
irmulia, pastebejau, kad daug kur savo receptuose naudojate kokoso alieju ax.gif O jeigu as ji keisciau i nerafinuota, salto spaudimo raudonuju palmiu alieju - kazi geriau butu, negu tarkim koki alyvuogiu alieju naudoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 13:23)
esu cukinijų gaminusi

štai tokius :

cukinijų makaronai
user posted image

tereikia cukinijas supjaustyti plonytėmis juostelėmis ( tam pasitarnaus skustukas , ar spec. besilanksančiais ašmenimis) tada sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti vos 3-4 minutes .  mirksiukas.gif

dar vienas su naminiu bolonezo padažu ( su kalakutienos faršu)

user posted image

--------------------------------------------------------------------------------
o su tokiu skustuku Julienne user posted image

maniškis taip atrodo :

user posted image
pasigaminti galima gardžių įvairių daržovių spagečių  thumbup.gif  - principas tas pats, tik tike kad tai siauros juosteliukės , kurias irgi apverdame vandenyje iki 4-5 min. ir pagardiname padažu, tarkuotu sūriu  thumbup.gif

Laba vakaras, gal galite pasakyti, kur yra pirkti tokių skustukų? Labai patiko. Gal yra ir paprastose maximose, tik aš neatkreipiau dėmesio??? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(pvaidulka @ 2013 02 18, 21:34)
Laba vakaras, gal galite pasakyti, kur yra pirkti tokių skustukų? Labai patiko. Gal yra ir paprastose maximose, tik aš neatkreipiau dėmesio??? Ačiū

mane irgi domina kur galima nusipirkti toki skustuka:)
Atsakyti
*rasa* , jei naudoti konkrečiai kepimui, tai tinka tiek kokosų, tiek ir palmių aliejus mirksiukas.gif nes būtent šiuose aliejuose yra mažiausiai polinesočiųjų rūgščių (šios kaitinamos virsta transriebalų rūgštimis ) mirksiukas.gif

alyvuogių aliejus kepimui netinka.. deja. tik salotoms mirksiukas.gif
Atsakyti
mergeliukės , necituokite tokių ilgų paklodžių su nuotraukomis ... doh.gif

aš savo skustukus radau Sangaidoje (Vilniuje) , neslėpsiu, už juos mokėjau tikrai nemažai (vienas , tas juostelėms berods 8 litus kainavo , o tas kitas Julienne netoli 60 lt atsiėjo) bet visai nesigailiu, nes jie tikrai geri ir kokybiški thumbup.gif

bet manau, kad galima rasti ir gerokai pigiau tokių skustukų paieškokite prekybcentriuose ar iš kokio ebay'aus atsisiųkite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 21:53)
mergeliukės , necituokite tokių ilgų paklodžių su nuotraukomis ...  doh.gif 

aš savo skustukus radau Sangaidoje (Vilniuje) , neslėpsiu, už juos mokėjau tikrai nemažai  (vienas , tas juostelėms berods 8 litus kainavo , o tas kitas Julienne  netoli 60 lt atsiėjo)  bet visai nesigailiu, nes jie tikrai geri ir kokybiški  thumbup.gif 

bet manau, kad galima rasti ir gerokai pigiau tokių skustukų paieškokite prekybcentriuose ar iš kokio ebay'aus atsisiųkite  mirksiukas.gif

Ačiū, kaip aš čia apie Ebay nepagalvojau doh.gif ką tik žaidimą į PSP ten sūnui nupirkau...einu ieškoti
Atsakyti